likovni konkurs ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
xiaoyu:
Nem sta da susis. Traze iskljucivo u digitalnoj formi, a do izlozbe ce ti se vec osusiti. :)

e,
pa nisi me razumeo. da bih nastavio da slikam, mora da mi se osushi prvi sloj. pa onda imam jos dva sloja :lol: da da...nisam trebao u slojevima da slikama bla bla bla...ali za te pare, moram da se potrudim... :D

ma...nema veze, necu da cekam da se potpuno osusi, radicu ovako preko skoro suvog. ako posle ispuca slika, bash me briga. ja sam uzeo pare, a oni nek se akaju sa slikom.
buaxaxaxaxa :D

i mene savetuju da konkurisem ali mi ne pada na pamet jer sam se vec dvaput opekao na slicne fore. prva varijanta je da je u pitanju fingiran izbor gde se sve radi pro forme a pobednici se znaju unapred; pare se daju svom coveku a mi umetnici zivimo u iluziji da i o nama neko brine. sama drzava nam ne daje radni status a sad ce neka "nezavisna neprofitna nevladina" organizacija da nam pokloni 18 000 evra! toga vise nema ni u bajkama ! druga varijanta je da je ucesce besplatno do uzeg izbora; u taj "uzi" izbor ulazi 3000 "odabranih srecnika" i svako placa dalje ucesce; ali sta je 2000 dinara kad cemo da zaradimo 10 000 evra ! a opet, sta je to kada par hiljada ljudi plati za dalje ucesce. fantomskoj organizaciji puni dzepovi, nagrade njihovim ljudima a mi smo bili u uzem izboru EJ ! na Function konkursu su taodje bile ogromne nagrade za mlade talente, a 'pobedio' je tip od 37 godina, a gospoda ****** Cirilov i onaj profa vajar su nagradu za najboljeg vajara dali - pederu. najveca umetnost je sirotinji ukrasti pare!

gooost:
i mene savetuju da konkurisem ali mi ne pada na pamet jer sam se vec dvaput opekao na slicne fore. prva varijanta je da je u pitanju fingiran izbor gde se sve radi pro forme a pobednici se znaju unapred; pare se daju svom coveku a mi umetnici zivimo u iluziji da i o nama neko brine. sama drzava nam ne daje radni status a sad ce neka "nezavisna neprofitna nevladina" organizacija da nam pokloni 18 000 evra! toga vise nema ni u bajkama ! druga varijanta je da je ucesce besplatno do uzeg izbora; u taj "uzi" izbor ulazi 3000 "odabranih srecnika" i svako placa dalje ucesce; ali sta je 2000 dinara kad cemo da zaradimo 10 000 evra ! a opet, sta je to kada par hiljada ljudi plati za dalje ucesce. fantomskoj organizaciji puni dzepovi, nagrade njihovim ljudima a mi smo bili u uzem izboru EJ ! na Function konkursu su taodje bile ogromne nagrade za mlade talente, a 'pobedio' je tip od 37 godina, a gospoda ****** Cirilov i onaj profa vajar su nagradu za najboljeg vajara dali - pederu. najveca umetnost je sirotinji ukrasti pare!

slazem se sa tobom da su kod nas konkursi uglavnom namesteni. mada nesto ne verujem u ovu tvoju pricu o placanju uzeg izbora (nadam se da ce neko od nas stici do istog pa cemo cuti). to bi morali da napisu u raspisu konkursa. ovako, nista ne gubis. delo saljes u digitalnoj formi. nista te ne kosta. a u krajnjoj liniji ako i ne dobijes nagradu bar si svoj cv dopunio jednim novim konkusom. :)
i jos nesto, zelim da budem optimista. ipak ima i konkursa na kojima su nagrade dobili i "niciji" ljudi.

Fixa:
e,
pa nisi me razumeo. da bih nastavio da slikam, mora da mi se osushi prvi sloj. pa onda imam jos dva sloja :lol: da da...nisam trebao u slojevima da slikama bla bla bla...ali za te pare, moram da se potrudim... :D

ma...nema veze, necu da cekam da se potpuno osusi, radicu ovako preko skoro suvog. ako posle ispuca slika, bash me briga. ja sam uzeo pare, a oni nek se akaju sa slikom.
buaxaxaxaxa :D

da, nismo se razumeli.
ali ja ti drzim palceve i nadam se da ces nesto uraditi. :)

xiaoyu:
slazem se sa tobom da su kod nas konkursi uglavnom namesteni. mada nesto ne verujem u ovu tvoju pricu o placanju uzeg izbora (nadam se da ce neko od nas stici do istog pa cemo cuti). to bi morali da napisu u raspisu konkursa. ovako, nista ne gubis. delo saljes u digitalnoj formi. nista te ne kosta. a u krajnjoj liniji ako i ne dobijes nagradu bar si svoj cv dopunio jednim novim konkusom. :)
i jos nesto, zelim da budem optimista. ipak ima i konkursa na kojima su nagrade dobili i "niciji" ljudi.

lepo je sto si ti optimista ali optimizam i realnost su dve razlicite stvari

KONKURS

ZA RAD U UMETNIČKOJ KOLONIJI EČKA “SLIKA 2006”

Ečka 18 – 28 maj 2006.

Savremena galerija Umetničke kolonije Ečka - Zrenjanin objavljuje konkurs za učestvovanje u radu Umetničke kolonije Ečka „Slika 2006“.

Umetnička kolonija biće održana u parku Kaštela u Ečki od 18. do 28. maja 2006. godine. Predviđeno je učestvovanje petoro umetnika koji se bave različitim oblastima vizuelnog izražavanja – slikarstvo, umetnička fotografija, video umetnost, multimedijalna istraživanja, grafički dizajn. Radovi nastali u Umetničkoj koloniji biće predstavljeni na izložbi u Savremenoj galeriji 14. avgusta tekuće godine.

Pravo učestvovanja na konkurs imaju svi likovni i primenjeni umetnici.

Konkurs je otvoren do 15. marta tekuće godine.

Učesnici su dužni da ostave Savremenoj galeriji određeni broj radova u zavisnosti od toga kojom se oblasti likovne umetnosti bave.

Umetnici dobijaju smeštaj i ishranu i obeštećenje za materijal i rad u Koloniji.

Za konkurs priložiti:

1. Prijavu na konkurs

2. Radnu biografiju uz fotografije izabranih radova iz dosadašnjeg opusa umetnika

3. Radni koncept umetnika u Koloniji

Informacije o konkursu možete dobiti na sajtu Savremene galerije www.galerija.co.yu

Detaljnije informacije na telefon:023/62-566

Prijave možete slati putem pošte na adresu Savremene galerije Zrenjanin, Subotićeva 1, 23000 Zrenjanin ili na

e-mail:
galerija@mgnet.co.yu

MINISTARSTVO KULTURE REPUBLIKE SRBIJE
je raspisalo konkurs za sufinansiranje projekata / programa koji svojim kvaltetom doprinose razvoju i prezentaciji umetnosti i kulture za 2006. godinu.

Detaljnije o konkursu mozete procitati na sajtu MINISTARSTVA KULTURE REPUBLIKE SRBIJE:

http://www.kultura.sr.gov.yu , http://www.kultura.sr.gov.yu/konkursi/060330/060330_konkurs_za_razv_um_i_kult.htm

Konkurs je otvoren do 24. aprila 2006. godine.

Vise informacija mozete dobiti u MINISTARSTVU KULTURE REPUBLIKE SRBIJE na telefon:011/33-98-684.

Evo vam konkursa - trazili ste - e pa i saljite!!!

Nakon sto su ucesnici konkursa iz nase zemlje prosle godine odneli obe nagrade u okviru medjunarodne Henkel Art.Award mafifestacije, vreme je da pozovemo domace umetnike da se prijave za nagradu i ove godine. Saopstenje je u prilogu.

Najava dodele nagrade za umetnike iz 28 zemalja centralne i istočne Evrope
[size=+1]Henkel Art.Award. 2006 - Fotografija[/size]
Petu godinu zaredom, Henkel Central Eastern Europe (CEE), sa sedištem u Beču, najavljuje Henkel Art.Award, nagradu za umetnike iz 28 zemalja centralne i istočne Evrope, kao i centralne Azije. U 2006. godini, nagrada će biti dodeljena u oblasti fotografije. Radovi svih nominovanih će biti predstavljeni publici putem izložbe koja će biti održana u novembru. Art.Award doprinosi razumevanju među narodima, kao i procesu evropske integracije.
Henkel Art.Award. pokriva tri ključna elementa moderne umetnosti – crtež, fotografija i dizajn, koji naizmenično predstavljaju temu konkursa. Poziv za učešće važi za sve umetnike iz 28 zemalja centralne i istočne Evrope, kao i centralne Azije. Pobednik na konkursu će, pored novčane nagrade od 5.000 EUR, dobiti i izložbu u matičnoj zemlji, kao i prezentaciju radova u Beču. Ovogodišnji Henkelov partner u ovoj manifestaciji je KulturKontakt Austrija. Ovo udruženje koordinira umetničke projekte već više od 10 godina, a dodatno i sponzoriše godišnje programe artist-in-residence za umetnike iz zemalja centralne, istočne i jugoistočne Evrope.
Young Artist’s Prize – Fotografija
Kako bi promovisao talente koji tek dolaze, Henkel CEE dodeljuje i dve nagrade mladim umetnicima. Svaki nagrađeni dobiće po 1.500 EUR.
Young Artist’s Prize biće dodeljena učesnicima Artists-in-Residence programa u organizaciji KulturKontakt Austrije. Po prvi put, Henkel CEE će dodeliti i zasebnu nagradu kreativnom fotografu iz Austrije, čiji će radovi takođe biti učestvovati na izložbi u Beču, koja je planirana za novembar.
Pobednika, kao i finaliste, odabraće stručni žiri koji će s jeseni zasedati u Beču. Prethodnu selekciju radova izvršiće nacionalni žiri, koji će izabrati radove koji će biti predstavljeni međunarodnom žiriju u Beču.
Regionalizacija Art.Award-a omogućava široj javnosti da se bolje identifikuje sa umetnicima i na taj način podigne pažnju prema radovima. Poseban uspeh prošle godine postigli su umetnici iz Srbije i Crne Gore. Petar Mirković je prošlogodišnji laureat nagrade Henkel Art.Award, a Aleksandrija Ajduković dobitnica nagrade Young Artist’s Prize.

Umetnici koji su zainteresovani da učestvuju u konkursu mogu dobiti sve informacije od Tatjane Miljković - Tel: 037/ 27-267, Fax: 037/ 23-091, e-Mail: tatjana.miljkovic@yu.henkel.com. Rok za predaju radova je 23. jun 2006.
Henkel CEE
Henkel CEE sa sedištem u Beču prisutan je na tržištima 30 zemalja centralne i istočne Evrope, kao i centralne Azije sa ukupnim brojem od približno 570 miliona stanovnika: Austrija, Albanija, Armenija, Azerbejdžan, Belorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka Republika, Estonija, Gruzija, Mađarska, Kazahstan, Kirgistan, Latvija, Litvanija, Makedonija, Moldavija, Mongolija, Poljska, Rumunija, Rusija, Srbija i Crna Gora, Slovačka, Slovenija, Tadžikistan, Turkmenistan, Turska, Ukrajina i Uzbekistan.
Henkel CEE je vodeća korporacija za lepkove, preparate za kosu, kao i tehnologije i vodeći snabdevač na polju deterdženata, sredstava za čišćenje i kozmetike. Henkel CEE zapošljava ukupno 7.500 ljudi, pozicioniranjem prihoda od 1.346 milijardi evra u 2005. godini.
Henkel Central Eastern Europe Henkel Merima d.o.o

Ms. Sabine Schauer Ms. Tatjana Miljković
Telephone: +43 1 71104-2253 Telephone: 037/27-267
Fax: +43 1 71104-2650 Fax: 037/23-091
E-Mail: sabine.schauer@henkel.com E-Mail: tatjana.miljkovic@yu.henkel.com
http://www.henkel.at http://www.henkel.at

PRIJAVNI FORMULAR

Molimo popunite sve forme i pošaljite sa originalnim djelima, potvrdom o uplati i povratnom adresom na datom formularu, na adresu: II MEĐUNARODNI BIJENALE AKTA «MARKO K. GREGOVIĆ», JUSD«CRVENA KOMUNA» 85300 PETROVAC NA MORU CRNA GORA.

Umjetnik______________________________________________________

Adresa________________________________________________________

Poštanski broj_________________email____________________________

Naziv svakog djela:

1)____________________________________________________________

2)____________________________________________________________

Identifikacione kartice se lijepe na poleđinu radova

Rad 1

Naslov________________________________________________________

Medijum______________________________________________________

Cijena________________________________________________________

Rad 2

Naslov________________________________________________________

Medijum______________________________________________________

Cijena________________________________________________________

POVRATNI FORMULAR

molimo odštampajte ili čitko ispišite

Ime__________________________________________________________

Adresa________________________________________________________

Telefon_______________________________________________________

email________________________________________________________

Rad 1
Naziv____________________________________ prihvaćen odbijen

Rad 2
Naziv____________________________________ prihvaćen odbijen

40x cm Visina skulpture sa postamentom

40 cmx30 cm uramljeni radovi

RAČUN ZA UPLATU ZA CRNU GORU
ATLAS MONT BANKA AD PODGORICA
FILIJALA BUDVA
ŽIRO RAČUN: 505-4824-52

NAPOMENA:
Participaciju možete donijeti direktno na ruke u galeriji «Marko K. Gregović» ili poslati vrednosnim pismom.

P R A V I L N I K I POSLOVNIK

O ORGANIZACIJI I NAČINU UČESTVOVANJA NA
MEĐUNARODNOM BIJENALU AKTA
,, MARKO K . GREGOVIĆ ,, PETROVAC

-AKT-
U likovnoj umjetnosti : položaj u koji se namjesti živ čovjek da bi se po njemu izradio crtež , slika u boji ili skulptura ; crtež, slika ili skulptura nagog čovječijeg tijela.
M. Vujaklija

ORGANIZACIJA I NAČIN UČESTVOVANJA
Osnivač i organizator II međunarodne izložbe akta «Marko K. Gregović» Petrovac na moru je Javna Ustanova Spomen Dom «Crvena komuna» . Za izlaganje će biti uzeta u obzir djela izrađena u svim tehnikama sa ograničenjem formata 40x30 cm. Autor može da prijavi do 2 (dva) rada. Na tehničkoj selekciji biće odbijeni svi radovi koji odstupaju od naznačenih dimenzija i vraćeni autorima.
Konkurs je otvoren za sve umjetnike koji prihvataju uslove učešća. Za izlaganje će biti prihvaćeni samo originalni radovi koje Selekciona komisija bude vrednovala kao djela visokog umjetničkog i profesionalnog dometa.

PRIJAVE I DOSTAVA RADOVA

Prijave i radovi ,sa priloženim izlagačkim kuponima, se šalju bez paspartua i rama.
Radovi se dostavljalju poštom ili lično u galeriji «Marko K. Gregović». Od autora očekujemo da prijavni formular popune čitko štampanim slovima, sa svim traženim podacima. Podaci iz prijavnog formulara biće upotrebljeni za katalog. Autori se obavezuju da obavjeste organizatora o eventualnoj promjeni adrese. Radovi , prijavni formular i potvrda o uplati participacije ( sa imenom i prezimenom učesnika) dostavljaju se najkasnije do 10. jula 2006. godine – lično, ili putem pošte na adresu:

II MEĐUNARODNI BIJENALE AKTA «MARKO K. GREGOVIĆ»
JUSD «CRVENA KOMUNA»
85300 PETROVAC NA MORU
CRNA GORA

Svi autori , osim umjetnika koji izlažu po pozivu umjetničkog savjeta , plaćaju participaciju za učešće na Bijenalu.

Autori iz SCG plaćaju participaciju u neto iznosu od
- 20 eura – za sliku, crtež fotografiju, akvarel, grafiku...
- 40 eura - za skulpturu.
.
Autori iz inostranstva plaćaju participaciju, po prijavi u neto iznosu od
- 50 eura– za sliku, crtež fotografiju, akvarel, grafiku...
- 100 eura – za skulpturu.
Autori koji ne donesu dokaz o uplaćenoj participaciji biće odbijni na tehničkoj selekciji, a njihovi radovi vraćeni prije izložbene selekcije bijenala.
Autori mogu radove pokloniti Fondu Bijenala. Poklon je neopoziv i bezuslovan. U predviđenom roku će biti vraćeni radovi onim autorima kojima selekciona komisija ne prihvati nijedan rad za izlaganje ( a koji su radove poklonili Fondu Bijenala) .
Organizator ne snosi odgovornost za oštećenje radova u transportu. Zapisnik o eventualnom oštećenju radova biće odmah dostavljen autoru.
Organizator snosi odgovornost od trenutka preuzimanja do trenutka predaje rada u pošti. Autor čiji eventualno budu oštećeni krivicom organizatora, će biti obeštećeni u visini utvrđenoj dogovorom između autora i organizatora.
Potpisivanjem prijavnog formulara autor prihvata sve navedene odredbe Pravilnika i Poslovnika II Međunarodnog Bijenala Akta «Marko K. Gregović» Petrovac.

NAGRADE I PRIZNANJA

Organizator će dodjeliti 3 nagrade i to :
- za skulpturu u materijalu 1.500,00 eura
- za sliku 750,00 eura
- za crtež ,grafiku ili fotografiju 400,00 eura
Nagrađeni radovi ulaze u Zbirku Bijenala. U koliko autor smatra da njegov rad vrijedi više od ponuđenih nagrada ne treba da šalje svoj rad na konkurs.

ŽIRI

Radove će ocjenjivati i selektirati međunarodni žiri, sastavljen od istaknutih likovnih stvaralaca, istoričara umjetnosti i likovnih kritičara. Odluke žirija su konačne.

KATALOG

Organizator će povodom bijenala štampati luksuzan katalog sa kataloškim podacima i jednom reprodukcijom rada svakog izlagača. Autori se odriču prava naknade za reprodukovanje rada u katalogu. Svaki od učesnika dobit će po jedan besplatan primjerak.

Međunarodni konkurs za ekslibris

DRUGI TRIJENALE BALKANSKOG EKSLIBRISA - TRIBEL na temu »HLEB – KULTURNA BAŠTINA«

»Ne postoji nista pozitivnije od hleba« (Dostojevski)

BALKANKULT FONDACIJA, ERICARTS INSTITUT, ANKARA EKSLIBRIS DRUŠTVO, MUZEJ HLEBA iz Ulma i EKSLIBRIS DRUŠTVO BEOGRAD raspisuju međunarodni konkurs za ekslibris na temu HLEB – kulturna baština da bi podržali saradnju među delatnicima kulture i medija, umetnicima i ustanovama unutar i van jugoistočne Evrope, kao i razvoj komunikacionih, profesionalnih i tehničkih međunarodnih umetničkih i kulturnih veza i slobodne razmene informacija.

Pravila učestvovanja

Član 1

Ovaj konkurs otvoren je za likovne stvaraoce iz celog sveta. Učestvovanje je besplatno.

Član 2

Učesnici treba da načine jedan ili više ekslibrisa na temu HLEB – kulturna baština kao najopštiji i višeslojni simbol.

Član 3

Svi priloženi radovi moraju biti zamišljeni kao ekslibrisi, tj. kao grafike malog formata napravljene da budu zalepljene u knjizi radi identifikacije vlasnika. Oni moraju u okviru slike imati napisan tekst EX LIBRIS ili sličnu formulaciju na jezicima zemalja učesnika i IME TITULARA, postojeće osobe ili institucije, po izboru autora.

Član 4

Ograničenja nema kad je u pitanju broj ekslibrisa koji će se poslati. Najveća dimenzija otiska ne sme da bude veća od 13 cm. Svaki učesnik šalje PO ČETIRI otiska SVAKOG ekslibrisa, koji će postati vlasništvo organizatora konkursa, s pravom na reprodukovanje.

Član 5

Mora biti reč o grafičkom delu, originalnom i otisnutom. Crteži,skice ili fotokopije neće biti prihvaćeni. Sve grafičke tehnike biće jednako vrednovane, uključujući i kompjuterski ekslibris.

Član 6

Na poleđini svakog priloženog primerka ekslibrisa mora čitko, grafitnom olovkom, štampanim slovima, da budu napisani ime i adresa umetnika, godina rođenja, tehnika kojom je otisak rađen i godina nastanka. Svaki otisak umetnik mora da potpiše ili signira. Poželjno je da umetnici prilože i kratku biografiju.

Član 7

Međunarodni žiri za nagrade biće sastavljen je od 7 članova, a to su dr Andrea Fadani, direktor Muzeja hleba u Ulmu, Nemačka, prof. dr Andreas Vizant, izvršni direktor EricArts instituta, Bon, Nemačka, prof. Hasip Pektaš, grafičar, predsednik turskog ekslibris društva, Ankara, Turska, prof dr Časlav Ocić, predsednik Ekslibris društva Beograd, Srbija i Crna Gora, Arpad Šalomon, grafičar, Slovenske Konjice, Slovenija, Dimitrije Vujadinović, predsednik BalkanKult fondacije, Beograd, Srbija i Crna Gora, Benoa Žino, kolekcionar i autor mnogih publikacija na temu ekslibrisa, Ženeva, Švajcarska. Predsednik žirija je Časlav Ocić. Žiri će obratiti pažnju na originalnost, umetničke i tehničke kvalitete dela, uspešnost kao oznaku vlasništva, koja integriše sliku i tekst. Odluka žirija je neopoziva.

Član 8

Žiri će dodeliti sledeće nagrade : prva nagrada 1500 eura, druga nagrada 1000 eura i dve ex-equo nagrade od po 500 eura. Takođe, pojedinci i institucije moći će da dodele nezvanične nagrade.

Član 9

Sve pošiljke koje stignu do 15. DECEMBRA 2006. biće prihvaćene u konkurenciju. Pošiljke treba poslati na adresu :

BALKANKULT fondacija, Trg Nikole Pašića 1, 11000 Beograd s oznakom EKSLIBRIS na koverti.
Osoba za kontakt - KSENIJA GRAOVAC, koordinator
tel/faks: +381 11 322 9349, tel. +381 11 322 7441

e-mail: contact@breadculture.net

Član 10

Organizator će štampati ilustrovani katalog koji će biti poslat svim učesnicima čiji radovi budu u njemu reprodukovani. Izložba s najboljim ekslibrisima s konkursa biće otvorena u gradovima sveta.

Član 11

Učestvovanje na konkursima podrazumeva bezuslovno pristajanje na pravila konkursa.

Član 12

Rezultati konkursa biće poslati svim udruženjima članicama Međunarodne federacije društava ljubitelja ekslibrisa (FISAE)

O HLEBU

http://www.breadculture.net

“Ja sam hljeb živi koji siđe s neba

koji jede od ovoga hljeba življeće vavijek

i hljeb koji ću ja dati tijelo je moje , koje ću dati za život svijeta.” (Jov, 51)

coordinator

BalkanKult Foundation

Trg Nikole Pasica 1

11000 Belgrade

Serbia and Montenegro

Tel./fax: +381 11 3229349

www.balkankult.org

www.breadculture.net

Idemo dalje ! Nemoj da vas bijem, saljite radove na konkurse, da ja ovo ovde ne postavljam dzabe ili da kazete - nema konkursa!!!

STUDENTSKI KULTURNI CENTAR BEOGRAD OBJAVLJUJE KONKURS ZA
4.MEDJUNARODNI SALON STRIPA - SEPTEMBAR 2006
dodatne informacije na www.skc.org.yu

STUDENTSKI KULTURNI CENTAR BEOGRAD
Kralja Milana 48, 11000 Beograd; tel.:360 20 11; fax:659 376
Srećna Galerija / Happy Gallery
tel: 3602044; fax: 360 20 42; e-mail:skchappy@bitsyu.net

ČETVRTI MEĐUNARODNI SALON STRIPA
28.septembar – 05. oktobar 2006.

Svečano otvaranje Salona i dodela nagrada: 28.09.2006.19h

K O N K U R S[

Rok za slanje radova: do 15.09. 2006.godine

Adresa za slanje radova: SKC, Happy Gallery
MEĐUNARODNI SALON STRIPA
Kralja Milana 48
11 000 Beograd, Srbija i Crna Gora

Propozicije za učesnike: 1. Pravo učešća imaju strip autori iz svih zemalja sveta, svih uzrasta.
2.Obavezno poslati ličnu biografiju / ime i prezime, datum i mesto rođenja, državljanstvo /. Bez ovih podataka rad se neće uzimati u razmatranje.
3. Obavezno poslati adresu stalnog boravka, e-mail adresu i brojeve mobilnog i fiksnog telefona za kontakt. Bez ovih podataka rad se neće uzimati u razmatranje.
4. Pristigli radovi će biti selektirani od strane žirija, za veliku izložbu Salona, za oficijelne nagrade Salona i za nagrade sponzora.
6. Svi radovi će biti vraćeni učesnicima 30 dana posle zatvaranja Salona.
Propozicije za
podnošenje radova: 1. Kandidat može poslati ili doneti lično samo jedan rad u originalu ili dobroj kopiji, obima od 1 do 4 table.
2. Odabir teme, žanra, autorski pristup i format table za konkurs, potpuno je slobodan.
3. Rad može biti delo jednog ili više autora.
4. Posebno navesti naziv rada, autora/e( sa precizno naznačenim funkcijama u izradi stripa), tehniku i godinu nastanka dela. Bez ovih podataka rad se neće uzimati u razmatranje.
5. Tekst u stripu mora biti na jednom od jezika naroda ex-jugoslovenskih zemalja ili Engleskom jeziku.

Nagrade: GRAND PRIX SALONA /statueta Salona, diploma, 500eura/

Nagrada za najbolje ostvarenje u domenu klasičnog strip jezika /plaketa Salona, diploma/

Nagrada za najbolje ostvarenje u domenu alternativnog strip jezika /plaketa Salona, diploma/

Nagrada za najbolji scenario (ideju) /plaketa Salona, diploma/

Nagrada za najbolji crtež /plaketa Salona, diploma/

Specijalne nagrade žirija / diplome /

Nagrade u kategoriji takmičara do 15 godina

Nagrade izdavača

Nagrade sponzora

Dodatne informacije na: tel: 3602044; e-mail:skchappy@bitsyu.net ; Srećna Galerija / Happy Gallery, SKC Beograd, Kralja Milana 48.

Ima jos ! ;)

ГРАД БЕОГРАД - ГРАДСКА УПРАВА
СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ПРИВРЕДУ
и Савет туристичко-културне манифестације
''Дани европске баштине''
у п у ћ у ј у

П О З И В

Установама културе, општинама, јавним предузећима на територији града Београда, уметницима, туристичким друштвима, туристичким радницима, удружењима и другим правним и физичким лицима - ауторима и организаторима програма и пројеката на територији града Београда

да доставе
ПРЕДЛОГЕ ПРОГРАМА И ПРОЈЕКАТА ЗА ТУРИСТИЧКО-КУЛТУРНУ МАНИФЕСТАЦИЈУ ''ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ'' У БЕОГРАДУ која ће се одржати од 8. до 17. септембра 2006. године.
Манифестација се одржава сваког септембра у земљама Европе са циљем да се укаже на вредност и значај наслеђа и потребу његовог очувања.У Србији ће у оквиру манифестације у 2006. години бити представљено природно и културно-историјско наслеђе на тему ''ДРВО''.
Програм у Београду ће се реализовати од 8-17.септембра на читавој територији Града.Програм утврђује формирани Савет манифестације ценећи квалитет понуђеног предлога,поштовање принципа и утврђене теме, укључивање наслеђа које је било затворено за јавност, доступност за што већи број посетилаца, нарочито младих, приступачност за особе са инвалидитетом,медијску атрактивност.
Предлози програма и пројеката морају да садрже прецизне податке о подносиоцима захтева (учесницима и организаторима), детаљан опис садржаја, време и динамику реализације, детаљну спецификацију трошкова и начин њиховог покривања. У захтеву за финансирање дела трошкова, неопходно је дати детаљну спецификацију по економским класификацијама.
Предлози појединачних програма и пројеката достављају се на обрасцу који се може преузети у Секретаријату за привреду, Масарикова 5 (XVIII спрат) радним данима од 9.00-16.00 часова и са званичног сајта Скупштине града Београда: www.beograd.оrg.yu.
Рок за подношење предлога је _22._ мај 2006. године.
Предлог програма у најмање два примерка (по могућству и у електронском облику) доставити на адресу: Град Београд, Секретаријат за привреду, Београд, Трг Николе Пашића 6 (Писарница).
Детаљније информације могу се добити у Сектору за туризам и трговину Секретаријата за привреду, путем телефона : 3061-782, 3061-638. 3061-522, 3061-726, факса 3061-379, и е-mail адреса:
privreda@beogradsg.org.yu, radomir.stojanovic@beogradsg.org.yu,
turizam@beogradsg.org.yu

KOLAZ (I) ASAMBLAZ 2006.
-novinski - destrukcija - dekonstrukcija - kreacija

Otvaranje 1. avgust 2006. godine

Izlozba KOLAZA se odrzava u Kuci Djure Jaksica a ASAMBLAZA u Maloj galeriji ULUPUDS-a

Propozicije:
format 50/50 max 50/100
na tvrdoj podlozi
treca dimenzija max 10 cm
(newspapers or yesterdays papers only)

Jedan rad nastao u zadnjih godinu dana

Rad za KOLAZ se donosi u Kucu Djure Jaksica, Skadarska 34, od 10 do 15 i od 18 do 21 sati
Rad za ASAMBLAZ se donosi u Malu Galeriju ULUPUDSa, Uzun Mirkova 12, od 11 do 20 sati
DO 10. JULA 2006. GODINE

Projektanti i koordinatori izlozbe:
Gordana Biba Markovic, istoricar umetnosti i
Dusan Djokic, slikar i likovni kriticar

Dodatne informacije na telefon: 2622-582 (Gordana Biba Markovic)

DA LI SALJETE RADOVE NA OVE KONKURSE STO POSTAVLJAM OVDE ILI JA TO RADIM ZA DZABE? :?

Хвала ти Госцице (или Гошћице), веома си љубазна и остало. Где их само налазиш? Гарантовано знаш још гомилу али нећеш да си правиш конкуренцију... Ма шалим се, супер што си поставила ово. Ево ја бих да шаљем фотографије Хенкелу, само не знам шта траже и да ли мора да је глупо као на рекламама за детерџент или може и нешто боље од тога?

krejzi_dajmond:
Хвала ти Госцице (или Гошћице), веома си љубазна и остало. Где их само налазиш? Гарантовано знаш још гомилу али нећеш да си правиш конкуренцију... Ма шалим се, супер што си поставила ово. Ево ја бих да шаљем фотографије Хенкелу, само не знам шта траже и да ли мора да је глупо као на рекламама за детерџент или може и нешто боље од тога?
Oces da te bijeeeem, aaa? Ja se ovde polomih, a on meni - krijem konkurse!!! :evil: I znas sta - nemam konkurenciju !:mrgreen:
A sad ozbiljno, ne znam za Henkel, procackaj malo, vidi i informisi se, daj nesto svoje originalno, sta drugo reci?

Gošćica je naša dobra, dobra vila, šaljite radove na konkurse, izlažite đe god možete, ne znam što bi uopšte stvarali ako to niko ne vidi. Trenutno imam izložbu u Petrovcu na moru, sinoc sam sjedio u galeriji i gledajuci grupu engleza i njihove reakcije na moje slike, osjetio sam ogromno zadovoljstvo. To je pored prodaje i materijalne koristi zaista meni vrlo vazan motiv za dalji rad. Pozdrav svima.

Za sve profesionalne umetnike iz oblasti:

Vajarstvo
Slikarstvo
Grafika
Mozaik
Video
Sve tehnike galerijskog formata su dozvoljene.

Izložba će biti žirirana.

Članovi žiria:

Prof. Nikola Vukosavljević, vajar, dekan Fakulteta likovnih umetnosti
Prof. Miroljub Stamenković, vajar, profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti
Vladimir Veličković, slikar, redovni član francuske Akademije nauke i umetnosti, profesor na Akademiji lepih umetnosti u Parizu
Desimir Denić, slikar, docent na Fakultetu primenjenih umetnosti
Danijel Glid, slikar

Predviđene su otkupne nagrade za sve oblasti u vrednosti od 40 000 dinara.

Dokumentacija likovnog rada:

1 fotografija za rad u dve dimezije, 3 fotografije za trodimenzionalne radove, u formatu 300 x 600 dpi/cm u jpg.formatu, u rezoluciji 300 pxl/inch.
Uz fotografije priložiti naziv dela, dimenzije i tehniku, i kratku biografiju autora.
Video rad snimljen na CD/DVD formatu.

Fotografije radova slati na E-mail adresu: lirra@ eunet.yu , ili postom poslati snimljene fotografije na CD/DVD na adresu Jurija Gagarina182/25, 11070 Novi Beograd ili lično dostaviti 07. 09 i 08. 09 2006 god. od 10 – do 13h u galeriji Progres, Knez Mihajlova 27, Beograd

Konkurs je otvoren do 10. 09. 2006 god., kasnije pristigli radovi neće biti razmatrani.

Izložba je predviđena u galeriji Progres, Knez Mihajlova ulica 27, od 04. 10 do 04. 11. 2006.

www.lira.org.yu

Еx Libris
Интернационални конкурс
„НИКОЛА ТЕСЛА 2006“

АРТОКРАТ

Година 2006. је 150-то годишњица од рођења великог научника и проналазача, српског порекла, Николе Тесле. Овим поводом, током целе године, широм света се организују разне манифестације у част Николе Тесле. Уметничко удружење АРТОКРАТ је дошло на идеју да на себи својствен начин обележи овај јубилеј. У организацији Удружења реализоваће се Ex Libris изложба на тему „Никола Тесла 2006“ интернационалног карактера.
Својим делом и визионарским размишљањем овај научник је изменио свет за живота, а утицај његовог рада и величина учинка присутна је и данас. Свакодневи живот и рад људи данас је незамислив без Теслиног инвентивног доприноса модерној цивилизацији (за детаљније информације посетите: www.tesla-museum.org) .
Овим путем упућујемо, уметницима из целог света, отворени позив учешћa на овој изложби.

РАДОВИ

■ Све графичке технике биће прихваћене.
■ Димензије папира: 20х15 цm (15х20 цм).
■ Димензије плоче: 15 цм најдужа страна.
■ Радови морају садржати натпис „Ex Libris Никола Тесла 2006“ и не смеју указивати на другог титулара или претходно учешће на некој другој изложби .
■ Сваки учесник може доставити до три ауторска рада са по три примерака сваког. Само један примерак се након изложбе враћа аутору.
■ Сви радови морају бити достављени са пуном сигнатуром.
■ На полеђини радова залепите попуњене купоне који су приложени уз ову апликацију. Користите читко исписана штампана слова!
■ Због смањивања сваког ризика од оштећења радова при транспорту, користите јачу амбалажу или коверте са ваздушном заштитом које се могу купитити у свакој пошти. Даље у апликацији можете наћи предлог о слању радова.
■ Рок за приспеће радова је 15. септембар 2006.год. Радове слати на следећу адресу:

Милош Ђорђевић
Др. Семешка Б/26
35230 Ћуприја
Србија и Црна Гора
са назнаком
„за Ex Libris“

■ Радови приспели након рока неће бити узети у обзир.

УЧЕШЋЕ И ПАРТИЦИПАЦИЈА

■ Учешће је подједнако отворено за све.
■ Партиципација је 5 € по аутору.
■ Студенти су ослобођени партиципације.
■ Новац прикупљен од партиципација биће искоришћен за штампу каталога који ће примити сви учесници.
■ Партиципацију уплатити на следећи рачун:

IBAN = CS73 3305 5550 0097 7292 05
Са назнаком: Партиципација за учешће на изложби.
Доставити обавезно доказ о уплати(примерак уплатнице)!
■ За партиципације послате поштом не сносимо одговорност.

НАГРАДЕ

■ Предвиђен је наградни фонд и то:

Прво место: 150 €
Друго место: 100 €
Треће место: 50 €

Награђени ће бити проглашени на отварању изложбе и том приликом ће им бити уручене награде. Потенцијалном добитнику награде из иностранства биће обезбеђен смештај и плаћени путни трошкови. Такође су предвиђене дипломе и захавалнице од стране организатора и спонзора.

ИЗЛОЖБА

Изложба ће се одржати у галерији Центра за графику и визуелно истраживање у Београду у току месеца новембра а о тачном датуму отварања изложбе сви учесници биће благовремено обавештени. Изложба ће трајати две недеље и биће отворена за све посетиоце. Након премијерног отварања изложбе и њеног трајања, ради што бољег промовисања, поставка ће бити приказивана и у другим градовима широм земље.

ОРГАНИЗАЦИЈА

Изложба се реализује у организацији уметничког удружења Артократ у сарадњи са Центром за графику и визуелна истраживања у Београду и Музејeм Николе Тесле у Београду. Организатор задржава право репродуковања приспелих радова у циљу објављивања у новинама, часописима, књигама, емисијама и другим формама публиковања за потребе промовисања изложбе у земљи и иностранству, а без икакве надокнаде аутору.
Напомена: наведени датуми су подложни променама у зависности од непредвидљивих проблема у организацији као и због одступања од самог плана пројекта. О свим променама учесници биће благовремено обавештени.

ПИТАЊА

За сва питања без оклевања пишите на следеће e-mail адресе:

artokratija@yahoo.com
djordjevicmilos@yahoo.com

Или:

Тел/факс: +381(0)35 470 115
Тел: +381(0)63 809 77 85

Уметничко Удружење „АРТОРАТ“

ARTZEPT postoji već tri godine i, ove, 2006. godine biće održan na jesen. Konkurs je otvoren za dizajnere širom sveta sa zadatom temom: SET ČINIJA („SNACK BOWL SET“). ŠOLJA je bila tema 2004, a 2005. god. umetnici su kreirali - SET ZA SIRĆE I ULJE.

Žiri, koji i ove godine čine eminentni stručnjaci iz sveta dizajna i arhitekture, odabraće najbolje radove na temu SET ČINIJA („SNACK BOWL SET“), u skladu sa kriterijumima objavljenim na sajtu ARTZEPT.

ARTZEPT 2006. pruža mogućnost da kreativnost i talenat dođu do punog izražaja i zasluženog priznanja.
Za tri najbolja dizajnera, biće to i atraktivne nagrade:
· prvo mesto –10.000€
· drugo mesto – Zepter proizvodi u vrednosti od 4.000 €
· treće mesto – Zepter proizvodi u vrednosti od 3.000 €

Od samog početka, ARTZEPT je bio inspirativan izložbeni prostor u kome su dizajneri pokazali neverovatnu kreativnost. Stvarajući originalne i inovativne predmete, očarali su, svetske dizajnere i arhitekte, članove žirija.

Madlena i Philip Zepter, osnivači kompanije Zepter International, dugogodišnji su sponzori i inicijatori aktivnosti koje imaju za cilj otkrivanje novih talenata u oblasti kulture, tehnologije, nauke i dizajna. Sa posebnim zadovoljstvo pozivaju dizajnere širom sveta da učestvuju na konkursu ARTZEPT „SNACK BOWL SET“ 2006.

Objavljujemo da je konkurs otvoren. Svi koji žele da učestvuju treba da popune obrazac koji se nalazi na sajtu www.artzept.com i pošalju svoj rad do 25. oktobra 2006. na adresu:

ZEPTER INTERNATIONAL
Brid Marketing
ARTZEPT „SNACK-BOWL SET“2006
Via Sibilla Aleramo, 13
I – 20092 Cinisello Balsamo (MI)
Milano, Italija

Vaša prijava za učešće istovremeno znači da prihvatate uslove konkursa.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back