LIMANOLOGIJA

• Začetnik teme Začetnik teme Orvel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Prica:

Bio ja jednom u Verigama, i tako stojim merkam, ono, meso na sve strane, uglavnom sve otkriveno... :shock: MA sta da vam pricam, kultura i maniri na nivou.... A bio sa nekim ortacima, oni zinuli, kad su videli fukse... Usrali se koliko su dobre! A meni dosadno bilo i kontam aj da prifuram nekoj ribi...

I neka se cica nadje bas pored mene i ja zapocnem pricu o aktuelnim temama (zvezde granda i tako to) i kad ono ispostavi se da u verigama ima "tragova inteligencije"... Znaci devojka skorz komunikativna, ono opustena, cak bih mogao reci i pametna, a svakako zabavna....

Onda sam shvati zasto... Pa nije iz NS... Dosla je sa Kosova, u poslednjoj "seobi"... A izgleda super! Znaci savrseno telo, savrseno lice, obucena strava... znaci neki minic, izrez do pupka, ono solarijum ,sminka.........

I tu smomi pricali dobrih pola sata sat, a ona bila sa drugaricom. I moj najbolji ortak tu stoji dosadno mu vidi ova se smara, i krene cisto iz pristojnosti ono neku spiku.... Da ne stoje tako oboje nista ne rade, smaraju se....

I riba sva nesto hladna, ono dgovara "da" ili "ne", a ja sa ovom se bas raspricao, ono skroz zanimljiva osoba...

I vidi ovaj moj ortak, da je ova druga nesto nad.rkana, ali nastavlja, i kaze

-odakle si?

A ona nesto u fazonu kako ne razume pitanje, iz NS ... A on kaze

-pa sa kog dela grada, sa klise, sa limana...?

A riba prevrne ocima i ko nesto..

-C.. Pa sa Limana... :roll: :roll: :roll:

I pita on nju kao nesto u fazonu da li je smara, a kaze ona "da" i on kaze "ok" aj zdravo.... hehehe, znaci riba nafurana maks!!! Hahahah... :D

Inace ova kosovka devojka, je mnogo bolje izgledala, a da ne kazem bil a zanimljivija.... :wink:

E sada ovo je samo jedna primer, ali veoma KARAKTERISTICAN i cest. On ocrtava naveci deo devojaka sa limana, ipak i sa ostalih delova grada, ali limanke prednjace.

Ova kosovarka mi je cak dala br. tel. da se cujemo ali nisam je zvao iz nekih drugih razloga.

E pa sada ko je mazohista slobodno neka muva devojke iz NS, i Limana, ako ko hoce nesto da uradi, mora ove druge. ;) :p

nsbee:
'наш ти каква је то кућа?! 8-)

овај, А., хм, следећи пут кад се затекнемо у истом бусу летећеш напоље у пуној брзини!!! :twisted:

Ej nemoj da se ljutis... :)

Znas kako se kaze:

"ko se ljuti - uleti mu kruti!" :twisted:

Zao mi je, ali to je istina....

Mogu ja da nesto lepo izmislim o devojakama iz NS, ali bas hoces :)

P.S. Kosovarka je imala decka, pa nisam hteo da ih razdvajam, to se kosi sa mojim moralnim principima! ;)

Sta? Da smislim nesto? Pa nije lako ali ajd..

"devojke iz NS su jako osecajne i da bi osvojio njihovo srce moras biti pazljiv prema njima, dobar i fin. One ne gledaju kesh i kola, nije im bitno da imaju tipa koji se bas svidja njihovoj drugarici, ne trce za kretenima koji ih zahebavaju, a doteruju se samo da bi bile pepse tipovima ane zato da bolje izgledaju od drugarice.

E da, "mafijaske price" koje neki tipovi prosipaju kod njih ne pale.

Takodje ako je tip mator lovaran i tako to, one nece ni da ga pogledaju.

I na kraju recu cu samo da su to jedna vrlo osecajna bica, puna moralnih osobina i vrlina"

Jel sada bolje? :lol:

Aleksej_BASO:
Prica:

Bio ja jednom u Verigama, i tako stojim merkam, ono, meso na sve strane, uglavnom sve otkriveno... :shock: MA sta da vam pricam, kultura i maniri na nivou.... A bio sa nekim ortacima, oni zinuli, kad su videli fukse... Usrali se koliko su dobre! A meni dosadno bilo i kontam aj da prifuram nekoj ribi...

I neka se cica nadje bas pored mene i ja zapocnem pricu o aktuelnim temama (zvezde granda i tako to) i kad ono ispostavi se da u verigama ima "tragova inteligencije"... Znaci devojka skorz komunikativna, ono opustena, cak bih mogao reci i pametna, a svakako zabavna....

Onda sam shvati zasto... Pa nije iz NS... Dosla je sa Kosova, u poslednjoj "seobi"... A izgleda super! Znaci savrseno telo, savrseno lice, obucena strava... znaci neki minic, izrez do pupka, ono solarijum ,sminka.........

I tu smomi pricali dobrih pola sata sat, a ona bila sa drugaricom. I moj najbolji ortak tu stoji dosadno mu vidi ova se smara, i krene cisto iz pristojnosti ono neku spiku.... Da ne stoje tako oboje nista ne rade, smaraju se....

I riba sva nesto hladna, ono dgovara "da" ili "ne", a ja sa ovom se bas raspricao, ono skroz zanimljiva osoba...

I vidi ovaj moj ortak, da je ova druga nesto nad.rkana, ali nastavlja, i kaze

-odakle si?

A ona nesto u fazonu kako ne razume pitanje, iz NS ... A on kaze

-pa sa kog dela grada, sa klise, sa limana...?

A riba prevrne ocima i ko nesto..

-C.. Pa sa Limana... :roll: :roll: :roll:

I pita on nju kao nesto u fazonu da li je smara, a kaze ona "da" i on kaze "ok" aj zdravo.... hehehe, znaci riba nafurana maks!!! Hahahah... :D

Inace ova kosovka devojka, je mnogo bolje izgledala, a da ne kazem bil a zanimljivija.... :wink:

E sada ovo je samo jedna primer, ali veoma KARAKTERISTICAN i cest. On ocrtava naveci deo devojaka sa limana, ipak i sa ostalih delova grada, ali limanke prednjace.

Ova kosovarka mi je cak dala br. tel. da se cujemo ali nisam je zvao iz nekih drugih razloga.

E pa sada ko je mazohista slobodno neka muva devojke iz NS, i Limana, ako ko hoce nesto da uradi, mora ove druge. ;) :p

ZNaci naravoucenije je da urbane Limanke izlaze u Verige? Cek, zar nisu one nesto posebno? A ono ispade Grand produkcija i narodnjaci?

NIsi me dobro shvatio, tj. jesi ali se samo malkice pravis.... :D

Ponasanje te ribe iz Veriga je tipicno ponasanje takvih riba uopste, a mahom sa limana.

A ima i druga kategorija onih koja kako ti kazes "nisu nesto posebno". Da ih ne mesamo...

A da si nekad otisao u Verige iznenadio bi se repertoarom muzike, veruj mi, prijatno. Kao sto sam i ja.

Kao да си мене описао, а нисам са Лимана, плус не излазим у Вериге. ;)

Сад ћу ја теби лепо да објасним, да знаш убудуће.

Такво понашање девојке када јој неки лик приђе има два логична објашњења.

Прво: већ је била надрндана/сморена и нема живаца да се натеже са неким и води по хиљадити пут исту испразну конверзацију. У том случају, њено расположење је јасно видљиво на њеном лицу, па је момак сам крив што то није приметио или је погрешно протумачио ("тужна је, јер јој нико није пришао" :roll: ).

Друго: лик је габор/смарач/лузер и такве обично не можеш другачије одстранити, осим помоћу: "да" - "не" - "зев" - "можда" - "зев" - ... - "да, смараш". :lol:

Друга ствар, то што су девојке које су са села или су дошле овамо да се школују или су избеглице много приступачније такође има своје разлоге, само ви мушки нисте баш много бистри да их прочитaтe. То је најчешће повезано са проблематичним стамбеним питањем и жарком жељом да се доселе у град или остану у њему, па би све урадиле само да се некоме одавде увале на гајбу. Дакле, драги Алексеј, опрез, те ће да 'ватају на бебу!

А сад иди плачи Пери на рамену због терора злих Новосађанки. :lol:

Limanski sindrom zahvatio Storm ?:shock:

:lol:

pa sta u izlasku trazi smorena, nadrndana, riba bez osmeha ,....i sl. ? ako ne provod i zezanje a tu spada i blaga konverzacija sa momcima kojima ona privlaci paznju ?
i ja mrzim nadrndane :-)

nesons:
pa sta u izlasku trazi smorena, nadrndana, riba bez osmeha ,....i sl. ? ako ne provod i zezanje a tu spada i blaga konverzacija sa momcima kojima ona privlaci paznju ?
i ja mrzim nadrndane :-)

Не тражи ништа, једва чека да оде кући! :roll: А не иде, зато што је другарица моли да остане због ње.

У моју дефиницију провода не спада "блага конверзација" са смарачима. Шта сад, мораш да причаш са сваким ликом ком привучеш пажњу, да не би важила за надрндану? Па нисам ја социјални радник.

И надрндане рибе мрзе тебе. :lol:

storm cloud:
Дакле, драги Алексеј, опрез, те ће да 'ватају на бебу!

Aleksej povezi računa koga vozaš u LADI NIVI :idea:
Vodi računa i kad objašnjavaš za šta služe tri menjača u NIVI :lol:

P.S. Storm a kom PERI ? :shock: Peri metronomu ? Pa tog lika sam zaboravio potpuno, mada osnovano sumnjam da je GLAVNi bio ili lično on ili njegov klon. 8-)

Reinkarnirao se :shock:

Znao sma da samo budale i mačke imaju 9 života 8-)
Znači tamo deli savete i rešava probleme putem nagomilanog životnog iskustva iz oblasti ljubavi a ponajviše iz podoblasti ljubavi zvane SEX. :shock:
E mašala...trebali su da mu pošlaju nekog Legiju, Šljuku, Veska, Batu, Dugog ili tako nekog "intelektualca" sa cevkom da ga likvidira, umesto što su ga banovali.
:lol:

storm cloud:

Прво: већ је била надрндана/сморена и нема живаца да се натеже са неким и води по хиљадити пут исту испразну конверзацију. У том случају, њено расположење је јасно видљиво на њеном лицу, па је момак сам крив што то није приметио или је погрешно протумачио ("тужна је, јер јој нико није пришао" :roll: ).

Друго: лик је габор/смарач/лузер и такве обично не можеш другачије одстранити, осим помоћу: "да" - "не" - "зев" - "можда" - "зев" - ... - "да, смараш". :lol:

Друга ствар, то што су девојке које су са села или су дошле овамо да се школују или су избеглице много приступачније такође има своје разлоге, само ви мушки нисте баш много бистри да их прочитaтe. То је најчешће повезано са проблематичним стамбеним питањем и жарком жељом да се доселе у град или остану у њему, па би све урадиле само да се некоме одавде увале на гајбу. Дакле, драги Алексеј, опрез, те ће да 'ватају на бебу!

E pa lepo si mi objasnila da znam za ubuduce, ali znma ja i inace.

Takve devojke koje sam ja opisao, su uvek nadrkane, znacu u skoli, na faxu, u busu ili na ulici i kako si primetila to im se tacno vidi na licu...

Pa sto onda koji kur... izlazi ako je "nadrkana"?

Ma da vidis da joj je prifurao neki lik za koga ona zna da je lovaran da vidis kako bi joj se popravilo raspolozenje... ;) Odma bi ispiskala firnajz. Ako nece da po hiljkaditi put vodi ispraznu konverzaciju, onda ne treba da po hiljaiti put ode na isto mesto, nego npr u operu, ili nn balet.... ;)

Drugo lik je dalekoo od gabora ili smaraca....

A sto se tice devojaka sa strane... Pa zar moram hiljaditi put da objasnjavam? Vidi ovako, imam dve devojke koje obe dobro izgledaju, i jedna je iz NS, a druga "sa sela"... I kod ove prve treba da dubim na trepavicama da bi ona bila manje nadrkana, dok sa ovom drugom mogu normalno da pricam i da se bez zavlacenja smuvam.....

JA znam da je devojkama iz NS, tesko da prihvate ali 99% tipova ce izabrati ovu drugu koja nije u nekim "oblacima", mislim pa to je sasvim normalna stvar ukoliko neko nije mazohista, jel?

Tako da nema potrebe da serviras tu pricu o bebama, pa to nema veze sa devojkama van grada, takve su sve devojke, i iz NS, ako ima cilj da se uda uhvatice na bebu tipa, nevezano za stambene probleme, poreklo i tako to.

A sto se tice pere... :lol: Nemam je problema sa NSdjankama, nego on, kad si ti materijalista :lol:

A mene zabole, ja cu se vec nekako snaci, uvek ce kesh biti na ceni... :)

DOKONI UM:
Aleksej povezi računa koga vozaš u LADI NIVI :idea:
Vodi računa i kad objašnjavaš za šta služe tri menjača u NIVI :lol:

P.S. Storm a kom PERI ? :shock: Peri metronomu ? Pa tog lika sam zaboravio potpuno, mada osnovano sumnjam da je GLAVNi bio ili lično on ili njegov klon. 8-)

Jedna menjac jedan reduktor i jedna blokada.

storm cloud:
Да, да, том Пери, ено га тамо на ЉиС, реинкарнирао се после бановања.

Uh kada je to jos bilo.....

Aleksej_BASO:
NIsi me dobro shvatio, tj. jesi ali se samo malkice pravis.... :D

Ponasanje te ribe iz Veriga je tipicno ponasanje takvih riba uopste, a mahom sa limana.

A ima i druga kategorija onih koja kako ti kazes "nisu nesto posebno". Da ih ne mesamo...

A da si nekad otisao u Verige iznenadio bi se repertoarom muzike, veruj mi, prijatno. Kao sto sam i ja.

U Verigama sam zadnji put bio kao mali i to da igram flipere, gledam Brus Lija na video bimu
i Oliveru (kasnije Balasevic) dok jetiltovala flipere. Neka hvala, ne bih se pojavio na takvom mestu. Gnusam se narodnjaka i cele te turbo kulture.

storm cloud:

Ako cemo iskreno, ti novi trendovi kojima su se priklonile neke novosadjanke, tzv kvazi-novosadski fazon sa belim lonama i tangama ispod, jeste skrnavljenje izvesnih kulturnih standarda koje je Novi Sad nekad posedovao i koji su ga, svojim uticajem sa severa - citaj Budimpeste, dizali iznad Beograda.koji je uvek bio pomodna velika palanka.
Zalosno. To nije urbano, to je jeftino i to nije odlika bilo kojeg naselja u gradu. Poseljacenje je opsti trend svuda, pa tako i na Limanu.

Back