Летовање...

Znaš kako, ovde se peca na račiće, meseca, vukova i ostalih ala nemamo.
Imamo jedino orlove i žderavce al oni ni vole gliste već janjad, tako da kontam da si bezbedna. Jedino gliste ne mogu da umaknu radoznalom dečijem oku, pa kad dođe proleće svaki klinac ima bar po omanje selo svojih ličnih glista o kojima brine 😆
Шта је ждеравац?

Bices i duze, 14 plus 21, ako ispravno shvatam...tacno nista ne znam o CG, nisam bila ravno dvadeset godina. Ne znam ni kakve su plaze, ni kakva je voda...ne secam se.

Tako ti je kada se zabavljas sa Crnogorcima, izbegavas celu zemlju na kraju.
A volela sam je bas, volela sam i njih dvojicu.

Mi nekako na more volimo u Grcku i Italiju.
Sledece nedelje cemo u Italiju a jula u Grcku. To je po redovnom toku stvari, kuc kuc u drvo, glavu, gde treba.
Medjutim, nikada ne ostajemo dugo:(.
Ne moze da odsustvuje toliko, dzaba.
Ja računala dve radne nedelje, to je 10 dana zapravo, plus odmor. Uglavnom, skoro mesec dana :D Plaže tamo gde idemo su katastrofa, gotovo nepostojeće, uske i zbijene, betonske. Meni nije važno, imamo auto i možemo da odemo na koju god plažu želimo, što će verovatno i biti slučaj. Ja skoro ništa u CG nisam videla, bila sam ukupno 5 puta u životu, tako da će meni biti super :D moru se u zube ne gleda :malav:

Ono što mogu da primetim kao prednost Srbije jeste to da smo dole bismo mogli izvući dete u junu iz škole i ići u predsezoni na more, tad najviše volimo i činili smo tako godinama, ili jun ili septembar, nikad u pik sezoni.
Ovde to apsolutno nije moguće tako da nam ostaje sezona, a obzirom da sam se ja još u aprilu sva osula od sunca u Srbiji odustajem do daljnjeg od boravka na jugu u piku sezone.
Al zato dogodine onda ostavljamo godišnji za april i oktobar i Španiju.
Joj, bas je teško izvući dete par dana iz škole, gotovo nemoguće. Mi smo bili uspostavili obrazac, dan pre raspusta i dan posle raspusta dete bolesno :lol:
Onda smo malo prestali jer je bilo jako očigledno :lol:
Ali, razlika u ceni karte zna da bude baš značajna, a pošto dva dana mesečno mogu da opravdam sama, je.biga, iskoristim ih :malav:

Joj, bas je teško izvući dete par dana iz škole, gotovo nemoguće. Mi smo bili uspostavili obrazac, dan pre raspusta i dan posle raspusta dete bolesno :lol:
Onda smo malo prestali jer je bilo jako očigledno :lol:
Ali, razlika u ceni karte zna da bude baš značajna, a pošto dva dana mesečno mogu da opravdam sama, je.biga, iskoristim ih :malav:
u Nemackoj na aerodromima granicna kontrola redovno lovi takve koji skolsku decu vode preko granice dan/dva pre/posle raspusta.
uvek pred raspust bude na vestima i to se obicno desava na ovim aerodromima odakle leti Low-Cost za Balkan.
roditelji dobiju prijavu a prijave slucaj i u Jugend-Amt (nesto kao u Srbiji socijalna sluzba), a oni kad ti s nakace ne mozes posle godinama da oih se resis.
sa tim ovde bas nema za*ebancije... pazi da i tebe nekad ne na'vataju na tu foru!

или куда бисте волели да одете?
Jezero Lego Di Garda (Italija). Krajem leta,...kad prođu gužve.
Ako ne,...idem na Ohrid, jer nikad nisam bila. Ide mi se malo na neka tako duhovnija mesta, pa mogu tamo da lepo obilazim manastire. :hehe:
Obzirom da bi moj dragi odlepio kad bi obilazio manastire, najbolje bi bilo da njega vodim u Italiju, a da na Ohrid idem sa rođakom, jer i ona voli duhovna mesta kao i ja.🤩
To je plan za sada, ali je podložan promenama sve do sredine leta, tako da gde idem (uglavnom i ne pravim pitanje, jer volim putovanja), samo da nije klasično malo mesto sa par dosadnih plaža i vašarske atmosfere uveče. To nikako!

Ja sam to davno resio odnosno kcer je to resila...kupila Kamp prikolicu u autokampu Arion u okolii ni Leptokarije u Grckoj..Godisnja podrska nije bas jeftina oko 2000 eura no kamp je moderan s puno WCa i tuseva i ulice asfaltirane unutar kampa..Iznad prikolice koja nije bas mala..dve osovine.. ima krov koji je prevucen kamionskom ciradom, kuhinja i td..provodim svake godine oko 2 mes.. More je udaljeno oko 80 metara..i cisto je.Prikolica ostaje u okviru kampa cele godine..

u Nemackoj na aerodromima granicna kontrola redovno lovi takve koji skolsku decu vode preko granice dan/dva pre/posle raspusta.
uvek pred raspust bude na vestima i to se obicno desava na ovim aerodromima odakle leti Low-Cost za Balkan.
roditelji dobiju prijavu a prijave slucaj i u Jugend-Amt (nesto kao u Srbiji socijalna sluzba), a oni kad ti s nakace ne mozes posle godinama da oih se resis.
sa tim ovde bas nema za*ebancije... pazi da i tebe nekad ne na'vataju na tu foru!
Znam, čula sam za te horor priče :sad2: :lol: srećom ne živim u Nemačkoj, ali često presedam u Minhenu ili Frankfurtu, ali u tranzitu ih valjda nije briga

Znam, čula sam za te horor priče :sad2: :lol: srećom ne živim u Nemačkoj, ali često presedam u Minhenu ili Frankfurtu, ali u tranzitu ih valjda nije briga
ne, nije ih briga ni da dođeš sa detetom u Nemačku u sred školske godine, ako ne živiš u Nemačkoj. vide odmah oni kad daš pasoš da li živiš u Nemačkoj ili si samo turista.
mislio sam zapravo na Srbiju, da ne počnu tamo da kontrolišu na aerodromima jer znaš da sve zakone kopiraju sa zapada pa me ne bi iznenadilo da nekad krenu da motre i školsku decu na aerodromu u vreme kada nije školski raspust.

Mi možemo dobiti odobrenje kad god (No) za odlazak u Srbiju. Oni to tretiraju kao dobrobit mentalnog zdravlja i bez problema deca nižih razreda mogu da provedu do 2-3 nedelje u matičnim državama, još ako uvežeš sa nekim raspustom, nakupi se tu dana. Dobiju program koji treba da prate za školu i nema brige.
Ali nema šanse da se bilo koje dete izvuče iz škole za boravak na moru (a da nije uz preporuku lekara i odobren smeštaj u nekim skandinavskim naseljima na Majorci i Gran Kanariji)

Ja računala dve radne nedelje, to je 10 dana zapravo, plus odmor. Uglavnom, skoro mesec dana :D Plaže tamo gde idemo su katastrofa, gotovo nepostojeće, uske i zbijene, betonske. Meni nije važno, imamo auto i možemo da odemo na koju god plažu želimo, što će verovatno i biti slučaj. Ja skoro ništa u CG nisam videla, bila sam ukupno 5 puta u životu, tako da će meni biti super :D moru se u zube ne gleda :malav:

Meni je lepa CG, estetski gledano krs i more su dobitna kombinacija.
Nisam se nikada zalila ni na Crnogorce, naprotiv.
Jedino bih ti savetovala da pazis gde se kupas jer mi je dve godine uzastopce izlazio tezak ekcem na nekoj Milasinovic plazi u HN.

To proverite kod lokalaca jer nije bio mali ekcem, podiglo se tkivo vrata i dekoltea prepuno sitnih bubuljica.
Kasnije sam saznala da je tu negde kanalizacija.
Imaju oni ciste i vrlo lepe plaze, bice vam super.

I Kotor, on je stvarno lep...pa i Dubrovnik vam je tu, isla bih glatko bez da trepnem.

Jezero Lego Di Garda (Italija). Krajem leta,...kad prođu gužve.
Ako ne,...idem na Ohrid, jer nikad nisam bila. Ide mi se malo na neka tako duhovnija mesta, pa mogu tamo da lepo obilazim manastire. :hehe:
Obzirom da bi moj dragi odlepio kad bi obilazio manastire, najbolje bi bilo da njega vodim u Italiju, a da na Ohrid idem sa rođakom, jer i ona voli duhovna mesta kao i ja.🤩
To je plan za sada, ali je podložan promenama sve do sredine leta, tako da gde idem (uglavnom i ne pravim pitanje, jer volim putovanja), samo da nije klasično malo mesto sa par dosadnih plaža i vašarske atmosfere uveče. To nikako!

Detetova najbolja drugarica ide u Gardaland pa ce biti smestena u selu oko jezera. Bas me interesuje kako je za dogodine, na osnovu slika koje mi pokazala njena mama deluje da ima sta da se radi i da je Verona blizu. Nisam bila u Veroni...a volela bih da je vidim.

Ohrid obozavam, ja sam poreklom odatle i bas sam vezana. Nisu samo manastiri, gradic je sladak, lepo se jede, kafenise uz jezero, smestaj je dobar i stvarno je ultra povoljno.
Malo ima vasarsku atmosferu uvece, ali za zdravlje je super, uvek je prohladno, sudaraju se klime tu pa vuce planinski vazduh ma koliko vruce leto bilo.

Detetova najbolja drugarica ide u Gardaland pa ce biti smestena u selu oko jezera. Bas me interesuje kako je za dogodine, na osnovu slika koje mi pokazala njena mama deluje da ima sta da se radi i da je Verona blizu. Nisam bila u Veroni...a volela bih da je vidim.

Ohrid obozavam, ja sam poreklom odatle i bas sam vezana. Nisu samo manastiri, gradic je sladak, lepo se jede, kafenise uz jezero, smestaj je dobar i stvarno je ultra povoljno.
Malo ima vasarsku atmosferu uvece, ali za zdravlje je super, uvek je prohladno, sudaraju se klime tu pa vuce planinski vazduh ma koliko vruce leto bilo.
Za Gardu nzm,...to mi je preporuka od prijateljice. Idem prvi put, bože zdravlja.
Što se Italije tiče, bila sam samo u Toskani, Trstu i Đenovi.
Ohrid stvarno jedva čekam,...svi koji su bili su oduševljeni! Mene nešto vuče tamo,...čim je tako, takvu priliku ne propuštam.👍
Planiram da obiđem i Ostrog u CG, Meteore i još mnoga dr.mesta. (nekom dr.prilikom).
P.S. Otuđila sam se od naše vere i tradicije vremenom, sada je vreme da se tome polako opet vratim.🙂

Poslednja izmena:
Za Gardu nzm,...to mi je preporuka od prijateljice. Idem prvi put, bože zdravlja.
Što se Italije tiče, bila sam samo u Toskani, Trstu i Đenovi.
Ohrid stvarno jedva čekam,...svi koji su bili su oduševljeni! Mene nešto vuče tamo,...čim je tako, takvu priliku ne propuštam.👍
Planiram da obiđem i Ostrog u CG, Meteore i još mnoga dr.mesta. (nekom dr.prilikom).
P.S. Otuđila sam se od naše vere i tradicije vremenom, sada je vreme da se tome polako opet vratim.🙂

Ohrid je divan, stvarno se neces pokajati i lako se popunjava vreme. Ima izleta, postoji neki restoran koji sluzi pravu ohridsku pastrmku, negde ne uplivu reke, seticu se. Hrana je sjajna, meni licno nije problem ni albanski deo, spremaju sveze i hoce da ugode. Uvek tamo idem da jedem uvece pa ako nemas problem sa tim sto je albanski, najtoplije ti preporucujem. Od plaza bas volim Kaneo, imas i crkvicu iznad, teske lezaljke, dobru kafu i nulto zagadjenje.

Kakav je Trst? Sledece nedelje sam tamo, niko od mojih nije bio. Klinac hoce u neki paleontoloski muzej i blizu je neko selo sa dinosima, na kraju sam popustila i mislila da je to neki onakooo grad za leviske i tranzistore, ali po slikama mi deluje bas lepo, pomalo italijanski a pomalo austrougarski. Kakva su tvoja iskustva? Jesi li posetila dvorac Miramare? Vrtovi su nekako privlacni.

Kakav je Trst? Sledece nedelje sam tamo, niko od mojih nije bio. Klinac hoce u neki paleontoloski muzej i blizu je neko selo sa dinosima, na kraju sam popustila i mislila da je to neki onakooo grad za leviske i tranzistore, ali po slikama mi deluje bas lepo, pomalo italijanski a pomalo austrougarski. Kakva su tvoja iskustva? Jesi li posetila dvorac Miramare? Vrtovi su nekako privlacni.
Hvala za Info! Ne sumnjam za Ohrid uopšte.🤩
U Trstu sam bila davno,...nije to baš prava Italija, više vuče na neki mix Balcana, Mediterana i Beča. Ali jako lepa i opuštena atmosfera. Bila sam davno, na putu za Makarsku i Pulu. Jadransko primorje je u tom pojasu, po meni najlepše i sa najlepšim gradovima. Rijeka je takođe prelep grad ili je bar tako bilo.
Meni su inače najlepši lučko-primorski grdovi svuda. Na Jadranu su svi lepi i atipični. Prelepa arhitektura i klima. Nije ni tipični Mediteran.
To mi je putovanje ostalo u najlepšem sećanju, neka lepša, bezbrižnija i drugačija vremena!

Poslednja izmena:
Hvala za Info! Ne sumnjam za Ohrid uopšte.🤩
U Trstu sam bila davno,...nije to baš prava Italija, više vuče na neki mix Balcana, Mediterana i Beča. Ali jako lepa i opuštena atmosfera. Bila sam davno, na putu za Makarsku i Pulu. Jadransko primorje je u tom pojasu, po meni najlepše i sa najlepšim gradovima. Rijeka je takođe prelep grad ili je bar tako bilo.
Meni su inače najlepši lučko-primorski grdovi svuda. Na Jadranu su svi lepi i atipični. Prelepa arhitektura i klima. Nije ni tipični Mediteran.
To mi je putovanje ostalo u najlepšem sećanju, neka lepša, bezbrižnija i drugačija vremena!

Takva vremena nam svima nedostaju, hvala ti, postavicu sliku ako zaista naidjem na jato meduza u centru grada...sve se nadam da cu ih videti:).

Šta je to letovanje, odmor? Letovaću na poslu, razmišljam da ni kući ne dolazim, lakše mi da ne putujem. Čitam šta pišete i kontam da mi je život pomalo jadan i mali....
Има нас још који не идемо на летовање. Не смета мени то што нећу ићи, него то што нисам отишла на време.

Back