bmaxa
Legenda
- Poruka
- 70.808
Onda stavis neki drugi kompozitor i bude tezi od KDE-a

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Onda stavis neki drugi kompozitor i bude tezi od KDE-a

Koji hardver? Gnome radi solidno i na 10 godina starom harveru… Nije to bas toliko tesko.Lite sam pročačkao koliko sam mogao, hoću da probam Manjaro što pre, dok se nisam previše navikao na ove performanse
Sad, pitanje je xfce ili Gnome. Da li žrtvovati performanse zbog izgleda..
Pisao sam negde koji procesor je u pitanju, nikako da upamtim, sad ne znam kako na Linuxu to da proverim. Uglavnom dual core je, ti mi reče da iz 2008.Koji hardver? Gnome radi solidno i na 10 godina starom harveru… Nije to bas toliko tesko.
Tesko ce to ici. Mislim da je e8400. Mozes da probas, ali mislim da se neces oduseviti.Pisao sam negde koji procesor je u pitanju, nikako da upamtim, sad ne znam kako na Linuxu to da proverim. Uglavnom dual core je, ti mi reče da iz 2008.
4GB Ram DDR3
1 GB grafika
HDD
Kako bi radio xfce?Tesko ce to ici. Mislim da je e8400. Mozes da probas, ali mislim da se neces oduseviti.
Sa osnovnim kompozitorom ok, ali nesto teze, ne znam...Kako bi radio xfce?
Ostaću verovatno na ovoj distribuciji, valjda ću do kraja godine kupiti bolju konfiguraciju.Sa osnovnim kompozitorom ok, ali nesto teze, ne znam...
Sakupi pare i kupi Macbook pro iz 2011. Koliko vidim ti su jos aktuelni. Mozda i neki noviji. U svakom slucaju komp sada za tvojeOstaću verovatno na ovoj distribuciji, valjda ću do kraja godine kupiti bolju konfiguraciju.
Ne bacaju mi se pare kad komp koristim uglavnom za net i dokumenta, ali vreme prolazi.
I znatiželjan sam koliko će ovaj da radi, pretpeo je svašta od višemesečnog rada do višemesečnog ne paljenja, do paljenja i gašenja nekoliko puta na dan.
Има разних, мислим да psensors или тако нешто може да помогне.Ipak sam instalirao Manjaro xfce.
Po brzini gotovo isti kao Lite ali je sveža instalacija pa ću videti kako će se ponašati kasnije. Jedino Chrome radi malo sporije.
Isto okruženje ali mi je Manjaro dopadljiviji.
Da li postoji neka aplikacija za praćenje temperature komponenti?
Kao što je Speccy za Windows?
Conky, al treba da skines tamplet-e da ne bi morao iz pocetka.Ipak sam instalirao Manjaro xfce.
Po brzini gotovo isti kao Lite ali je sveža instalacija pa ću videti kako će se ponašati kasnije. Jedino Chrome radi malo sporije.
На жалост, не саветују инсталацију са DVD-a, дакле слаба вајда.Догодило се! Gentoo Linux LiveDVD са KDE Plasma!
Пази Манџаро уме да буде екстра нестабилан.Ipak sam instalirao Manjaro xfce.
Conky је леп, али може и psensors ко не воли Conky.Има разних, мислим да psensors или тако нешто може да помогне.
Има више различитих начина у зависности од радног окружења (на гном екстензије за гном шел, на кде у оквиру програма за праћење процеса), вероватно и иксфце има неки програмчић (сад се не сећам, давно сам користио то окружење).
У сваком случају горе поменут програм би требало да помогне.
Samo git clone ... pa onda iskompajliras, ne preporucujem nikakvo instaliranje, posto to zaobilazi package manager, startuj iz tog dira, gde izbilda.Како да инсталирам програм са github-a ?
Ne stable, bar ne u zadnjih godinu dana. A Manjaro testing je u bilo kojoj varijanti stabilniji od Arch-a, pa ti vidiПази Манџаро уме да буде екстра нестабилан.

Heh, AUR, covek grune najnoviji netatalk, i ja naravno izbildujem i startujem kad ono sig 11 puca, i ne mogu sa Mac-a da pristupim.Ne dirajte čoveku Manjaro
Mislio sam da ću se zadržati na jednoj distribuciji ali prevario sam se, još uvek tražim![]()

Добар дан добри људи.
Користим Void линукс.
Како да инсталирам програм са github-a ?
https://github.com/dr460nf1r3/firedragon-browser
Најлепше хвала.
Не допадају ми се опције у оквиру Librewolf-a.Имаш Librewolf на флатпаку и appimage-y. Firedragon je форк пројекат Garada Linux!
То је Арч и AUR, у неким другим, озбиљнијим дистрибуцијамаHeh, AUR, covek grune najnoviji netatalk, i ja naravno izbildujem i startujem kad ono sig 11 puca, i ne mogu sa Mac-a da pristupim.
I dosetim se posto je to git camo checkoutujem zadnju verziju koja je radila, i to izbildujem rucno
To ti je Linux, ma gde bio. Uvek svaka zadnja verzija ne proradi iz prve posto nikada ne testiraju![]()
до корисника дистрибуције долази програм тек пошто је тестиран...Znas kako ali imas Gnome tek sto izadje i sve paketeТо је Арч и AUR, у неким другим, озбиљнијим дистрибуцијамадо корисника дистрибуције долази програм тек пошто је тестиран...
За нас који волимо да тестирамо последње верзије ту су тестинг и нестабилне "гране" и ту нема љутње...
(