letovanje na jedrilici

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a ja mislio da si teško bolesna:worth:[/QUOT
Nešto me manje ima, ali tu sam.

Najlepše što sam ja doživela na brodu je svitanje na pučini. Tad sam išla trajektom Zadar-Dubrovnik. Upoznala sam neke momke na brodu i negde ujutro, tek sviće mi sedimo na palubi i kuvar donosi vruć hleb sa nekim premazom. Ja uživam u svitanju, tišini i vrućem hlebu.:whistling: Pretpostavljam da to nije ni približno lepo kao na jedrilici, ali meni bilo super.

Glavno da si ti zdrava..ostalo ćemo lako.. jel ti se sviđa ovako :rumenko:

UTORAK .. RUTA OD VELE LUKE DO UVALE ISTRUGA

kod izčaska iz V.Luke padala je kiša i to dosadna ali po izlasku iz uvale kiša prestade te se počelo vedrit

http://peljar.cvs.hr/show_place_map_segment.php?id=363&type=7&segment_id=5603&lang=0

Obišli smo poluotok Kalina..u luku zaobišli hrid Čančulu,oplovili otočić Trsteniki iza Trstenika skrenuli bliže obali

http://peljar.cvs.hr/show_place_map_segment.php?id=363&type=7&segment_id=5683&lang=0

http://peljar.cvs.hr/show_place_map_segment.php?id=363&type=7&segment_id=5685&lang=0

http://peljar.cvs.hr/show_place_map_segment.php?id=363&type=7&segment_id=5769&lang=0

http://peljar.cvs.hr/show_place_map_segment.php?id=363&type=7&segment_id=5771&lang=0

Poslednja izmena:
Pozdrav Krle,
Ako sam dobro shvatila nastavili ste iz Vele Luke prema Grščici i Prižbi.:) Jesam li u pravu?
karta.gif

:super: znači utrefila sam.

Ne znam kako ostali ja koristim metod štapa i kanapa. Npr. nađem sliku na google images i kopiram je. Onda uđem u poruku i zalepim je. Moraju da ti bude otvoren i post i google images istovremeno.

Dobila sam ranije neko pametnije uputstvo, sad ću da pogledam pa ti šaljem.:D

Edit

Pronađeš željenu sliku preko google image pretrage, odeš gore gde ti piše http://..... klikneš levim dugmetom miša na nju da se cela adresa osenči, pa onda desnim dugmetom miša odeš na "copy", pa onda dođeš na ovu temu, siđeš dole do "brzog odgovora" klikneš na onu malu razglednicu sa zelenim brdašcetom i iskočiće ti prozorče gde ćeš prepastovati onu adresu koju si prekopirala. a to ćeš uraditi desnim dugmetom miša, pa na komandu "paste".

Poslednja izmena:
Večer je bila ljepa ..vreme se nije pogoršalo

Vani na otvorenom malo je za puhalo ali se srećom nije diglo

Sutra je novi dan i nadamo se ljepom vremenu....razmišljajući o svemu tome

udobno sam se smjestio na provi pokrio dekom i slušajući zrikavce otpisao utorak:gace:

Nešto za sve prijatele..znane i neznane.....malo ljepih slika za miran san

Poslednja izmena:
SREDA.. ..BUDI SE SA SUNCEM

Sunce...kada se netko jako veseli suncu usred ljeta ,mora da voli velike vrućine ili ga sunce nije grijalo neko vrijeme

Sunce nas budi rano svojom ljepotom u punom sjaju.. ..spremamo se dalje ..krećemo prema Brnu da dopunimo zalihe vode.

Luka je puna ribarskih brodova koji su se vratili sa noćnoga ribarenja..zauzeli su cijelu
operativnu obalu, a u drugom djelu luke nemožemo pristati radi našega gaza većim od 2 metra.. nakon nekog vremena odlučujemo se na polazak prema Lastovu.

Lastovo..otok preko puta Korčule direktno je ispred nas ..okupano suncem nas mami.

BRNO SVE U CVIJEĆU........DORUČAK NA PUTU.....LASTOVO PREKO PRAMCA...ULAZ U DUBOKU

Prilozi

• P1010175.jpg
    P1010175.jpg
    62 KB · Pregleda: 11
  • P1010179.jpg
    P1010179.jpg
    50,6 KB · Pregleda: 11
  • P1010187.jpg
    P1010187.jpg
    40,3 KB · Pregleda: 11
LASTOVO

Plovidba od Korčule do Lastova prošla je u tren --mirno more bez vjetra i valova

Prvo smo uplovili u duboku uvalu mali lago po kojoj smo zaokružili i izašle te krenuli prema uvali velji lago u kojoj je i samo pristanište Ubli

Da bi doplovili do Ublia morali smo sa zapadne strane prići između otoka Prižbe koji je mostom vezan sa Lastovom i pregrađuje velji od malog laga i otočića Mrčena

U Ubliu smo nadopunili brod gorivom ali nismo sa vodom jer je u samoj luci nema .te smo morali odploviti do kraja uvale do male marine ispred hotela Solitudo:gace:

LASTOVO ....SVE IMA SVOJU CENU

U Ubliju smo kako sam prije napisao dopunili gorivo i krenuli par milja dalje u unutarnjost uvale Velji Largo do pred hotela Solitudo gdje je u sklopu hotela i mala marina da nadopunimo vodu i krenemo oko otoka uživati.

Inače već od Visa lagano dolazi do malih čarki oko navigacije i svega što je vezano uz plovidbu jer je dio posade ..ženski odlučio preuzeti komandu .barem rečima..odlukama
kontrolom svega.Stalno su kontrolirali karte.. ploter znali kada i gdje će nevreme a gdje ljepo vrijeme a nisu ni znale gdje smo ..mene to nije u početku smetalo ..već me je po malo i zabavljalo do jedne granice

U marini kada smo htjeli dopuniti zalihe vode tražili su da platimo 40 € za 200 litara vode što sam ja odbio i htio krenuti prema skrivenoj luci ...velika i sigurna uvala na južnom vanjskom dijelu otoka ..gdje je restoran sa svojim privezištem vodom i strujom

No dok sam se spremao da krenemo moja posada je odlučila da ostanemo tu napunimo vode i prenoćimo.. da oni znadu što je bolje, uzeli papire od broda i otišli na recepciju ostavit dokumente .:(

Nakon njihovog zajedničkog nastupa i izmjene plana sje sam se u kokpit pustio muziku i
pizdio u sebi a posada se razmilila po obali
.

Znate onu...:lol:.prođe vreme dođe rok eto vraga skok na skok :per:za sat vremena okupiše posada i ne zna šta će a ja dalje se kao durim.

Prođe još po sata i tada najhrabriji moj kuhar kao ono uz put dođe da me pita za rezervni plin.
gde stoji ....posada koja misli da sve zna a ne zna ama baš ništa ..ni kako da upali motor a kamoli nešto drugo.

Ja sam se već prije ohladio jer nisam zlo pamtilo a i išao sam s njima da im bude ugodno i ljepo ,, ali moram da ih još malo grizem ..pa mu kažem .vi ste počeli odlućivati jer sve znate šta me ima da nešto pitate.:zper::zper::zper:

Nakon još pola sata shvataju da su popušili i počinje cendranje i to muškog dijela ..ja kao popuštam ..teško ali popuštam i krećemo dalje samo dva sata kasnije i dogovorom da se više ne petljaju. izlazimo iz veljog laga i plovimo uz južnu stranu Lstova prema skrivenoj luci
dižemo jedrajer puše fini maestral .:gace:

Evo me natrag

Situacija je na brodu lagano bila nervozna ali lepo vreme i vjetar opustilo je cijelu posadu koja je veselo jedrila prema skrivenoj lucina južnom djelu Lastova

Za sat i po dojedrili smo do ulaska u uvalu te skinuli jedra i uplovili u veliku i prekrasnu uvalu sa opet pjeskovitim dnom i pristaništem za jedrilice ispred restorana ..
Pošto je moja posada odlučila još prije da ćemo noćiti u marini ispred hotela nismo pristajali nego smo se ljepo usidrili i .ručali a iza neki sunčali a neki otišli u podvodni lov.
Sunce je bilo jako ali se to nije primjetilo jer je puhao lagana bura ako se za taj vjetar može
tako reći... tako da je za pola sata jedan dio posade bio crven a da toga nije ni bio svijestan

kada su shvatili već su bili u problemima..:gace::brus::gace:

Meni se dopada tema, volela bih takav odmor, i ovo mi se cini relativno dostupnom varijantom,
pogotovu ako se uzme u obzir dozivljaj, potpuno razlicit od klacicnog zakupa sobe i smaranja po gradskim plazama, ili lomatanja po krsevima, da bi dosli do parceta''svoje''obale.
E sad ja imam iskustva sa slicnim odmorom, ali na rekama.
Od Beograda do Djerdapa
Ali za to bi bila zgodna nova tema
Pozdrav prelepom Jadranu

Meni se dopada tema, volela bih takav odmor, i ovo mi se cini relativno dostupnom varijantom,
pogotovu ako se uzme u obzir dozivljaj, potpuno razlicit od klacicnog zakupa sobe i smaranja po gradskim plazama, ili lomatanja po krsevima, da bi dosli do parceta''svoje''obale.
E sad ja imam iskustva sa slicnim odmorom, ali na rekama.
Od Beograda do Djerdapa
Ali za to bi bila zgodna nova tema
Pozdrav prelepom Jadranu

Sigurno je zanimljivo ploviti ni neku reku a ako je i velika :per:

Nisam plovio i smatram da i toizskuje znanje pogotovo ako se čovjek odlići na neki dulji put.
Tema je sigurno zanimljiva i bilo bi lepo da je netko postavi:lol:

Gazda mi je ponudio da sam izabere i da neću požaliti izborom i cenom.
Zadnji puta smo tako zaružili da od jela i vina nismo mogli da siđemo do broda .

Problem je što si iz posade nisu ljubitelji riba i morskih specijaliteta ali su ipak pristali
uz gazdino obečanje da ako neće im odgovarati dobit će mesa..fuj..fuj

po redu nam je posluženo sljedeće

predjela četiri
slane srdele u domaćem maslinovu ulju..ulje skoro bolje od srdela
salata od morskih plodova ..hobotnica sipa mrkać lignja i sve to u domačoj kvasini i maslinovoj čaroliji
naj sviježe kozice ..da ne kažem žive frigane ..jedu se sa oklopommjer se ni ne osjeti..morski med
razne školjke samo bačene minut na gradele samo da se otvore

pladnjevi su nestali u par minuta a prednjačili su oni koji ne vole kao ono morsko

zatim su stigla dvije vrste rižota
lagani bijeli sa svačim iz mora
i jaki crni od sipe sa intenzivnim okusom i mirisom

iza stiže riblja juha kao ono da se nađe
a u juhi ribe ribe i ribe ..prvo mislili ko će juhe nakon svega do sada a ono nesta dvije zdele ..gazda vidi kako nestaje pa pošalje po još ..no jedva ga spriječismo

Prvo vrijeme moji nisu ni slikali koliko su :hahaha::hahaha:

No nasta problem ..stigoše dva pladnja ribe za petnajstak minuta ..fete orhana ili kako neki kažu i gofa ..škarpina oradice i našto bijelog prnjavora ..taman da se osmero gladnih ljudi najede
prvih pet minuta niko nije ni pogleda ribu a kamoli uzeo ..došo i gazda kao u bedu ..što ne valja a zna da nemožžemo da dišemo od onoga što smo pojeli

Nakon desetak minuta a i dulje počeli smo da prebiremo po platama i nakon borbe od narednih pola ili sat vremena ispraznismo jednu palatu a ostalo nam je kasnije gazda spremio za večeru jer smo kanili isploviti poslje ručka ..ali ne ovokvog a i vina se nešto trošili pa je pala odluka da tu prenočimo i rano u jutro krenemo preme Hvaru.

Vjerojatno se pitate koliko smo se ispružili ..jedna članica posade je imala prije dan roženda pa nas je počastila makar smo se svi ponudili da sudjelujemou računu

Kada je došao gazda da platimo i počastio nas domaćom rakijom da lakše provarimo
rekao je koliko smo dužni ,,a mi ko telci tri puta smo ga pitali ne vjerujući ..dvijesto trideset € sa pićem

valjda sam gazdi ostao u dobrom sječanju od zadnjeg puta ..ništa nismo razbili:rotf::rotf:

To nam je bio stvarno lijepi dan:gace:

Ostali dio dana pošto nismo krenuli prema Ščedru posada se opustila i uživala u pravom ljetnom danu ..
Pod večer svi su odlučili da se opet prošeću do Lastova i tako sam ostao sam na jedrilici i uživao u miru i tišini ..kako se sunce sakrilo iza horizonta u uvali je zavladala ugodna tišina:gace:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back