Gazda mi je ponudio da sam izabere i da neću požaliti izborom i cenom.
Zadnji puta smo tako zaružili da od jela i vina nismo mogli da siđemo do broda .
Problem je što si iz posade nisu ljubitelji riba i morskih specijaliteta ali su ipak pristali
uz gazdino obečanje da ako neće im odgovarati dobit će mesa..fuj..fuj
po redu nam je posluženo sljedeće
predjela četiri
slane srdele u domaćem maslinovu ulju..ulje skoro bolje od srdela
salata od morskih plodova ..hobotnica sipa mrkać lignja i sve to u domačoj kvasini i maslinovoj čaroliji
naj sviježe kozice ..da ne kažem žive frigane ..jedu se sa oklopommjer se ni ne osjeti..morski med
razne školjke samo bačene minut na gradele samo da se otvore
pladnjevi su nestali u par minuta a prednjačili su oni koji ne vole kao ono morsko
zatim su stigla dvije vrste rižota
lagani bijeli sa svačim iz mora
i jaki crni od sipe sa intenzivnim okusom i mirisom
iza stiže riblja juha kao ono da se nađe
a u juhi ribe ribe i ribe ..prvo mislili ko će juhe nakon svega do sada a ono nesta dvije zdele ..gazda vidi kako nestaje pa pošalje po još ..no jedva ga spriječismo
Prvo vrijeme moji nisu ni slikali koliko su

No nasta problem ..stigoše dva pladnja ribe za petnajstak minuta ..fete orhana ili kako neki kažu i gofa ..škarpina oradice i našto bijelog prnjavora ..taman da se osmero gladnih ljudi najede
prvih pet minuta niko nije ni pogleda ribu a kamoli uzeo ..došo i gazda kao u bedu ..što ne valja a zna da nemožžemo da dišemo od onoga što smo pojeli
Nakon desetak minuta a i dulje počeli smo da prebiremo po platama i nakon borbe od narednih pola ili sat vremena ispraznismo jednu palatu a ostalo nam je kasnije gazda spremio za večeru jer smo kanili isploviti poslje ručka ..ali ne ovokvog a i vina se nešto trošili pa je pala odluka da tu prenočimo i rano u jutro krenemo preme Hvaru.
Vjerojatno se pitate koliko smo se ispružili ..jedna članica posade je imala prije dan roženda pa nas je počastila makar smo se svi ponudili da sudjelujemou računu
Kada je došao gazda da platimo i počastio nas domaćom rakijom da lakše provarimo
rekao je koliko smo dužni ,,a mi ko telci tri puta smo ga pitali ne vjerujući ..dvijesto trideset € sa pićem
valjda sam gazdi ostao u dobrom sječanju od zadnjeg puta ..ništa nismo razbili

To nam je bio stvarno lijepi dan