Lista grafickih kartica i overklokovanje.

U vecini slucajeva je problem temperatura. Dizanjem napona podizes i temperaturu samog jezgra procesora i samim tim smanjujes vek trajanja. Mada ako se odrzava neka ok temperatura nece biti velikog skracivanja veka.
EDIT: I da...bice dovoljno :)
tnx :) kada sam dizao proc do 2.7 temp je skocila sveg 3-4C... nisam hteo da guram dalje, ali sam i vratio kasnije OC na 2.4 jer nije bilo potrebe za vise zbog 7300gt ddr2...
mozda mozes da preporucis (ili bilo ko upuceniji) neki procesor za moj socket 939? ja planiram... athlon 64 X2 4440+ (70e)

Kako to da j sapphire 3850 157e u eurolinku, a preko MSI verzija OC 120e ?
Trenutno ne mogu da nadjem cenu za 3870 kod nas, ali preko je od 160 pa nadalj . . .
Kako je ovo moguce ?

PS Gledajte neke testove malo, jedna 3850 kao sama nije nesto posebno, ali nije ni za podceniti, ali dve skoro da prestizu 8800ultra SLI, tako da za male pare imate perfomanse velikih para. . . . i to sa beta drajverima. . . .

U Millsoftu ima Gigabajtova 8800GT za 230e i Gigabajtov 3870XT za 205e,u velikoj sam dilemi, sta uzeti?!
Takodje neznam da li jos da cekam,da li ce biti jos promena cena u skorije vreme ili da uzimam odmah nesto?!

Vidi 3870 kao sama je kao i svaka druga, ali u crossfire modu, znaci dve, garantujem da pojedu 880 ultra SLI, pa ti gledaj . . .
Ima test na ITsvetu 3850 u CF, za 1000 poena su slabije od 8800ultra SLI( u ponekim testovima i jace), a za koju stotinu jace od 8800gt, pa ti sad gledaj i smisli sta ces u buducnosti . . .

PS Ja bi sacekao da se nadju jos neki prozvodjaci(sapphire,HIS,itd) pa da uporedis, gigabajt mi nije nesto posebno.

hmmm... nisam siguran sta ce ti 8500gt... slaba kartica za svoju cenu...
Tek sad videh post, ako je vezano za moje pitanje odmah iznad ovog odovora onda ne znam o kakvoj se 8500GT radi, pošto sam pitao za 8800GT. :)

Gledao sam prve testove 8800GTS/512Mb, u principu identična je 8800GT osim što ima 128 stream procesora prema 112 na GT modelu, veći kuler i čini mi se veće radne frekvencije. Performanse su, naravno, nešto veće, ali nedovoljno za razliku u ceni. Šteta, prilično sam se bio nakanio da uzmem baš nju kada stigne kod nas; ovako ću ostati na 8800GT (kada konačne stigne u Eurolink, prva tura od 5 kartica je otišla pre par dana), verovatno u SLI-u kada se malo stiša bura i "legnu" cene.

Tek sad videh post, ako je vezano za moje pitanje odmah iznad ovog odovora onda ne znam o kakvoj se 8500GT radi, pošto sam pitao za 8800GT. :)

Gledao sam prve testove 8800GTS/512Mb, u principu identična je 8800GT osim što ima 128 stream procesora prema 112 na GT modelu, veći kuler i čini mi se veće radne frekvencije. Performanse su, naravno, nešto veće, ali nedovoljno za razliku u ceni. Šteta, prilično sam se bio nakanio da uzmem baš nju kada stigne kod nas; ovako ću ostati na 8800GT (kada konačne stigne u Eurolink, prva tura od 5 kartica je otišla pre par dana), verovatno u SLI-u kada se malo stiša bura i "legnu" cene.
auh... izgleda da sam izlapeo :)

ljudi jel bolja gs, gt ili gsx(ili gtx ne znam kako se pishe)
Ako misliš na 8 seriju, GTX je najbolja, GT je vrlo blizu i ubedljivo najisplatljivija, stare GTS kartice sa pojavom GT-a pale su u drugi plan, dok nova GTS (koja će se kod nas pojaviti ko zna kad) nije vredna tih para u poređenju sa GT-om, ali je i dalje isplatljivija od GTX-a (uz performanse koje su još bliže GTX-u nego GT). Sve ovo važi za 8800 modele. Po nekom pravilu, GTS bi trebalo da je uvek bolji od GT-a, GTX bi trebalo da je uvek najbolji (tj. GTX Ultra). E sad, ako misliš na seriju 8600 (gde se pojavljuju GS kartice) tu ne mogu da ti pomognem, osim što je kod takvih oznaka GT uvek daleko (?) bolji od GS-a. :)

Nova GTS ( G92 ) se kod nas pojavila isti dan kad je bila svetcka promocija !!
Pojavila se u oglasima, a da li je ima bilo gde na lageru? Ista priča je bila i sa GT karticom - svi je imaju, a niko je nema.

Anyway, upravo sam pokupio svoj primerak Palita 8800GT, običan ali sa novim hlađenjem koje izgleda ružno, ali bi trebalo da je vrlo efikasno. Probaću je odmah kada se vratim sa posla, a onda sledi reinstalacija Windows-a, pa proba na čistoj mašini.

@vetar: Vrlo verovatno se više greje ona sa referentnim nVidia kulerom, ali ova sa njihovim patentiranim bi trebalo da se greje vrlo malo. S obzirom na to koliko je vreo moj 8800GTS svaki put kada ga izvučem iz kućišta, mislim da ovo ne može da bude gore. :)

Pojavila se u oglasima, a da li je ima bilo gde na lageru? Ista priča je bila i sa GT karticom - svi je imaju, a niko je nema.

Anyway, upravo sam pokupio svoj primerak Palita 8800GT, običan ali sa novim hlađenjem koje izgleda ružno, ali bi trebalo da je vrlo efikasno. Probaću je odmah kada se vratim sa posla, a onda sledi reinstalacija Windows-a, pa proba na čistoj mašini.

@vetar: Vrlo verovatno se više greje ona sa referentnim nVidia kulerom, ali ova sa njihovim patentiranim bi trebalo da se greje vrlo malo. S obzirom na to koliko je vreo moj 8800GTS svaki put kada ga izvučem iz kućišta, mislim da ovo ne može da bude gore. :)
Lepo... da bacis rezultate testova cim budes mogao ;)

Ja sam juce pokupio svoj primerak istog modela,obradovalo me je to sto nije referentni kuler vec taj njihov novi nabudzeni.Kartica je tiha i ne greje se mnogo.
E sad,probao sam Call of duty 4,Jericho i Oposing fronts,sve u 1280x1024 sve na ultra high ukljucujuci AA i AF,ni da stucne.
Sve to na intelovom D 805 2.66 GHZ,2 GB DDRII 667.
Za sada sam odusevljen.

Lepo... da bacis rezultate testova cim budes mogao ;)
Probao sam samo Crysis i NFS Pro Street - NFS je i sa 8800GTS/320 radio super sa svim max. detaljima, ali Crysis mi radi isto kao i na 8800GTS - ponudio je Medium (?!) detalje. Naravno, probao sam ručno da stavim na Highest i secka k'o ludo. Istina, rezolucija je 1680x1050 što vrlo utiče na performanse. Probaću večeras da konačno ubijem Windows (pun je svega i svačega), pa da probam da ga poteram na čistoj mašini sa starim 19" CRT monitorom na nekoj manjoj rezoluciji sa max. detaljima. Ostaje mi da probam COD4 i Bioshock, i možda Guitar Hero III :) :) :)

E, a onda ću probati da clocknem procesor na preko 3Ghz (čim kupim novi kuler), malo ću da podignem i karticu pa da vidim kako će se ponašati Crysis (i na Visti i na XP-u).

Back