Letnje gume

Ja svake godine dva puta proklinjem dan kada sam kupio 2 seta zimske letnje. Em ne mogu da se potroše em menjam. Za nov auto ili sa pravom malom kilometražom all season gume su idealne. Žena je imala takve na autu i jedini problem je što nisu za sneg. Ako ima snega zaboravi na auto. Samo šlajfuju i proklizavaju. Otišao i kupio tigruše samo piče.

Imaosam davno mišelinke posle par godina krenule da trule pretvarale se u prah.
Ti stvarno kad lupis lupis za medalju.
Hoces da ti slikam Michelin gume iz 2012 koje su i dalje mekane i nigde se nisu strulile?
To je zato sto si kupio sranjje za istocno trziste ali kad kupis gumu proizvedenu za zapadno trziste to je druga dimenzija.
Kod nas je sve losijeg kvaliteta i u to se uveravamo godinama tako da mani se price koja ne pije vodu.
Conti je najbolja guma a dalje ko zna ali Dunlop je takodje odlicna i ima mnogo proizvodjaca i svakom je dobra ova ili ona ali je najbolja ona koja se vozi muski i sa kojom se ugrce u krivine i koci samo tako a ona drzi pravac.
Tvoj nacin voznje je total penzionerski i tebi ce svaka guma biti dobra.

To ako su konzervirane i u garaži na suncu i kiši to krene da se raspada i truli. Ko vozi puno njemu to nije bitno a ko kao ja ima dva seta guma zimske letnje e tu nema zezanja. Hitler je u rusiji imao velikih problema upravo sa gumama jer su fuš radili :-)

Evo novih korejskih kumho guma starih 10 godina

IMG_20220507_092125.jpg

Uzeo fuldu pa sta Bog da..
Hteo viking,savu,sve to srednju klasu ali rekose losije su od fulde ....i uzeh to...od premijuma hteo pireli bila ok cena ali me odgovorise i od njih...
nisam imo lovu za conti koja je 15 po gumi 9200

Koje letne gume kupovati.Ima li ko iskustva sa nokian letnim gumama?
Sto kaze moj vulkanizer, sve je to isto.
One skuplje trajati ce sezonu dulje, jeftinije sezonu krace.
Imam neke zimske kineske, bagatelne.
Tri sezone odradile, a i cetvrtu ce.
Ljetne su neka poznata marka koja je bila na debelom snizenju, ali ne pamtim ime.
U svakom slucaju, osim ako ne vozis utrke, mislim da je manje vise svejedno.

Sto kaze moj vulkanizer, sve je to isto.
One skuplje trajati ce sezonu dulje, jeftinije sezonu krace.
Ljetne su neka poznata marka koja je bila na debelom snizenju, ali ne pamtim ime.
U svakom slucaju, osim ako ne vozis utrke, mislim da je manje vise svejedno.
Po meni potpuno krivo. Zimska guma bi trebala biti kvalitetnija od ljetne. Zimi imaš snijeg, led, kišu, maglu, većinom mokru cestu.
A ljeti je cesta većinom suha, a skoro svaka guma je dobra na suhom.
Bilo koju bagatelnu i kinesku gumu, ja bih izbjegavao u širokom luku.

Ja svake godine dva puta proklinjem dan kada sam kupio 2 seta zimske letnje. Em ne mogu da se potroše em menjam. Za nov auto ili sa pravom malom kilometražom all season gume su idealne. Žena je imala takve na autu i jedini problem je što nisu za sneg. Ako ima snega zaboravi na auto. Samo šlajfuju i proklizavaju. Otišao i kupio tigruše samo piče.
ma kakvi, zimske, par na felnama, koje cekaju prvu mecavu u garazi, i samo naskoce - su zakon, cak i za manji auto, ali i za veci
jes da se malo brze izlizu od all season, ali bre nemam glavobolje, jer ovde zima traje 5 meseci...
na manjem jos imam odlicne falken eurowinter hs449 neka su bile do $50, a na vecem autu 5 godina odlicne hankook WINTER I CEPT EVO vise ih nema uopste, ili nema niko na snizenju
1654430087174.png
i zato sada ce da ulete nexen, opet sa snizenja
ja isto samo kupujem na snizenju, nisam lud za michelin da placam duplo i vise, ali ne idem na najjeftinije, na primer all season Milestar MS932 Sport mislim da su kineske, ako su bile $40 za mali auto, a michelin koje sam skinuo sam bas proverio preko $100, pa ko je lud, nije extra kvalitet, ali sasvim solidna guma?

1654430554931.png

Poslednja izmena:
Žena je imala takve na autu i jedini problem je što nisu za sneg
samo toliko... plus doveze zena auto i ne vidi ekser u gumi, a ja za 15 minuta samo namontiram rezervnu zimsku, i vozi misko, a ne da me aka vulkanizer, da dodjem sutra, cekam, propade mi ceo dan - nece bre niko da radi, samo zakazuju za malo sutra, prekosutra
znaci od tog para zimskih guma na celicnim felnama ja 1 koristim kao rezervnu, u manji auto cak staje full size spare, ali ne doalze sva kola obavezno sa rezervnim tockom, a neka dolaze sa donat spare - ja nisam imao nista, pa sam zato kupio po par najjeftinijih felni i zimske gume, cuce u garazi, pa kada dodje zima, ostavljam sve iza mene, ili stoje na uzbrdici, haos, ja ih sve obidjem samo predjem u kontra traku, ako treba i nagorim malo gume slajfujuci po ledu

Back