- Poruka
- 426
Vrati se na uvodni post.bice ti jasnije.Питам јер смо на потфоруму Психологија, па не знам да ли причамо о социолошком, сексуалном, идентитетском или правном аспекту.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Vrati se na uvodni post.bice ti jasnije.Питам јер смо на потфоруму Психологија, па не знам да ли причамо о социолошком, сексуалном, идентитетском или правном аспекту.
Искрено, не знам и не занима ме, али сам убеђен да огромна већина светске (чак ни америчке) популације не подржава учествовање трансродних жена у женским категоријама спортова. Закон није увек одраз ставова популације.Ima li naučni rad i statistika o tome, postavi linkove. Po državama, kontinentima, koji ljudi, gde?
Нимало јасније. Уводни пост садржи неке опште податке који су однекуд преузети и завршава некаквом ,,куда иде овај свет?" генеричном кукумавком. Шта у њему индикује на шта се конкретно тема односи? Ти као аутор одбијаш да појасниш.Vrati se na uvodni post.bice ti jasnije.
Хвала на појашњењу.Tema je da li je kampanja LGBTQ osoba preagresivna , i da li se preteruje sa određivanjem i prepoznavanjem raznih rodnih pripadnosti . Da podsetim .
Ja sam kao autor pisala dosta na ovoj temi.Takodje, kao autor primecujem da se mnogo pravis pametan.Нимало јасније. Уводни пост садржи неке опште податке који су однекуд преузети и завршава некаквом ,,куда иде овај свет?" генеричном кукумавком. Шта у њему индикује на шта се конкретно тема односи? Ти као аутор одбијаш да појасниш.
Смешна ми је твоја реакција али у суштини овде имаш право. Ово је начин да се поред нормализације и прихватања (што је у реду) изједначе појмови ,,мушкарац" и ,,транс мушкарац" (што није у реду).U UK udruženje babica izda priručnik o tretmanu muškaraca koji rađaju a vi meni izbrišete sliku jer smatrate da je to neprimereno?! Zar nismo na temi gde je tema LBTQ populacija? Želite da kažete da ne smeju da postoje? Da vređaju javni mora?!
![]()
ili možda smatrate da je sam čin rađanja vređanje morala?!
Доста си преписивала однекуд, а доста мање сопствених речи приложила, но добро сад.Ja sam kao autor pisala dosta na ovoj temi.
Ништа ново, сви у Србији примећују кад се неко ,,прави паметан". Прилично распрострањена појава. Чим се неко држи чињеница и одбија да учествује у замени теза и прављењу човека од сламе.Takodje, kao autor primecujem da se mnogo pravis pametan.
Uzmimo za primer takmičenje u Americi i malu mis Amerike...Uzmimo primer dečaka Desmonda, drag kid. Sa 2 godine je redovno gledao takve tv programe sa majkom, počeo je da se umotava u žensku odeću, kao što deca izigravaju supermena i traže takav kostim za maskenbal u zabavištu. Majka mu je kupovala potrebne rekvizite, vodila ga na razne manifestacije, prajdove, nastupao je pred odabranom publikom, snimali su ga, tražili intervju od njega, pisali o njemu, postao je slavan...izdao je knjigu, a dete je. Da ga pitaš kako je majka i društvo u kojem su se kretali uticalo na njega, šta može da ti kaže? On ne zna za drugačije. Živi to.
![]()
Mrzi me da pišem dalje, a htela sam da se opet osvrnem na tekst napisan od strane, verovatno, stručnog lica. Koji nam je toplo preporučio @Frederick_. Ako nekoga interesuje šta je iritantno i tendenciozno u njemu, neka potraže sve o tom slučaju braće blizanaca, nije samo dečak kojem su hteli da promene rod izvršio samoubisto, njegov brat je bio psihički bolesnik i preminuo je od predoziranja lekovima. O tome u tom tekstu ćute. Samo zaključuju da je samoubistvo bilo direktna posledica nametanja pogrešnog roda, da mozak ne može da se prepravi, dok telo donekle može. A dugogodišnje hormonske terapije nemaju nikakvog uticaja? Seksualno zlostavljanje dečaka od strane stručnog psihologa?....
Možemo, nemam ništa protiv. Na isto se svodi, odrasli utiču na decu i oblikuju im život. Dete nije svesno šta mu rade. Još ne.Uzmimo za primer takmičenje u Americi i malu mis Amerike...
uvodni post baš ništa ne objašnjava o čemu se tema radi...samo ukazuje da se autor,tj ti sablažnjavaš nad činjenicom da se uvažava postojanje lgbtq ljudi i to je to...nema čak ničeg vezano za psihologiju.Vrati se na uvodni post.bice ti jasnije.
We live in a society?Možemo, nemam ništa protiv. Na isto se svodi, odrasli utiču na decu i oblikuju im život. Dete nije svesno šta mu rade. Još ne.
I to je ok. I meni se gadi kelj. Ali ne idem da ubeđujem ljude koji ga vole da su poremećeni, bolesni i da urlam "ubi, zakolji da kelj ne postoji!".Niko nije homofob ljudi ih se jednostavno gade, Kao što se meni gade pihtije to ne znači da sam ja pihtijofob koji se boji pihtija. Gadan mi je ukus pihtija i izaziva mi povraćanje. Kada mi prođe kroz misao šta sve rade izazove osećaj gađenja da se ne lažemo posebno što imaš svest o tome da to nije normalno.Eto rekao sam, a da li ću ostati živ videćemo.
Postali su ekstemno agresivni.

I oni koji vole kelj ne treba da ubeđuju druge ljude da je to sjajno i da svi moraju to da vole ako ne onda su zatucani, nekakvi fobi, glume osećaj ugroženosti i agresivno maltretiraju ostale sa tužbama i organizuju batinaše.I to je ok. I meni se gadi kelj. Ali ne idem da ubeđujem ljude koji ga vole da su poremećeni, bolesni i da urlam "ubi, zakolji da kelj ne postoji!".
Niko tebe ne ubeđuje da je to sjajno. Da li ti je prišao neko i rekao "budi *****! Sjajno je!"?I oni koji vole kelj ne treba da ubeđuju druge ljude da je to sjajno i da svi moraju to da vole ako ne onda su zatucani, nekakvi fobi, glume osećaj ugroženosti i agresivno maltretiraju ostale sa tužbama i organizuju batinaše.
Tacno.I jeste.da je jedino ispravno biti hetero.
Vi LGBT itd likovi ste bas osetljivi.uvodni post baš ništa ne objašnjava o čemu se tema radi...samo ukazuje da se autor,tj ti sablažnjavaš nad činjenicom da se uvažava postojanje lgbtq ljudi i to je to...nema čak ničeg vezano za psihologiju.
Srce naše, ako ti kažeš ta mora da je tako.Tacno.I jeste.
Naravno da je hetero jedino ispravno. A situacija takva da manjina teroriše većinu. I da ubeđuju nas i to agresivno.Niko tebe ne ubeđuje da je to sjajno. Da li ti je prišao neko i rekao "budi *****! Sjajno je!"?
Zamenjujes teze. Bas naprotiv. Takvi poput tebe maltretiraju homo da je jedino ispravno biti hetero.
Na kraju će da bude čitava abeceda.Da se ponovi.
Ima li kraja?Koji novi termin ce izmisliti sutra?Postajemo li mi manjina i da li ce svet postati LGBTIQA svet?Da li jos neko osim mene misli da se previse paznje posvecuje svemu ovome?Nekada su pripadnici ovih grupa to krili da ne bi prstom upirali u njih, a sutra ćemo mi -hetero-biti ti u koje se prst upire i mozda cemo biti u situaciji da krijemo sta smo i ko smo.
Pa ti i takvi poput tebe obraćaju paznju i dižu teme. Ti bi najradije da oni sede u uglu u svojoj kući i smrde, jel? Tako su i u crnce i jevreje upirali prstom. A bogme i puškom.Da se ponovi.
Ima li kraja?Koji novi termin ce izmisliti sutra?Postajemo li mi manjina i da li ce svet postati LGBTIQA svet?Da li jos neko osim mene misli da se previse paznje posvecuje svemu ovome?Nekada su pripadnici ovih grupa to krili da ne bi prstom upirali u njih, a sutra ćemo mi -hetero-biti ti u koje se prst upire i mozda cemo biti u situaciji da krijemo sta smo i ko smo.
Naravno da nije.Naravno da je hetero jedino ispravno. A situacija takva da manjina teroriše većinu. I da ubeđuju nas i to agresivno.
Što tebe to tangira ako te ne interesuje? Kopka te malo, a?Na kraju će da bude čitava abeceda.
Netačno i nije.Tacno.I jeste.