Lista grafickih kartica i overklokovanje.

Šta, koju običnu? Imaju XT i PRO.
Malo me muči moja kartica jer mislim da postiže loše rezultate u igrama. Npr, Age of Empires ide na 15ak frejmova na maximum podešavanjima pri FullHD, C&C3 isto na maximumu ide od 60 frejmova, do 3-4 FPS kad se odvija neka teška bitka. Fallout New Vegas ide na 6-7 frejmova kad sam u blizini mnogo NPC-ova. Stalker Clear Sky traži za recommended 2900XT, a kod mene se zaglavi na maximumu, neće ni da se pokrene igra već moram resetovati računar i u dokumentima u fajlu za settings mjenjati podešavanja, obarati rezoluciju i osvjetljenje. Call of Pripyat ide na rezoluciji 1400x900 ili tako nekako i na slajderima za detalje ni jedan ne prelazi 30% moguće vrijednosti, s tim da mi ponekad zasjecka. A kad uđem u neku bazu samnogo botova onda je FPS oko 7. Ne bi me ovo mnogo pogađalo da mi ljudi ne pričaju kako igraju na skoro maximalnim podešavanjima i da im FPS ne ide ispod 25 sa istom karticom.
Pri klokovanju te kartice sa ATI Tray Tools sam postizao lošije rezultate nego na default podešavanjima ili mi je zaglavljivao računar. U najboljem slučaju slike nestane pa se opet povrati nakon svake minute. Pročitao sam na počertku ove teme nešto oko klokovanja ali se nisam pronašao u tome.

Šta, koju običnu? Imaju XT i PRO.
Malo me muči moja kartica jer mislim da postiže loše rezultate u igrama. Npr, Age of Empires ide na 15ak frejmova na maximum podešavanjima pri FullHD, C&C3 isto na maximumu ide od 60 frejmova, do 3-4 FPS kad se odvija neka teška bitka. Fallout New Vegas ide na 6-7 frejmova kad sam u blizini mnogo NPC-ova. Stalker Clear Sky traži za recommended 2900XT, a kod mene se zaglavi na maximumu, neće ni da se pokrene igra već moram resetovati računar i u dokumentima u fajlu za settings mjenjati podešavanja, obarati rezoluciju i osvjetljenje. Call of Pripyat ide na rezoluciji 1400x900 ili tako nekako i na slajderima za detalje ni jedan ne prelazi 30% moguće vrijednosti, s tim da mi ponekad zasjecka. A kad uđem u neku bazu samnogo botova onda je FPS oko 7. Ne bi me ovo mnogo pogađalo da mi ljudi ne pričaju kako igraju na skoro maximalnim podešavanjima i da im FPS ne ide ispod 25 sa istom karticom.
Pri klokovanju te kartice sa ATI Tray Tools sam postizao lošije rezultate nego na default podešavanjima ili mi je zaglavljivao računar. U najboljem slučaju slike nestane pa se opet povrati nakon svake minute. Pročitao sam na počertku ove teme nešto oko klokovanja ali se nisam pronašao u tome.
Pa pro koja je dosta slabija iako su samo klokovi nizi... Ali kako god, to su sve jako stare kartice i cudo je da uopste nesto i radi od danasnjih igara kao npr. Fallout... pogotovo u visokim rezolucijama. Te karte su stare skoro pa 4 godine a u kompjuterskoj industriji i razvoju je jedna do dve godine jakooo mnogo :) Secam se da je tada nvidia 8800GT bila neprikosnovena ;)

@Iwan
Svaki klok od 10-15% je ok... sve ostalo je rizik i zavisi od karte do karte da li ce raditi ili ne ;)

Možeš li mi malo detaljnije obrazložiti, znači meni je problem u tome što igra siječe, ponaša se ko slow motion, a procesor radi na 55-60 stepeni iako su ljudi klokovanjem išli preko 100°C pri čemu je kartica radila stabilno, riječ je o radeonu 3870.
Igra secka jer ti je slaba graficka... nema tu mnogo filozofije... graficka ti je od pre 3god procesor od pre 1 god, odprilike mi se cini da su tad izasli sto znaci da se bas ne slazu ;) procesor gura koliko gura, temp. zavisi koje hladjenje imas i to je to... 4870 bi verovatno sve poterala lagano uz taj procesor... to je danas neki moze se reci igracki minimum :) a cak i za dalje neke igre verujem da bi i ta graficka bila slaba jer je ati izbacio vec 5xxx i 6xxx generaciju

Moze li se kloknuti integrisana graficka ATI Radeon HD3200 768MB [/B ]. Maticna ima ATI chip. Ako nema mogucnost kloka, zanima me da li postoji mogucnost eventualno nekog blagog pojacanja, makar PES 11 da igram bez kocenja i seckanja.
Motherboard: ECS Elitegroup A780GM-A
CPU: AMD Phenom x4 9550
RAM: 4GB Quimonda DDR2 400MHz
HDD: Hitachi 250GB

Back