Левица победила на изборима у Данској

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/svet/3547374/levica-pobedila-na-izborima-u-danskoj.html

Левица победила на изборима у Данској

Опозициони блок, који предводи Социјалдемократска партија, победио је на парламентарним изборима у Данској, објавили су електронски медији на основу излазних анкета. Социјалдемократе су у предизборној кампањи најавили тврђи став према пријему миграната, чиме су придобили бираче, и највероватније ће се после четири године проведене у опозицији вратити на власт.

566709

Вођа опозиције Мете Фредериксен поклања руже бирачима

Партија коју води Мете Фредериксен добила је 25,3 одсто гласова, а са другим левичарским странкама имаће већину од 90 посланика, у парламенту који има 179 представника, пренео је АП.
Партије центра и деснице имаће 75 посланика, а преостала четири места заузеће представници полуаутономних територија Фарских Острва и Гренланда.
За разлику од осталих европских држава, у Данској није дошло до јачања популиста, чији је најјачи представник, Данска народна партија, добила свега 9,8 одсто гласова, чак 11,3 одсто мање него пре четири године.

Slika

Стар? Млад? Вечан!

Komšija traži način da prizna svoju duboku rusofiliju ali ga je sramota pošto je čitavu deceniju naglas mrzeo Putina zaveden opštim antiruskim raspoloženjem karakterističnim za Ranu Krstaricu.

Ja te podržavam Komšija. Vrati se korenima.
Jel možeš i meni da gledaš u Šolju

To je bio i prethodni poziv Jorgovanke bez bedža

Ali ipak ovde bi par stvari mogli da naučimo.. Izlaznost od preko 80% .. Sloboda medija koja je dovela do povede partija koje se iskuljcivo finasiraju preko radničkih sindikata i dobrovoljnim prilozima.. (Industrija i bogati finansiraju ove druge) .. i to da se najveca pratija kreće oko 20-30%..

Za početak: DANSKA JE MONARHIJA
iebe se njima koja stranka ima koliki po mišljenju agencije za merenje narodnog

Liberali su vodili zemlju zadnjih godina i zemlja je bila u usponu po svim parametrima ali eto opet narodu to nije dovoljno hoće više bolje preko crvenih koji vicu bolje uslove za decu, školovanje, klima, veća briga u zdravstvu manje papira itd.. Razlika je sto su liberali to sve davali kroz rast a ovi crveni će kroz prvecanje poreza .. E moj narode nikad pameti doći nećeš..

Back