Lista grafickih kartica i overklokovanje.

Licno imam 8800 gts i sve igre teram na ultra detaljima+antialiasing+anisotropic ( DIRT , Lost Planet , Bioshock...) . Jedina razlika koju sam primetio izmedju dx9 i dx10 je u malo boljem sencenju i hd osvetljenju nista spektakularno . O da veoma bitna razlika u Bioshock-u izmedju dx9 i dx10 je u planktonima ( kada pogledate kroz prozor u vodu ) WOW . Mislim da neko tu nekog vuche za nos , recimo Microsoft ceo svet :)

Licno imam 8800 gts i sve igre teram na ultra detaljima+antialiasing+anisotropic ( DIRT , Lost Planet , Bioshock...) . Jedina razlika koju sam primetio izmedju dx9 i dx10 je u malo boljem sencenju i hd osvetljenju nista spektakularno . O da veoma bitna razlika u Bioshock-u izmedju dx9 i dx10 je u planktonima ( kada pogledate kroz prozor u vodu ) WOW . Mislim da neko tu nekog vuche za nos , recimo Microsoft ceo svet :)

Da saaaaaaamo to,pa štaćeš više
u malo boljem sencenju i hd osvetljenju

Sad u Novembru treba da izadje G92 ( nVidia 8800 GT ) koja ce imati 256 bit 256 MB DDR3 memorije i treba da popuni rupu izmedju 8600 GTS i 8800 GTS... Kartica ce biti PCI-E 2.0 ( to je kao da PCI-E 1.0 radi na brzini 32 X ) i bice bolja od 8800 GTS ali zato je nVidia najavila novu 8800 GTS koja ce imati povecan broj sream procesora za 12 komada..... PCi-E 2.0 je kompatibilan sa PCI-E 1.0 pa ce kartica moci da se ubode u PCI-E 1.0 slot pod uslovom da taj slot moze da obezbodi dovoljno struje....
Cena 8800 GT ce biti neshto preko 200 €

Sad u Novembru treba da izadje G92 ( nVidia 8800 GT ) koja ce imati 256 bit 256 MB DDR3 memorije i treba da popuni rupu izmedju 8600 GTS i 8800 GTS... Kartica ce biti PCI-E 2.0 ( to je kao da PCI-E 1.0 radi na brzini 32 X ) i bice bolja od 8800 GTS ali zato je nVidia najavila novu 8800 GTS koja ce imati povecan broj sream procesora za 12 komada..... PCi-E 2.0 je kompatibilan sa PCI-E 1.0 pa ce kartica moci da se ubode u PCI-E 1.0 slot pod uslovom da taj slot moze da obezbodi dovoljno struje....

Misliš na ovo:
Sajt The Inquirer prenosi da će Nvidia prestati sa proizvodnjom GeForce 8800 GTS 320 MB modela, da bi narpavila mesta za svoje nove grafičke karte bazirane na 65-nanometarskom G92 čipu. Pomenute grafičke karte su prebačene u EOL (End of Life) status i nove narudžbine istih neće biti moguće. Da bi dodatno diferencirala proizvode, Nvidia će povećati broj stream procesora na 8800 GTS 640 MB modelu za 16, što znači da će ukupno imati 112 stream procesora. Radni taktovi ostaju isti kao i do sada, kao i termalne specifikacije.

ATI doneo jos malo poboljsanja sa najnovijim hotfix-om za svoje kartice.

Utisci:
Hotfix je *****.
Prilikom instalacije vavlja se windows s nekim prozorom kako se menja neki digitalni potpis i kako taj proizvod (graficka) vise nece biti kompatibilna sa windowsom.E tu sam izabro opciju stop instalation,i ono lepo prekine taj potpis i instalira sve ostalo.
Posle restarta javlja kako nije instaliran Driver za ATI graficku i da se to sve sto pre uradi.

Al su mi ubrzali sve,samo sam potrosio svoje vreme :evil::evil::evil:
Ko je radoznao ko ja nek proba,al ja vise necu.

ATI doneo jos malo poboljsanja sa najnovijim hotfix-om za svoje kartice.

Utisci:
Hotfix je *****.
Prilikom instalacije vavlja se windows s nekim prozorom kako se menja neki digitalni potpis i kako taj proizvod (graficka) vise nece biti kompatibilna sa windowsom.E tu sam izabro opciju stop instalation,i ono lepo prekine taj potpis i instalira sve ostalo.
Posle restarta javlja kako nije instaliran Driver za ATI graficku i da se to sve sto pre uradi.

Al su mi ubrzali sve,samo sam potrosio svoje vreme :evil::evil::evil:
Ko je radoznao ko ja nek proba,al ja vise necu.

Joj choveche..... Treba da dash "Continue Anyway" pa da ti instalira driver :lol: Shta je tebe briga shto ATI driver nema digitalni potpis od Microsofta ??
I instaliraj lepo ovaj najnoviji driver ( Catalist 7.10 ) i nemoj vishe da ga chachaksh poshto na onoj X1550 vishe ubrzanja nemozesh dobiti ni sa jednim driverom.....

Izlazi tačno 29. oktobra ove godine (Digi-Times) Geforce 8800GT , u dve verzije sa 256 i 512 ddr3 memorije koja će raditi na 900 mHz (efektivno na 1800 mHz) , 256-bitna kartica , G92 kodno ime GPU koji radi na 600mHz , nezvanično radiće sa 112 stream procesora na 1,5Ghz. Cena će biti između 199 i 249 $ . I najavljuju i novo grafično jezgro koje će imati kodno ime G98 ali njegov izlazak nije preciziran.

Joj choveche..... Treba da dash "Continue Anyway" pa da ti instalira driver :lol: Shta je tebe briga shto ATI driver nema digitalni potpis od Microsofta ??
I instaliraj lepo ovaj najnoviji driver ( Catalist 7.10 ) i nemoj vishe da ga chachaksh poshto na onoj X1550 vishe ubrzanja nemozesh dobiti ni sa jednim driverom.....
Ma nisam heto to "Continue Anyway" jer bog zna sta moze biti (tamo pisalo da uredjaj mozda nece raditi).Gde da skinem 7.10 ja imam 7.9?Znam da ne moze al sta kosta probati :-D

7.9 koliko ja znam postoje na netu vec nedelju, dve dana. 7.10 je logicno zato sto su postojali i 6.10 i valjda 5.10. Pa se zato ovako nastavlja tradicija. E da i PABLO ipak cu uzimati HD2900PRO i to prvenstveno zato sto je manja od X1950XT. A i zato ce cene morati da padnu posle par dana/nedelja, jer je to jedna od poslednjih R600 kartica, a oni planiraju u Novembru da izbace HD2950PRO u 65nm procesu.

Back