Lepa tema

• Začetnik teme Začetnik teme T-Zex
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mene kisa i hladnoca definitivno deprimiraju...dzabe svece,vino i sl...Mada kod nas se vise sa vremenom ne zna,racunam da cemo za par godina Novu docekati na Adi...hehehe...
Uglavnom,sto se mene tice,sa dolaskom zime polako padam u zimski san(bedak),vec se polako trazi "zimnica"...za duge razgovore, gledanje filmova,vecerice u kucnoj atmosferi,neizlazenje i sl...

"...Ali jesen me najviše mazila...! Spuštala mi se na ramena nežno, kao tanani sveter obojen dimom spaljenog lišća, i učila me rečima kojima se priziva tišina, i koje se (ako ih pravilno zamisliš) rimuju sa rominjanjem kiše, i slade pod jezikom kao brašnjave mrvice pečenog kestena....

Svirajte mi jesen stize, dunjo moja
al' polako da mi ne bi koja rec promakla
sklon'te case i bokale
razbio bih svet od sale
da je samo slucajno od stakla, dunjo moja

…..
Kad odem,
kad u prozor staviš prvu hrizantemu
i kad popucaju divlji kesteni
ne pali uzalud fenjer na tremu
kad me otmu magle jedne jeseni.

.....

Jesen u meni

Ma sto da zelim, sve je tako daleko
I sad mi zao, sve bih opet ponovo
Najljepsu pjesmu tebi bih pjevao
Hej kamo srece da sam pjevat mogao

Ptice u bijegu, tisina gradi zidove
Zvoni zbogom, rijeci kazne bozije
Te tvoje usne, opojne
Jos uvijek sanjam kako su me ljubile

Refren:
Jesen u meni tuguje, zasto sanjam cemprese
Moje ceste ne vode nikuda (bez tebe)
Jesen u meni caruje, a u tebi proljece
Ni sunce ne moze, ne moze kroz oblake
Rano moja, hej ...

.. s kime sada putujes
Ma sto da bilo, nemoj da mi tugujes
Najljepsu pjesmu tebi bih pjevao
Hej kamo srece da sam pjevat mogao

jesen u krznu, dolazi mi jesen
mislim na voce i mislim na nju
mislim na zuto, na hranu i budj

vidim da nije ovde stigla jesen
trazi i naci ces u zemlji truo hrast
gore u nama je bujica reci
dole u nama je jesenji zrak

jesen u kozi, dolazi mi jesen
jesen u krznu, dolazi mi jesen
gore u nama je bujica reci
dole u nama je jesenji zrak

jesen u kozi, dolazi mi ..
jesen u krznu, dolazi mi ..
jesen u krznu, dolazi mi ..
jesen u kozi, dolazi mi ..
zrak ... ekv...

.............ako uzmemo da zivot staje u chetiri godishnja doba a prosechan zivotni vek je oko 80 god,onda mu jesen dodje izmedju 40-60 god. ili ti zrelost choveka kad treba da skupi plodove svoga rada i kad zrelo razmishlja o zivotu .............

Jesen u mom kraju
uvod:Stigla je jesen. Zuto lisce vece po drvecu, zuto lisce dole vece pada, prolazim ulicama svog grada i vidim ljude koji su se smirili od letnjih sema. Pogled im se gubi u daljini i pocinju da se trezne.
razrada:Ja nekako ne mogu da se istreznim, da li zato sto je onaj absint sinoc bio prejak ili jednostavno zato sto volim sex, ne znam...ali sve u svemu mene "lude" tek pocinju da 'vataju. Ali imam s tim jedan problem...evo i komsije mi se polako 'lade od letnje vreline, prodavacica sto prodaje piletinu uredjenu na ribljoj pijaci u ns-u i ona se ladi, radnik na gradjevini u ulici Djure Jaksica veli isto da mu do sexa nije...a ja...ko da sad tek jun dolazi...boooozeee...pomisljam da nisam normalna...moracu da pisem pismo Gloriji ili Prakticnoj zeni da mi kazu jesam li u redu.
zakljucak:eeee iz svega ovoga se samo vidi da mi trenutno moj vodeci pruzalac sexualnih usluga nije tu inace ne bih gubila vreme ovde...te ispade da i tvitija jesen smiri...bar prinudno! prinudno sletanje.

Back