Ненад
Iskusan
- Poruka
- 6.595
Мој нови текст.
Најбољи српски фудбалери деведесетих трећи део-Дејан Савићевић
Најбољи српски фудбалери деведесетих трећи део-Дејан Савићевић
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
О њему сам писао пре неког времена. Човек у једној сезони дао 4 гола Барси...Secate se kakav je car bio Aleksandar Mostovoi...Selta sa njim Karpinom, Makelelom, Gustavo Lopez i Katanja...Mostovi jedan od zaboravljenih majstora umetnik starog kova 10ka...
Ja mislim da na ovoj temi je svakako vredan i pomena jos jedan fenomen svetskog fudbala , a to je Japanac Kazujosi Miura koji je nedavno usao u "Ginisa" i istoriju svetskog fudbala kao najstariji strelac na jednoj profesionalnoj takmicarskoj utakmici , on je naime proslog meseca proslavio jubilarni 50. rodjendan i sa 50 punih godina se upisao u strelce na jednom profesionalnim takmicarskom mecu.
Miura je trenutno clan japanske Jokohame, ekipe koja se trenutno takmici u drugoj japanskoj ligi i bori se da se vrati u elitni rang japanskog fudbala.
Inace Miura je svoju igracku karijeru poceo jos 1986. godine. kada vecina danasnjih profesionalnih igraca su jos maltene bili u pelenama a mnogi se cak nisu jos ni rodili.
Promenio je dosta klubova i drzava gde je igrao, igrao je cak iz a nekoliko brazilskih klubova od kojih su svakako najpoznatiji Koritiba i Santos, igrao je i za Djenovu , Dinamo Zagreb, FK Sidnej a u Japanu za Verdi Kavasaki (danasnji Tokio Verdi) , Kjoto, Visel Kobe i Jokohamu za koju igra jos od 2005. godine.
Igrao je i za reprezrentaciju Japana u periodu od 1990. do 2000. gde je na 89 utakmica postigao neverovatnih 55 golova (zaista izvanredan ucinak i prosek).
Cestitke za Miurija i zelim mu da igra fudbal sa uzivanjem jos ovoliko![]()
Искрен да будем никада не бих ставио Перицу пре Рамба и Дробњака...Nenade fini su ti tekstovi čovek ima šta i naučiti ja pojma nisam imo da je Anto Drobnjak ovako dobro igro u Francuskoj...na taj spisak 98 je trebo da upadne i Ilija Ivic a moralo se naći mesta za Predraga Djordjevića mnogo mnogo ranije ovi naši ga se setili kad je u Grčkoj bio legenda već uveliko...Samo imam jednu zamerku na ovo otkud mesta za Pericu Ognjenovića ja neznam koje si ti godište ali Perica je bio talenat koji se radja jednom u 50 godina...