Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Teze ,probao sam Ubuntu mate ,xfce je laksi ,zadnji je bio na Manjaro.Da li je neko probao Solus?
Interesuje me kakvo je Mate okruženje, da li teže od Xfce-a?
Covece zar ne vidis da je Linux distribucija Huaweia registrovani Unix? Ja kao programer bolje znam, pa ti kazem sta znaci biti Unix danas.
OpenIndiana nikada nije registrovana kao Unix. Probaj razlicite, eto recimo ni macOS nema blage veze sa Solarisom...Чињеница да је писан од нуле не може да буде UNIX већ само UNIX-like! Приказао сам ти табелу како је ишао развој UNIX оперативних система и како су се кодови наслеђивали односно који систем из ког система је настао. Linux не дели никакву заједничку историју са UNIX оперативним системима и не знам зашто се трпа у нешто што није.
Од UNIX-a једино што сам пробао је OpenIndiana (Solaris) и то нема везе са Linux-ом.
OpenIndiana nikada nije registrovana kao Unix. Probaj razlicite, eto recimo ni macOS nema blage veze sa Solarisom...
Ali OpenIndiana koristi koristi isti softver kao Linux, pa je slicna Linux-u pre nego macOS....
Izto vazi za BSD familiju, ni jedan nikada nije registrovan kao Unix...
Sto kazu Ameri -from scratch .Чињеница да је писан од нуле не може да буде UNIX већ само UNIX-like! Приказао сам ти табелу како је ишао развој UNIX оперативних система и како су се кодови наслеђивали односно који систем из ког система је настао. Linux не дели никакву заједничку историју са UNIX оперативним системима и не знам зашто се трпа у нешто што није.
Од UNIX-a једино што сам пробао је OpenIndiana (Solaris) и то нема везе са Linux-ом.

Ne znam da li je neko koristio Red Hat ,to mi se nije dalo da probam ,koristio sam Open S.U.S.E .,cak sam imao i neke diskove gde je bio samo S.U.S.E, to sam probao da instaliram ali nesto nije islo iz 90tih ..
CentOs sam koristio imam i dan danas skoro sve diskove koje sam narezivao za butovanje.
Probao bih ali mi Acer riknuo ,bolje da ne cackam nista ,znam kakav sam .Пробај Rocky Linux и Аlma Linux они су ти бесплатни RHEL деривати.
Ne znam da li je neko koristio Red Hat ,to mi se nije dalo da probam ,koristio sam Open S.U.S.E .,cak sam imao i neke diskove gde je bio samo S.U.S.E, to sam probao da instaliram ali nesto nije islo iz 90tih ..
CentOs sam koristio imam i dan danas skoro sve diskove koje sam narezivao za butovanje.
Fedora beše RH?
Pokusacu to da resim, malo sam ispao iz fazona zbog te pauze ali nije opasno.Da li postoji mogućnost da se obrne redosled u boot loader-u?
Na jednom disku mi je Win a na drugom Linux, boot loader na disku gde je Win.
Može li da se bira koji sistem će se dizati prvi nakon odbrojavanja?
Windows ne vidi Linux kao operativni sistem.
Јесте само са бржом надоградњом пакета. Ако хоћеш прави RHEL орјетисан ка стабилности онда узми Rocky или Alma.Fedora beše RH?
Ajde pogledaj u registar Unix operativnih sistema i videces da nema... dok ces videti Euler OS koji je Linux distribiciija da jeste...Овде пише да је UNIX.
Ajde pogledaj u registar Unix operativnih sistema i videces da nema... dok ces videti Euler OS koji je Linux distribiciija da jeste...
Da, da bi nesto bilo registrovano kao Unix, mora da podleze Unix standardu, a to OpenIndiana nije... ni BSD ...Мислиш на ово?
https://www.opengroup.org/openbrand/register/
Па ово ништа не доказује. Ово је као да си отишао на FSF сајт и тражио Debian да ли постоји у free software-у.
Da, da bi nesto bilo registrovano kao Unix, mora da podleze Unix standardu, a to OpenIndiana nije... ni BSD ...
bez obzira sto imaju code base...
What about Linux®?
What about BSD?
What about Digital® UNIX, Hewlett Packard HP-UX®, IBM AIX®, SCO UnixWare®, SGI IRIX®, Sun Solaris® ? 
Znam kako ti ,ja sam to prosao .Neverovatno je kako skoro svakodnevno saznam za neki novi distro i to me vuče da probam.
Taman mislim da sam se skrasio.
Izlizaću hard disk![]()
Колико се сећам о овоме сам ти већ писао кад је било речи о могућности инсталације више оперативних система на више хард дискова?Da li postoji mogućnost da se obrne redosled u boot loader-u?
Na jednom disku mi je Win a na drugom Linux, boot loader na disku gde je Win.
Može li da se bira koji sistem će se dizati prvi nakon odbrojavanja?
Windows ne vidi Linux kao operativni sistem.
Ти баш дуууго ниси користио Линукс? Још увек живиш у убеђењу да је Убунту неки стандард у Линукс свету?Moze, a kako zavisi od toga koji "bootloader" koristis , grub, lilo a i koji distro koristis.
Nekad je to vrlo lako da se resi, nekad je komplikovano a mozda nekad i ne ide .
Zavisi od toga koji distro korsitis i koja je konfiguracija itd, najlakse ces da nadjes resenje za Ubuntu/Win *Grub konfiguraciju.