Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kikladi su grupa od 220 ostrva u GrckojLici mi na staro grcku drahmu sa ostrva Cycladic mada me malo revers zbunjuje.
To je prilicno blisko u svakom slucaju...dobra smernica za potragu za identifikacijom!Zasto mislis da se zezam.........dal ima jedno lil 220 ostrva ne znam al u jednom od kataloga pise ovako ispod slike slicnog novcica: Cyclades, Thera AR Drachme 530-500 BCE.Kazem slicnog jer je avers sa delfinima isti ali se revers razlikuje jer na ovom u katalogu ima neke strelice polukruznog oblika.A na ni jednom jos novcicu nije prikazano dva delfina ima ih jos nekoliko al sa jednim.
To je prilicno blisko u svakom slucaju...dobra smernica za potragu za identifikacijom!
Jovke to su u principu jako mala ostrva ,vecina mozda i ne naseljena.U turistickim informatorima se spominje samo grupa od 39 ostrva koji su gotovo jedno uz drugo.A zasto mislis da je svako ostrvo kovalo zasebno novac za sebe zar nisu svi mogli da imaju isti novac.
Nisu kovali isti novac. Bar desetak ostrva je kovalo razlicit novac. Medjutim, meni se cini da nije u pitanju novac Kiklada. Motiv delfina je bio siroko rasprostranjen u antickom svetu, tako da moze biti ko zna sta.Pa ako su kovali isti novac onda je dovoljno reci da pripada im ostrvima, jedino jod da se odredi preiod kovanja i to je to
Pozdrav
ko kaze da na limundu ne moze da se zaradi?
http://www.limundo.com/kupovina/Numizmatika/Kovanice/Evropa/5-RAJHSMARAKA-1934-SREBRO/1938587
Ovo je baš komad za treniranje, ali živaca.
Tražim je kad imam vremena i nisam ni blizu.
Prva pomisao mi je bila da je u pitanju Indija, koja je i bila pod uticajem grčke,
a negde sam i pročitao da je savremeniji Indijski Rupi nosio ovaj simbol od dve ribe.
Zatim Baktrija, Kina, Španija .....
Probao pretragu i na osnovu horoskopskog znaka, i opet ništa.....
.... evo tek sad našao nešto opipljivo
This is an Ottoman copper manghir, without date or mint.
It is no. O 956 (p.154) in Artuk's 'Ornamental copper coinage of the Ottoman Empire'. He gives the weight as 2.347 gm and the diameter as 14 mm.
* takvu sam informaciju dobio, ali ga nisam našao na pretraživaču
Uh! I meni je ovaj komad zadao nocne more. Ovo je prvi put u zivotu da nisam uspeo da identifikujem kovanicu! Da li ste pronasli sliku tog komada uz taj opis? Ako je to to doista, svaka cast kolega!
Mastoviti ljudi nema sta.Neko imao visak zlata pa malo molerisao
http://www.limundo.com/kupovina/Num...i-ex-Yu-1868-1945/pozlata-obrenovic-3/1990017