Linuks distro

mozda zato sto mint najvise lici na windows
ubuntu je ok koristim 18 cekam 22
probaj takodje fedoru
debian je jako dobar ali ne za pocetak
jos bolje - instaliraj nekoliko raznih pa odaberi sta ti najbolje lezi
fedoru nikako ne bih preporucio. Distro ima samo opensource cak ni drajvere za nvidiu nema... debian je pretezak, mint je za njega.
Distro hoping je veliko gubljenje vremena i prostora...

mozda zato sto mint najvise lici na windows
ubuntu je ok koristim 18 cekam 22
probaj takodje fedoru
debian je jako dobar ali ne za pocetak
jos bolje - instaliraj nekoliko raznih pa odaberi sta ti najbolje lezi
A sto mora nesto sto lici na taj sugavi windows?

Po meni Manjaro je prvi izbor u svetu Linux-a.
Nekada Ubuntu ,Mint …

Manjaro xfce ,to je poslednji distro sto sam koristio .

pa ne mora, ali primeceno je da oni koji dolaze sa windowsa se osecaju bolje :)

zanimljivo, a na kom hardveru to radi?

posle puno godina meni je malo svejedno na cemu radim lin/win/osx a inace mislim da su svi i dalje krs ionako.

Na kom god hoces hardweru ,ja sam ga koristio na nekom Acer notebooku sa Intel core 2 duo proc….

Jednostavan za koriscenje ,nije tezak na resursima ,personalizacija ihaha tipicno za linuks,cutting edge rolo distro ,baziran na arch

posle puno godina meni je malo svejedno na cemu radim lin/win/osx a inace mislim da su svi i dalje krs ionako.
Meni nije svejedno ,OSX odnosno Mac Os mi se odlicno pokazao ,vise verzija sam koristio ,od Windowsa -7 najbolje ,a od Linux stari Ubuntu ,Mint ,Mandriva i poslednji Manjaro .

Po meni Manjaro je prvi izbor u svetu Linux-a.
Nekada Ubuntu ,Mint …

Ume da zapne nakon apgrejda a neki put apgrejd mora rucno sa komandne linije da se intervenise, poneki put nakon apgrejda
mozes da dobijes anbootable sistem ako ne znas sta radis. Moj distro je Manjaro pa znam, koristim ga od 2014. kad je bio
dosta nestabilniji nego sad...

Ume da zapne nakon apgrejda a neki put apgrejd mora rucno sa komandne linije da se intervenise, poneki put nakon apgrejda
mozes da dobijes anbootable sistem ako ne znas sta radis. Moj distro je Manjaro pa znam, koristim ga od 2014. kad je bio
dosta nestabilniji nego sad...
Ah to tipicno i za ostala Linux distra …umeju da smaraju sa tim updejtovima,upgrade…

Koristio sam i Puppy linux ,ali ga slabo azuriraju ….veliki potencijal ,veoma brz ,dize sa ram memorije ali nedovrsen ,nije u interesu proizvodjacima hardvera jer bi njih pokopao.

Ah to tipicno i za ostala Linux distra …umeju da smaraju sa tim updejtovima,upgrade…

Koristio sam i Puppy linux ,ali ga slabo azuriraju ….veliki potencijal ,veoma brz ,dize sa ram memorije ali nedovrsen ,nije u interesu proizvodjacima hardvera jer bi njih pokopao.
Meni je Manjaro najvise odgovarao jer je imao systemd i uvek sve najsveziji paketi, pa sve najnovije verzije. Ubuntu me smarao zbog PPA
koji mi je cesto rusio sistem, a morao sam zbog novijih paketa...

Meni je Manjaro najvise odgovarao jer je imao systemd i uvek sve najsveziji paketi, pa sve najnovije verzije. Ubuntu me smarao zbog PPA
koji mi je cesto rusio sistem, a morao sam zbog novijih paketa...
Nedostaje mi stari Ubuntu ,to je prvi Linux koji sam probao i to preko Wubi instalera.
Pa sam posle radio dual boot sa 7.

Dosta sam koristio i Terminal ,te komande za instalaciju ,azuriranje i sve ostalo …mnogo vremena moze da oduzme ali je zanimljivo.

Nedostaje mi stari Ubuntu ,to je prvi Linux koji sam probao i to preko Wubi instalera.
Pa sam posle radio dual boot sa 7.

Dosta sam koristio i Terminal ,te komande za instalaciju ,azuriranje i sve ostalo …mnogo vremena moze da oduzme ali je zanimljivo.
Ubuntu je bio jak dok nisu napustili Gnome 2, i zamenili sa Unity-jem koji su opet napustili, i vratili se ponovo na Gnome.
Ali to je period brljanja, pa i uvaljivanja reklama kroz desktop search :P
Postali su jako nepopularni tada :P

Ubuntu je bio jak dok nisu napustili Gnome 2, i zamenili sa Unity-jem koji su opet napustili, i vratili se ponovo na Gnome.
Ali to je period brljanja, pa i uvaljivanja reklama kroz desktop search :P
Postali su jako nepopularni tada :P
Ubuntu je bio stabilan ko zemlja …to mi je mnogo bitno za sistem ,pouzdanost ,stabilnost ,brzina i da odlicno kompresuje ram ,da nije tezak na resursima …MacOS nedostaje personalizacija ,ostalo bukvalno savrsen sistem.

Back