Limundo !

to je baš cimanje i baš bez veze.Plaćaš dva puta poštarinu,to je 500 dinara najmanje.

Nije problem to vec taj sto lik nije hteo ni da mi kaze kome je poslao moj paket pa sam morao preko ocena da trazim lika, pa kada sam kontakitrao lika kome je poslao moj paket, a njemu moj, dobio sam upozorenje od Limunda jer nije dovoljeno kontaktirati tako korisnike.. Nisu ni hteli da slusaju o cemu je rec vec mi poslali link ka pravilniku i to je to...

Nije problem to vec taj sto lik nije hteo ni da mi kaze kome je poslao moj paket pa sam morao preko ocena da trazim lika, pa kada sam kontakitrao lika kome je poslao moj paket, a njemu moj, dobio sam upozorenje od Limunda jer nije dovoljeno kontaktirati tako korisnike.. Nisu ni hteli da slusaju o cemu je rec vec mi poslali link ka pravilniku i to je to...

Ocigledno nesto kriju od korisnika i ne rade legalno cim zataskavaju probleme ili necije nezadovoljstvo ;)

ili to ili kupujemprodajem.com, a i ne uzimaju proviziju.

Kupujem prodajem je prepun prevaranata i dupliranih naloga. Verovatno će toga biti sve više i na kupindu i limundu jer više ne traže skeniranu ličnu kartu. Lično imao sam par loših iskustava kao prodavac ali uglavnom je sve bilo uredu.
Takođe sam član i na ebay-u, manje više istva stvar. Treba da se obrati pažnja od koga se kupuje. Što se prodaje tiče MNOGO su rigorozniji sa raznim verifikacijama, još kad se doda glupi atomat za verifikaciju telefona koji ne radi valjano..... kad se podvuče crta sve je isto. Kao kupac na ebay-u hvala Bogu još nisam imao problema i nadam se da neću imati jer trenutno treba da mi stigne 5 predmeta :D

Samo sam knjige kupovao i uvek mi je dolazilo sve kako treba, dobro pakovano, knjiga u opisanom stanju.
Jedino što me nervira je ogromna poštarina (u odnosu na cenu knjige), al to je nužda i tu limundo nije kriv.

nikakva ideja posrednika mi nije interesantna,vise volim da se cujem direktno i vidim s prodavcem ne da zavisim od drugih dal ce vise ponuditi

Postoji i varijanta kupinda i kupujemprodajem
Al kupindo je preskup što se mene tiče, barem za knjige. Nažalost, izbor je tamo mnogo veći jer prodavci ne žele da stavljaju na aukcije knjige za koje su sigurni da će ih prodati preko kupinda po većoj ceni nego što ikad mogu da postignu na limundu.

Sedim danas sa drugom i pricam kako mi se vec smucio limundo i nacin njihovog odnosa prema korisnicima sajta, kako censzurisu skoro sve sto im ne ide u prilog, kako imaju amaterski tim i kako jedva cekam da se pojavi Ebay i PP kod nas pa makar cekao godinama jer ce mozda tada vlasnici limunda ukapirati i poslusati sugestije onih persona koji im donose novac. Dok smo pricali gledam ja malo teme na njihovom "cafe" delu sajta i naravno dobar deo je censurisan, izbrisan ili izmenjen ( post-ova ) pa sada kada sam dosao kuci odlucio da vidim imali neki domaci forum na kome ce korisnici moci da razmene iskustva a da ih limundo tim ne sankcionise i naleteo na Ovaj sajthttp://www.limundoiskustva.com/ Koliko mi se cini sajt je nov i iskreno se nadam nije samo pokusaj Limunda da nam zamze oci...

U svakom slucaju sorry ako je ovo pogresno mesto za ovakvu temu....

Priznaj da je to tvoj sajt ;)
Inace postoji sajt sa mnogo sirom i biljom tematikom , nisam ovca .....

Poslednja izmena od moderatora:
priznao,ne priznao,linkovi novopecenog foruma su obrisani,jer su ocigledna reklama. pa nema ni 10 postova kad se sve sabere
@markons82
kao sto vidis i ovaj forum ima temu o Limundu,kao i vecina ostalih foruma,tako da nema potrebe odvlaciti ljude na drugi

sve u svemu,kome se ne svidja i misli da ima bolje ,ne mora da koristi njihove usluge,nije to EDB pa da nemas izbora

Poslednja izmena:
Priznaj da je to tvoj sajt ;)
Inace postoji sajt sa mnogo sirom i biljom tematikom , nisam ovca .....

Nije moj, poslednji sajt koji sam napavio je bio sa phising ( Wow i ostale gluposti ) al su mi ga skinuli posle 5 dana :(
Al od tada ima vise od 3 godine

Prelistao sam dosta sajtova i nekoliko blog-ova al ovo je bio jedini koji je imao "optuzujuci naziv"

Limundo, kao i sve ostalo sto tezi populizmu, ima ozbiljnih problema...

Postoji opsta jurnjava za pozitivnim ocenama, bolje receno za napumpavanjem pozitivnih ocena... Lik masovno prodaje diskove Linuxa, poklon vaucere mts-a i slicne stvari koje se inace besplatne... Prodaje ih po 10 dinara samo da bi napumpao pozitivne ocene... Nije toliki problem u naduvavanju ocene, koliko u pretrpavanju ponuda... Poneka prelistam desetak strana i 99% su znacke, salvete, kovanice i sl. stvari koje niko nece ni za 10 dinara...

Takodje, pretrpan je raznim glupostima... Stvarima koje ljudi prodaju da ociste djubre iz kuce... Pre neki dan vidim da lik prodaje najobicniji kljuc za bravu... I ceni ga 50 dinara... :lol: Cesto se mogu videti jos besmislenije ponude... Opis, ovo je nesto za nesto ne znam cemu slizu... A na slicici neka savijena zicica... Podseca me na Cigane sa vasara koji prostru carsav sa strane i imaju sve i svasta... Naravno, pola ne radi, pola je polomljeno, pola iz pretproslog veka ali sve od igle do lokomotive... Koliko sam video, za veliku vecinu slicnih stvari bukvalnu niko ne ponudi ni tih 10 dinara...

I glavni problem je sto ljudi ne razlikuju aukciju od klasicne ponude... Gomila ponuda je za Kupindo i treba ih brisati sa Limunda... Koji je smisao da se na aukciju daju nove stvari za koje se za pocetnu cenu stavi realna cena (cena iz prodavnice)... Sta bi se tu licitiralo... Ko je lud da nesto plati skuplje nego sto moze da kupi u prodavnici... I uz to dobije i garanciju... I ne plati par stotina dinara postarinu... To nije za aukcije, to je za oglase... A sustina kod aukcija bi bila da se ponude polovne stvari sa pocetnom cenom od 10 ili 100 dinara pa dokle se stigne...

Sve je predimenzionirano i to gusi...

Značke, salvete, pare, razglednice, marke, to bi napravio odvojenu sekciju sajta pa nek se tamo igraju koliko hoće, meni je to nebuloza, a ima ga najviše.
A ljudi su naši teški za ove aukcije i to, smatraju da nešto vredi i ne idu ispod te cene makar im niko ni ne kupio...Knjige uvek uzimam kao primer, jer te aukcije gledam najviše...Vrlo je slaba ponuda, mahom su to neke bezvezarije, kupusare, postoji jedna određena količina stalnih dela i pisaca koje se vrte jer se dobro prodaju, Hese, Dostojevski i slično...Stručne literature, filozofije, toga ima dosta manje jer iskustvo pokazuje da to na limundu ne mogu da prodaju...Žao mu da stavi neku nižu cenu jer misli da može da je proda bolje, pa stavi neku "realnu" i to na limundu nikad ne ode...

Лимундо и Купиндо ће још дуго времена бити аматерска аукција. Пази која дискриминација. Особа из Београда нпр. продаје књигу а продавац навео да не шаље поштом, поузећем.. већ једино лично уручује. Значи ја нпр. из Инђије морам да одем до Београда, пређем 100 км да би остварио куповину лицем у лице. То се уопште не исплати. У Тој варијанти једино Београђани са Београђанима имају лагодност и предност. Сматрам да је то дискриминација и недопустиво. Не живе сви становници Србије у Београду.

Zdravo,

prema pravlima Kupinda svaki prodavac prilikom postavljanja
predmeta na Kupindo sam bira opcija placanja i slanja koje
njemu odgovaraju.

Svaki kupac moze potvrditi kupovinu predmeta kod onog
prodavca gde mu odgovaraju uslovi isporuke i placanja.

Svai prodavac ima slobodu da izabere nacine isporuke
i placanja koje su njemu naj pogodnije.
Dosta kupaca zeli da predmet licno preuzme jer na taj
nacin stedi na postarini.

Limundo team

Poslednja izmena:
mene recimo nervira što isključivo kupci plaćaju poštarinu, i što prodavac ima potpunu slobodu u organizovanju uslova primopredaje ako hoće lično uručenje. Iz BG sam, a Beograd uopšte nije mali grad, i meni ne odgovara kad neko iz Rakovice navede u uslovima LIČNO PREUZIMANJE MOŽE SAMO NA ADRESI KOJU DOBIJETE. Brdo ovakvih aukcija preskačem iako bih drugačije kupio da on hoće nalaženje po dogovoru, da podelimo teret, jer njemu trebaju moje pare, a meni njegov predmet. A što se tiče poštarine, meni je to skroz nefer prema kupcu jer nijedan prodavac ne prihvata poštarinu na sebe. Što se ne bi poštarina podelila na ravne časti?

Било би фер на равне части. Што се тиче моје теме, радо бих сносио трошкове поштарине, али друга страна жели искључиво лично на руке.

Ja Limundo zovem Internet buvljak :) i stvarno ima svakakvih gluposti.
Ali to ti je:ko voli nek izvoli :)
Niko nikoga ne bije po ušima da licitira.
E sad,jedina je mana svega toga što je sajt pretrpan sa džidžabidžama svakakvim.Do duše,nije im loš pretraživač pa uvek pogledam ono što me interesuje.

A to isključivo "na ruke ili kućnu adresu" ,neće ljudi da se cimaju :D nije im toliko stalo do te prodaje,verovatno neka smešna suma u pitanju.Ali dobro.
Razumem i jedne i druge.

A to isključivo "na ruke ili kućnu adresu" ,neće ljudi da se cimaju :D nije im toliko stalo do te prodaje,verovatno neka smešna suma u pitanju.Ali dobro.

Neka je smešna suma, on proda hiljadu predmeta za smešnu sumu i još mu svi na kuću dolaze. Da mu nije stalo do prodaje, ne bi ni kačio.

Neka je smešna suma, on proda hiljadu predmeta za smešnu sumu i još mu svi na kuću dolaze. Da mu nije stalo do prodaje, ne bi ni kačio.
ahahhaha pa prodaj brate prijatelju i ti sve iz svoje garaže i podruma,sve te "antikvitete" čuda i mooda...ko ti brani,i stavi kao naznaku lično preuzmanje samo na adresu.
Bar ćeš da se rastosiljaš krša :) i nepotrebnih stvari :D

Back