LIMUNDO KUPOVINA - PREDLOZI I SAVETI

A jovkesrbine nemoj tako,cinjenica je sledeca ambasador novcanica na limundu-Ranko Mandic,ako je na primer coveku koji je stekao renome i ugled u numizmatici i dobrovoljnom drustvu gradjana pod nazivom SND koje kako ispada po pisanju i stavovima samih numizmaticara nista drugo i nije,onda ga je nepotrebno i spominjati u smislu clanstva kao i publikacija koje je izdalo kao i pojedinaca koji su njegovi clanovi a izdali razne i publikacije,i novine i kataloge jer je sigurno onda pristrasno pravljeno,elem sad takav covek koji ima takvu reputaciju na primer konkurise za volontersko,nek bude to pod znakom pitanja radno mesto ambasadora za numizmatiku,ranije se to zvalo moderator,imajuci u vidu da se njima ostavlja tzv.straznja vrata za ulaz u naloge i slicno,motiv i pobude mozemo nagadjati a i ne moraju biti tacni ni motivi ni pobude do kojih bi dosli nagadjanjem,a opet ako pogledamo postupak i proceduru,postajanja ambasadora ne mozemo se a ne pitati ima li motiva ili pobude kao na primer navescu,a mozete i pogledati na limundu samo ne znam ko je brojao 50 dinara kovanica 1931 pocetna 5000 dinara,po 70 put po toj pocetnoj krece vec je 700 dinara sebe izjela po toj pocetnoj ceni,ima li motiva i pobude u toj vrsti mazohistickog numizmatickog ponasanja u postavljanju pocetne cene sa naplatom provizije u samom startu jer je veca pocetna od 10 dinara.

Nazalost turcin te mora demantirati,jer nije jedan od onih koji je izbacen,dize dreku,ili je bio u talu,turcin je marljivim radom kao sto ti navede i prisvoji za sebe nedodeljenu titulu postovaoca lika i dela doticnog spomenutog iako ti to nije niko prikacio,dosao do podataka sa jos nekoliko kupaca o realnom stanju stvari i za to je bilo potrebno dobrih dve i po godine,kao prvo na sve nepravilnosti navedene ovde je ukazano moderatorima ili ambasadorima a i samom limundu,itd.iskljucivo radi zastite kupaca a i prodavaca,trazeno je i uvodjenje placanja preko limunda za kupljeni predmet i prenos novca tek po dobijanju pozitivne ocene i mnogo slicnih stvari,naravno ti si u svom prethodnom postu slikovito objasnio takoreci izmanjenj i to po deseti put pravilnik limunda,koji oni primenjuju,jer na kraju se svodi ko koga prevari,a postavljena je firma doo koja pruza usluge za izvodjenje prevare,otprilike bih rekao konotaciju u kratkom prevodu tvog prethodnog posta,inace turcin je marljivim radom takodje dospeo do bivsih moderatora odredjenih oblasti,filatelije,knjiga i casopisa,a narocito mi je bio simpatican moderator sa mycity-a Nick Sloter ujedno i na limundu pod istim nikom sada je acid burn na mycity-y sa kolicinom znanja iz svoje oblasti koja mu je bila dodeljena da je posle nekoliko pitanja napustio mesto moderatora,elem isti i drugi negdasnji moderatori kao i stalno zaposleni u limundu negdasnju na primer clan tiverada,imali su pregrst zanimljivih informacija kao i odstampanih dokumenata o nacinu i radu samog au sajta koji je ulazio u sve oblasti neregularnosti po svim sopstvenim propisanim kriterijuma kao i kojim clanovima je bila dozvoljena tada kao i sada povlascena trgovina,ko ucestvuje u njoj i slicno,mali pojedinci koji pkusavaju nesto napraviti a apropo reklame od kupi bezbedno do reklame samog sajta brzo nestaju ili se povlace,ali je ostala bitna stavka tamo gde se moze uzeti novac tog prodavca necemo samo drzati,na primer skinucemo mu i preko 20 negativnih ocena pogledajte na primer clana techno ili dado123,kod kojih je ovaj navedeni slucaj i u praksi sproveden no to su samo poceci pocetaka oko cega se ustvari vrti trgovina tamo,jer recimo u razgovoru i sa Franc ios-om rece da je pokusao da radi tamo ali jednostavno ne ide ili ne moze,a ima ih kojima ide i koji mogu razlika je u tretmanu,no jevdokan,cini mi se da igras na pogresnu kartu razotkrivanja mozda si ustvari postovalac lika i dela brace Nikoolic,mada i ova konstatacija ne mora biti tacna,kao sto rece woody dobro je da se odvija diskusija jer ova diskusija kada je jednom bila otvorena ovde na krstarici je brzom intervencijom spamera,kojih nema vise nigde a kasnije i samih Nikolica zatvorena i nestala,a pricalo se i o novcicima,pitanje je zasto,ne bih sad bnavodio sta sam kupio pre nekih pola sata za 1334 dinara a ista se kovanica na istom sajtu nudi za 2000 dinara po pocetnoj,mislim da ima mnogo ljudi koji ce prodati i ispod cene radi egzistencije,jer mozda ce za te novce preziveti dan dva,a onaj sto ga ceni 2000 njemu na primer ne smeta cekanje i ponavljanje aukcije i do 20 puta po toj ceni a svako ponavljanje je 10 dinara a ponovio je vec 20 puta to je 200 dinara,cena je i dalje 2000 manje 200 fakticki je 1800 ali ko ce a mora platiti i tih dvesta,ili da skratimo dobar glas se daleko cuje a los jos i dalje.
turcine, realno stanje stvari je da ako ti se ne svidja limundo nemoj na njemu ucestvovati niko te ne tera.
Ako mislis da se tamo odvijaju neke kriminalne radnje i ako imas dokaza prijavi policiji i presrtani da smaras nas na ovom forumu. Meni i nadam se vecini clanova limunda koji samo kupuju je sasvim svejedno od koga kupuju i ko ce uzeti koliku proviziju. Nama je vazno da za novac koji smo dali dobijemo novcic u priblizno onakvom stanju kkakav je prikazan na skenu. Ako nam se nesto ucini sumnjivo ne licitiramo i kraj price.
A te rezultate svojih detektivskih sposobnosti i dvoipogodisnje istrage su cini mi se u stvari rezultat tvojue frustracije jer ocito si hteo da budes u talu ali iz nekog razloga nisi mogao.
Mozes ti da pises koliko hoces i sta hoces, ali niko se ne okomi na nekoga tek tako, a pogotovu ne iz nekog svog prevelikog postenja. Kolekcionar si numizmatike i oruzja i mozda jos kojecega. Presaberi se koliko puta si od nekog kupio nesto vise nego povoljno zato sto taj sto prodaje nije znao sta prodaje i trljao ruke kako si dobro prosao.
A sada nam ovde prodajes neko svoje veliko postenje i svi su na limundu lopovi i prevaranti, ili da te citiram 80% su takvi. Da to tvoje postenje postoji nebi ti ovako lelemudao i vristao ko skalpirani kinez po ovom forumu.

Jevdokan ja ne upotrebih reci koje si ti upotrebio u nazivanju mene itd,mozda te smaram mozda i druge,ali nikako nikog nisam uvredio izrazima koje si ti upotrebio,u svom prehodnom postu,nista ja nemam protiv vasih stavova oko kupovine,neosnovane tvrdnje da sam hteo da budem u talu su proizvoljan zakljucak,ali to bih i ja mogao izneti za svakoga na primer,prateci i citajuci celokupan forum krstarice gde vam se krecu nikovi,ali nisam i ne zanima me,ono sto sam hteo reci ili ukazati nije naislo na sluh kod numizmaticara,pa dobro vasa stvar,nisam vam se petljao u vase poslove i transakcije i time kvario nekome dobit ili dolazak do nekog predmeta koji mu je bio potreban,dakle,opet se vracamo na staro ako moze bez tih pogrdnih reci jer ne prilici clanu sa toliko postova i tolikom reputacijom,na primer,sta cu ja napisati i cime cu to argumentovati zavisi od mene,ja ne iznosim proizvoljne zakljucke sto mozes i sam procitati iz prethodnih postova,daljna diskusija izmedju nas dvojice je zavrsena,jer ne mogu pratiti vase obrazovanje,s toga u miru se razidjimo i kao sto sam rekao ranije niti ti komentarisi moje postove niti mene zanimaju tvoji.

E, ne može čovek više ni na jedan forum, a da ne naiđe na ove isfrustrirane likove. Slušaj ovamo, nisam na forumu kako bi se prepirao do besvesti. Otvori limundo i pogledaj šta su ti likovi koji nude napisali, pa onda komentariši. Ti ćeš da me učiš istoriju pametnjakoviću! Totalno si izvukao iz konteksta to što sam napisao. Očigledno ti treba svađa. I onda ovde neko napiše nema ljudi na forumu. Pa, to je zbog likova kao što si ti koji traže svađu i prepirku.Pitanja nisu banalna i glupa, pitanja su osnov mudrosti i znanja. Ali za tebe vidim više nema nepoznanica ti si dostigao savršenstvo i za tebe su sva pitanja glupa i banalna. Nije mi poznato, ali da li si ti urednik foruma kada sebi daješ za pravo da nekome određuješ kakva će pitanja ovde postavljati? Malo samokontrole i lepših manira ti ne bi bilo na odmet.

U temi su stavka predlozi i saveti zanemareni,ili se zaboravilo na njih,koliko sam propratio linkove koje si postavio,a na osnovu mog dvoipogodisnjeg detektivskog rada i lecenja sopstvenih frustracija,u prvom linku na 67 strana ocena prodavca imas 5 ili 6 konstantno zastupljenih nikova sa velikom kolicinom realizacije,da ne kazem vise od 1/3 aukcija su pokupovali ti nikovi,onda imas pojavljivanje sporadicno opet oko 5 do 6 istih nikova koji pokrivaju drugu trecinu aukcija ovog prodavca pri realizaciji,zatim kod drugog linka prodavac je isti i svi iskusni numizmaticari ce ti reci o ceni,moje misljenje je da je naduvana,ali ko sam ja u odnosu na poznavaoce ove materije da ti dam pravilan savet,kod treceg linka u ocenama se pojavljuju gangana,ivcha,germma,Ssara,i jos par slicnih,moguce je da je od pomenutih naloga kupljen predmet koji je ponovo isao na aukciju,iako mislim da je naduvavanje cene na ovoj aukciji,a i lepo je ocuvan za iskopinu,koliko se secam na potezu od brestovika do Smedereva imao sam uspesnih iskopavanja ali stanje je bilo ocajno,s obzirom da ga je Dunav sa peskom bas fino izabrazovao,kod linka sledeceg gde si naveo odlican poznavalac kao ja pogledaj u profil trenutno vodeceg na aukciji mafi i njegove ocene kao prodavca od koga je dobio,pa uporedi sa prethodnim prodavcem,samo ce ti se kasti bez z,sledeci link valjda si video ko je prodavac,zadnja tri linka na primer u zadnjoj aukciji spiridon vodi a u ocenama su prisutni i kinda i djjelena,kao i u ocenama prodavca grubid i djjelena,da sad ne ulazim u objasnjenja ciji je ciji nalog,i na koga se vodi i koji su gradovi u pitanju,u svakom slucaju imas kompetentnijih clanova ovde koji te mogu uputiti,ja sam samo izneo da kazemo povrsno posmatranje na osnovu duge prisutnosti na limundu i gledanja sta ko od koga kupuje i kako mu zatvara aukcije i ponovo postavlja iste,toliko od mene.

Samo nesto, ako je ambasador ili ti moderator na LImundu i bio gosn Mandic i stojao iza tog nadimka on je na istom sajtu koliko vidim proveo svega tri meseca(period prijave do perioda gasenja naloga) i to u prosloj godini.Kao drugo clan zivkovi koji je takodje spominjan koliko sam video je u gotov svim transkacijama bio samo kupac i to od vise desetina clanova i nije kupovao samo numizmatiku vec i filateliju , tehniku itd. Prosecan clan kao i vecina.Drugo, ambasadori i modratori na Limundu koliko sam primetio rade samo ako im neko ukaze na nesto a da se ne kosi sa idejom i stavom sefova.Znaci oni ne rade bas kako bi trebalo ali dobro.Kao trece, krajnje bi vreme bilo i ovde da proradi neki moderator i da krene u sve opstu cistku jer preti da dodje do kataklizme ovog dela foruma.Slazem se sa kolegom jevdokanom, kome se Limundo ne svidja jednostavno ne treba na njemu ni da ucestvuje, da se vodi neka borba protiv svih gresaka ,odstupanja i nazovi nepravde je borba sa vetrenjacama.Tako da onome kome se ne svidja nek se jednostavno prebaci na slicne sajtove pa mozda tamo na nekom od njih budu zadovoljan politikom vodjenja i rada.

Meni se svidja limundo i dosta vremena provodim na njemu,borbu s vetrenjacama sam prepustio drugima,ovde se samo drzim dela tema koji je u naslovu i postavljen kao saveti,ne mora ih niko prihvatiti,a stvar je tumacenja svakog pojedinca kako ga zeli protumaciti,znaci ni jednog clana ovog foruma koji ucestvuje u njemu s moje strane nije bio niti ce biti spomenut u kontekstu trgovine na limundu,forum je otvoreno mesto za diskusiju o predlozima i savetima za kupovinu na istom sajtu.Ukoliko kazem da postoje nepravilnosti na tom sajtu i navedem koje su na taj nacin sam i posavetovao svakog ucesnika ovog foruma na njih,ne ocekujem od bilo kog clana da ustaje u odbranu i pobijanje argumentovanih cinjenica,kao sto si rekao za limundo kome se svidja nek trguje kome se ne svidja niko ga ne tera ista stvar je sa postovima koje sam postovao kome se prihvataju taj ce ih prihvatiti a kome se ne prihvataju nece i tu je kraj svake price.

Naravno da forumi treba da sluze za diskusiju i razmenu informacija,iskustava kao i edukaciju na normalan i civilizovan nacin.(da ne budem pogresno shvacen pismeni dijalog izmedju moj malenkosti,kolge turcina i kolege jevdokana je upravo to).Ono sto sam rekao u prethodnom postu ,pogotovo ono zadnje se odnosi na sve sadasnje i neke buduce clanove Limunda,Allegra i slicnih sajtova.I zamolio bih sve koji hoce da "mudruju" i da se prepucavaju neka koriste PP da bi nas ostale postedeli istoga.I ovo se takodje odnosi na sve koji ucestvuju na ovom forumu a ne na nekog pojedinacno.

Ovde se prepirete vec dve strane pa nista.
Marko, ja ne trazim svadju vec pricam o necemu sasvim drugom. Kakve osnove, kakva mudrost ??? Ova pitanja sto si ti pitao isto je kao kada bi covek dao oglas da prodaje automobil marke TOYOTA a ti pitao:
Da li je automobil japanski ili ne ?
Da li ima 4 tocka ili ne ?
Da li ima volan ili ne ?
Bukvalno isto.

...Slazem se sa kolegom jevdokanom, kome se Limundo ne svidja jednostavno ne treba na njemu ni da ucestvuje, da se vodi neka borba protiv svih gresaka ,odstupanja i nazovi nepravde je borba sa vetrenjacama.Tako da onome kome se ne svidja nek se jednostavno prebaci na slicne sajtove pa mozda tamo na nekom od njih budu zadovoljan politikom vodjenja i rada.

Upravo tako. Čak i jedan ebay ima iste "bolesti", a radi u xy država. Prevaranata ima i uvek će ih biti u trgovini,
kako u ličnoj tako i u ovoj elektronskoj. Neko je još ranije u vezi trgovine rekao na ovom forumu, "..može da te za*ebe samo jednom, dok ne dođeš kući i pogledaš katalog..." i on je svoju trgovinu sa tobom završio.
E sad, što na Limundu može da menja profil po potrebi, to je druga priča i protiv toga se neće ili ne može.
Ako se pogledaju liste kopija koje su ovde više puta linkovane, preko 50% su sa ebay aukcija, ne retko sadrže podatke o prodavcu i kako ih je prodao (da li kao original ili kao kopiju).
Poznate prodavce kopija postavljaju na "crnu listu" i dodaju imena profila na koji su se prebacili.
Po meni te "prevare" jednostavno ne mogu da se izbegnu, i ovo što ovi ljudi rade je najbolji način u borbi protiv toga.

Kod nas jednostavno nema foruma gde bi se nešto iole slično moglo realizovati, najviše zbog broja stručnih ljudi koji učestvuju u raspravama. Tako da možemo da se oslonimo samo na svoje znanje, ili oni hrabriji u kockarsku sreću z:lol:.

Pozdrav!

Ovde se prepirete vec dve strane pa nista.
Marko, ja ne trazim svadju vec pricam o necemu sasvim drugom. Kakve osnove, kakva mudrost ??? Ova pitanja sto si ti pitao isto je kao kada bi covek dao oglas da prodaje automobil marke TOYOTA a ti pitao:
Da li je automobil japanski ili ne ?
Da li ima 4 tocka ili ne ?
Da li ima volan ili ne ?
Bukvalno isto.

U svom životu sam se nagledao nekoliko automobila koji su se prodavali na oglasima pa kad sam doshao da ih vidim neki nisu imali volan a tochkove koje su imali bolje da nisu
a trebao sam prvo to da pitam nego me bilo blam da me prodavac ne izvredja
tako da je primer za poredjenje neadekvatan.

ne nego ljudi daju oglas u novinama u vreme kada se Vi josh niste rodili, nisu postojali mob.telefoni ni rachunari samo govornica u koju su se ubacivali novchici od 50 para pa te posle minut ipo iskljuchi...nije bilo vremena osim adrese da se neshto mnogo raspitujem da li ima tochkove i volan jer se to podrazumeva a i kako sam napisao malo je i blam da se pita za tochkove ...i onda krenem sa komshijom u Budisavu predjem 80 km u jednom pravcu i imam shta da vidim...
kaze chovek pa niste pitali da ste pitali ja bih vam rekao da dodjete sa shlep sluzbom
moj post je bio odgovor na Vash odgovor pa ako ste razumeli dobro jes a ako ne opet dobro,poenta je da ipak treba pitati a POGOTOVO na limundu o stanju onoga shto se prodaje jer chak i slika nije ono shto se prodaje tako da je to otprilike gore od ciganske pijace jer tamo moze da se vidi ono shto se prodaje...
a provizija gospode iz tima je chudo tako da kasnije zalbe i neg.ocene koje volshebno nestaju nemaju nikakvog efekta

Ja,imam dosta tih kovanica od 50 para za stare govornice,koje su koristilete novcice i telefon taj,iz govornice,pokusala sam to da prodam na limundu i to posebno obe stavke,srecom turcin mi je pomogao da to ne dam u bescenje.Verujem da sam pitala ovde za savet,verovatno bih bila nasnkana,turcine hvala,a vi ostali mozete samo da ga mrzite.

Ko je ovde ikada spomenuo da neko nekog mrzi i cemu takva provokacija.Drago mi je da se nasao neko da vam pomogne i iskreno ne svidja mi se ta vasa konstatacija da bi ste ovde bili nasankani.Vecina od nas ovde je da se medjusobno ispomognemo u savetima i znanju a ne da miniramo jedni druge.Zao mi je sto ste stekli takvu sliku o stalnim clanovima ovde.

Ne znam zašto tolika rasprava ,o limundu i ostalim aukcijskim sajtovima,kad se prevare i prodaja falševa vrši i u samom klubu SND a da ne govorimo o sajmovima....Kad je reč o antičkom novcvu pa kopije postoje od srednjeg veka tako zvani padovaneri...Prevara u kolekcionarstvu je bilo i bit će jer i mi kolekcionari samo koliko puta prevarili nekog za vrednost novčića ,naročito laike...jer kako bi došli do zbirke kad bi kupovali po realnim cenama?Nema šanse.....a tako je i sa prodajom na limundu i e-bayu..itd itd

Nova afera na limundu,o valjanju fals robe,objavile sve dnevne novine,objavila televizija,postavljeni snimci na youtube-u,limundo se oglasava da je predao prijavu policiji 9 februara,postoji saznanje da je odredjena grupa napravila virtuelni magacin nikova,spekulise se cifrom od preko 20 000 i iznajmljuje ga za dizanje cena na aukcijama od pocetne 10 din,mnogi prodavci upetljani,slobodna procena je da limundo najmanje ima pola clanstav u tom virtuelnom magacinu,poziv za koriscenje istog se salje mailom,pa predlozi i saveti,da cujem.

Nova afera na limundu,o valjanju fals robe,objavile sve dnevne novine,objavila televizija,postavljeni snimci na youtube-u,limundo se oglasava da je predao prijavu policiji 9 februara,postoji saznanje da je odredjena grupa napravila virtuelni magacin nikova,spekulise se cifrom od preko 20 000 i iznajmljuje ga za dizanje cena na aukcijama od pocetne 10 din,mnogi prodavci upetljani,slobodna procena je da limundo najmanje ima pola clanstav u tom virtuelnom magacinu,poziv za koriscenje istog se salje mailom,pa predlozi i saveti,da cujem.

de su ti snimci ?

Back