Limundo !

:D izvini sto mi je smesno ,ali sta ti tacno nije jasno,limundo nisu besplatni mali oglasi ,naplacuju sve od pokretanja aukcije do zavrsetka i prekidanja,svaku sliku nakon 3,svaku dodatnu opciju. Mislim da ti to cak i pise prilikom pokretanja,sta sve i koliko kosta

Predvidjena je jos jedna novina koja se tice zastite kupaca.

Svaki put kada prodavac prekine aukciju koja nema ponuda naplacivace se provizija
u iznosu od 50 dinara.

Prekidanje aukcije dok je jos u delu `U toku – Treba da pocnu`
se ne naplacuje.

Zato predlazemo da odmah nakon postavljanja pregledas aukciju dok je jos
u delu `U toku – Treba da pocnu` kako bi eventualne izmene ucinio tada.
Kupac zeli da zna koliko ima vremena na raspolaganju za odluku o kupovini
odredjenog predmeta; zeli da ima informacije o uslovima kupovine,
a kada dodje do prekidanja aukcije predmeta koji je zelo da kupi
on gubi dalju motivaciju za kupovinom.

Svakom promenom zajedno rastemo da budemo jos bolji.
Jedino tako svi zajedno dobijamo.

Pozdrav
Limundo tim

nisu oni lopovi,samo su dobri biznismeni,a sto se tice ljudi koji prodaju i kupuju na njemu,to je druga prica,ima nas svakakvih. To za naplacivanje je uvedeno da ti ili neko drugi ne bi postavio ,pa se dogovorio van limunda i prodao,zloupotrebio servis,izbegao proviziju koja moze biti i par hiljada,ovako su se ogradili za tih 50din
ni bankovni racun ne mozes zatvoriti u minusu,izmiri tih 50din pa zatvori,ili koristi pogodnosti koje pruza,na tebi je odluka

Poslednja izmena:
na kratko sam isprobao kako funkcionise i desilo se upravo ono sto sam i predpostavio

kad sam hteo da ugasim nalog a na osnovu mnogih prevara koje sam video za tih nepunih pet dana

lopurde me zaduzuju sa novcem a usled prekida aukcije na kojoj nisam ni imao licitaciju

i traze isti da uplatim da bi izasao i da bi nalog bio obrisan, kao uslov

umesto prilikom brisanja da me obaveste da aukcija ne moze biti prekinuta jer nema novca na racunu

lopurde me ladno zaduzuju i potrazuju taj novac.

A što te boli stojko da gasiš nalog? Samo odšetaš sa sajta i mogu da ti pljunu pod prozor kad nemaš para na nalogu...a ne može ti niko ništa, kao ni onim prevarantima tamo što kao nove prodaju sjebane stvari..

Poslednja izmena:
:ok:

Dodato:
Izmirenje dugova

Član može da pokreće aukcije sve dok ima sredstva na računu.
U slučaju da mu račun dospe ispod -50 din., nije mu omogućeno da dalje postavlja aukcije.
Ukoliko je račun u minusu, član ima rok za izmirenje duga od 21 dan,
nakon toga se ceo nalog zatvara i član nema pristup svom nalogu dok ne izmiri taj dug.

zasto mi je dozvoljeno da prekinem broj aukcije xxxxxx ,kad nisam imao para na racunu ?

niti sam ja otvarao bilo koji racun kod vas da bi vi mogli da me zaduzujete.

Poslednja izmena od moderatora:
ocigledno nisi upoznat sa pravilnikom limunda,kako sta funkcionise,skrenuo bih ti i paznju na pravilnik ovog foruma zbog recnika

taj minus je koristan ,jer ja npr. sa 10din na racunu mogu istovremeno da pokrenem ako hocu 10 aukcija cija je vrednost recimo par hiljada,posle pokretanja cu otici u minus,kada se sve zavrsi i naplatim ,imacu i da uplatim recimo.
sto se tice ove stavke zatvaranja racuna,evo sada sam proverio ,imam -124din,naravno ne mogu da postavljam nove aukcije ali mi nalog nisu ni blokirali i kao sam u minusu par meseci,vreme je da uplatim :)

i jos jedna stvar ,kada kazes "niti sam ja otvarao bilo koji racun kod vas" na koga se to odnosi,ja ne predstavljam limundo niti radim za njih,ja sam samo tamo clan sa iskustvom i moderator ovog foruma, i pokusacu sve da ti pojasnim sto nije jasno

Poslednja izmena:
i jos jedna stvar ,kada kazes "niti sam ja otvarao bilo koji racun kod vas" na koga se to odnosi,ja ne predstavljam limundo niti radim za njih,ja sam samo tamo clan sa iskustvom i moderator ovog foruma, i pokusacu sve da ti pojasnim sto nije jasno

to sam ja citirao sta sam im poslao,

Limundo timu,

moje pisanije

inace, platicu bandi samo da im vidim ledja

limundo predstavlja internet kriminal

Prodajem na limundu oko godinu dana, prodalo se puno toga posto radim cesto upgrade musterijama, princip je staro za novo. Za godinu dana oko 300 prodaja, nisu to uvek vredne stvari, kupuju ljudi tamo svakakvo ljubre, cesto kad nesto izadje na 100-150 dinara, posaljem ljudima bez da placaju, nema veze, nek ide zivot. I tako pre cca 45 dana dodje meni moja stara musterija i hoce da menja netbook za neki ozbiljniji laptop. Sedeo covek ovde par sati, sve istestirano, instaliran mu novi laptop i ode. Dopadne se meni netbook, pa sam radio na njemu jos 4-5 dana, i posle toga skontam da je visak i stavim ga na limundo. Proda se netbook, dodje covek licno po njega, testira ga ovde pola sata (kaze kupuje za devojku) i ode zadovoljan, dva dana kasnije da pozitivnu ocenu. E sad krece komplikacija... Javlja se nedelju dana kasnije da mu je do juce lepo radio netbook i sad nece da se ukljuci. Donosi kod mene, stvarno nece. Zovemo HP, kaze istekla mu je garancija pre 4 meseca. U oglasu je izricito pisalo da nema garancije, ali se on zali limundu, i sad limundo postavlja uslov, da sam ja duzan da mu popravim netbook koji nema garanciju ili ce mi suspendovati nalog. Nije pitanje para, nego principa, vodite racuna da ne dodjete u slicnu situaciju, jer bez obzira sto u oglasu otkacite da nema garantni list i da je polovno, duzni ste po njima u roku od 2 nedelje da resavate sve kvarove....

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?255794-Limundo-veoma-lose-iskustvo-vodite-racuna&

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/Друштво/1092730/Жртва+интернет+преваре.html

Иако је куповина на интернету релативно сигурна, дешава се да купци буду жртве преваре. Један од чланова сајта "Лимундо" преварен је када је желео да купи мобилни телефон. Новац је уплатио унапред, али телефон није добио, а повраћају новца се и не нада.

@ urko Mozes ti do sutra navoditi primere prevara sa limunda ili bilo kog drugog servisa,malih oglasa,nekog foruma i td. Znaci takvi servisi se ogradjuju i ne odgovaraju za postupke korisnika,sta vise,nastoje da tako nesto i sprece,kod limunda je to pre svega sistem pozitivnih ocena,zatim to sto svako ostavlja licne podatke,ali posto ni to nije dovoljno onda je uveden Limundo Kes ,a to ne moze da omane. Nisam ni ja zadovoljan nekim njihovim potezima,azurnoscu,odnosom,ali ne mozes nazvati limundo lopovima,ako to rade clanovi.
Da ti ne pricam koliko sam dugo tamo i koliko pozitivnih imam,ali imas ljude koji ce ti nesto dati i za dz i ako su prodavali,poslati ti o njihovom trosku,sve je u ljudima i dogovoru,na svu srecu nisam naisao na prevarante ,al to je samo dokaz da je njih dosta manje ,a i ne trebas da se oslanjas na druge da te zastite (limundo/policiju) , vec se zastiti sam zdravim razumom. Sto je suvise dobro da bi bilo istinito ili sumnjivo ,ne nasedaj,otvori certvoro oci pa odluci
Ovaj snimak sam video mnogo pre tebe,i ako ce dobro secam u pitanju je softverski bag koji nije ni prvi ni poslednji,mnogi su se otklanjali u hodu

Mogao bih da navedem dosta primera i prevara kojih sam se naslusao sa limuna,o tome da policija nece prstom da mrdne,do toga da ti iz licnog iskustva pricam kakvih sve dobrih ljudi imas,lak brz dogovor,neko preplati,drugi ne naplati,treci te kontaktira ponovo i td.

Znaci da se ne bi spamovalo komentarima sa drugih mesta i foruma,ako imas sta konkretno da napises napisi,sve ostalo nema potrebe

Za one koji postavljaju veliki broj aukcija ovo deluje kao dobar program,pogotovo ovaj deo unosa iz Excel-a :ok:

96210585.jpg

od veceraas u 12:00 pa do sutra u 14:00 Limundo i Kupindo bice nedostupni,sele se na novi server.
ja sam odavno primetio da u vecernjim satima gusi sajt,slike se sporo otvaraju a ponekad se stranica ni ne otvori,limit od 100Mb/s koji su imali kod Hosteurope je kao bio povecan i prebaceni su na gigabitne sviceve ali od toga izgleda nista,sada uzimaju provajdera u Srbiji,pa da vidimo kako ce to funkcionisati

sve aukcije koje se zavrsavaju bice produzene za 24 sata,a aukcije koje bi trebalo da pocnu u ovom periodu bice pomerene za 24 sata.

mnogo se polemise o prevarama na limundu dok sama nisam osetila na svojoj kozi nisam verovala imala sam blizu 400 pozitivne i nijedne negativne ocene sve sam ocene dobila kao prodavac izbacena sam sa sajta limunda bez objasnjenja jer kako mi rekose nisu u obavezi da mi daju razlog izbacivanja nisam prekrsila nijedno pravili to sam apsolutno sigurna blokirali su mi profil ne mogu da udjem na njega i ako sam molila da mi daju samo podatke clana koji je kod mene kupijo stvari i uplatijo novac ali ja nemam podatke sa slanje ostala sam uskracena za to ko je sad ovde prevarant vi presudite sami ja znam da je meni clan uplatijo novac a za taj novac nije dobijo nista jedino mi ostaje da se nadam da je clan sacuvao moje podatke i da ce se on meni javiti na mobilni za svoju robu koju je posteno platijo.
i jos nesto gde god budem nasla forum o limundu ja cu pisati sta mi se desilo molim sve clanove koji imaju slicna iskustva da se javljaju jer samo tako mozemo da ispravimo ovu nepravdu a znam mnogo njih koji su prosli kao ja
I ZABORAVIH NAJBITNIJU STVAR ADRESU KOJU STE KORISTILI NA LIMUNDU MOZETE SLOBODNO OBRISATI JER SA TOM ADRESOM NIJE VAM DOZVOLJENO NIGDE NA FORUMU DA KOMENTARISETE

pa napisi koji ti je nik tamo bio,da se uverimo
hoces da kazes da bez i jedne negativne ocene,i opomena,sa racunom u plusu,bez vestackog dizanja cena,i krsenja pravilnika, tebi je zabranjen pristup?
ovu poslednju recenicu sa adresom nisam bas najbolje shvatio

Vrlo moguce, drug je imao preko 150 pozitivnih i nijednu negativnu a i njemu zagasili/blokirali nalog. Navodno su mu u objasnjenju napisali da nije smeo da stavi da moze na otkup i to je to...

Mene su provalili da sam vestacki dizao cene,opomenuli su me i imao sam status "OPOMENUTOG CLANA" i posle 6 meseci su mi skinuli taj status i obavestili me o tome...
Sta hocu da kazem...Prvo opomenu,a ti i ako dalje nastavis da se pravis pametan oni te blokiraju i to je to...
A u te price da te Limundo blokirao nevinog to jednostavno ne pije vodu ...To nikome nije u interesu a pogotovu njima !
Ni ja nisam shvatio poslednju recenicu od @ lidija18

i ja imam opomenu prvog stepena/obavesten clan
http://www.limundo.com/fajlovi/Sistem-sankcionisanja.pdf

od kada imam nalog,vise ni sam ne znam koliko godina,kada hocu dodatne slike jer su na aukciji lose,ostavim coveku mail da mi posalje,i to sam uradio bezbroj puta do sada
i samo jednog dana stigne da sam opomenut,naravno bez obrazlozenja,ja ih pitam u cemu je problem,oni ce meni da procitam pravilnik,naravno niko se ne napravi pametan da ti kaze konkretno,nego ti poturi da iscitavas pravilnik
i naravno tamo nadjem da je ostavljanje mejlova putem pp-a zabranjeno ,a zasto,pa da ne bi van aukcije kupio/prodao a oni izgubili proviziju. Ali i za to ima leka,ko hoce neciji mail a da dobije na "legalan " nacin,kaze clanu da stavi nesto za 10din da kupi odmah i dobije sve njegove podatke,pa se zovu/razmenjuju mejlove do mile volje. Sto je jos najsmesnije,u sistemu sankcionisanja nigde nema da se on primenjuje na ovaj slucaj,ostavljanje majla putem pp-a
Vidim da je pravilnik izmenjen 24-og,sad ne mogu da nadjem tu klauzulu,ali ona o otkazu clanstva bez obrazlozenja i dalje stoji

ovo za gasenje naloga tek tako ni krivog ni duznog clana sto rece ti ne pije vodu,ali da mogu-mogu,razlozi su samo njima poznati

Poslednja izmena:
mnogo se polemise o prevarama na limundu dok sama nisam osetila na svojoj kozi nisam verovala imala sam blizu 400 pozitivne i nijedne negativne ocene sve sam ocene dobila kao prodavac izbacena sam sa sajta limunda bez objasnjenja jer kako mi rekose nisu u obavezi da mi daju razlog izbacivanja nisam prekrsila nijedno pravili to sam apsolutno sigurna blokirali su mi profil ne mogu da udjem na njega i ako sam molila da mi daju samo podatke clana koji je kod mene kupijo stvari i uplatijo novac ali ja nemam podatke sa slanje ostala sam uskracena za to ko je sad ovde prevarant vi presudite sami ja znam da je meni clan uplatijo novac a za taj novac nije dobijo nista jedino mi ostaje da se nadam da je clan sacuvao moje podatke i da ce se on meni javiti na mobilni za svoju robu koju je posteno platijo.
i jos nesto gde god budem nasla forum o limundu ja cu pisati sta mi se desilo molim sve clanove koji imaju slicna iskustva da se javljaju jer samo tako mozemo da ispravimo ovu nepravdu a znam mnogo njih koji su prosli kao ja
I ZABORAVIH NAJBITNIJU STVAR ADRESU KOJU STE KORISTILI NA LIMUNDU MOZETE SLOBODNO OBRISATI JER SA TOM ADRESOM NIJE VAM DOZVOLJENO NIGDE NA FORUMU DA KOMENTARISETE

Koju adresu? Ovo mi nije jasno.

A drugo nema šanse da su te suspendovali tek tako. Sigurno si bila opomenuta za neki prekršaj, a onda i ponovila. Kladim se da je dizanje cena u pitanju..:lol: Istina je da ta opomena koju ti upute nikad nije konkretna, a trebala bi biti. Iako čitanjem pravilnika i sam znaš gde si zabrljao. Meni su na primer uputili opomenu za kršenje pravila bla, bla, bla..ništa konkretno. U stvari, problem je bio dogovor preko PP za prodaju nekih knjiga van kupinda, što mi je odmah bilo jasno.

Sedim danas sa drugom i pricam kako mi se vec smucio limundo i nacin njihovog odnosa prema korisnicima sajta, kako censzurisu skoro sve sto im ne ide u prilog, kako imaju amaterski tim i kako jedva cekam da se pojavi Ebay i PP kod nas pa makar cekao godinama jer ce mozda tada vlasnici limunda ukapirati i poslusati sugestije onih persona koji im donose novac. Dok smo pricali gledam ja malo teme na njihovom "cafe" delu sajta i naravno dobar deo je censurisan, izbrisan ili izmenjen ( post-ova ) pa sada kada sam dosao kuci odlucio da vidim imali neki domaci forum na kome ce korisnici moci da razmene iskustva a da ih limundo tim ne sankcionise ...

U svakom slucaju sorry ako je ovo pogresno mesto za ovakvu temu....

Sedim danas sa drugom i pricam kako mi se vec smucio limundo i nacin njihovog odnosa prema korisnicima sajta, kako censzurisu skoro sve sto im ne ide u prilog, kako imaju amaterski tim i kako jedva cekam da se pojavi Ebay i PP kod nas pa makar cekao godinama jer ce mozda tada vlasnici limunda ukapirati i poslusati sugestije onih persona koji im donose novac. Dok smo pricali gledam ja malo teme na njihovom "cafe" delu sajta i naravno dobar deo je censurisan, izbrisan ili izmenjen ( post-ova ) pa sada kada sam dosao kuci odlucio da vidim imali neki domaci forum na kome ce korisnici moci da razmene iskustva a da ih limundo tim ne sankcionise...

U svakom slucaju sorry ako je ovo pogresno mesto za ovakvu temu....
a šta si kupovao preko Limunda? nemam loša iskustva sa članovima Limunda,mada ima gomila smeća .

a šta si kupovao preko Limunda? nemam loša iskustva sa članovima Limunda,mada ima gomila smeća .

Pa kupovao sam zato sto nisam u mogucnosti preko Ebay-a, barem jos uvek. Doduse malo problema sam imao kao kupac samo kada sam dobio nesto sto nisam kupio, odnosno lik od koga sam kupio se zezno pa meni poslao ono sto je trebao nekom drugom a njemu ono sto je meni trebao i onda sam morao da se njakam oko toga jer prodavca nije zanimalo ( lik dobio pare ) a ovi iz limunda su cak i izbrisali negativnu ocenu...

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/366123/Narucio-noutbuk-dobio-cepanicu

citao sam svugde po malo na net-u mnogi programeri, dizajneri, photoshop-eri iz srbije pa i okoline zaradise svoju ok kintu, ne radi se samo o muskarcima vec i devojke i zene, koji znaju po nesto da rede po netu..

ali probljem je u tome je sto nemaju ovde izlaz za "paypal" da podignu novac...

prevarom necete nista da postignite... moja preporuka kad radite svoj posao kako treba imate svoje stalne patnere,musterije i tako ste uvek u dobitnu cak i kad nemate sami se jave ljudi kad znaju da ste pedatnji... cak ljude koji ste stekli kao prijatelji i patneri umeju ljudi da budu i ok i daju visak nego za onu ponudjenu sumu to jest sami insitiraju jer ste posao uradili pro i zasluzno..

Back