lgbtiqa svet

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel ovde ljudi stvarno misle da ako hoces da promenis pol, da odes kao kod frizera, i promenis? :)

Hajde se malo raspitajte o kompletnoj proceduri koja je potrebna da bi se tako nesto odobrilo.

Pa lakse je dobiti dozvolu za izvoz plutonijuma nego dozvolu za promenu pola 😁😁😁
Vrlo komplikovana i dugotrajna procedura, kojoj prethodi isto takva priprema. Psihijatar je prva stepenica, ima do ostalih ohoho još.

Transrodnost nema veze sa tinejdžerskim problemima.
Mislim da itekako imaju ako se radi o teen populaciji. Postavila sam gore video o djevojčici koja je sa svojih 13 godina bila zbunjena, depresivna, dječaci je nisu razumjeli i privlačili a njene vršnjakinje su joj bile bliske pa je sve to kulminiralo njenom tranzicijom (uz podršku i preporuku psihologa). U periodu od njene 13 do 16 godine je imala dvostruku mastektomiju, mnoštvo hormonalnih terapija i sad sa svojih 17 je shvatila da je napravila pogrešan izbor. Svjesna da najvjerojatnije nikad neće postati majka, da joj je zdravlje nepovratno narušeno a tijelo izmasakrirano.
Nemam ništa protiv transrodnih osoba niti lgbt populacije ali nek odrasle osobe rade šta žele, djecu treba ostaviti na miru.

Upravo je napisao da rodbina pobije testament i ti kažeš da je testamentom sve rešeno?

Ako postoji testament, onaj ko preko njega traži "svoj deo" je nazvan pohlepnim.

Kad su ljudi u formalnom braku, nasleđivanje ide po defaultu tj. po zakonu, nema mnogo "borbe", "pohlepe" i razmišljanja.
Како може да се оспори тестамент дат при здравој памети оверен од адвоката и суда?
Ја своју имовину могу да оставим рецимо цркви а не породици и не видим начин како би
то неко могао оспорити. Сем коруптивним путем.
А коме иде имовина након смрти наследника из формалног брака?
Његовој родбини? Не мислиш ли да је родбина првоумрлог на тај начин изманипулисана и оштећена?

Koliko takvih znaš ovde?
Koliko takvih znaš lično?
Kad si poslednji put nekoga pogrešno oslovila, umesto muškarca kao ženu ili obrnuto, pod uslovima o kojima pričaš?

S tim u vezi, koliko su deca uopšte izložena tome? Da li više, mnogo više, isto, manje ili mnogo manje u odnosu na ono o čemu sam ja pričala, deci koja kasnije tokom odrastanja postaju homoseksualci a sve vreme su okruženi heteroseksualcima i njihovim normama, da ih tako nazovem?
Da li su bitna samo naša deca? Ili je bitno svako dete? Dok se boriš za prava sve dece sveta boriš se i za svoje, jer će sutra tvoje dete živeti sa njima, činiće isto društvo ljudi na ovoj planeti. Granice države te ne štite od svega, ustvari, ne štite nas više uopšte.

Da li ti primećuješ da više nema novijeg filma bez te teme? Da je prisutna i u crtanim filmovima, u filmovima za decu? Knjige, udžbenici, pozorišta...uvlači se svuda, polako, pomalo. Navikavaju nas, pa imaš već i filmove koji se bave pedofilima, u smislu da se svet posmatra iz njihovog ugla, bude saosećajnost u nama, uče nas da ih razumemo.

Godinama ima ovakvih tema, a ljudi ne shvate, ne gledaju, ne prate, ne žele da razumeju. Verglaju svoje do besvesti. Sve dok ih jednom stvarnost ne tresne posred lica.

Vrlo komplikovana i dugotrajna procedura, kojoj prethodi isto takva priprema. Psihijatar je prva stepenica, ima do ostalih ohoho još.
Odakle tako sigurno znaš? Da li si bila ti, ili neko tebi blizak na takvoj pripremi? Poznaješ li uopšte ikoga ko je bio u toj proceduri? Sigurno i provereno znaš koliko ima stepenica (ohohoho, kako ti kažeš)?

Transrodnost nema veze sa tinejdžerskim problemima.

Ne znam čime se baviš, meni se čini da si možda učiteljica, uglavnom, da radiš sa decom. Mada to nije ni bitno.
Nastupaš kao autoritet u čiju reč ne sme da se sumnja, ali zaboravljaš da smo ovde odrasli ljudi koji diskutuju, nismo došli da naučimo nešto od tebe.

Kad već nešto tako kategorički tvrdiš pokušaj da sagovornika ubediš putem pojašnjavanja, primera, detaljnijih opisa. Time što si to ti izjavila, ta tvrdnja ovde ne dobija ama baš ništa na težini i istinitosti.

Niko nije homofob ljudi ih se jednostavno gade, Kao što se meni gade pihtije to ne znači da sam ja pihtijofob koji se boji pihtija. Gadan mi je ukus pihtija i izaziva mi povraćanje. Kada mi prođe kroz misao šta sve rade izazove osećaj gađenja da se ne lažemo posebno što imaš svest o tome da to nije normalno.Eto rekao sam, a da li ću ostati živ videćemo.

Postali su ekstemno agresivni.
Ako ti se gadi to sto zamisljas kad zamislis sta bi sve mogle da rade dve osobe istog pola u krevetu nije problem u osobama istog pola nego u tvojoj masti...i gadjenje tu njije ustvari prema njima nego pema licno tvojoj masti...sad sto ee to je pitanje za tebe...da sam na tvom mestu proanalizirao bih malo dublje zasto uopste i zamisljam nesto sto tvrsim da mi nije prirodno i da li to gadjenje proizilazi iz nekog licnig,unutrasnjeg konflikta

Odrasli neće, a da li razmišljaš kako to utiče na decu?
Ne utice bukvalno ni na koga.Deca tu nisu izuzetak.
Jedini nacin na koji utice na decu je taj da oni koji u pubertetu shvate da nisu strejt lakse prihvataju sami sebe...a oni koji jesu strejt imaju svest o tome da oni koji to nisu su deo drustva jednak njima i mnogo im je teze predstaviti dehumanizovanu sliku nekih zlih perverznjaka koji bi da im otmu neka prava koja im sleduju po rodjenju...
Sto znam da zvucu jako strasno xD

Nije u pitanju samo homoseksualizam, ima tu i promena pola, fizička, cela ili do pola, ili bez fizičkih izmena, samo se izjasni, prepravi, upiše i za društvo postaje ono što nije, vidiš muško a moraš da se složiš da je žensko, i da se tako ponašaš.
Kako će deca naučiti šta je muško a šta žensko kada postaje normalno da muškarci rađaju i imaju menstruaciju, dok žena može biti osoba sa muškim polnim organima, muškim skeletom i mišićima, i takmiči se u sportu sa onim drugačijim, fizički slabijim ženama.
Zatim imaš genderfluid osobe, svaki dan treba da ga/je pitaš šta je tog dana.
Drag queen osobe koje se druže sa decom po bibliotekama, zabavljaju ih i čitaju im stručnu literaturu.
Da nabrajam dalje šta sve deca mogu/moraju da nauče? Šta im se sve nudi kao životni izbor?
Prvo deca ne uce koji im je rodni identitet jer je to identitet,to se ne uci vec dolazi prirodno.I nemaju veze sa biologijom nego sa licnim identitetom.
Rodne ulohe se uce ali rodne uloge su bas to uloge,gluma isticanje,cesto i preuvelicavanje i skrivanje osobina za koje drustvo predstavlja da su pozeljne i nepozeljne za pripasnika/pripadnicu odredjenog pola/roda kako bi ih uvazili kao iste.
Deca znaju da ukapiraju razlilu izmedju anatomije i identoteta tako da njih to ne zbunjuje ako im se objasni na adekvatan nacin.I ne niko,nece pomisliti da je ista od toga licni izbor ako licno ne bira da projektuje rodnu ulogu sa kojom se oseca nelagodno i onda je u fazonu "naravno da je izbor,vidis kako ja biram."

Ako ti se gadi to sto zamisljas kad zamislis sta bi sve mogle da rade dve osobe istog pola u krevetu nije problem u osobama istog pola nego u tvojoj masti...i gadjenje tu njije ustvari prema njima nego pema licno tvojoj masti...sad sto ee to je pitanje za tebe...da sam na tvom mestu proanalizirao bih malo dublje zasto uopste i zamisljam nesto sto tvrsim da mi nije prirodno i da li to gadjenje proizilazi iz nekog licnig,unutrasnjeg konflikta
Isto je kao na primeru pihtija.

Mislim da itekako imaju ako se radi o teen populaciji. Postavila sam gore video o djevojčici koja je sa svojih 13 godina bila zbunjena, depresivna, dječaci je nisu razumjeli i privlačili a njene vršnjakinje su joj bile bliske pa je sve to kulminiralo njenom tranzicijom (uz podršku i preporuku psihologa). U periodu od njene 13 do 16 godine je imala dvostruku mastektomiju, mnoštvo hormonalnih terapija i sad sa svojih 17 je shvatila da je napravila pogrešan izbor. Svjesna da najvjerojatnije nikad neće postati majka, da joj je zdravlje nepovratno narušeno a tijelo izmasakrirano.
Nemam ništa protiv transrodnih osoba niti lgbt populacije ali nek odrasle osobe rade šta žele, djecu treba ostaviti na miru.
Gde se to uopste desilo? Koji deo sveta je u pitanju gde je uopste dozvoljeno da se takve procedure rade maloletnoj osobi u sred adolescenske krize? Skoro svuda u svetu se radi dugaa,jako detaljna procena da bi se zakljucilo da li neko zeli tranziciju jer stvarno oseca da anatomija ne odrazava njihov identitet ili samo zeli da bude prihvatljiviji drustvu iz kog god razloga.
Sa tinejzdzerima se ne ide dalje od hormonskih blokatora dok ne sazreju dovoljno da moze da se proceni tacno...
Jedino kako je neko mogao u tim godinama da stigne do mastektomije je ako je preskocio citavu proceduru i otisao direktno kod privatnog plasticnog hirurga sa zahtevom...a posto je maloletna osoba u pitanju znaci da su roditelji verovatno od uvek zeleli sina i videli priliku koju su brze bolje prihvatili i resili da ostvare sto pre

Gde se to uopste desilo? Koji deo sveta je u pitanju gde je uopste dozvoljeno da se takve procedure rade maloletnoj osobi u sred adolescenske krize? Skoro svuda u svetu se radi dugaa,jako detaljna procena da bi se zakljucilo da li neko zeli tranziciju jer stvarno oseca da anatomija ne odrazava njihov identitet ili samo zeli da bude prihvatljiviji drustvu iz kog god razloga.
Sa tinejzdzerima se ne ide dalje od hormonskih blokatora dok ne sazreju dovoljno da moze da se proceni tacno...
Jedino kako je neko mogao u tim godinama da stigne do mastektomije je ako je preskocio citavu proceduru i otisao direktno kod privatnog plasticnog hirurga sa zahtevom...a posto je maloletna osoba u pitanju znaci da su roditelji verovatno od uvek zeleli sina i videli priliku koju su brze bolje prihvatili i resili da ostvare sto pre
Očito nisi pogledao video. 🤷‍♀️

А коме иде имовина након смрти наследника из формалног брака?
Његовој родбини? Не мислиш ли да је родбина првоумрлог на тај начин изманипулисана и оштећена?
Ne razumem šta si ovim hteo da kažeš

Tj. ako je već sve tako jednostavno i regulisano zakonom, onda je i ovo.

A hoćeš da raspravljaš o tome?
Fora je da yt nije pouzdani izvor informacija.Tamo mozes da nadjes video o svemu i svacemu sto te zanima ali je veliko pitanje koliko je validno...eto ja sad mogu da snimim vido o bilo cemu zelim...na primer o tome kako sam bio u vezi sa vanzemaljkom iz druge galaksije...fotosopiram fotke,nadjem dobrovoljce koji ce iz scenarija da nauce lepo tekst o tome kako svedoce da su nas videli zajdeno u skladmoj vezi,mogu cak da nadjem i neku da se nasminka u zeleno i bude moja bivsa vanzemaljka licno...ali...ali...kapiras sta zelim da ti kazem?

Da li su bitna samo naša deca? Ili je bitno svako dete? Dok se boriš za prava sve dece sveta boriš se i za svoje, jer će sutra tvoje dete živeti sa njima, činiće isto društvo ljudi na ovoj planeti. Granice države te ne štite od svega, ustvari, ne štite nas više uopšte.

Da li ti primećuješ da više nema novijeg filma bez te teme? Da je prisutna i u crtanim filmovima, u filmovima za decu? Knjige, udžbenici, pozorišta...uvlači se svuda, polako, pomalo. Navikavaju nas, pa imaš već i filmove koji se bave pedofilima, u smislu da se svet posmatra iz njihovog ugla, bude saosećajnost u nama, uče nas da ih razumemo.

Godinama ima ovakvih tema, a ljudi ne shvate, ne gledaju, ne prate, ne žele da razumeju. Verglaju svoje do besvesti. Sve dok ih jednom stvarnost ne tresne posred lica.
I šta ako ima u filmovima toga, ne postaje se zato homoseksualan.
Koliko sam pogledao horor filmova trebao bih da sam manijakalni ubica.

A nisam, ili samo nisam uhvaćen. :D

Fora je da yt nije pouzdani izvor informacija.Tamo mozes da nadjes video o svemu i svacemu sto te zanima ali je veliko pitanje koliko je validno...eto ja sad mogu da snimim vido o bilo cemu zelim...na primer o tome kako sam bio u vezi sa vanzemaljkom iz druge galaksije...fotosopiram fotke,nadjem dobrovoljce koji ce iz scenarija da nauce lepo tekst o tome kako svedoce da su nas videli zajdeno u skladmoj vezi,mogu cak da nadjem i neku da se nasminka u zeleno i bude moja bivsa vanzemaljka licno...ali...ali...kapiras sta zelim da ti kazem?
Na ovom videu je svjedočenje djevojke pred Senatom u vezi zakona o gender affirmation health care.

Na ovom videu je svjedočenje djevojke pred Senatom u vezi zakona o gender affirmation health care.
Vidi, ne mozes uzeti jedan slucaj i na osnovu njega formirati pravilo.
Mislim, mozes, ali to se tako ne radi :)

Da bi se nesto definisalo kao pravilo potrebno je mnogo vise od jednog slucaja.

Desi se da neka labilna osoba odgleda film i postane nasilna i ubije nekoga zbog ideje iz filma. Ali to nije dokaz da filmovi proizvode agresiju i da treba da prestanu da se snimaju svi filmovi osim veselih komedija.

Desi se i da sistem zakaze i da se neka procedura u nekom pojedinacnom slucaju, ne uradi kako treba, ali to ne znaci da sistem automatski ne valja.

Vidi, ne mozes uzeti jedan slucaj i na osnovu njega formirati pravilo.
Mislim, mozes, ali to se tako ne radi :)

Da bi se nesto definisalo kao pravilo potrebno je mnogo vise od jednog slucaja.

Desi se da neka labilna osoba odgleda film i postane nasilna i ubije nekoga zbog ideje iz filma. Ali to nije dokaz da filmovi proizvode agresiju i da treba da prestanu da se snimaju svi filmovi osim veselih komedija.

Desi se i da sistem zakaze i da se neka procedura u nekom pojedinacnom slucaju, ne uradi kako treba, ali to ne znaci da sistem automatski ne valja.
Koji sistem kad se dozvoljava djetetu od 13 godina da bira kojeg pola želi da bude a nije dovoljno zrelo da donese takvu odluku. Eto koliko je jak lgbt lobi da operišeš se sa 14 a pivo smiješ popiti tek sa 21. Opet ponavljam, odrasli nek rade šta god hoće, ali djecu izostaviti iz ovakvih stvari.

I koliko slučajeva treba da se desi pa da bude dovoljno?

Koji sistem kad se dozvoljava djetetu od 13 godina da bira kojeg pola želi da bude a nije dovoljno zrelo da donese takvu odluku. Eto koliko je jak lgbt lobi da operišeš se sa 14 a pivo smiješ popiti tek sa 21. Opet ponavljam, odrasli nek rade šta god hoće, ali djecu izostaviti iz ovakvih stvari.

I koliko slučajeva treba da se desi pa da bude dovoljno?

Ne moze dete da bira. Dete moze da izrazi zelju, ali na kraju odluku donosi strucna komisija, i ta komisija bi trebalo da snosi odgovornost.
Bar je tako u Holandiji i Nemackoj, ne znam kako je u USA.

Komisija je ta koja treba da da amin. Sistem treba da uredi procedure tako da ta komisija ne moze da donese pogresnu odluku.
Nazalost, nemoguce je napraviti savrsen sistem.

Toplo preporucujem ovaj clanak da procita svako ko zeli da vise zna o transseksualnosti.

https://milesbabbage.com/transseksualnost/

Tinejdž kultura je snažno obeležena transrodnim likovima, a jutjub je prepun video-klipova u kojima se ističe da ćete nakon promene pola doživeti čarobnu transformaciju duše i samouvereno krenuti u novi život.

Ne prikazuju se ožiljci od operacije i niko ne govori da je promena pola sinonim za sterilizaciju i sakaćenje zdravog tela.
Koriste se eufemizmi tipa „gornje operacije” ili „adaptacije tela na duševno stanje”.
Ne priča se o unakaženim genitalijama i činjenici da neće moći ni da urinira bez problema,
a kamoli da ima normalni seksualni život.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back