Linux (pitanja, odgovori, diskusija)

Којим ? Мени су апдејти увек били проблем.

Slackware 15.

Иначе што се тиче Плазме најбоље ми се показала до сад KaOS и Маgeia.

VirtualBox_Slackware_12_09_2023_19_48_09.png

Poslednja izmena:
posle nekog od apdejta, primetim da NetworkManager nece da se startuje sa ovom greskom:
bus-manager: fatal failure to acquire D-Bus service "org.freedesktop.NetworkManager"
I sad nigde na google-u nema konkretno ovaj problem, i resenje.
Manjaro forum je useless.
Medjutim imam mrezu na neku foru, sve radi, ali bez network managera GUI appleti ne rade....
Moze pomoc?

Пробам сад Budgie desktop сунце ти једва се снађох. Когод каже да је GNOME тежак није пробао Budgie. GNOME кад мало средиш постаје исти Windows, XFCE је рецимо индетични... Ово кликнеш десни клик нема ништа... :hahaha:

Одличан избор за Mac кориснике... :bye:
VirtualBox_UB_14_09_2023_19_09_13.png

GNOME кад мало средиш постаје исти Windows
Meni se cini da je sad Windows dosta pozajmio od KDE. :heart:
Когод каже да је GNOME тежак није пробао Budgie.
Budgie sam probao tek kad je izasao, bio je bagovit. Mogao bih da pogledam da li se nesto izmenilo. Probaj i onaj kineski dsktop, oni su bili ok. :heart:

Budgie sam probao tek kad je izasao, bio je bagovit. Mogao bih da pogledam da li se nesto izmenilo. Probaj i onaj kineski dsktop, oni su bili ok. :heart:

Јако је компликован. Требало ми је мало времена да поватам где се шта налази. :hahaha:

Пробаћу Deepin. :super:

Иначе Ubuntu Budgie је одличан избор за MacOS кориснике које долазе први пут на Linux.

Тачно пре 30 година изашао је Debian Linux 0.01. :D

Ian Murdock је на почетку хтео да узме део SLS кода али на крају је схватио да оно што жели да постигне много лакше је да направи целу дистрибуцију од 0. И тако 1993 је рођен Debian Linux 0.01. Debian данас се сматра претком свих дистрибуција пошто је најпопуларнија дистрибуција Ubuntu настала од њега а касније од Ubuntu-a Linux Mint, ZorinOS, ElementaryOS, Linux Lite и многи други пројекти. :super:

Управо смо успешно UPDATE-овао око 70 пакета на Slackware-у укључујући и kernel-generic и grub који користим. :super:

1. Ставиш на блеклисти све SbO пакете јер имеју да уђу у колизији и да спрече надоградњу
2. Урадиш slackpkg update
3. Урадиш slackpkg upgrade-all :super:

VirtualBox_S15_15_09_2023_22_52_54.png

Управо смо успешно UPDATE-овао око 70 пакета на Slackware-у укључујући и kernel-generic и grub који користим. :super:

1. Ставиш на блеклисти све SbO пакете јер имеју да уђу у колизији и да спрече надоградњу
2. Урадиш slackpkg update
3. Урадиш slackpkg upgrade-all :super:

Pogledajte prilog 1410495
Dobro, sad znas sve zive Linux distroe :heart:

Steam vuce libove sa sobom i apdejtuje se pod userom, sve je u diru usera. Nesto kao snap ili flatpak. Jer te igre se ne rekompajliraju,
a stim brine da potrefi libove. :heart:

На Debian-у мора да се укључи мултилиб ако се инсталира steam кроз традиционални пакет менаџер. Наравно ту је и флатпак.

Back