LEPA ILI PAMETNA

Lepa ili pametna?

• Ukupno glasova
    57
  • Anketa je zatvorena .
Julian,ne mogu vjerovati da si tako preozbiljno shvatio...
Ja sam i inace jedan ozbiljan dingospo, tako da se ne treba cuditi da sam tako shvatio.

Ali, ipak, citat koji ti se cini kao analiticki pristup temi, je samo deo jedne kratke prepiske u kojoj sam posredno tvrdio da ova tema nije nista ozbiljnija ili pametnija od ''Prirucnika za savremenog djuvegiju''.

OK, primljeno na znanje :)
Eto ipak sam pokazao bezumnu hrabrost, samo da znas i to.

a inace sve teme na forumu pucaju od smislenosti i pameti... tema je postavljena kao ekstrem jer drugacije ne bi bila fora. ili ili. meni je bas zanimljiva, najvise zbog toga zasto se toliko zena izjasnilo za lepotu... iz njenog posta
Ali ja sam odrasla sa osecanjem da se kod zene pre svega ceni lepota.
Nema veze sta ja cenim - celo detinjstvo sam provela slusajuci o lepim zenama... a inteligencija je uvek ispadala kao nesto sto ti dobro dodje ako nisi lepa.
se vidi da je bas rasprava o stavu zena prema lepoti i robovanju istoj
pokusavajuci da pokaze kako su i same zene jos uvek robovi milenijumskih stega koje pretpostavljaju lepotu na ustrb intelekta.

mislim ko je pisao da bukvalno zeli detetu da dodeli samo lepotu ili pamet...

Da, ali i tu se dovode u vezu karakter osobe-povodljivost, ili doslednost sebi, zatim, ciljevi, zelje itd. Svasta te moze odvesti na pogresan put, a mislim da je lakse zavesti u bilo sta lepu a ne pametnu osobu. E, sad, ako ti uvedes u slucaj i to, da je poslusna i vredna, to menja celu temu.

Mislim da ovo uopste nije tacno.

Ja jos nisam odlucila sta bi bilo bolje za moju imaginarnu cerku.

ja mislim da bi za moju imaginarnu cerku bilo dovoljno da lici na mene :D

hocu da kazem da sam beskompromisno zaljubljena u sebe :lol:

E sad ozbiljno,
imala ja tu klackalicu, jesam lepa il sam pametna. Sad me bas nesto briga. Ne znam sto, ali mislim da to nije preterano vazno. Vazne su druge stvari...npr. da li nosis stikle kad ides da pregovaras :lol: i kratku sunknju!!
Lepa, pametna.....ma ajde....butkice i to je cak moze i onako cedno, kolenca samo :P

Mislim da je vazno biti autentican & fleksibilan. Tesko je ovo dovje pomiririti, ali to je, po meni, dobitna kombinacija.

zasto pametna znaci i srecna? evo nesto malo sa filozofije:

Filozofija=Znanje... Znanje=Sreca... Sreca=Zadovoljstvo... => Covek + Zadovoljstvo= Srecan Covek... :D

Jednostavno zar ne? :D

Ima dosta istine u tome...
Na taj način što recimo ja filozofiju/ znanje povezujem sa slobodom/ moći... više znanja - više slobode/ moći... a slobodu/ moć opet povezujem sa srećom/ zadovoljstvom... tako da bih se dobrim dijelom složio...

pa ko je razumeo:mrgreen:

Ako gledam po sebi...pa ne znam.

Lepota prija, i daje moc i prolaz ali i obavezuje. I to poprilicno. I tacno je da olaksava prolaz i taj neki prvi kontakt u bilo kom kontekstu ali je isto tako da sama od sebe ne donosi mnogo srece.

Cak ako uz lepotu ide i pamet onda je to od prilike isto kao i biti osudjena na samocu...kako god okrenes. Muskarci se plase, umiru od straha od takvih zena! Mislim na muskarce koje takve zene zele.

Ti muskarci vole to sto su lepe ali voleli bi i da su poslusne i pomalo cak glupe, ono na granici, naivno priglupe.

Licno iz iskustva sam ubedjena da ove poslednje su najvoljenije od uspesnih, jakih muskaraca i kao tako najbolje i prolaze u zivotu.

Za svoju cerku bih zelela da bude kao ja, isto kao sto sam i ja na svoju mamu, i ako je to vrlo zahtevno i uglavnom usamljeno...

Pozdrav!

Lepa :D
bez mnogo dileme

Volela bih da je autor teme objasnio sta ga je nagonilo na ovakve ankete i zasto je to pitanje tako bitno.

Zasto bi postojanje lepote iskljucivalo pamet? Kakvi su to stereotipi?:roll:

AutorKA teme je vise puta pokusala da objasni sta ju je navelo na ovakvu anketu i zasto joj je pitanje bitno. Niko ne kaze da pamet iskljucuje lepotu - bas ova tema je dokazala da jako cesto idu zajedno - a o kakvim se stereotipima radi me mErzi da obajsnjavam jer su svuda oko nas i mislim da dobro znas o cemu se radi... Tema je apstraktna JER NARAVNO SITUACIJA U KOJOJ BI STE MOGLE/MORALE DA BIRATE nikada nece nastati. Ko nema maste ne mora da se trudi :lol:

Back