mišomor1
Aktivan član
- Poruka
- 1.992
autopilot ...koji sam održava kurs brodaprema unesenom podacima smjera .....to kao i svi ostali instrumenti važan uređaj ...bar meni jer tako mogu sam da plovim ....ne mora se držati kolo kormila vec se može obavljti drugestvari po brodu TREBA SAMO PAZITI DA SE NE SUDARI SA NEKIM ILI NECIM[/B]
Opasnija je mogućnost da upadneš u more a brod, umjesto da kruži (ako je na motor) ili umjesto da zaleprša jedrima i stane (ako jedriš), produži dalje istim mjerom a tebe ostavi da se utopiš ako je more prehladno a kopno predaleko.

[/B]

Tu i ja nesto naucila ! Jer sam se i sama pitala kako je moguce i izvodljivo da neki sami idu na jedrenje 

), da je sam boravak na brodu dobar za vitku liniju. Naime, čak i kad se brod lagano ljulja u vožnji ili u mirovanju, tijelo je prisiljeno lagano napinjati trbušne mišiće, kao i mišiće udova, da bi se održalo u ravnoteži. To se najbolje primjeti kad imaš neke nevolje (npr. "morsku" bolest) - hoćeš se opustit a ne možeš jer mišići stalno "rade".

Musko se dao istrenirati , Jeger i limun uvek spremni i zenski clanovi su uvek imali beskonacno vreme za pripreme i pretvaranje iz zenskih pirata 

............svaka pricica i objasnjenje je dobrodoslo jer siri vidike i nova saznanja