Lista grafickih kartica i overklokovanje.

Uh, jedno bas laicko pitanje...
Burazer mi je dao zadatak da mu nadjem neku dobru karticu, koja zadovoljava uslov> 128 mb Nvidia fx 5900 Ultra or greater ili ATI Radeon 9800 or greater... Ja se u graficke karte ni najmanje ne razumem, pretpostavljam da je vecina kartica koja se moze naci na trzistu bolja od toga, ali jel' imate neku preporuku, za normalne pare, posto ni komp na koji bi se ta kartica stavila nije preterano jaka masina, pa bi kupovina neke fenomenalne kartice bila bacanje para? Dolazi u obzir i kupovina polovnih kartica (ako je moguce naci takvu...). Hvala unapred :)

Ja imam graficku NVIDIA GeForce 7600 GS...i voleo bih da je zamenim nekom boljom. (do 100 evrica)
Sta mi preporucujete....
Hvala

Palit GTS 250 1GB DDR3 oko 100Evra,jedino sto ne podrzava DX11 ali ako hoces DX11 ne ispalti se nista nize od HD5770 koja je oko 130-140 evra!
Postoji jos HD5750 koja je oko 11000din ali je slabija od GTS 250 a skuplja dok HD5670 podrzava DX11 i kosta oko 9000din ali je daleko slabija od GTS250 i zbog toga je nije vredno kupovati samo zbog DX11!

Palit GTS 250 1GB DDR3 oko 100Evra,jedino sto ne podrzava DX11 ali ako hoces DX11 ne ispalti se nista nize od HD5770 koja je oko 130-140 evra!
Postoji jos HD5750 koja je oko 11000din ali je slabija od GTS 250 a skuplja dok HD5670 podrzava DX11 i kosta oko 9000din ali je daleko slabija od GTS250 i zbog toga je nije vredno kupovati samo zbog DX11!

Hvala najlepše!!! :klap:

Ja imam graficku NVIDIA GeForce 7600 GS...i voleo bih da je zamenim nekom boljom. (do 100 evrica)
Sta mi preporucujete....
Hvala
Slicno pitanje ali...
...ploca je AMD 770 chipset (gigabyte ga-770ta-ud3) i nema crossfire, cpu X2 550 BE, da li zbog AMD chipseta(i CPUa) ploca "preferira" ATI ili ce i nVidia raditi bez problema? t.j. da li obe kompanije da uzmem u obzir od nV GTx2xx i ATI HD 5xxx?

Nije bas pitanje vezano za graficku ali veze sa tim...
Jel postoji ploca koja ima oba slota i PCIE i AGP?
Ja znam samo za asus P5VDC-X ali nju nigde nisam nasao..

Ja znam da sam P5VDC-X svojevremeno zamenio za P5VD2-X, i sada je imam i bolje zaboravi na nju. Ploca je stara oko 3 godina i ja sam na njoj sve zivo promenio i nemoze dalje da ide od intel pentiuma 2180 na 2,0 gh i to je kranji domet inace magistrala je na 530 mh,Ostaje jos da se klokne i ako prezivi trajace do kraja godine. Znaci postoji al bolje da je nema :D

pozdrav.prijavio sam se na ovaj forum jer imam problem koji nisam nikako modao da resim.Dobavio sam graficku karticu i sada mi pravi velike probleme.U pitanju je nvidia fx4500 quadro.Monitor je dosta stariji model lg flatron l1800p.Posto grafa ima samo dvi izlaze koristim dvi-vga konvertor.poslije izvesnog vremena dobijem poruku input signal out of range.raskopcam kabl iz grafe i vratim opet i opet sve radi nekih sat vrem,ena.Kada koristim dvi kabl to mi se desava svakih 5 minuta.zato sam uzeo konverter i koristim dsub ulaz na monitoru,jer tako imam vise vremena za podesavanja.kada je prikopcan na monitor dvi ulaz,monitor otkaze za nekoliko min.kao sto sam rekao kad idem preko dsuba imam nesto vise vremena.Rezolucija je standardna 1024x768 refresh 60hz.pokusao i sa manjim rezolucijama i opet isto.reinstalirao driver za grafu za monitor sve sam radio i nista.Da napomenem da je sve savrseno radilo na staroj gainward 8400gs grafici.unaprijed hvala

Back