Lidl

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Naravno da bojkotujem lidl, odem jednom u par meseci da proverim proizvode, odakle su tj koliko proizvoda je proizvedeno u srbiji. To može svako da proveri nije teško.

Na primer ovde piše da je 100% iz srbije a nema ničega.

1000003324.jpg

A evo kako lifl non stop obmanjuje i vara srpske kupce! Toga nema u EU!
https://efektiva.rs/aktuelnosti-efektiva/potrosaci-aktuelnosti/akcijska-lidl-obmana/

AKCIJSKA LIDL OBMANA!​

Zbog varanja potrošača, reklamiranjem akcijske ponude proizvoda, kog je zapravo bilo u jako malim količinama, tržišna inspekcija je podnela prekršajnu prijavu protiv LIDL-a!

Radi se o sledećem. Akcijska sniženja u LIDL-u su česta pojava. Takođe, česta je pojava da se određeni proizvod najavljuje sa stvarno dobrim sniženjem, a da ga na rafovima zapravo uglavnom i ne bude. Tačnije, rasproda se u prvih 15 minuta početka akcije, koja bi trebalo da traje nekoliko dana.

To znači da Lidl obezbedi jako male količine, pod sumnjom u postojanje namere da se potrošači tom reklamom namame da dođu u prodajne objekte, a kada su već tamo, kupiće možda nešto drugo, kada shvate da akcijskog proizvoda nema.

To se pre 20-ak dana desilo sa supom, koju je Lidl najavio sa 50% popusta. Prvog dana akcije, supe nije bilo u tri objekta Lidla, koje smo obišli u ranim prepodnevnim satima. Čak na rafovima nije bilo ni praznog mesta, gde je ta supa stajala dok je bila u ponudi. narednog dana je bila ista situacija. Takvu informaciju su nam potvrdili i potrošači, ispod objave na našim društvenim mrežama.

Prijavili smo Lidl tržišnoj inspekciji, koja je obavila inspekcijski nadzor i utvrdila kršenje člana 11. Zakona o oglašavanju. Tačnije, utvrđeno je da “nadzirani subjekat NIJE OBEZBEDIO dovoljnu količinu proizvoda koji su na akciji, za vreme trajanja iste”!

Podneta je prekršajna prijava, a propisana novčana kazna je od 300.000 do 2 miliona dinara!

Upozoravali smo Lidl na slične stvari, kao i na obmanjujuće obeležavanje cena. Odbili su naše navode, tvrdeći da je sve ispravno. Ipak, vidimo da nije, a Lidl čekaju nove prijave.

Pozivamo potrošače da, po istom principu, prijave nadležnoj inspekciji, trgovce koji rade istu stvar, kako bismo velikim brojem prijava, iskorenili ovu nepoštenu poslovnu praksu!

1000003395.jpg

Naravno da bojkotujem lidl, odem jednom u par meseci da proverim proizvode, odakle su tj koliko proizvoda je proizvedeno u srbiji. To može svako da proveri nije teško.

Na primer ovde piše da je 100% iz srbije a nema ničega.

Pogledajte prilog 1728237
Bojkotovati znaci da ne ides ni jednom mesecno..pri tom odlazak jednom mesecno ne znaci ništa niti daje uvid u snabdevenost robom..

Moram kao predstavnik nezavisnog sindikata krstarice redovno da proveravam, dokumentujem i izveštavam o radu supermarketa u srbiji i evropskoj uniji.

Ja lično bojkotujem lidl jer sve što mi treba kupujem na pijacama duplo jeftinije i eventualno u obližnjim supermarketima maksi i idea. Nije samo cena presudna već i kvalitet.

Moram kao predstavnik nezavisnog sindikata krstarice redovno da proveravam, dokumentujem i izveštavam o radu supermarketa u srbiji i evropskoj uniji.

Ja lično bojkotujem lidl jer sve što mi treba kupujem na pijacama duplo jeftinije i eventualno u obližnjim supermarketima maksi i idea. Nije samo cena presudna već i kvalitet.
:rotf:
Konačno da napišeš nešto zabavno bez obzira što su to tvoji snovi :mrgreen:

Lidl je potpuno pukao nemaju meso u ponudi.ovo crno dno pomeraju na gore i stave tek po nekoliko pakovanja. Liči na vreme ratova 90tih godina.

Pogledajte prilog 1728096Pogledajte prilog 1728098
to sa dnom nije nikakva prevara..to rade sve prodavnice narocito za voce i povrce.

problem je kvarljiva roba a meso spada u takvu i ako se ne proda brzo onda se kvari..zato dizu dno da bi uvek bila puna korpa sa manje proizvodea.. to je samo posledica smanjene kupovne moci ljudi i hrana se manje kupuje...nije niko pukao niti je kao u vreme rata...

zar nisi ti pljuvao i maxi i ideu svojevrmeno? :rotf:

Jeste a kafa i čokolada su poskupele duplo jedino u srbiji jer je velika suša u africi :mrgreen:
a ti pricas kao da putujes.. :rotf: mozda do sledece ulice
u nemackoj je isto skocila cokolada... eto da saznas od nas koji zaista i putujemo
cena je nesto niza nego kod nas ali ne nesto wow niza .skoro 5€ sam placao 300gr milke

za kafu ne znam jer je ne pijem i ne kupujem... ni ovde ni u inostranstvu

pa ti prvi hvalis hranu iz inostyranstva jer samo tamo kupujes za male pare :mrgreen:
Naravno hrana u EU ima daleko viši nivo kvaliteta nego roba koja se plasira na srpskom tržištu znatno nižeg kvaliteta.

Nije samo kvalitet bitan već i rok trajanja proizvoda srbija je jedna rupa gde završava sva eu roba pred istek roka trajanja.

Svako ko je probao snikers u inostranstvu shvatio je da se kod nas prodaje nešto tvrdo ko kamen.

Isto važi i za ostale prehrambene proizvode koji se uvoze i distribuiraju na našem tržištu. To retki mogu da osete jer slabo ko putuje a ko putuje uglavnom jede po restoranima koji su opet povoljniji nego u srbiji.

Lidl trovačnica setite se samo one piletine od prošle godine koja je vonjala na prdež kada se otvori 😡

Odmah posle toga su prepolovili broj frižidera a danas ih ima tek nekoliko. Meso ne može da se prodaje duplo skuplje! :azdaja:

Back