лекови "на рецепт"

Nebojsa.bg

Poznat
Poruka
9.479
шта год специјалисти препишу као терапију апсполутно ништа не иде на рецепт просњечна терапија човека / жене у седмој деценији изности 50-60 евра месечно, знам по својој мајци, недопустиво стање и у овој области! које "бесплатно" лечење а поред тога снимања се чекају по 7,8 месеци у просеку!

шта год специјалисти препишу као терапију апсполутно ништа не иде на рецепт просњечна терапија човека / жене у седмој деценији изности 50-60 евра месечно, знам по својој мајци, недопустиво стање и у овој области! које "бесплатно" лечење а поред тога снимања се чекају по 7,8 месеци у просеку!

Ето разлога да боље и више радимо и земљу градимо.
Не да је рушимо !!! :nono3: :nono3::nono3:

Realno
nije do lekara, ali mnogi su plaćenici farmakomafije.....više je do RFZ koji generiše bele, žute i crvene liste lekova u zavisnosti od cifre koju dobiju. Tačnije, postoje liste A,B, C i D po kojima se šetaju odredjeni lekovi. Lekari ne stižu ni da isprate da neki lekovi više nisu na beloj, A listi, a za neke znaju da nisu, ali ne i zašto nisu ako su bolji i jeftiniji od istih takvih lekova....

Farmaceutska mafija ih uzela pod svoje.Moraju da prepisuju lekove,kako im je naredjeno,a ovih lekova na recept,retko kad i ima,pa mora da se kupi.Sta da radis.Niko te ne pit koliko para ode mesecno na lekove.

Ето разлога да боље и више радимо и земљу градимо.
Не да је рушимо !!! :nono3: :nono3::nono3:
Nije to lepo sto radis, nije :lol:

Ти се овој мојој поруци смејеш,
и схваташ је као моју злицу ?!

Брате, ил си будала, ил мислиш да сам ја будала,
у сваком случају не ваља брате рођени ... није ово добро веруј ми !

Ти се овој мојој поруци смејеш,
и схваташ је као моју злицу ?!

Брате, ил си будала, ил мислиш да сам ја будала,
у сваком случају не ваља брате рођени ... није ово добро веруј ми !

Sta da radis u zemlji koja ovako postupa sa starim bolesnim ljudima?
Sta raditi?
Umesto da delujes u smeru promene ovog nakaradnog rezima, ti kontra pises?

Smesno mi je. Mada nije dobro.

Mnogo se lekova skida sa A liste. I cene lekova formiraju i apotekarske ustanove. Neki lekovi i suplementi su jeftiniji u Benu apotekama a skuplji u državnoj apotekarskoj ustanovi Beograd.

Tokom pandemije koronavirusa, sestra i zet su imali koronu i sestričina. Jednom su kupili neke lekove i vitamine u državnoj apoteci, a drugi put u Benu.

Sta da radis u zemlji koja ovako postupa sa starim bolesnim ljudima?
Sta raditi?
Umesto da delujes u smeru promene ovog nakaradnog rezima, ti kontra pises?

Кад овако поставиш питање,
намеће ми се следећи одговор:
Ти и ја имамо различите борбене обуке !

Ја сам прошао све СФРЈ школе + војску,
а твоје методе су ми непознате, стране и алергентне.
Терају ме на контраделовање.

Ја сам учио да треба да учимо што боље,
радимо што продуктивније,
у случају рата поступамо како нареде из Војног одсека.

А ти си на неком курсу обојене револуције учио
да када Србија не поступа у складу са интересима невидљивих светских господара,
треба блокирати,
спроводити грађанску непослушност,
пумпати атмосферу,
жалити се ненадлежним институцијама по свету
а своје проглашавати за куррац на бициклу.

И онда се фала богу ја и ти сретнемо овде, виртуелно.
Ти си мени јасан потпуно,
али ја теби нисам.
Питаш се откуд ја све то знам ?
Зар је СФРЈ школа била тако јака ?

Јесте.
О томе твоји профани могу само да сањају !

Mnogo se lekova skida sa A liste. I cene lekova formiraju i apotekarske ustanove. Neki lekovi i suplementi su jeftiniji u Benu apotekama a skuplji u državnoj apotekarskoj ustanovi Beograd.

Tokom pandemije koronavirusa, sestra i zet su imali koronu i sestričina. Jednom su kupili neke lekove i vitamine u državnoj apoteci, a drugi put u Benu.

Децо, за то (за различите цене) смо се борили све време социјалистичке ураниловке.
Али то је нека друга прича,
видим да сада није јасна ...

треба блокирати,
пумпати атмосферу,

али ја теби нисам.

Јесте.

Tesko da je tebi u vezi mene bilo sta jasno, ali nema veze. Ljude kao ti poznajem dosta i zbog takvih I trpimo ovaj jaram decenijama.
Vi zivite u vremenu Tita, a ovog nenadleznika poistovecujete s njim.
Gde ces vece katastrofe!
To sto ti zivis je zivot u izopacenoj perceociji proslosti, kao kod Domanovica, npr.
Bio je dozvoljen za vreme Tita? Nusic?

Eto.

IMG_0211.png

Tesko da je tebi u vezi mene bilo sta jasno, ali nema veze. Ljude kao ti poznajem dosta i zbog takvih I trpimo ovaj jaram decenijama.
Vi zivite u vremenu Tita, a ovog nenadleznika poistovecujete s njim.
Gde ces vece katastrofe!
To sto ti zivis je zivot u izopacenoj perceociji proslosti, kao kod Domanovica, npr.
Bio je dozvoljen za vreme Tita? Nusic?

Eto.
a ti ne primećuješ da živimo u tom istom vremenu i da su nas tu vratili oni koji pričaju o modernim vremenima i 21. veku?
aj ponovo čitaj nušića i domanovića....sad ih deca ionako ne uče jer moderne nastavnice više vole grčke i engleske drame...ko izmedju dva rata...ko nasilno učenje nemačkog za elitne tupsone...

Dovoljno je da pročitaš Lazinu priču "sve će to narod pozlatiti" i da uporediš sa vremenom 2000. koje još traje jer su sad englezi postavljali "odgovorne" u državi i šta sve radi duboka država svakome ko je veran Srbiji, naročito borcima s Kosmeta i borcima iz 90tih....

треба блокирати,
пумпати атмосферу,

али ја теби нисам.

Јесте.

E muko moja prevaziđena i nesnađena,
tebe izgleda niko nije obavestio da je Tito umro, SFRJ se raspala, JNA zajedno sa njom, pošto je prethodno pogubila SVE ratove.

Ne znaš ti ništa pod milim bogom, ti samo živiš u iluziji da je tvoje "znanje" nekome bitno i za bilo šta relevantno u 21. veku

Ti si tužan i prevaziđen relikt prošlosti, nebitan pojavni oblik koji je podložan najprizemnijim manipulacijama i koji guta najbanalnije laži kao ne znam kakvu "veliku istinu".

Uživaj u penzijici i mani se ozbiljnih tema jer ni intelektualno ni kognitivno nisi više ni spreman ni sposoban da bilo šta razumeš i shvatiš.
Tebe će poslednji dripci i lažljivci navući da poveruješ u belosvetske zavere i obojene revolucije dok te istovremeno pljačkaju na svakom koraku i ponižavaju tako matorog i onemoćalog.

Back