Lepota i dobrota

ja nekako mislim da svaki covek u sebi ima seme zla...kumst zivota je da ne dozvolis semenu da precesto proklija i razvije se.....meni nekad ta biljka toliko naraste da mi lisce viri iz ociju...ali s trudim da to lisc posecem....u vezi sa tom biljkom raste ili see smanjuje nasa lepota...dobrota zraci....i onda see i ne vidi toliko da li je nekog priroda podarila savrsenim crtama lica i tela
niko od nas niti je savrseno lep niti savrseno dobar....ali to je to....
a oko toga da se lepota vidi na prvi pogled....moje oci ne vide isto...i ono sto je meni na prvi pogled lepo, ne mora da znaci da je to bas tako
svako ima svoju predstavu lepog dobrog i zlog...a ljudi su 3 u 1....sve

tesko da se mogu sloziti sa generalizacijom
prvo zato sto ima i dobrih i losih ljudi i medju lepima i medju ruznima
ne vidim da tu postoji neko jasno pravilo
moje iskustvo pokazuje da su lepe zene pakosnije jer opsednute sobom i svojim izgledom ne mogu da se pomire sa tim da je jos neka zena lepa u njihovom okruzenju
lepa zena i dobra - ima ih, a to su zene koje se razlikuju od pakosnih lepotica po tome sto imaju duha i unutrasnji mir i ravnotezu
da li te lepota cini srecnijim? a samim tim i boljim?
ne nuzno, prihvatanje sebe u potpunosti je nesto sto coveku daje mir i harmoniju, ali kod zena to cesce ima veze s izgledom jer zene iz nekog razloga misle da sve treba da izgledaju kao manekenke i ako to nije slucaj pate, mada su to neosnovani i krajnje nerealni zahtevi i frustracije

U bajkama uvek imas neku lepu i dobru, predobru princezu, hrabrog princa i zlu vesticu (obicno je ruzna, ali npr. u Snezani je lepa a zla kraljica). Meni su se uvek te lepe i zle vise dopadale. Nekako imaju vise karaktera.

Lepotu prepoznajemo na prvi pogled, a da li i dobrotu prepoznajete prvim pogledom?
Da li lepota i dobrota često, ili retko, idu zajedno?
Koliko poznajete žena koje su nesumnjivo lepe, ali i dobre osobe, saosećajne, nežne?Da li kroz patnju žene postaju bolji ljudi?

Nijednu.

Postoje dve klase ''lepotiica '' , one koje su nekada bile ruzno pace ili pak vecinom svog zivota nisu bile zgodne preterano i kasnije tokom zivota su postale i lepe i zgodne. Recimo moj trener je zena koja je 76to godiste,dakle 36 godina ima, a izgleda kao san snova svakog muskarca,a pocela je da trenira kad je imala 27,ili 28, veliki deo svog zivota je bila mrsavica pre nego sto je pocela da trenira,i vrlo je fina,dobrocudna.Takve nisu zlobne, zavidne ( zavist je senka pohlepe, hoces vise od onog sto imas ,da budes vise od...nje )
a postoji i druga grupa,zene koje su uvek bile one pozeljne, i kao male i u srednjoj... e takve vec jesu zlobne i nabedjene,i nisam upoznala nijednu koja nije takva,Boze sakloni da nekoj dopre do mozga da treba da imas harizmu i da je to najvaznije, ali one misle da je harizma kad imas veliku bulju i nesto sto se nosi na sebi kao nakit, mesto u sebi.
Biti uvek najlepsa je opasno. Retko ko ostane normalan. Zamisli stanje uma devojke kojoj svi dele komplimente,da se ama bas svaki pali na tebe,da svaki tip smao o tebi prica da svi stalno padaju na dupe kad te vide uvek bez izuzetaka. To je opasan mentalni sklop. Ali tu i krivim muskarce koji su slabici.

A postoji i treca grupa zena..zene koje su inzuzetno produhovljene,duboke, inteligentne i jako lepe. To je Merlin Monro bila pa se nesrecna ubila. Da je bila glupa,bila bi srecna.

Poslednja izmena:
Lepotu prepoznajemo na prvi pogled, a da li i dobrotu prepoznajete prvim pogledom?Ne zasigurno, al može da se osjeti toplina
Da li lepota i dobrota često, ili retko, idu zajedno?Često..jer dobre osobe su i lijepe (ne uvijek fatalno lijepe, al ipak lijepe)
Koliko poznajete žena koje su nesumnjivo lepe, ali i dobre osobe, saosećajne, nežne?Većina ih je...al ono baš, baš znam njih 2
Da li kroz patnju žene postaju bolji ljudi?
Neke da, neke gore

Back