- Poruka
- 132.840
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
dusevan covek.Starim ljudima ponekad treba i pomoći ja se uvek ponudim![]()

ja već uzimam dugo na KP, kupio sam do sada 2 mobilna telefona, računar, LG tv 65" za 100.000, tada je po našim radnjama bio 130+ hiljada, ako imaš novca da iskeširaš odmah preporuka je uzimati od madjara, tj. od prodavaca koji iz madjarske nabavljaju jer se ne plaća pdv tamo ili nešto i dosta su stvari jeftinije. Dobija se garancija i sve.i dobijes ciglu u kutiji kad ti posalju![]()
u stvari placa se nego dobijaju povrat na granici pa ovde svercuju.ja već uzimam dugo na KP, kupio sam do sada 2 mobilna telefona, računar, LG tv 65" za 100.000, tada je po našim radnjama bio 130+ hiljada, ako imaš novca da iskeširaš odmah preporuka je uzimati od madjara, tj. od prodavaca koji iz madjarske nabavljaju jer se ne plaća pdv tamo ili nešto i dosta su stvari jeftinije. Dobija se garancija i sve.
Pa to, proveriš svuda pa gde nađeš najjevtinije, ja obično nađem na KP sve jevtinijeu stvari placa se nego dobijaju povrat na granici pa ovde svercuju.
inace tehnika u madjarskoj nije nesto posebno jeftinija nego kod nas, licno gledao cene tamo kad sam nesto kupovao. fora i jeste u povratu poreza i onda moras da svercujes da ne bi platio carinu i porez.
mit je da je u madjarskoj tehnika povoljnija. nije ili je nesto malo povoljnija.. recimo gopro je bio svega 4.000 dinara jeftiniji nego u gigatronu. za te pare ti se ne isplati cimanje + problem sa garancijom ako se nesto desi... druga stvar je ako planiras da uzmes povrat poreza i da ga svercujes, onda jeste povoljnije za tih 20%
Pa ne švercuješ ti nego lokalni madjari.u stvari placa se nego dobijaju povrat na granici pa ovde svercuju.
inace tehnika u madjarskoj nije nesto posebno jeftinija nego kod nas, licno gledao cene tamo kad sam nesto kupovao. fora i jeste u povratu poreza i onda moras da svercujes da ne bi platio carinu i porez.
mit je da je u madjarskoj tehnika povoljnija. nije ili je nesto malo povoljnija.. recimo gopro je bio svega 4.000 dinara jeftiniji nego u gigatronu. za te pare ti se ne isplati cimanje + problem sa garancijom ako se nesto desi... druga stvar je ako planiras da uzmes povrat poreza i da ga svercujes, onda jeste povoljnije za tih 20%
to stojiPa ne švercuješ ti nego lokalni madjari.
Tebe bi istresli iz gaca na granici.
Ovi lokalci svercuju na angro, jer imaju svoje ljude na granici.
Takodje, ti lokalci imaju i popuste u madjarskim radnjama.
Ti i ovde imas kartice za gigatron sa popustima ako mnogo kupujes ili bc group isto ima popust za one koji mnogo kupuju 5%na primer.
A sad zamisli ti madjari koji kupuju na angro koliki popust imaju tamo.
to sam se davno raspitivao.Ma to i nije sir, to je neko pareno testo, sta vec. Trebalo bi da pise negde sta je.
jbt..opet se prosipas..aj u buduce prvo pitaj pre nego sto lupis kao sad.Pareno testo? Lažna hrana?
Kao sto rekoh pravi kackavalj mora da sazri i jednom kad sazri ne moze da se pokvari tako ni na sobnoj temperaturi (jer i zri na sobnoj temperaturi mesecima), a kamoli zapakovan u frizideru.to sam se davno raspitivao.
pareno testo predstavlja tehnologiju pravljenja sira, sir je pravi i mlecni
cak to znaci da je pravi, da nije pravljen od mleka u prahu i da nema nikakve hemije.. kad pise da je od parenogtesta znaci da je pravi kackavalj.
nisi bas u pravuKao sto rekoh pravi kackavalj mora da sazri i jednom kad sazri ne moze da se pokvari tako ni na sobnoj temperaturi (jer i zri na sobnoj temperaturi mesecima), a kamoli zapakovan u frizideru.
Ovo je neka balkanska prevara zbrckana na brzinu i rezultat se vidi - pokvaren sir na polici sto je bruka za lidl da radi sa takvim proizvodjacima i da to uvaljuje svojim kupcima za dobre pare.
Zašto se kačkavalj uopšte može ubuđati?
- Tokom kontrolisanog zrenja sir se suši i formira koru
- Ali posle proizvodnje, ako:
- stoji na previše vlage
- nije dobro zapakovan
- ili se čuva dugo u frižideru
→ mogu da se pojave plesni