LIMANOLOGIJA

• Začetnik teme Začetnik teme Orvel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
carolina 212:
A sto ti imas takav problem sa Limanom?

A zast obi se ista od ovoga odnosilo na Liman? Liman nije neki izolovan ekosistem pa da se na njemu formira neka posebna vrsta? I nije, kako neko rece, karakterisan srenjom klasom zato sto je svojevremena tendencija, ne preterano uspesna, bila d ase novosadska srednja klasa izmesta u Sremsku Kamenicu kako jeto i prirodno da srednja klasa zivi u predgradju u kucama. ne u soliterima, a i Liman i Detelinara i Novo naselje su usta priica, koji nalikuju na naselja u kojima, npr, zive Arapi u Parizu. Liman je samo velik pa na njemu ima vise svega, od pametnih do vise glupih nego pojedinacno u drugim delovima grada. Ali Liman je isto s****e kao i Naselje ili pak Detelina. I ja licno nisam video neku posebnu tipologiju ljudi pojedinacno p otim velikim i tuznim spavaonicama. Sem par gubitnickih cyber pokusaja da se dobije na licnoj vaznosti jer su satro odavde ili odande.

carolina 212:
Slazem se, ali onda nije u redu da neki deklarisu devojke odmah kao sponzoruse ili umisljene samo zato sto su sa Limana.

ne brini se, alexej to radi samo iz revolta i besa jer je kod riba sa limana pretplacen na "metlu"....potajno, on se jezivo prima na devojcice bas iz tog malog ( ali lepog ) dela sveta..... :wink:

nesons:
mozda potajno zeli i tu da se udomi ?:? :D

naravno da potajno zeli tu da se udomi....
ko normalan ne bi hteo da se nadje pored lepe, pametne, kluturne, fine i obrazovane devojke ( kakve su ribe sa limana u vecini slucajeva ) koja te voli i pazi i mazi a zivis u najboljem delu grada, u pristojnom komsiluku, u pristojnoj gajbi sa pogledom na dunav.....ti to kao ne bi voleo :wink:

HEMI 426:
ko normalan ne bi hteo da se nadje pored lepe, pametne, kluturne, fine i obrazovane devojke ( kakve su ribe sa limana u vecini slucajeva ) koja te voli i pazi i mazi a zivis u najboljem delu grada, u pristojnom komsiluku, u pristojnoj gajbi sa pogledom na dunav.....ti to kao ne bi voleo :wink:

ja se izvinjavam al ida li je taj pristojan komsiluk G., ili drugi G. ili njeghov brat C. ili P. ili neko drugi od onih sa LImana koji su uglavnom ili u Mitrovici ili su zapalili preko da ne budu u Mitrovici? Ili mozda ona ekipa dilera leti sto valjaju oko Jovan Popovic skole? Ono, malo lake droge malo varajku klince onim indijancima iz Laki strajka lazui im da su to tripovi? Ili oni iz onog skvota u Jiricekovoj gde kad neko izadje sa Klise ili Mitrovice prvo tu dodje da prenoci? Ili oni simpaticni lokali dijagonalno od Dzafera, sve sa onim kokoskama i kajlama na "sto bi voleli da smo mafijasi" tipovima"? Komani nisu fino okruzenje. Dileri droge i zelenasi nisu fino okruzenje. Sredjene cice koje se daju za 30 evra da kupe dop nisu fino okruzenje. Da li su to izolovani slucajevi, ili sve vise preovladjujuci modeli ponasanja mozemo da pricamo, no ovo sto sam rekao stoji. .

naravno da narkomani i ***** nisu pristojno okruzenje ni preovladavajuci model ponasanja ali su to potresni ali retki slucajevi koji su i dalje daleko podnosljiviji od duvanja lepka u memljivom podrumu neke "kutije shibica" na staroj detelinari posle silovanja drugarice iz razreda ( istinit slucaj ), dzeparenje pijanaca na z stanici u pezosu da bi se skupilo za bombu ili otimanje telefona i para deci iz skole na naselju...kad ovakve stvari cujes a neke i sam dozivis shvatis da su price kao tvoja o limanskim dilerima i kurvama samo debela predrasuda malogradjanstine i frustriranih likova.....

HEMI 426:
naravno da narkomani i ***** nisu pristojno okruzenje ni preovladavajuci model ponasanja ali su to potresni ali retki slucajevi koji su i dalje daleko podnosljiviji od duvanja lepka u memljivom podrumu neke "kutije shibica" na staroj detelinari posle silovanja drugarice iz razreda ( istinit slucaj ), dzeparenje pijanaca na z stanici u pezosu da bi se skupilo za bombu ili otimanje telefona i para deci iz skole na naselju...kad ovakve stvari cujes a neke i sam dozivis shvatis da su price kao tvoja o limanskim dilerima i kurvama samo debela predrasuda malogradjanstine i frustriranih likova.....

Derane, ajd nemoj da se foliramo? Meni je pre odlika frustriranosti i malogradjanstine isticanje neke posebnosti Limana u odnosu na druge delove grada iz jednostavnog razloga sto je sve to isto s***e. Nista manje drasticni slucajevi se srecu svuda, pa tako i na Limanu.
Dakle, ne pricamo o predrasudama nego o tome da je ocigledno izrasla jedna generacija limanaca koja se bavi omiljenom srpskom zabavom. K*rc*njem bez pokrica.

Gwydion:
Derane, ajd nemoj da se foliramo? Meni je pre odlika frustriranosti i malogradjanstine isticanje neke posebnosti Limana u odnosu na druge delove grada iz jednostavnog razloga sto je sve to isto s***e. Nista manje drasticni slucajevi se srecu svuda, pa tako i na Limanu.
Dakle, ne pricamo o predrasudama nego o tome da je ocigledno izrasla jedna generacija limanaca koja se bavi omiljenom srpskom zabavom. K*rc*njem bez pokrica.

Nemoj ti meni derane i nemoj ti da se foliras a boli me **** sta ti smatras sta je odlika malogradjanstine i frustriranosti.....smaras... :roll:

HEMI 426:
Nemoj ti meni derane i nemoj ti da se foliras a boli me **** sta ti smatras sta je odlika malogradjanstine i frustriranosti.....smaras... :roll:

Eh, jel to odraz nemoci da se divani cinjenicama? A jel tebe bas puno pljuju po Limanu i ne vole, tako reci odbacuju, pa moras virtuelno da se pravis da si tr00 Limanac?

HEMI 426:

Joooj, kako te je lepo čitati...Jest' da je malo bajkovito, al' lepo zvuči. Ovo je, kao, nešto u stilu muška sponzoruša, je l' ? :D

Nije loše, nije loše... :D

Gwydion:

Eeeej, nemoj da se nerviraš, :D sve ti je to jedno virtuelno kurchenje...Koreni "Limanizma" postoje odavno, '80-tih su već bili smešni (jedino su se tinejdžeri primali na to), a tek danas je to samo dobra zayebancija i ništa više...

Svuda je isto sranye, ili je isto do džodža...Kako kome...I ko kome - uvalja.... :roll:

I na kraju - don't forget : Liman Forever, ali, Telep još Foreverije... :lol:

Detelinara do Štranda!

I SPENiS je Novo Naselje!

Uuuuurrrrraaaaaa... :D

Arhangel NS:
Eeeej, nemoj da se nerviraš, :D sve ti je to jedno virtuelno kurchenje...Koreni "Limanizma" postoje odavno, '80-tih su već bili smešni (jedino su se tinejdžeri primali na to), a tek danas je to samo dobra zayebancija i ništa više...

Svuda je isto sranye, ili je isto do džodža...Kako kome...I ko kome - uvalja.... :roll:

I na kraju - don't forget : Liman Forever, ali, Telep još Foreverije... :lol:

Detelinara do Štranda!

I SPENiS je Novo Naselje!

Uuuuurrrrraaaaaa... :D

Ne primam se bas, samo da vidim koliko je mali spreman daleko da ode... cisto me zanima

E da, lepo receno. To je i onda bilo smesno, mislim to razmetanje izmedju delova grada, n osta bi Hemi rekao ako bi mu ja sad saopstio da su Limanci uvek bili tretirani kao inferiorni na svim mestima gde se izlazilo?Mislim, bilo glupo i ruzno, ali ... tako je kako je ...

Back