Lidl

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
uvek treba pisati strancima
ovi nasi seljoberi ne kapiraju sta je postovanje kupca.. zato stranci uvek reaguju.
svojevremeno je LG pravio poseban firmware na osnovu moje zalbe pa su ga posle 2..3 nedelje posto su ga napravili poslali da ga instaliram u jedan uredjaj...

Пре неки дан свратио да купим пилећи батак са кара батаком xxl паковање од 1,704гр које је коштало 404,14 и још по нешто што требам да купим
али када сам требао да пакујем једна бака треи сата пакује у њену торбу што је куповала а реда колико хоћеш морао сам преко пос терминала за плаћање картицама да пакујем ствари у торбу док није бака спаковала њене ствари у торбу

i dobijes ciglu u kutiji kad ti posalju :mrgreen:
ja već uzimam dugo na KP, kupio sam do sada 2 mobilna telefona, računar, LG tv 65" za 100.000, tada je po našim radnjama bio 130+ hiljada, ako imaš novca da iskeširaš odmah preporuka je uzimati od madjara, tj. od prodavaca koji iz madjarske nabavljaju jer se ne plaća pdv tamo ili nešto i dosta su stvari jeftinije. Dobija se garancija i sve.

ja već uzimam dugo na KP, kupio sam do sada 2 mobilna telefona, računar, LG tv 65" za 100.000, tada je po našim radnjama bio 130+ hiljada, ako imaš novca da iskeširaš odmah preporuka je uzimati od madjara, tj. od prodavaca koji iz madjarske nabavljaju jer se ne plaća pdv tamo ili nešto i dosta su stvari jeftinije. Dobija se garancija i sve.
u stvari placa se nego dobijaju povrat na granici pa ovde svercuju.
inace tehnika u madjarskoj nije nesto posebno jeftinija nego kod nas, licno gledao cene tamo kad sam nesto kupovao. fora i jeste u povratu poreza i onda moras da svercujes da ne bi platio carinu i porez.
mit je da je u madjarskoj tehnika povoljnija. nije ili je nesto malo povoljnija.. recimo gopro je bio svega 4.000 dinara jeftiniji nego u gigatronu. za te pare ti se ne isplati cimanje + problem sa garancijom ako se nesto desi... druga stvar je ako planiras da uzmes povrat poreza i da ga svercujes, onda jeste povoljnije za tih 20%

inace tehnika u madjarskoj nije nesto posebno jeftinija nego kod nas, licno gledao cene tamo kad sam nesto kupovao. fora i jeste u povratu poreza i onda moras da svercujes da ne bi platio carinu i porez.
mit je da je u madjarskoj tehnika povoljnija. nije ili je nesto malo povoljnija.. recimo gopro je bio svega 4.000 dinara jeftiniji nego u gigatronu. za te pare ti se ne isplati cimanje + problem sa garancijom ako se nesto desi... druga stvar je ako planiras da uzmes povrat poreza i da ga svercujes, onda jeste povoljnije za tih 20%
Pa to, proveriš svuda pa gde nađeš najjevtinije, ja obično nađem na KP sve jevtinije

@mario80 jel dolaziš po mlijeko?

1000015962.jpg

Pa ne švercuješ ti nego lokalni madjari.

Tebe bi istresli iz gaca na granici.

Ovi lokalci svercuju na angro, jer imaju svoje ljude na granici.

Takodje, ti lokalci imaju i popuste u madjarskim radnjama.

Ti i ovde imas kartice za gigatron sa popustima ako mnogo kupujes ili bc group isto ima popust za one koji mnogo kupuju 5%na primer.

A sad zamisli ti madjari koji kupuju na angro koliki popust imaju tamo.

Pa ne švercuješ ti nego lokalni madjari.

Tebe bi istresli iz gaca na granici.

Ovi lokalci svercuju na angro, jer imaju svoje ljude na granici.

Takodje, ti lokalci imaju i popuste u madjarskim radnjama.

Ti i ovde imas kartice za gigatron sa popustima ako mnogo kupujes ili bc group isto ima popust za one koji mnogo kupuju 5%na primer.

A sad zamisli ti madjari koji kupuju na angro koliki popust imaju tamo.
to stoji

Pravi kackavalj kad zavrsi zrenje i te procese, recimo oni koturovi veliki, oni i ne mogu da stanu u frizider, stoje napolju nece da se pokvare.

Ma to i nije sir, to je neko pareno testo, sta vec. Trebalo bi da pise negde sta je.
to sam se davno raspitivao.
pareno testo predstavlja tehnologiju pravljenja sira, sir je pravi i mlecni
cak to znaci da je pravi, da nije pravljen od mleka u prahu i da nema nikakve hemije.. kad pise da je od parenogtesta znaci da je pravi kackavalj.

Poslednja izmena:
to sam se davno raspitivao.
pareno testo predstavlja tehnologiju pravljenja sira, sir je pravi i mlecni
cak to znaci da je pravi, da nije pravljen od mleka u prahu i da nema nikakve hemije.. kad pise da je od parenogtesta znaci da je pravi kackavalj.
Kao sto rekoh pravi kackavalj mora da sazri i jednom kad sazri ne moze da se pokvari tako ni na sobnoj temperaturi (jer i zri na sobnoj temperaturi mesecima), a kamoli zapakovan u frizideru.

Ovo je neka balkanska prevara zbrckana na brzinu i rezultat se vidi - pokvaren sir na polici sto je bruka za lidl da radi sa takvim proizvodjacima i da to uvaljuje svojim kupcima za dobre pare.

Kao sto rekoh pravi kackavalj mora da sazri i jednom kad sazri ne moze da se pokvari tako ni na sobnoj temperaturi (jer i zri na sobnoj temperaturi mesecima), a kamoli zapakovan u frizideru.

Ovo je neka balkanska prevara zbrckana na brzinu i rezultat se vidi - pokvaren sir na polici sto je bruka za lidl da radi sa takvim proizvodjacima i da to uvaljuje svojim kupcima za dobre pare.
nisi bas u pravu

Zašto se kačkavalj uopšte može ubuđati?​

• Tokom kontrolisanog zrenja sir se suši i formira koru
  • Ali posle proizvodnje, ako:
    • stoji na previše vlage
    • nije dobro zapakovan
    • ili se čuva dugo u frižideru
      mogu da se pojave plesni

meni ovo deluje da je pakovanje bilo problematicno

Back