Lista grafickih kartica i overklokovanje.

Sve graficke podrzavaju OpenGL. Pitanje je samo do koje revizije.
U Maxu, a i ostalim slicnim programima ti ne znaci mnogo snaga hardwarea niti koliko je isti svez (po pitanju podrske za nove tehnologije), jer ti programi ni priblizno ne eksploatisu isti koliko to rade moderne igre.
Hardver dobija smisao tek kad koristis hardverski rendernig (onaj konacni, ne onaj zivi u koji gledas dok radis).
Tako uzmi nesto u srednjoj klasi, najnovije generacije, nVidia 500 ili ATI Radeon HD6000 serija... kad vec moras. Ovo kazem jer ce do kraja godine izaci nove generacije, pa bi bolje bilo uzeti to novo, al' sad... nije da ce napraviti neku dramaticnu razliku, a kad vec moras, onda kupuj.

Overklokovao sam graficku kartu 240 gt 1gb ddr3 preko programa afterburner. Deo za napajanje mi je zakljucan i namesten je na automatski.
Core clock je na 695 maksimum je 715
shader clock na 1694 max 1742
memory clock 1000 max 1030
fan speed automatic 41%

toplota grafike ne prelazi 35 stepeni. Medjutim kada sam restartovao pc da bi mi ovo profunkcionisalo izbacio je neki error do drajvera,ali je proradio.
jedna igra koju sam testirao radi bolje na medium podesavanjima i efektima,ali na ultra high je mnogo losije.
Pre dok je radio na core clock 550 je imao temparaturu oko 43 stepeni. E sada imam dva pitanja.

Zbog cega je temparatura manja kada sam podigao brzinu rada? I Sto mi je zabagovao drajver? I moze li ovo cudo da rikne?

Overklokovao sam graficku kartu 240 gt 1gb ddr3 preko programa afterburner. Deo za napajanje mi je zakljucan i namesten je na automatski.
Core clock je na 695 maksimum je 715
shader clock na 1694 max 1742
memory clock 1000 max 1030
fan speed automatic 41%

toplota grafike ne prelazi 35 stepeni. Medjutim kada sam restartovao pc da bi mi ovo profunkcionisalo izbacio je neki error do drajvera,ali je proradio.
jedna igra koju sam testirao radi bolje na medium podesavanjima i efektima,ali na ultra high je mnogo losije.
Pre dok je radio na core clock 550 je imao temparaturu oko 43 stepeni. E sada imam dva pitanja.

Zbog cega je temparatura manja kada sam podigao brzinu rada? I Sto mi je zabagovao drajver? I moze li ovo cudo da rikne?
Naravno da moze da rikne ako preteras sa ovrerclockom...... Overclockujes na svoju ruku....

De bre ne lupetaj. Overklokovao sam procesor i radi ko zmaj vec par meseci,orverklokovao sam i graficku,opet radi ali su losije preformanse. Ko god je rekao da nesto moze da crkne je neobavesten.
Napajanje je dovoljno jako,preko programa pratim temparaturu svega i sta tu moze da crkne? Moze racku.

Ajde sto pojma nemas, nego sto ljudi citaju, pa ce da uniste komp zbog tebe...

Ne vodi svako overklokovanje unistenju hardvera. Pre ce da se desi da sistem postane nestabilan,da se javljaju greske i da mozda i ne mozes da udjes u sistem dok ne vratis sve kako je bilo nego sto ce da crkne. Uo ostalom ko ih be kad me slusaju. ja ovo radim sa mojim hardverom,na moj rizik,ako kod mene tako radi ne znaci da ce i kod drugih.
Uopste ne vidim razlog zasto bi iko trebao mene da poslusa i da radi nesto ako ne zna o tome,ja ne znam ali radim o svom trosku. Ako crkne kupicu drugi,jaka stvar. I ovako je sve zrelo za menjanje.

Poslednja izmena:
Znam,taj program sam i ja koristio na mojoj 240gt u kombinaciji sa kombusterom. Kartica je bila namestena da radi na 550mhz-a frekvenciji,ono sto sam ja uspeo da overklokujem jeste bilo do 600mhz. :lol: Maksimum je bio valjda 750mhz za jezgro.
Sve preko toga je odmah posle testa pucalo,samo prijavi drajver otisao,to je radilo neko vreme i cim pikas vise od sat vremena igricu drajver opet otkaze,cak mi se desavali cudni problemi sa slikom na monitoru,neke linije i na kraju sam morao da vratim sve kako je bilo.
Graficka je izgleda vec bila overklokovana,jer je 70% svog kapaciteta vec koristila,sve preko je vodilo u otkazivanje drajvera.
Jedino sam intelov procesor uspesno ovrklokovao i izvukao sam maksimum iz njega i stabilan je.

Evo cisto da se pohvalim

U pitanju je asus ati 6670 ddr3

Pre dve tri godine sam naprzio nVidia 7300 gt ZOTAC 256MB 128 bit , i igrao krajsisa opusteno doduse na 1280x1024 na low bez problema STALKERA, NFS,... i jos neke novije
ali posle sam presao na Assassin Cread i to je guralo, ali je zaebavalo valjda zbog malo RAMova na grafici i negde na pola igrice je graficka ispustila svoje zadnje FPSove i izdahnula :sad2:
ne secam se koliki su bili klokovi, ali bilo je nesto abnormalno! Stavio sam dva kulera 12cm koji su je hladili za medalju

ne mogu da se setim tacno ali mislis da sam poslednju kloknuo neku leadtekovu 8800 sa masivnim zalmanovim kulerom i hladnjakom.Cini mi se da je bila 512 rama i 256 bita.
Medjutim to mi nije bilo dovoljno pa sam joj i bios menjao..tako da na kraju sam dobio 8800 GT od 8800 i bogami radila je jos dosta vremena a mislim da i dan danas radi.

Имам ову матичну плочу:

GIGABYTE
GA-EP31-DS3L

Коју бисте ми графичку препоручили,не преко 40 еура?

До сада сам имао ову:

GeForce 7900GS

и била је скроз ок,само што сам је купио половну и брзо је рикнула :)
Kupi novu ati 6570 za 65 evra.... Ako se nema para kupi ati 6450..

Back