Lidl

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
al su ti digli. :eek:

meni su na

6.000
9.000
15.000
25.000

ocigledno kod njih treba manje trositi.. bas im je gloopa fora.

treba da im pises i pitas zasto te kaznjavaju kao redovnog kupca..ja bi im ladno pisao da mi se to desilo pa neka objasnjavaju poslovnu politiku koja umesto da stimulise vecu kupovinu i da ti cak smanje limita oni destimulisu i povecavaju... jos ce mario oko nekih stvari biti u pravu za lidl, ne verujem sta sam upravo rekao. :aaa:

Nemojte da se tučete oko tih "poklona" od 100 grama nije hrišćanski. Već nekoliko puta sam pitao jel hoće neko niko nije hteo.
1000003835.jpg

al su ti digli. :eek:

meni su na

6.000
9.000
15.000
25.000

ocigledno kod njih treba manje trositi.. bas im je gloopa fora.

treba da im pises i pitas zasto te kaznjavaju kao redovnog kupca..ja bi im ladno pisao da mi se to desilo pa neka objasnjavaju poslovnu politiku koja umesto da stimulise vecu kupovinu i da ti cak smanje limita oni destimulisu i povecavaju... jos ce mario oko nekih stvari biti u pravu za lidl, ne verujem sta sam upravo rekao. :aaa:
Planirala sam prepisku, po tvojoj ranijoj preporuci, ali sam odustala da bih se poštedela nerviranja.
U Lidlu imam sve što mi treba, osim mesa, svo povrće i voće je dobrog kvaliteta i sveže.
Maxi je sledeći, mada Univerexport ima odlično meso, sireve, kajmak :heart:, ali najređe ga posećujem.
Volim da pazarim u cugu, bez obilaska marketa.
U Gomeksu sam kupovala dobro maslinovo ulje, Ideu ne znam kada sam posetila.
Voće i povrće mi je najvažnije, to je razlog zašto mi je dobar Lidl.

Bar voce i povrce mozete kupovati na pijaci.
Mozete I meso, samo se treba lepo organizovati.
Imamo mi jos domace hrane I sela.
Sve na pijaci je sa kvantasa, bar u Beogradu.

Tako da nemojte da slusate price.

Imam ja jednu komsinicu koja drzi tezgu ispred makisja i stalno prica kako ona ima neki plac u Grockoj gde to sve proizvodi.

Jedno jutro ja se zateknem na Kalenicu rano ujutru i eto nje kupije sve po 10 kila na Kalenicu onda preprodaje kod Maksija kod nas u kraju.

A ovi sa kalenica svi nabavljaju na kvantasu.

Sve su to nakupci i prekupci.

Imam ja jednu komsinicu koja drzi tezgu ispred makisja i stalno prica kako ona ima neki plac u Grockoj gde to sve proizvodi.

Jedno jutro ja se zateknem na Kalenicu rano ujutru i eto nje kupije sve po 10 kila na Kalenicu onda preprodaje kod Maksija kod nas u kraju.

Ima mozda I toga, naravno.
Ali I dalje stoji da imamo proizvodjace koji donose proizvode sa sela I to prodaju.
Ne znam za BG.

Planirala sam prepisku, po tvojoj ranijoj preporuci, ali sam odustala da bih se poštedela nerviranja.
U Lidlu imam sve što mi treba, osim mesa, svo povrće i voće je dobrog kvaliteta i sveže.
Maxi je sledeći, mada Univerexport ima odlično meso, sireve, kajmak :heart:, ali najređe ga posećujem.
Volim da pazarim u cugu, bez obilaska marketa.
U Gomeksu sam kupovala dobro maslinovo ulje, Ideu ne znam kada sam posetila.
Voće i povrće mi je najvažnije, to je razlog zašto mi je dobar Lidl.
Ja sam u martu vratila aplikaciju, prvi mesec bilo je 3000 pa neka pitica ili krofna za 1 dinar, kako sam se malo zanela i kupovala često u Lidlu, onda su podigli granicu na 6000. To im je valjda neka fora, svakako nema veze, kupujem gde mi odgovara u datom trenutku.
Slažem se za povrće i voće, super je.

I ja sam brisala aplikaciju, ali sve povoljnije cene su uz aplikaciju pa sam je vratila.
Te krofnice, pitice, su baš bez veze, mislim da retko ko kupuje
samo da dostigne cilj.
Nerviraju me aplikacije, lojaliti kartice su sasvim u redu.

I na taj kvantaš donose proizvođači svoju robu. Samo nemaju vremena da sede i prodaju džak po džak, nego prodaju nakupcima, koji posle prodaju drugim nakupcima, koji tu robu nose na beogradske pijace.
Naravno, paradajz u martu je iz uvoza, jer ne može tako rano da se proizvede u Srbiji. Lubenica u maju je iz uvoza. Paprika u februaru je iz uvoza.
Zato je sada domaća paprika na kvantašu, zato će u junu biti domaća lubenica na kvantašu, i tako redom.

I na taj kvantaš donose proizvođači svoju robu. Samo nemaju vremena da sede i prodaju džak po džak, nego prodaju nakupcima, koji posle prodaju drugim nakupcima, koji tu robu nose na beogradske pijace.
Naravno, paradajz u martu je iz uvoza, jer ne može tako rano da se proizvede u Srbiji. Lubenica u maju je iz uvoza. Paprika u februaru je iz uvoza.
Zato je sada domaća paprika na kvantašu, zato će u junu biti domaća lubenica na kvantašu, i tako redom.
Naravno da povrće 'neko proizvodi'. Lidl, za razliku od nakupaca, ima kontrolu kvaliteta i na svakom proizvodu ima deklaraciju

Domaci proizvodjaci imaju vec unapred dil sa nekom kucom tipa Lidl, Maxi pa ti pise cak i na pakovanju proizveo taj i taj ili daju robu otkupljivacima na licu mesta, hladnjacarima i ostalima.

A da neko radi i da ne zna da li ce da proda nego zapuca na pijac i na kvantas pa sta bude, to tesko.

Posebno u danasnje vreme kad ljudi vise kupuju po marketima nego kao nekad po pijacama.

Eventualno ova prodaja iz kamiona i gepeka na ulici, ali i to je znak pitanja.

Išla sam danas po curetinu koju sam kupila ali sam kupila i kilo limuna i trešnje
Lepe trešnje iz Španije, .200 din 500 gr.
Kupila sam 2 pakovanja a videla sam ženu koja je kupila 6 pakovanja
Ostali su kupovali po 1 ili 2 pakovanja
20250529_103819.jpg

Back