letovanje na jedrilici

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
autopilot ...koji sam održava kurs brodaprema unesenom podacima smjera .....to kao i svi ostali instrumenti važan uređaj ...bar meni jer tako mogu sam da plovim ....ne mora se držati kolo kormila vec se može obavljti drugestvari po brodu TREBA SAMO PAZITI DA SE NE SUDARI SA NEKIM ILI NECIM:think:[/B]

Opasnija je mogućnost da upadneš u more a brod, umjesto da kruži (ako je na motor) ili umjesto da zaleprša jedrima i stane (ako jedriš), produži dalje istim mjerom a tebe ostavi da se utopiš ako je more prehladno a kopno predaleko.:mrgreen:

eeeeeeee......:zper: Tu i ja nesto naucila ! Jer sam se i sama pitala kako je moguce i izvodljivo da neki sami idu na jedrenje :think:
Eureka ! Izgleda da je najcesci nacin osiguranja od pada u vodu pri situaciji sa vecim talasima vezivanje konopcima za kuke i ''zgodna '' mesta na brodu . :manikir:

(zelim bonu za ispravan odgovor ):whistling:

a ti nista neznas -sedi dole , 1:zcepanje:

Opasnija je mogućnost da upadneš u more a brod, umjesto da kruži (ako je na motor) ili umjesto da zaleprša jedrima i stane (ako jedriš), produži dalje istim mjerom a tebe ostavi da se utopiš ako je more prehladno a kopno predaleko.:mrgreen:

to je istina i događa se ...no zato postoji na brodu oprema i pogotovo ako ploviš sam uvjek si vezan ili kada plovim sa drustvom a nije vicno ili mislim da ne paze ...pustim u more konop i uvjek možeš da se uhvatis za njega :think::rumenko:

to je istina i događa se ...no zato postoji na brodu oprema i pogotovo ako ploviš sam uvjek si vezan ili kada plovim sa drustvom a nije vicno ili mislim da ne paze ...pustim u more konop i uvjek možeš da se uhvatis za njega :think::rumenko:

Da, sigurnosno remenje je dio obavezne opreme na brodu a puštanje konopa iza broda je stari savjet.starih majstora (i u stara vremena su postojali primitivni mehanički autopiloti) koji sam puno puta dobio.

No, svi to znaju a malo tko se drži toga (moj remen je još neraspakiran, služi samo ako dođe inspekcija:mrgreen:) pa je najbolje pravilo: kad si sam na brodu a brod je pod autopilotom u pokretu, ne idi na palubu. Jer, mnogi nemaju ni snage ni spretnosti da uhvate konop iza broda (konop ujedno i jako usporava brod što živcira svakog tko plovi) a penjanje preko ograde broda u vožnji nakon pada uz pomoć remena je samo za one jako vitalne.

MOLIM !!??

Kad skocim

pa pocnem sa piruetama

obaram sve rekorde u bezaniji od morskih pasa :manikir: ( nikad se nezna )

Kad već govoriš o tjelesnoj spremi, ja imam običaj reći posadi (pogotovo ženskoj:) ), da je sam boravak na brodu dobar za vitku liniju. Naime, čak i kad se brod lagano ljulja u vožnji ili u mirovanju, tijelo je prisiljeno lagano napinjati trbušne mišiće, kao i mišiće udova, da bi se održalo u ravnoteži. To se najbolje primjeti kad imaš neke nevolje (npr. "morsku" bolest) - hoćeš se opustit a ne možeš jer mišići stalno "rade".

Nisam ni bila svesna promena dok se nismo vratili i pocela vise hodati zemljicom carnom .
Od nacina hodanja , drzanja , ravnoteze .............kao da ucis ponovo hodati jer nekako vise lebdis nakon toliko dana i toliko predjenih milja ( a prvi put), ...a misici , tacno ...sto od kretanja po brodu , trk tamo , trk vamo , ...pa setnje po ostrvima , pa plivanja ....divota :heart:

Nakom ispijene kave i popijenog piva naravno u jevtinijem lokalu doslo vreme da se krene prema jedrilici ...bas dug put ...nekih 200m

pogled na dio rive gde se vezu jedrilice i na operativni dio rive za brodove ...katamarane
:):)

mailgooglecom4437103444.jpg

mailgooglecom8633183864.jpg

Isplovljavamo iz Hvara i krecemo prema nasem sljedecem odredistu Scedru

malenom otocicu izmedju Hvara i Korcule.. sa prekrasnom uvalom za kupanje i sidrenje

zadnji pogled na luku Hvar

mailgooglecom9154195916.jpg

Napred prema izlazu iz kanala

mailgooglecom9371856938.jpg

mailgooglecom9504213951.jpg

mailgooglecom9774495978.jpg

Napustili smo Hvar i Pqaklene otoke i zaplovili prema Scedru

neki iz Hvara a neki u Hvar
:D:D

mailgooglecom9865191987.jpg

I ja otisao na odmor i razgledavanje ..samo sa mora ovaj puta na kontinent i obisao planine i jezera i mnogo toga ..posetio splavi i jeo dobru hranu ...:rumenko:

nisam imao sa sobom laptop i slike pa nisam mogao da jedrima sa vama ..novratiose na svoj otoki mozemo da zaplovimo ..cim se smjestim :)

deset sati je ...vezani smo u marini ...traju propreme za izlazaku Korculu i razgledavanja grad
vec sam dva puta izasao iz jedrilice i vratio se natrag pokusavajuci tako utjecati na brzinu priprema no shvatio sam da se nesto ne moze ubrzat
i:hahaha:

sto se ja vise ja gnjezdi o to se vise oduljio vreme za PRIPREME ZA OBILAZAK ... na kraju otvorih Jeger ..malo leda i limuna ..i nema vise zurbe;)

u podnozju stepenica smjestila se gomila standova gde se moze skoro sve kupiti
pa se tako posada nekodulje vreme zadrzala u trazenju i biranju kako da potrose novec
:whistling:

neznam sta to toliko privlaci turistkinje da bezumno trose novac :rumenko:

........MUSKARCI !!!! .......... Pa zamislite forumasice , dodjete konacno do grada gde sve vrvi od turista , mestana , raznih dogadjanja , suncan , prelep dan ........ocekujete setnje , obilaske ispijanje kafice na nekom IN mestu da bi upile sve mirise , oslusnule razne svetske jezike , pomesale se sa svom tom kolonom , bacile novcic u bunar zelja ............i onda kao ''POZURI !!!"
Nema sanse !!! .............. Na takvo tlo se izlazi pod punom ''ratnom opremom '', sa svakim detaljem na svom mestu u oblaku parfema :manikir:

Srecom :super: Musko se dao istrenirati , Jeger i limun uvek spremni i zenski clanovi su uvek imali beskonacno vreme za pripreme i pretvaranje iz zenskih pirata .................. u Zvoncice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back