LIDO - ogledalo radikalske vlasti

Ma ovi kakva njesra prave,svasta se moze ocekivati,narod je ljut,ja takodje,cekam znate vi dobro sta,da vas ne maltretiram,radikali bi pustili preregistraciju auta iz 1954,hleb 3 dinara,super,onda bi cetvrt bureka bilo kod radikala 6 dinara,kilo slanine 25 dinara,litar benzina oko 8 dinara,rucak u restoranu oko 50 dinara...svi za radikale!

goxy:
E, pogresila si ....Birali.....past tense......Videcemo na sledecim izborima.....Mda ,oni ko roboti ,bez ikakve kriticke svesti izlaze i Glasaju za Veliku Srbiju na lokalu.......Besmisleno.....
Zato ti te kriticke svesti imas i previse, i uvek je usmerena na Radikale. Niko ne glasa za "Veliku Srbiju" to su gluposti. Srbija (kao i sve druge zemlje bivse SFRJ) male su po prostoru, toliko male, da o nekakvoj prostornoj velicini, nema ni govora.

Iron Lord:
Most se pojavljuje tek kad staviš 60 dinara ispod drveta
a170.gif
..........
Ipak, ponton nije konacno resenje za prelaz...Treba napraviti posebnu sluzbu sa istim brodicima, brodovima, kao Gsp8-)

Slažem se da nije trajno rešenje, ali ako neko za tri godine ne ume da organizuje osnovne stvari nije mi jasno kako i zašto ih radikalčići brane. Tri godine eeeeej:shock:

Jednog dana, nadam se, biće i ovo što predlaže goxy. Da ne obrazlažem dalje, što bih radikalama davao ideje kad ne umeju ni da iskopiraju ono što je prethodnih godina radjeno.
Smeta im vodostaj, virovi, puk'o im ugovor koji su napravili, kukali su kako grad hoće da im otme Lido...:roll:
Lepo kaže naš narod: rđavom k....u itd...

nisam siguran ali cini mi se da pitanje nadleznosti oko Lida nije sasvim jasno...svasta se tu htelo raditi(ne vidim zasto ne bi,to je potencijalno veliki izvor prihoda) ali cim se nesto treba raditi tamo ili se moraju traziti neke dozvole od grada(Beograda) ili nekih silnih drustava za zastitu flore i faune(barem se oni stalno oko lida oglasavaju..;)uostalom,ocigledno zemuncima to preterano ne smeta cim i dalje glasaju za radikale..!

jeremijabg:
nisam siguran ali cini mi se da pitanje nadleznosti oko Lida nije sasvim jasno...svasta se tu htelo raditi(ne vidim zasto ne bi,to je potencijalno veliki izvor prihoda) ali cim se nesto treba raditi tamo ili se moraju traziti neke dozvole od grada(Beograda) ili nekih silnih drustava za zastitu flore i faune(barem se oni stalno oko lida oglasavaju..;)uostalom,ocigledno zemuncima to preterano ne smeta cim i dalje glasaju za radikale..!
ne govori se ovde o izvodjenju radova. Samo o omogućavanju uslova za normalno funkcionisanje jedinog kupališta.
Za neke gradjevinske radove naravno da se potrebne dozvole.
Što se tiče glasanja za radikale, da podsetim, oni sami nemaju većinu, ds i dss imaju isti broj odbornika kao i radikali. U koaliciji su sa sps i Karićevim PSS (to i dalje postoji?!)

Postavljen je most, ajd' nek je sa srećom.

"Tek sada kada je most postavljen mogu da se razvuku vodovodne i elektro instalacije sa kopna na ostrvo i to će biti učinjeno ovih dana - objašnjava Pera Žebeljan, direktor Poslovnog prostora Zemun koji vodi računa o Lidu. - Postaviće se tuševi, a proradiće i javna česma. Kada stigne struja otvoriće se najverovatnije tri kafića u kojima se može popiti sok, kafa, pivo i pojesti neka lagana hrana. Postaviće se i četiri "Frikomova" frižidera za sladoled. "

Biće valjda do jeseni sve spremno za sezonu:lol:

DellBoy-011:
Postavljen je most, ajd' nek je sa srećom.

"Tek sada kada je most postavljen mogu da se razvuku vodovodne i elektro instalacije sa kopna na ostrvo i to će biti učinjeno ovih dana - objašnjava Pera Žebeljan, direktor Poslovnog prostora Zemun koji vodi računa o Lidu. - Postaviće se tuševi, a proradiće i javna česma. Kada stigne struja otvoriće se najverovatnije tri kafića u kojima se može popiti sok, kafa, pivo i pojesti neka lagana hrana. Postaviće se i četiri "Frikomova" frižidera za sladoled. "

Biće valjda do jeseni sve spremno za sezonu:lol:

da se razvuku, to će biti, postaviće se, proradiće, kada stigne, otvoriće se, najverovatnije...

AAAA POČELA PREDIZBORNA KAMPANJA!
:D

drbob:
Da bi mogao nešto da postuješ treba da budeš upoznat sa nekim stvarima i Zemun pripada Beogradu,tako da je Lido ogledalo žutih.

Odlična odbrana! :D

Javiti se lokalnom opštinskom odboru za dopunu kredita na mobilnom. Reći će ti - "nemamo para zbog sudjenja, idi kući volimo te mi jer videsmo šta pišeš po forumu. Biće od tebe sekretar opštinskog odbora ali prvo da budeš predsednik omladinaca. Idi da se dogovoriš sa njima.. Kako se prezivaš? A junačka familija... Evo ti ovaj lepak i plakati... Da vratiš kanticu..."

drbob:
Da bi mogao nešto da postuješ treba da budeš upoznat sa nekim stvarima i Zemun pripada Beogradu,tako da je Lido ogledalo žutih.
Da bi ti to mogao da mi kažeš morao bi bar 10 godina da radiš poslove vezane za lokalnu samoupravu, nadležnosti, da poznaješ Statut SO Zemun, Statut grada Beograda, da ne nabrajam dalje, puno ti je i ovo....
Zemun NE PRIPADA Beogradu, on je jedna od 10 gradskih opština.
Objasni u kom smilsu PRIPADA Beogradu?

Безбедно купање на Лиду

На земунској плажи дежурају три спасиоца, два редара и лекарско особље, ради један кафић, постављени су сандуци са сладоледом и четири туша

На земунском Лиду где још траје уређење плаже и околине, јуче је одржана конференција за новинаре руководства општине Земун.
– Сазвали смо ову конференцију поводом дезинформација које су се ових дана појавиле у медијима. Прво, требало би знати да је Лидо природно добро које је под посебним режимом заштите.

Ово је сам центар града, а овакво природно богатство нема ни један град у Европи. Град Београд је одлучио да обавеже „Зеленило Београд” да се стара о острву. Сређивање Лида је почело још пре неколико месеци, уклоњено је кабасто смеће, очишћене су пешачке стазе, урађено је одмуљавање... Лидо катастарски припада општини Земун. Град Београд је поверио дужност „Зеленилу”, а општина се брине о купалишту, што стоји у Статуту града. Купалиште је сада безбедно.

8jullido002br1.jpg

Прво смо се побринули за прелаз, а зна се да је Војска најбезбеднија, па смо их ангажвали за постављање плутајућег моста. Понтон кошта више од 6.000.000 динара. Део средстава ћемо вратити кроз наплату преласка по цени од 60 динара.

Прелаз не плаћају деца до десет година. До сада нисмо приметили да грађани имају примедбе на цену, чак кажу да су веома задовољни. Они који могу и желе, могу на Лидо да долазе чамцима.

Да бисмо спровели струју, одлучили смо се за примитивнију варијанту агрегата, јер је „Електродистрибуција” за кабл тражила 2.000.000 динара, а ми те паре немамо. Али, колико видимо, агрегат заљдовољава потребе сандука за сладолед и кафића. Пијаћа вода је у петак прослеђена до купалишта, а јуче ујутру су постављена четири туша. Наша обавеза је била да оградимо плажу и побринемо се за безбедност купача, што смо и учинили. Прошле године нисмо могли ништа да радимо због високог водостаја. Ево сад „Зеленило” поставља сојеницу са осматрачницом одакле ће грађани моћи да виде недоступне делове острва. Одатле ће моћи чак да се изводи и настава у природи. Сада нам тек предстоје радови на Лиду. Пасарела до Лида била би трајно решење, јер је острво активно и током јесени и зиме, објаснила је Гордана Поп-Лазић, председник општине Земун.

6.Jul.Lido_009.jpg

Према речима Петра Жебељана, директора Пословног простора Земун, Велико ратно острво није Ада Циганлија. Што се угоститељских објеката тиче, ово што сад постоји је максимум. О здрављу купача и излетника брину дежурне службе Дома здравља Земун. Купалиште је отворено од осам часова до 20 сати. Решењем Скупштине града Велико ратно острво је рестриктивна зона, јер је пребивалиште ретких птица и биљних врста.

– Од марта, кад је почело сређивање Лида, изнето је 50 шлепера кабастрог смећа, шест откоса траве, а на острву нема сузбијања комараца хемијским средствима. За сад је важно да буде безбедно и да купачи имају минималану удобност. На Лиду је температура ваздуха пет до седам степени нижа у односу на мерну станицу у Карађорђевом парку – рекао је Жебељан.

Како су објаснили челници општине, за квалитет воде је задужен Градски завод за заштиту здравља и ако нешто није у реду дужни су да обавесте и упозоре грађане. Такође, општинари су нагласили да је Дунав ћудљив и да им је било веома тешко да обезбеде све за нормалан боравак посетилаца на Лиду. Својевремено је фирма „Еко Зем” хтела од Лида да направи место за опуштање и уживање са забавним садржајима, али њихов пројекат је био технички неизводљив.
Н. Илић
[објављено: 10.07.2007.]
извор Политика
линк http://www.politika.co.yu/detaljno.php?nid=34069

Jedna ja srvar ako se ne slažete sa radikalima. a druga je ..pisati laži.
Pontonski most je postavljen pre 10 dana :
pmost1vw6.jpg

Postavljanje je počelo u subotu, a završeno u nedelju 1.Jula.....znači 10 dana.

Ja stanujem u blizini i svaki dan sam na Lidu, a radim foto-reportaže za www.beobuild.net
gde mogu da se vide i pročitaju tačne vesti o izgradnji u Beogradu.
Upravo sam postavio ovaj članak na 'Diskusijama' ovog sajta - Beobulid.net :

A, evo šta je planirao EkoZem u proleće 2005g., text sam sklopio iz više članaka :

Projekat za Lido od EkoZem

"Za projekat i izgradnju mosta na baržama, koji bi bio na Dunavu tokom cele godine
potrebno je oko godinu dana i 250.000 EUR.
Skupština opštine Zemun je potpisala ugovor sa konzorcijumom Ekozem o zakupu dela Velikog ratnog ostrva.
Ekozem će u naredne 4 godine u ovaj projekat uložiti 25 mil EUR, a radovi počinju praktično odmah pošto Republička direkcija za imovinu da saglasnost.

Predviđena je izgradnja manježa za školu jahanja, aqualand, golf tereni, marina, tereni za odbojku na pesku, etnohotel, a
zakupac će biti u obavezi da tokom cele godine plaća preduzeću Poslovni prostor Zemun
zakupninu od 6.000 EUR.

Objekti će biti isključivo montažni, a ni jednom manifestacijom, prema odredbama ugovora, neće
biti ugroženo ostrvo kao prirodno dobro.

Prvo će biti pročišćen kanal koji odvaja plažu Lido od ostatka ostrva, zatim će se izgraditi utvrde za obalu, pristanišni molovi, i potom
most širine 12 m na baržama, koji neće prekidati plovni put.
Za projekat i izgradnju mosta na baržama, koji bi bio na Dunavu tokom cele godine potrebno je
oko godinu dana i 250.000 EUR. i počinjaće u blizini ulice Džona Kenedija.

Na desnoj strani Dunava biće napravljena 2 parkinga sa 1200 mesta, okružena urbanim zelenilom i cvećem.
Do 2007-me će biti izgrađena i marina, a do tada će proraditi i škola jahanja.

Konzorcijum Ekozem čini desetak preduzeća i pojedinaca, ali tim spisak partnera nije završen, jer
svako ko uloži 10 EUR za Lido, postaće mali partner.

6jullido025rp8.jpg

Inače, na sednici Skupštine grada usvojen je i predlog Gradonačelnika Nenada Bogdanovića kojim se
Veliko ratno ostrvo kao zaštićeno prirodno dobro povereve na upravljanje JKP Zelenilo Beograd.
Gradonačelinik je rekao da ova odluka ne sprečava SO Zemun da potpisuje Ugovor o zakupu ostrva u
skladu sa zakonima, mada je bio zabrinut šta se sve može izgraditi sa 25 mil EUR.

U Opštini Zemun, kao i u konzorcijumu «EkoZem» kažu da će se svi uslovi ugovora ispoštovati i
da je jedini razlog što gradnja mosta, kao i ostale investicije još nisu npočeli – papirologija.
Žarko Pavlović, direktor konzorcijuma «EkoZem» kaže da su ovih dana dobili saglasnost od
republičke Direkcije za imovinu, a uskoro će stići i ostali neophodni papiri.

Sva je prilika da je ovog leta realnije očekivati samo osnovne investicije na plaži, kao i obezbeđivanje odgovarajućeg pristupa do ostrva, a
da će glavni projekti koje je zakupac predvideo na ostrvu
biti ostavljeni za sledeće leto."

Sledeće leto 2006g. je bila poplava i ovaj ugovor Opštine i EkoZem je raskinut.
Ali, to je dobar polazni/idejni projekat za buduće investiranje na Lidu.

Dragan R.:
Postavljanje je počelo u subotu, a završeno u nedelju 1.Jula.....znači 10 dana.

Ja stanujem u blizini i svaki dan sam na Lidu, a radim foto-reportaže za www.beobuild.net
.
ma samo ti radi repotraže, ali prvog jula nije počelo ništa!
Prelistaj malo novine.
Uostalom, nije ni bitno da li je 01. ili 04. jula, trebalo im je tri godine! Ova tema nije od juče.
Sve što ovde kačiš o Eko-Zem-u već je napisano davnih godina

DellBoy-011:
Prelistaj malo novine.
Novone nisu bile na keju da gledaju postavljenje, kao ja,zato nisu
ni tačno pisale...kao nap. Politika ( Beograd), koja je u 2dana napisala
demanti svog predhodnog članka.

A, EkoZem sam 'okačio' da podsetim na taj dobar projekat koji je propao
zbog poplave (ako se sećaš) i da na osnovu njega treba tražiti novog investitora.

Ovde nije politika u pitanju, već ekonomija i profit,tj. kome će se i kolko
isplatiti ulaganje u Lido.Da li će to graditi Grad ili firma?

VlajaZlaja:
мени тако нешто никад не би пало ни на крај памети - да идем и да кликћем фотке некаквих канти за ђубре, сломљених стабала, тушева и љуљашки? :roll:
и да ми те слике буду некакав "аргумент" против политичких неистомишљеника... ???
заиста смешно! :) (и чудно) :???:
Jeste baš...
Hajde da krenemo da slikamo beogradske ulice, gde vlast nije kradikalska... Šta bismo sve mogli da nađemo i uslikamo... I ko bi onda bio kriv za to? Bogdanović?

Iron Lord:
Odlična odbrana! :D

Javiti se lokalnom opštinskom odboru za dopunu kredita na mobilnom. Reći će ti - "nemamo para zbog sudjenja, idi kući volimo te mi jer videsmo šta pišeš po forumu. Biće od tebe sekretar opštinskog odbora ali prvo da budeš predsednik omladinaca. Idi da se dogovoriš sa njima.. Kako se prezivaš? A junačka familija... Evo ti ovaj lepak i plakati... Da vratiš kanticu..."
A joj sunce ti hebem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dragan R.:
Novone nisu bile na keju da gledaju postavljenje, kao ja,zato nisu
ni tačno pisale
Nisu bile, nego su pisale napamet, ajd dobro:lol:
BIle su kamere beogradske hronike, srednjoškolac Topalović je dao izjavu istog dana kad je postavljen, ali ponavljam: nije bitno jel prvog ili četvrtog.
Bitne su tri godine nerada.
Projekat Eko zem je šaralaža iliti radikalsko zamajavanje javnosti.
Niti su imali para niti su ozbiljno mislili time da se bave.

DellBoy-011:
.
Projekat Eko zem je šaralaža iliti radikalsko zamajavanje javnosti.
Niti su imali para niti su ozbiljno mislili time da se bave.
Za projekat su počeli da se dobijaju razni papiri i u to vreme je hvaljen u Gradu.
Nijedan ozbiljan investitor neće uložiti novac ako nemaš sve građ.dozvole.
EkoZem je bio u postupku pribavljanja,ali kad je došla poplava ...odustalo se.

Nije ovde u pitanju radikalska vlast, ni ostali ništa nisu uradili, a ne rade
ni sad po pitanju trajnog rešenja plaže Lido sa pripadajućim zaleđem.
Opština može samo da raspiše novi tender, a svi ostali dogovori i dozvole
se dobijaju u Gradu, gde nema radikala.
Mene ne interesuje koja će vlast da završi posao, već da se on bar započne.

" Nije bitno koje boje je mačka,već da dobro lovi miševe" ..reče neki Kinez.;)

Back