Evo upute kako da uredite ubuntu, gnome da izgleda kao windows
http://www.linuxzasve.com/clanak/ubuntu_obucen_u_windows7/66
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Evo upute kako da uredite ubuntu, gnome da izgleda kao windows
Ma šalim se, hteo sam samo da prikažem gde se obavlja glavni posao - u terminalu....@sizif jel se šališ ili stvarno ili misliš na ubuntulook ?
ili je fora sa otvorenim konsolama ?
instalirao sam ubuntu preko virtual box-a, i lepo radi. zanima me da li kad se instalira linux na bilo koji nacin , da li ovako, ili kao drugi sistem pored windowsa, da li u D u vindowsu, da li kad se ide na net preko linux-a da li neki virusi mogu da udju u windows? i da li prilikom skidanja preko linux-a to sto se skine moze da se prebaci u windows?
Da li mi preporucujete kao totalnom pocetniku,i laiku za neke stvari cak i sto se windowsa tice(ali ga koristim)da probam sa Linuxom?[/QUOT]
Pre nekih mesec dana drugarica je kupila lap top sa ubuntu 8.10. i sada kada sam je pitao da li zeli da joj snimim windows rekla je ne. Sto znaci da je za mesec dana savladala neke osnove i vec je uocila prednosti u odnosu na windows.
Sve u svemu, linux se razlikuje u nekim stvarima u odnosu na windows ali nije tezak za pocetnika. Ako se opredelis da instaliras linux sta god da ti treba slobodno pitaj ovde na forumu. Zadnja verzija ubuntu-a je 9.04. mada je juce izasla i beta verzija novog 9.10.
Hvala,mislim da cu sad ozbiljnije poceti da razmisljam o Linuxu.Da. Ako to zelis iz bio kog razloga da poteras Linux, nema nikakve veze jesi li pocetnik ili ne. Sve sto treba da uradis je da uzmes neku distribuciju orjentisanu na desktop i krajnje korisnike i da je pri tome novijeg datuma. Poigraj se Mintom, Mepisom, PC Linux OSom ili necim slicnim.
Nemoj da se sekiras za "tezinu koriscenja". Distribucije ovakvog tipa su prilagodjene krajnjem korisniku isto koliko i drugi desktop sistemi, jedino ce biti mali problem sto si navikao na neke stvari kod Windowsa koje su u Linuxu drugacije resene. Malo menjanja navika mozda usledi
Sve u svemu, ne bi trebalo da imas nikakve poteskoce sa snalazenjem u okruzenju i koriscenjem sistema.
Meni je pre par dana otisao hard na jednom racunaru.Zbog toga sam razmisljao da na jednom zadrzim windows,a na ovom drugom racunaru kad nabavim hard da instaliram Linux.Drago mi je da cu moci ovde racunati na podrsku,koja ce mi svakako trebati.Da li mi preporucujete kao totalnom pocetniku,i laiku za neke stvari cak i sto se windowsa tice(ali ga koristim)da probam sa Linuxom?[/QUOT]
Pre nekih mesec dana drugarica je kupila lap top sa ubuntu 8.10. i sada kada sam je pitao da li zeli da joj snimim windows rekla je ne. Sto znaci da je za mesec dana savladala neke osnove i vec je uocila prednosti u odnosu na windows.
Sve u svemu, linux se razlikuje u nekim stvarima u odnosu na windows ali nije tezak za pocetnika. Ako se opredelis da instaliras linux sta god da ti treba slobodno pitaj ovde na forumu. Zadnja verzija ubuntu-a je 9.04. mada je juce izasla i beta verzija novog 9.10.![]()
Hehe... da ne pominjemo koliko je portage zaglupljen i kako ume da se ne apdejtuje ljutski
Al' dobro... Mozda sam to samo ja izvukao Bingo![]()
Razliciti su ukusi.
tek sada sam video pitanje ,Pre neki dan sam instalirao Sabayon 4.2 Linux.
.....
Imam conexant ADSL modem (USB) i nasao sam drajvere za njega za linux, ali ne znam kako da ih instaliram.
.....
lsusb