Литије против литијума

- E ja ovo ne bih poželo dušmanu da radi: em rmbaš za male pare, em si sezonac, kad završimo berbu daće mi nogu u guz'cu

- Mene je kum ovdje poslao dok mi ne nadje nešto bolje

- Ne bih ja o tvome kumu

- Šta si time mislio reći?

- Ne vuci me za jezik...

- Kaži štaa?

- HOHŠTAPLER ETO ŠTA!

- ŠTA KAŽEŠ!?

- Pare mi uzeo za ovaj pos'a. Ovo ne bi radio niko drugi do nas dvoje avetnih

- Povuci riječ... povuci riječ oca ti iebem povuci riječ znaš da nas kumstvo veže povuci riječ...
Te pričice ostavi za ove koji na Bulevaru preskaču šine da ih ne udari struja, a za tebe je i dalje pitanje zašto nisi kopač u Boru nego jedeš g... u kapitalističkom Maxiju?

Te pričice ostavi za ove koji na Bulevaru preskaču šine da ih ne udari struja, a za tebe je i dalje pitanje zašto nisi kopač u Boru nego jedeš g... u kapitalističkom Maxiju?
Demokrate će ostanu bez masnih provizija, grdne pare će ispušu, džaba su prali dupe za kecanje - odoše pare kod nržeg, jačeg i boljeg :rida:

Ja kasam tražijo poso nije bilo mesta u rudniku od seljaka koji navalili za pare :rtfm:

A ovaj litijski majdan ILJADUEVRALEPTEIEBO :hej:

Demokrate će ostanu bez masnih provizija, grdne pare će ispušu, džaba su prali dupe za kecanje - odoše pare kod nržeg, jačeg i boljeg :rida:

Ja kasam tražijo poso nije bilo mesta u rudniku od seljaka koji navalili za pare :rtfm:

A ovaj litijski majdan ILJADUEVRALEPTEIEBO :hej:
Pokušao sam da odgovorim, ali post ne može proći iz "objektivnih" razloga. Ali, zato ti šaljem VELIKOG Zorana Radmilovića kome je nedavno bila godišnjica.

1722662295521.png

Зашто карикираш ствари? Човек је изнео аргументе и податке. Ето, толико о томе...
Тај кловн је цитирао Рио Тинто од речи до речи.
Нормално је да Немачка користи 10 пута више отрова када су 15 пута већи, да не спомињемо индустријску производњу по снс грбини.која је мизерна.

Видиш ли за кога лобираш?

Нормално је да Немачка користи 10 пута више отрова када су 15 пута већи, да не спомињемо индустријску производњу по снс грбини.која је мизерна.

Ne živim u Srbiji i vidim da ovo forsira Šolak, tako da…

Vučić u Loznici: Ja sam garant da će projekat Jadar biti bezbedan; Odluke samo u interesu naroda FOTO/VIDEO​

:D
Nemačko gledište o srpskom litijumu:

P.S. Kako planirate zabranu kopanja litijuma i ulazak u EU? Pitam za druga.

Шолц ће потписати уговор о екстракцији литијума са Србијом у покушају да диверзификује снабдевање ЕУ ресурсима​

Ресурси за аутомобиле и рециклажа

н-тв / Жица чисте енергије

Литијум из земље југоисточне Европе Србије могао би да подстакне немачке амбиције за успостављање домаће индустрије производње батерија. Немачки канцелар Олаф Шолц планира да у петак (19. јула) посети председника Србије Александра Вучића како би склопио споразум о трговини сировинама које се сматрају кључним састојком за глобални помак ка електричној мобилности, рекао је портпарол владе Штефен Хебестрајт новинарима у Берлину. Шолца ће пратити и Марош Шефцовић, потпредседник Европске комисије, након што је Влада Србије раније ове недеље дала зелено светло за експлоатацију резерви у највећем европском руднику литијума у близини града Лознице на граници са Босном и Херцеговином на западу балканска земља.

F8FAC530-57AA-4BA7-BEDC-08847FB33469.jpeg

https://www.cleanenergywire.org/new...deal-serbia-bid-diversify-eus-resource-supply

Кад већ није штетна, попијте по чашицу, може бити лековита.
Nzm, bipolarni moraju da piju preko jednog grama litijuma ceo život, možda se malo smanji sklonost euforijama?

Ozbiljno, aposolutno sam protiv Vučka, ali ne mogu da ne vidim da su ljudi kojima su usta puna EU na čelu borbe protiv litijuma, a ovamo ta ista EU zahteva srpski litijum, i to bez ikakve diskusije.

Кад већ није штетна, попијте по чашицу, може бити лековита.
Niko ne kaze da nije stetna ali i siromastvo je stetno po zdravlje.Ako drzava odnsono odgovarajuci fond nema dovoljno prhoda da zdravstvenim osiguranicima pruzi odgovarajucu zdravstvenu zastitu ...
Stetan je i saobracaj motornih vozila...
Da samo Rio Tinto lobira: nemačka fondacija Hajnrih Bel palamudi kako “nema mogućnosti za otvoren dijalog”, a nemački stručni časopisi već prikazuju srpski litijum kao razvojnu šansu, naravno za nemačku privredu:

Fondacija ‘Hajnrih Bel’:
12BBB022-CE4A-4DCF-BE19-F2A03BAD0851.jpeg

Nemački zeleni i industrija:
Литијум из земље југоисточне Европе Србије могао би да подстакне немачке амбиције за успостављање домаће индустрије производње батерија:
FBE4513B-001A-4598-A7D0-9B6FA0E850EB.jpeg

Da samo Rio Tinto lobira: nemačka fondacija Hajnrih Bel palamudi kako “nema mogućnosti za otvoren dijalog”, a nemački stručni časopisi već prikazuju srpski litijum kao razvojnu šansu, naravno za nemačku privredu:

Fondacija ‘Hajnrih Bel’:
Pogledajte prilog 1588577

Nemački zeleni i industrija:
Литијум из земље југоисточне Европе Србије могао би да подстакне немачке амбиције за успостављање домаће индустрије производње батерија:
Pogledajte prilog 1588578
Kakav Vucic, Solak, Cuta, Solc. Recite ne Riu Tintu!
Recite ne kopanju!

Формираћемо здравствени тим који ће се бавити свим аспектима око литијума​

Председник Србије Александар Вучић додао је да ће бити формиран посебан здравствено -медицински тим који ће се бавити свим могућим аспектима и последицама везано за експлоатацију литијума и додао да ће се са разговорима у том смислу наставити уколико буде могуће да се заштити здравље људи који ће на крају, како је рекао, донети коначну одлуку.

e pa lepo, konacno

da bi taj tim bio zaista nezavistan trebalo bi ubaciti u njega i one strucnjake koji su relevantni za to a pdorzava ih opozicija

inace ce to biti , kadija te tuzi kadija ti sudi

Niko ne kaze da nije stetna ali i siromastvo je stetno po zdravlje.Ako drzava odnsono odgovarajuci fond nema dovoljno prhoda da zdravstvenim osiguranicima pruzi odgovarajucu zdravstvenu zastitu ...
para nema jer sns mafija mora da ukrade od kredita za ekspo, pa stadion, i ostale kombinacije, grdne milijarde nakradose, sad je problem sto moraju da se vracaju krediti, a nema od cega osim od uzimanja novih kredita - i onda da se potruju srbi i pola srbije! pa samo maloumni misle da ce litijum da se prevori u devize za otplatu kredita, ajde koja zemlja se obogatila od njega?

Back