Tom Jones 1
Poznat
- Poruka
- 9.058
Ušlo je i zapatilo se u nekom profilu Systed ali pošto me mrzelo da se bakćem sa njim, skriptom sam pogasio sav DPMS i rešio.To zavisi i od desktopa. Na nekima blanking radi bez obzira na program.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ušlo je i zapatilo se u nekom profilu Systed ali pošto me mrzelo da se bakćem sa njim, skriptom sam pogasio sav DPMS i rešio.To zavisi i od desktopa. Na nekima blanking radi bez obzira na program.
до сада нисам имао таквих проблема, бар не са тако малим презентацијама.Libre office otvara PowerPoint prezentacije ali frustrirajuće sporo, učitavanje slika traje u nedogled i skrlovanje je pravo mučenje.
Word i PDF dokumenta rade bez problema.
Inače sam distro radi kao zmaj, ne znam u čemu je problem sa prezentacijama koje su inače lake, do dvadesetak slika max.
Mnogo Jave je u Libre, tezak i bloatware gadan.Libre office otvara PowerPoint prezentacije ali frustrirajuće sporo, učitavanje slika traje u nedogled i skrlovanje je pravo mučenje.
Word i PDF dokumenta rade bez problema.
Inače sam distro radi kao zmaj, ne znam u čemu je problem sa prezentacijama koje su inače lake, do dvadesetak slika max.
Da probam WPS?Mnogo Jave je u Libre, tezak i bloatware gadan.
WPS ili Freeoffice oba su besplatni ali cini se laksi od Libre. Medjutim nisu open source, jedino to ako ti smeta.Da probam WPS?
Ima Deb i Rpm Package, za Linux Lite pretpostavljam da nije Debian, onda Rpm?
Ne smeta, treba mi samo za pregledanje dokumenata.WPS ili Freeoffice oba su besplatni ali cini se laksi od Libre. Medjutim nisu open source, jedino to ako ti smeta.
WPS ili Freeoffice oba su besplatni ali cini se laksi od Libre. Medjutim nisu open source, jedino to ako ti smeta.
Изади идентичан документ у више различитих канцеларијских програма и запамти их у мајкрософтовим форматима.Mnogo Jave je u Libre, tezak i bloatware gadan.
Pa ne moj ga brisati, kada otvaras neki dokument uvek imas open with pa zapamti ili imas negde na setovanjimaNe smeta, treba mi samo za pregledanje dokumenata.
Kako da obrišem Libre, u Software centru nisu dostupne sve aplikacije za brisanje, čak ni one koje sam naknadno instalirao.
Ako ga ne obrišem hoće li se klati za ekstenzije?
Postavljam mnogo pitanja ali nemam iskustva sa ovim stvarima kao na Windows-u.
Pa ne znam kad sam kompajlirao zadnji put video sam brdo JaveИзади идентичан документ у више различитих канцеларијских програма и запамти их у мајкрософтовим форматима.
Потом их отвори у неком од мајкрософтових канцеларијских пакета.
Бар се код мене показало да је либреофис ипак најбоља опција.
Што се тиче јаве, што се тиче либреофиса потребна је само за рад са базама података...

Ћерин комп је последњи пут надограђиван 2012.године (матична, процесор и ддр3 рам) у буџет варијанти и за сада јој још увек решава све задатке за школу (основни канц пакет јој је либреофис у верзији из складишта и новијој верзији са флатхаба). Осим што се види велика разлика у брзини покретања програма на старом и новом рачунару (нови је са SSD, стари са хард диском) сам рад је и дље коректан...Pa ne znam kad sam kompajlirao zadnji put video sam brdo Jave
On ima stariji komp pa bi mu odgovarala neka laksa varijanta, mislim. Meni Libre radi dobro ali ja imam jak kompjuter iz 2018![]()
Као и на виндовсу, десни клик на фајл са одговарајућом екстензијом и одабереш којим програмом ћеш да отвараш такве фајлове... (када имаш више програма за исту намену)...Nakon instalacije WPS je default tako da ništa nisam brisao ni dodatno podešavao.
Znam, samo sam hteo da na dvoklik otvara određeni program, da bude default za određene ekstenzije. Mislio sam da ima podešavanje kao na Gnome okruženju.Као и на виндовсу, десни клик на фајл са одговарајућом екстензијом и одабереш којим програмом ћеш да отвараш такве фајлове... (када имаш више програма за исту намену)...
Коју дистрибуцију и које радно окружење користиш?Znam, samo sam hteo da na dvoklik otvara određeni program, da bude default za određene ekstenzije. Mislio sam da ima podešavanje kao na Gnome okruženju.
Linux Lite, Xfce. Radi sve ok.Коју дистрибуцију и које радно окружење користиш?

Pa eto ti Gnome. To je veoma slicno. Dodas Cairo Dock i eto ti MacJa bih nešto što liči na Mac ali..

XFCE може да личи на Мек такође.Ja bih nešto što liči na Mac ali..
Kako? Samo mi dock treba, sve ostalo mi je ok.XFCE може да личи на Мек такође.
xfce nema expo view. Dok mozes da stavis.Kako? Samo mi dock treba, sve ostalo mi je ok.
Kako? Samo mi dock treba, sve ostalo mi je ok.