Legende fudbala

Finale Kupa Bratstva i Jedinstva izmedju Srbije i Hrvatske u Splitu 1979

1979s.JPG

Ko se seca ovog dase ? : )

Legendarni Amer Aleksi Lalas (od oca Grka i majke Amerikanke) rodom iz Micigena, cuveni visoki i korpulentni defanzivac koji je odigrao blizu 100 meceva za reprezentaciju SAD-a , igrao i na dva Svetska prvenstva 1994 u SAD i 1998 u Francuskoj (mislim da je igrao i protiv nas onda 1998. kada su bili u grupi sa nama i kada smo ih pobedili 1:0 golom na samom pocetku meca mislim Slobodana Komljenovica) , odigrao je i dve sezone u Padovi koji je tada igrala u prvoj italijanskoj ligi (popularnom Kalcu) gde mu je saigrac bio i Goran Vlaovic, a osim americkih MLS klubova odigrao je jednu sezonu i u ekvadorskom Emeleku na pozajmici.
Inace bio je zahvaljujuci svom izgledu jedan od najautenticnijih igraca svog doba jer vise je licio na nekog bajkera i pripadnika "Hells Angels" ekipe ili frontmena ili bubnjara nekog heavy metal benda nego na fudbalera.

MV5BOTA4NDc0MGEtOTk5YS00YWJhLThiMTktZDBiMjBkMDg0OGY4XkEyXkFqcGdeQXVyMjUyNDk2ODc@._V1_.jpg

Lalas-Alexi-USMNTArchive106-1.jpg

Inace danas radi kao komentator i sportski konsultat na Fox Sportsu i totalno je neprepoznatljiv iizmenjenog imidza, mislim da ga niko ne bi prepoznao ko ga pamti iz onog igrackog vremena.

1550773728_Alexi-Lalas-727x727.jpg

Back