LEPA ILI PAMETNA

Lepa ili pametna?

• Ukupno glasova
    57
  • Anketa je zatvorena .
ma nemam pojma. ja sam lepa, pa da li mi je to donelo srecu u zivotu? ne bih rekla... :?
mada, sto bi rekla jedna moja drugarica - ne seri, a otkud znas koliko bi te nesrece (umisljene ili stvarne) snaslo da si ruzna?
e sad pamet... inteligencija je korisna alatka, ali samo ako imas blagorodnu prirodu...

mislim da je za srecu potrebno nesto skroz trece.

edit: za srecu je potrebno da si dobar i jednostavan covek.

Potpisujem

Mastamo. Poenta je - neko je pitao - da li je po vasem misljenju za srecan zivot vaznije da zena bude lepa, ili pametna? Nema potrebe da mudrujete - da li je ruzna, ekstremno ruzna ili pametna za sta...

Jednostavno: sta je vaznije da bi zena bila srecna - inteligencija ili lepota?

e kad tako postavis. za mene inteligencija, lepota je ionako diskutabilna stvar. eto ja sebe ne smatram lepom, ali ne bi se menjala nikada... a pamet da mi neko oduzme, ne bih volela, pa makar bila najnesrecnija osoba na svetu sa tom pamecu... eto sad ispade da sam i mnogo pametna:-D:-D

e kad tako postavis. za mene inteligencija, lepota je ionako diskutabilna stvar. eto ja sebe ne smatram lepom, ali ne bi se menjala nikada... a pamet da mi neko oduzme, ne bih volela, pa makar bila najnesrecnija osoba na svetu sa tom pamecu... eto sad ispade da sam i mnogo pametna:-D:-D

Kako sebe ne smatras lepom? Imam jednu drugaricu ona to isto kaze...

Sigurna sam da smo ovo pitanje resavali vec sto puta, ali morala sam da postavim anketu. Dakle: rodi vam se cerka i nekim cudom mozete da odlucite da li ce biti:

1. lepa
ili
2. pametna

Ne moze i jedno i drugo. Sta bi ste izbarale za svoju cerku? Sta bi joj, po vasem misljenju, donelo vise srece u zivotu?

Da li se misli ono iz krajnosti u krajnost...ekstremno.Mislim da...lijepa...:)

Pametna i ne mnogo ruzna:-D

Mene nesto slicno zanima, pa ajd da ne otvaram drugu temu. Kako roditelji reaguju gledajuci svoje dete kako raste, bilo musko ili zensko, kad shvate da dete nije lepo cak da vise naginju onom drugom? I da li je roditelj uopste sposoban da proceni da mu dete nije lepo ili da je neko drugo dete lepse od njegovog, ili je kod svakom prisutno misljenje "moje je najlepse"?
Da skratim:pitanje za roditelje na forumu-da li mislite da vam je dete lepo ili ne?

Evo...svjesna sam realno da su mi djeca lijepa...ali i drugi pohvale,ne ono reda radi,vidi se to,stvarno je sa odusevljenjem.Napisala sam vec na nekoj temi kako nas svi pitaju sto nemamo jos djece,kad ih vajamo tako lijepu.:D
I vidjeh ovdje dosta forumske djece,i mogu iskreno reci svi su prelijepi.:D

ja sam mahinalno odmah pomislila pametna, ali onda procitah post pored ankete, pa mi nije jasno: ako biras pametna biras i ekstremno ruzna ili samo nije lepa po ps? ako izaberes lepa, jer uz to ide i ekstremno glupa ili jednostavno ne bas mnogo bistra... malo mi je to nerealno i ekstremno... al ajd' biram pametna...

:lol:Slicno nesto rekoh i ja:lol:Al' si ga zamumuljilaaaa:lol:

jao imala sam i ja jednu drugaricu u osnovonj skli,ono je bilo tuzno koliko je bila ruzna..neverovatno...i svi su je ili sazaljevali ili smejali...secam se da se jednom drug onako sav bunovan na prvom casu uplasio jer je video iznenada...

O Boze ....strasnooo

ma nemam pojma. ja sam lepa, pa da li mi je to donelo srecu u zivotu? ne bih rekla... :?
mada, sto bi rekla jedna moja drugarica - ne seri, a otkud znas koliko bi te nesrece (umisljene ili stvarne) snaslo da si ruzna?
e sad pamet... inteligencija je korisna alatka, ali samo ako imas blagorodnu prirodu...

edit: za srecu je potrebno da si dobar i jednostavan covek.[/QUOTE/]

E sad nisi fer ali uopste...prvo pises da zamislimo da se bira lijep ili pametan,a onda nas sve onako...dotuces,i pocnes o necem trecem...jos si napisala da je pitanje jednostavno i da se ne filozofira sa tim ekstremno,mislim nisam te bas citirala,ali je tako nesto.
Auuu ovo je podvala,ccc

edit: za srecu je potrebno da si dobar i jednostavan covek.[/QUOTE/]

E sad nisi fer ali uopste...prvo pises da zamislimo da se bira lijep ili pametan,a onda nas sve onako...dotuces,i pocnes o necem trecem...jos si napisala da je pitanje jednostavno i da se ne filozofira sa tim ekstremno,mislim nisam te bas citirala,ali je tako nesto.
Auuu ovo je podvala,ccc

Taska, ja sam postavila pitanja i rekla da ne filozofirate, a moje srce je napisala nesto trece (sa cim se i ja pomalo slazem :) )
Filozofirajte kolko hocete, samo sam htela da ne tracimo vreme pitanjima koliko lepa/ruzna/pametna i za sta? :)

Pa jesi videla/jel' mozes da zamislis glupog i komplikovanog coveka? Jedno je negacija drugog.

A primetila sam mogucnost glupih ljudi da budu zadovoljni i kad se poradjaju u 18oj nemajuci uslove i dok ih potencijalni otac deteta napusta.... jer... sporo se probije informacija do njih, kao da su izolovani u nekom sopstvenom staklenom zvonu. Ne uznemiravaju se, nego su spremniji da prihvataju... nebitno da li poskupljenje hleba, gubitak posla i nefer odnose na istom...
Prosto su inertniji,a ta intertnost im daje mir koji nekad (ne uvek) hoce da donese srecu i sklad.

Ima mnooooogo glupih i srecnih ljudi. Gledam ih iz prikrajka i mislim cek da pozavrsavam ova 2-3 posla, pozabavim se vakcinom protiv raka grlica materice, kupim svoje jodne tinkture, narezem disk, ... mani me hekticnosti, ne zelim je sopstvenom detetu -hocu da joj briga bude dal' je kosa lepo isfenirana, dal' je lak na noktima uredan i kog cemo decaka sad da lovimo!

Volela bih da mi je devojcica sto gluplja... iskreno. Ne na nivou retarda ne daj Boze, ali prosto na nivou gde se ne bori sa zivotom nego ide lepo i paralelno pa dokle stigne. Cak i ako nije predaleko...nece biti vazno jer ce se smeskati sve vreme.

Osmeh je moje merilo zivota i na tome baziram svoj stav.

@parka: wrong.
zavodjenje je najcesce upravo to - kad se pred nekim pretvoris u ogledalo sa prelepim prizorom! :lol:

@webhanuma - zaista inteligentni ljudi bi trebalo da umeju MIRNO I BRZO da prihvate realnost, da budu prilagodljivi i konstruktivni... nije to glupost.

e jbga sad. ne znam više šta da radim.. dal kad se šalim da bojim slova u žuto, šta li? ili da svaki put napišem da je šala u pitanju? ili da se batalim humora? ne znam, nisam pametna.....(<-šala)

Back