Aaaaah, ubiću se! Napisao sam kilometarsku poruku da bih pred kraj slučajno kliknuo na X u Operi, koja je bila toliko pametna da nije ni pitala da li sam siguran da želim da zatvorim sve prozore.

Oh well, idemo od početka.
Choveche

Hwalish se da imash konfu od 100 k DIN a igrash u 1280 x 960 na monitoru od 1680 x 1050 a imash 8800 GTS 320 MB ?? LOOOOOOL Barem nemorash da ukljuchujesh AA ako znash shta je to
Evo, i ja imam konfu od +100k din, ali teram igre samo na 1680x1050.
Vidi neznam shto se zamajavash Vistom kad mozesh i na XP-u da igrash Crysis na Very High ?? Nadam se da si barem instalirao 64 bitnu Vistu....
Vistu imam od prve bete, i uvek mi je radila sasvim ok, pristojno izgleda... sve u svemu, ostaje na mašini do daljnjeg.

Možda u Crysis-u može da se otključa very high na DX9, ali šta je sa ostalim DX10 igrama?

Vistu x64 nisam instalirao iz prostog razloga što nemam vremena da se bavim upoređivanjem rezultata, maltretiranjem sa drajverima, itd. Da mi je samo 7 slobodnih dana po ceo dan bih isprobavao, testirao, ubrzavao komp - ultimativni test zavisnosti performansi kompjutera od raznih parametara.

Ovako imam vremena samo da 1-2 sata dnevno potrošim na ProStreet, i gotovo nimalo na Crysis, Bioshock, sve one silne avanture koje nikako da stignem da odigram (i koje ne zahtevaju DX10

)...
Klokovanje grafichke utiche vishe na igre od klokovanja procesora.... A razliku dal' je manji FSB a veci mnozilac ili obrnuto na istom taktu pocesora necesh moci da vidish u realnom radu ( ili je jako mala ).... jedino se vidi u testovima...
Probaj da podignesh procesor josh malo... naprimer napon 1.4 V i probaj na 3.4 GHz ( 425 x 8 ) naravno ako imash memoriju koja moze da radi na 850 MHz ( manje vishe sve od 800 mHz mogu toliko da se klokuju i na default naponu ) Za testove mozesh i sa boxom da ga dizesh i na 3.4 GHz ( ako je raspolozen

) ali ako ocesh da ga drzish stalno na toj frekvenciji kupi bolji cooler.... Za 20 € imash Cooler Master Hyper TX.... i dok temperatura nedodje do 70-75 C nemash shta da brinesh....
Kod ortaka sam stavio svoj GTS, i u kombinaciji sa njegovim procesorom Crysis je ponudio Low, što znači da dosta zavisi i od procesora. U svakom slučaju ultimativni test bi definitivno pokazao kako se menjaju performanse.
Množilac sam pomenuo jer je bitan za podešavanje FSB-a i memorije - ukoliko su sinhronizovani komp bi trebalo da radi bolje. Moja memorija je sertifikovana na 1000Mhz sa CL4 - ako želim da je iskoristim do kraja morao bih da dignem FSB na 2000Mhz, što znači da bi osnova za procesor bila 500Mhz. Množilac postavljen na 8x bi dao krajnju brzinu od 4000Mhz - mislim da je to ipak malo previše ma kakvo hlađenje bilo. S druge strane, ako množilac spustim na 6x mogao bih da probam sa dodatnim dizanjem memorije (recimo na 1066), što bi dalo ukupnu brzinu 533x6=3200Mhz, što je sasvim pristojno za ovu kombinaciju memorije i FSB-a. Kad već pomenuh hlađenje, kućište je prva verzija Stackera, od napred duvaju dva ventilatora (120mm) na unutra, iz kućišta pozadi duvaju 3 (1x120mm, 2x80mm), gore imam još jedan (80mm) koji tera vazduh napolje, sa strane jedan (80mm) koji gura unutra + dodatni ventilator (široki, 300mm) samo za Stacker kućišta koji šalje svež vazduh ka matičnoj ploči. Sve što mi nedostaje je dobar kuler za proc.

CM Hyper TX je dobio prilično osrednje kritike, što me je baš začudilo jer sam već dugi niz godina zavisnik od njihovih proizvoda. Kako god, kada se budem još malo opremio poslaću nešto od rezultata.