Lista grafickih kartica i overklokovanje.

Ne može da se vidi razlika upravo iz razloga koji je pomenuo *P*A*B*L*O* - pravljenje screenshot-a na samom kompjuteru uzima sliku koju šalje grafička kartica, i koja će uvek biti savršeno čista bez obzira na odabranu rezoluciju (može da bude i 2560 x 1600). Problem je u tome što TFT monitor, zbog prirode tehnologije, tu sliku kasnije dodatno obrađuje da bi simulirao za njega "neprirodnu" rezoluciju (svaki TFT monitor ima svoju native rezoluciju koja predstavlja tačan broj piksela koji se nalazi u matrici ekrana; rad u bilo kojoj drugoj rezoluciji degradira kvalitet), zbog čega dolazi do zamućenja slike. Upravo zbog toga je *P*A*B*L*O* svoje screenshot-ove napravio fotoaparatom - na taj način se vidi tačno ono što monitor prikazuje.

Može da se pokrene i priča vezana za način rada CRT monitora vs. način rada TFT monitora, ali mislim da bi to bilo malo preterano, a i ovo je tema vezana za grafičke kartice i overclock. :)

E svaka ti cast brate na iscrpnom objasnjenju!
 
Kad smo kod grafikih kartica, uzeo sam 7600gs sillent agp. U startu sam imao 60 stepeni temperaturu u idle modu.Sasvim slucajno sam se setio da okrenem 12icu cooler umesto uduvavavanja da izduvava vazduh, tad vec nagomilanu toplotu, i posle toga temperatura drasticno pada, na moje veliko odusevljenje u idle modu na 46 stepeni, a samim tim i smanjuje temperaturu proc. a i maticne ploce. Jedino sto sam morao jos "pre" da uradim, je da isecem pozadi onaj lim sa rupicama posto je mnogo blokirao protok vazduha, tako da sad to sve radi perfektno.
 
Ljudi trebao bi mi jedan savet bilo kog iskusnog GAMER-a.Posto uskoro nameravam da "budzim" komp. interesujeme sta prvo kupiti?
Moj komp. je sledeci:
-PROCESOR:AMD Sempron(tm) Procesor 3000+(64 bit S754)
-1,81GHz
-512 MB of Ram(PQI 512 MB DDR PC400)
GRAFICKA::Asus EN6200LE 256 MB TC Pci-E
PLOCA:MB Sockket754 nForce4,ASUS K8N4-E SE
To je to.A sad molim vas za savet.Zeleo bih igrati neke igre na MEDIUM kao sto su MEDIEVAL,PES8 ITD.
Sta prvo "budziti" ili kupiti novo.
Izvinjavam se jos jednom na neke propuste(ako ih ima).:)
 
A jel ima neke razlike u kvalitetu nekog blura mozda ili slicno? Bilo kakve razlike sem u rez?

Slike koje si okachio su stvarno losheg kvaliteta.... Sa chim si slikao ?? Kad cu doci kuci postovacu moje slike gde se vidi kako su teksture na pushki zamucene.... Vidi se i kod tebe ali jako malo zbog losheg kvaliteta slike.... I jel to imash Mrtav ( ili zaglavljen ) Crveni Sub Pixel ?? :lol:
 
Pablo ostrija je slika na vecoj rezi, ali nije neka high razlika, malo si preterao . . .
Ja mislim da si ti navikao na tu rezoluciju, pa ti sve druge smetaju, tako je i kod mene, samo jednu koristim, ali ako su pak zahtevnije igre smanjujem rez. . .

Problem je sto se ja ovde ustvari ni ne racunam, jer ipak koristim CRT . . .
 
Pablo ostrija je slika na vecoj rezi, ali nije neka high razlika, malo si preterao . . .
Ja mislim da si ti navikao na tu rezoluciju, pa ti sve druge smetaju, tako je i kod mene, samo jednu koristim, ali ako su pak zahtevnije igre smanjujem rez. . .

Problem je sto se ja ovde ustvari ni ne racunam, jer ipak koristim CRT . . .

Pogledaj texture na puski pa ih poredi... Razlika je nebo i zemlja...
 
Ljudi, batalite to dokazivanje sa slikama.

@Profimare: Blura, tj. degradacije kvaliteta slike sigurno ima jer na takav način funkcionišu TFT monitori. Stvar je u tome što će verovatno neki monitori bolje odraditi resize a neki lošije (to zavisi i od razlike u rezolucijama), pa može da se desi da kod tebe kvalitet ispadne sasvim zadovoljavajući (na kraju krajeva, uzmi u obzir i da je svačiji utisak subjektivan). Ako ne primećuješ nikakvu razliku, bolje za tebe. :) Ja ću u svakom slučaju uvek furati native rezoluciju svog monitora.
 
Profo daj baci test 3dmark 06... zanima me kako ide ta 8800gt a i bilo bi lepo da klokujes pa uradis test :)
Sa procesorom dignutim na 2.4 bilo je oko 9500, recimo. Neverovatno, ovih par neradnih dana sam imao vremena na pretek za zezanje sa ovim, ali eto - ništa još nisam uradio. :( Aj' videću večeras da zabeležim par rezultata pa da pošaljem na onu drugu temu. :)
 

Back
Top