Legende fudbala

1608060977281.png

IN MEMORIAM

ZOLTAN SABO (26.05.1972 - 15.12.2020)

Legendarni fudbaler Vojvodine i Partizana, aktuelni šef stručnog štaba TSC-a iz Bačke Topole, preminuo je danas u 49. godini života.

Neka mu je večna slava i hvala!!!

Večiti derbi , Piksi i Robi protiv Gorana Milojevića.
U intervjuu Mondu, u rubrici Mojih top 11 Nebojše Petrovića, Goran Milojević, koga su novinari prozvali Partozanov Piksi o svom nekadašnjem saigrači, a potom ljutom rivalu kaže:
" Znamo se iz pionirske reprezentacije, ja sam prvi saznao da će potpisati za Zvezdu. Stigli smo na Igman na pripreme, svi igrači imaju cimera, ja jedini solo u sobi. Pitam Džaju o čemu se radi, on kaže ’ćuti, doći će Piksi’. Od tada smo nerazdvojni. Kada sam prešao u Partizan, dolazio je po mene kolima na JNA i sedeli smo posle svakog treninga u Maloj Marakani na kafi. Pazi, Dejo je bio genije, Milko čudo od igrača, ali uzimajući u obzir sve elemente fudbala, Piksi je najkompletniji igrač u istoriji našeg fudbala. Odemo u Prištinu, na tribinama 30.000 belih kapica, sve grmi… Oni jaki kao zemlja, čuvaju ga Cana i Murići… trese se stadion. A Piksi kaže ’meni loptu’. Što ga više biješ, on je sve bolji. Rođeni lider. Svaki trening je odrađivao kao da je finale Kupa šampiona“"

1610989694827.png

Tačno, bio je tehničar u rangu Brazilaca maltene, ali najveći zajeb u karijeri mu je odlazak pravo u Real, posle toga nije više bio onaj stari.
Da, slažem se.
Tada je mogao da bira gde hoće da ide, imao je ponudu i od Barse. Međutim valjda se Real ne odbija( njegovom logikom).
Iako je to što je igrao u Realu igrao odlično, nakon te prve sezone dve gadne povrede i to je u Realu to, oni nikoga ne čekaju.Danas bi takav igrač vredeo 100 miliona eu, sećam se da je bio projektovan sa će prestići Piksija i Deju, ali eto, bi šta bi..

Reprezentacija pred utakmicu sa Severnom Irskom 1987:
Zo. Vujović, Katanec, Ravnić, Radanović, Hadžibegić, Baljić;
B. Cvetković, Vokri, Zl. Vujović, Baždarević, Mlinarić.

Prilozi

• 142711779_1630361363818407_7145901497768906122_o.jpg
    142711779_1630361363818407_7145901497768906122_o.jpg
    202,1 KB · Pregleda: 4
Дефинитвно, најбољи извођач слободњака у историји фудбала. Поштовање свима ал Миха је био нешто натприродно

Технички квалитет његовог шута је био нешто до тад невиђено и до данас непревазиђено.....али ја ћу до краја живота остати убеђен да је сваки његов шут поред тога имао и неку биоенергију......човек некад шутне лоше или центрира лоше и опет падне гол после тога.

Не праве се више такви играчи.......туга је овај фудбал данас...

Back