- Poruka
- 5.327
Којим ? Мени су апдејти увек били проблем.
Slackware 15.
Иначе што се тиче Плазме најбоље ми се показала до сад KaOS и Маgeia.
Poslednja izmena:
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Којим ? Мени су апдејти увек били проблем.
ahaha, radio je connman do sada paralelno sa net managerom i sad on preuzeo i ne da nm-u, morao sam da dizejblujem connman ;P
Enlightenment koristi connman, pa sam zbog toga, no svi ostali koriste NM.Шта ће ти два паралелна сервиса за мрежу? Избриши connman слободно.
Enlightenment koristi connman, pa sam zbog toga, no svi ostali koriste NM.![]()
Nema potrebe da ga brisem, samo sam dizejblovao da se startuje prilikom boota.Па избриши comnnan. Инсталирај онда nm-applet или nm-tray да ти се појављује на трејеру.
Meni se cini da je sad Windows dosta pozajmio od KDE.GNOME кад мало средиш постаје исти Windows
Budgie sam probao tek kad je izasao, bio je bagovit. Mogao bih da pogledam da li se nesto izmenilo. Probaj i onaj kineski dsktop, oni su bili ok.Когод каже да је GNOME тежак није пробао Budgie.
Budgie sam probao tek kad je izasao, bio je bagovit. Mogao bih da pogledam da li se nesto izmenilo. Probaj i onaj kineski dsktop, oni su bili ok.![]()
Dobro, sad znas sve zive Linux distroeУправо смо успешно UPDATE-овао око 70 пакета на Slackware-у укључујући и kernel-generic и grub који користим.
1. Ставиш на блеклисти све SbO пакете јер имеју да уђу у колизији и да спрече надоградњу
2. Урадиш slackpkg update
3. Урадиш slackpkg upgrade-all
Pogledajte prilog 1410495
још да крене на Gentoo и то је то.Dobro, sad znas sve zive Linux distroe![]()
To se ne isplati raditi u virtualci, takav trud i vreme, samo se isplati na bare metalu. Onda kad ga jednom stavis, i nije neko opterecenje...још да крене на Gentoo и то је то.
Још ако је стабилна грана Gentoo, милина.
Препоручујем ти да почнеш са nomultilib профилом.Стабилну грану наравно и планирам.
Slackware ми се свиђа.![]()
Препоручујем ти да почнеш са nomultilib профилом.
Предпостављам да не инсталираш Gentoo због Steam-a ? Не знам, решио сам се multilib-a.А јел можеш после да додаш мултилиб?
Slackware je za 90e. Ne znam kakav je sad, ali Gentoo ako stavis, mozes da se kurcis naokoloСтабилну грану наравно и планирам.
Slackware ми се свиђа.![]()
Slackware je za 90e. Ne znam kakav je sad, ali Gentoo ako stavis, mozes da se kurcis naokolo![]()
Steam vuce libove sa sobom i apdejtuje se pod userom, sve je u diru usera. Nesto kao snap ili flatpak. Jer te igre se ne rekompajliraju,Предпостављам да не инсталираш Gentoo због Steam-a ? Не знам, решио сам се multilib-a.
Steam vuce libove sa sobom i apdejtuje se pod userom, sve je u diru usera. Nesto kao snap ili flatpak. Jer te igre se ne rekompajliraju,
a stim brine da potrefi libove.![]()