- Poruka
- 6.109
Главни проблем са Бмаксом је тај што мисли да је сваки дистро исти. Кад би пробао NixOS морао би поново да учи Линукс. 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Jedina prepreka hakerima je to sto distroi ne voze servise pod root nalogom...Не разумем твој напад смејања некад. Не разумеш дистро тачније фамилују дистроа очигледно а смејеш се. Јад кад нешто не знам ја научим а не сматрам нешто унапред...
To govoris nekom ko je 1994. rebootovao sangajski aerodrom, testirajuci svoje patccheve, kad ti nisi ni cuo za Linux...Главни проблем са Бмаксом је тај што мисли да је сваки дистро исти. Кад би пробао NixOS морао би поново да учи Линукс.![]()

Jedina prepreka hakerima je to sto distroi ne voze servise pod root nalogom...
To govoris nekom ko je 1994. rebootovao sangajski aerodrom, testirajuci svoje patccheve, kad ti nisi ni cuo za Linux...![]()

Cuj prijatelju, ja sam iz vremena kad nije bilo interneta, dizao sam Unix sa traka, kad majstori iz Vince nisu znaliДо тада су се развиле 1000 дистрибуција и нових погледа. NixOS први не би могао никад да се снађеш и морао би изнова да учиш...
Да те је ЗАИСТА брига за сигурност не би инсталирао Steam нити би икада играо иједну модерну игру.
Чекај да чујеш за EasyOS који конбинује Puppy систем фајлова са контејнерима...![]()

Cuj prijatelju, ja sam iz vremena kad nije bilo interneta, dizao sam Unix sa traka, kad majstori iz Vince nisu znali
kako uopste da butuju sa istih na motorola radnim stanicama![]()
Ne znam koji je tvoj argument, sem da guglasСтрашан аргумент.

sa sto manje utrosenog vremena...Ne znam koji je tvoj argument, sem da guglas![]()
Kakav drugaciji fajl sistem?Ја ти кажем да постоје дистибуције које нису као оне што си навикао. Имају скроз другачији фајл систем и све мораш да учиш испочетка јер све што си научио ништа не важи на њима. Провери NixOS. Можда ће ти Nix језик бити занимљив. То ти је мој савет уместо што вриштиш овде...

Kakav drugaciji fajl sistem?
Cuj, ne zanima me nixOS, bar ne dokle mi Manjaro vrsi posao. Ucim programske jezike... a Manjaro instalaciju sam tvikovao godinama,,
ne pada mi napamet, da isto ponovo radim...![]()

pogledao sam, ne brini, sada ima sve na gugluПа што причаш онда напамет нешто што не знаш?![]()

pogledao sam, ne brini, sada ima sve na guglu![]()

Nije to fajl sistem, nego organizacija direktorijuma. Ne svidja mi se samo sto rolling varijanta "unstable". No ko zna sta to zapravo znaci...А јел си погледао какав му је фајл систем?![]()

Nije to fajl sistem, nego organizacija direktorijuma. Ne svidja mi se samo sto rolling varijanta "unstable". No ko zna sta to zapravo znaci...![]()
Sto nisi stavio nixOS, nego debian, onda?NixOS је "непроменљива" дистрибуција. То значи да свака промена инсталира нови подсистем и захтева рестарт. Разлика између других непроменљивих попут Fedora Silverblue или VanillaOS је та што се све решава преко јединственог пакет менаџера и све сређује и инсталира на функционалном језику Nix.

Sto nisi stavio nixOS, nego debian, onda?![]()

Rekoh, ako ces organizaciju direktorijuma zvati file system...

Можеш да инсталира Steam, Lutris, VirtualBox јер се исталира као sfs пакет (контејнер). Они се чувају на посебном драјву и онда се маутују тако што се само кликне на њих. А што се тиче root-a с њим не може богзна шта да се уради...

Slackware, to mi je prva dristribucija

i pod kojim userom startujes igre?Ево за људе које причају напамет и воле тако да солу памет људима...
Шта пише овде? Steam ми је инсталирао као pet а Lutris се скида као sfs и то све на клик...Pogledajte prilog 1407403

Ne uzrujavaj se maksa je na svim topicima najpametniji i svima se podsmeva.Не разумем твој напад смејања некад. Не разумеш дистро тачније фамилују дистроа очигледно а смејеш се. Јад кад нешто не знам ја научим а не сматрам нешто унапред...