Legende fudbala

Robi Fauler debitovao golom
Robi Fauler debitovao golom

Bivši reprezentativac Engleske, 34-godišnji Robi Fauler debitovao je pogotkom u australijskoj A-1 ligi. Jedan od najboljih igrača u istoriji Liverpula (za koji je u svim takmičenjima postigao 183 pogotka), potpisao je ugovor sa Nort Kvinslend Fjurijem, a danas je odigrao prvu zvaničnu utakmicu za svoj novi klub.

Iako je postigao gol, njegova ekipa je u prvom kolu domaćeg šampionata poražena od Sidneja rezultatom 3-2.

Nort Kvinslend je gubio 2-0, zatim smanjio prednost rivala da bi Fauler u 60. minuti iz jedanaesterca postigao gol i izjednačio na 2-2.

Međutim, Sidnej je pogotkom australijskog reprezentativca Džona Aloisija, takođe sa bele tačke, ostvario pobedu i osvojio prva tri boda u novoj sezoni.

Fauler je najskuplji igrač australijske lige u poslednjih pet godina, a u Premijer ligi postigao je ukupno 161 pogodak.

Ronaldo: "Ne sećam se liposukcije"
Beta/AP
Beta/AP
Bivši brazilski fudbalski reprezentativac Ronaldo rekao je da očekuje da se za mesec dana vrati na teren nakon oporavka od povrede ruke.

On nije želeo da komentariše navode medije da je pre nekoliko nedelja išao na liposukciju. "Potrebno je još mesec dana da se kost stabilizije", rekao je brazilskim novinarima fudbaler Korintijansa, a prenosi britanski list Indipendent.

Na pitanje novinara o skidanju kilograma liposukcijom, on je dao pomalo konfuzan odgovor.

"Ne znam ništa, ne znam da li sam je radio... Moj privatni život je samo moja stvar", rekao je Ronaldo.

Igrač je povredio levu ruku krajem prošlog meseca na prvenstvenoj utakmici sa Palmeirasom, koju je njegova ekipa izgubila sa 3:0.

Korintijans u poslednjih pet mečeva šampionata Brazila nije uspeo da zabeleži pobedu i trenutno se nalazi na 11. mestu na tabeli. Ronaldo je krajem prošle godine došao u Korintijans, a za ekipu iz Sao Paula do sada je odigrao 27 utakmica i postigao 17 golova.

50.000 ljudi odalo počast Harkeu
Beta
Beta
Preko 50.000 navijača Espanjola okupilo se na novom stadionu kluba da oda počast svom preminulom kapitenu.

Većina navijača je ostavljala šalove, transparente i palila sveće pred kapijom 21 stadiona. Harke je u Espanjolu nosio dres sa brojem 21. "Dani, uvek ćeš biti sa nama", bila je jedna od mnogobrojnih posveta preminulom kapitenu Espanjola. Harke je umro najverovatnije od posledica srčanog udara u Italiji, na pripremama Espanjola za narednu sezonu.

Štoper Espanjola, kome je kapitenska traka dodeljena prošlog meseca, drugi je španski fudbaler koji je u kraćem periodu umro pod sličnim okolnostima. Prethodno je Antonio Puerta iz Sevilje tokom meča sa Hetafeom izgubio svest, a ubrzo zatim i umro pre samo dve godine

Između ostalih i Pep Gvardiola, trener Espanjolovog najljućeg rivala Barselone, opisao je Harkeovu smrt kao "pravu tragediju".

Roberto Karlos i Ronaldo ponovo zajedno?

Fudbaler Fenerbahčea, 36-godišnji Roberto Karlos, ne pomišlja na kraj profesionalne karijere. Nekadašnji levi bek Real Madrida i brazilske reprezentacije je otkrio da postoji mogućnost da ponovo zaigra sa velikim prijateljem Ronaldom.

- Razgovarao sam s Ronaldom u Ararasu. Pitao me je da li želim da igram za Korintijans i ja sam mu odgovorio potvrdno. Ne znam koje su ambicije kluba, ali osvajanje Kupa Libertadores je san svakog brazilskog igrača, posebno na stogodišnjicu kluba - rekao je Karlos, kome ugovor sa istanbulskim klubom ističe u junu 2010. godine.

Ukoliko potpiše za Korintijans, Roberto Karlos će ponovo igrati kraj Ronalda sa kojim je dugi niz godina delio svlačionicu u Real Madridu i brazilskoj reprezentaciji.

- Čast je biti deo velikog kluba sa ogromnom navijačkom bazom. Navikao sam da igram za takve timove i ne bih imao nikakvih problema sa adaptacijom - dodao je omaleni levi bek poznat po fantastičnom šutu, koji je dres brazilske reprezentacije oblačio 125 puta.

Roberto Karlos i Ronaldo ponovo zajedno?

Fudbaler Fenerbahčea, 36-godišnji Roberto Karlos, ne pomišlja na kraj profesionalne karijere. Nekadašnji levi bek Real Madrida i brazilske reprezentacije je otkrio da postoji mogućnost da ponovo zaigra sa velikim prijateljem Ronaldom.

- Razgovarao sam s Ronaldom u Ararasu. Pitao me je da li želim da igram za Korintijans i ja sam mu odgovorio potvrdno. Ne znam koje su ambicije kluba, ali osvajanje Kupa Libertadores je san svakog brazilskog igrača, posebno na stogodišnjicu kluba - rekao je Karlos, kome ugovor sa istanbulskim klubom ističe u junu 2010. godine.

Ukoliko potpiše za Korintijans, Roberto Karlos će ponovo igrati kraj Ronalda sa kojim je dugi niz godina delio svlačionicu u Real Madridu i brazilskoj reprezentaciji.

- Čast je biti deo velikog kluba sa ogromnom navijačkom bazom. Navikao sam da igram za takve timove i ne bih imao nikakvih problema sa adaptacijom - dodao je omaleni levi bek poznat po fantastičnom šutu, koji je dres brazilske reprezentacije oblačio 125 puta.
To bi bilo dobro gledati ih opet zajedno, kad se samo sjetim u Realu... :worth::worth::worth:

Ronaldo: Hoću na SP pa makar sedeo na klupi!

Nekadašnja prva zvezda svetskog fudbala, slavni brazilski napadač, danas igrač Korintijansa, Ronaldo, izjavio je da je spreman da bude i rezerva u reprezentaciji Brazila na SP u Južnoafričkoj Republici naredne godine.

- Želim da putujem na Svetsko prvenstvo i budem deo reprezentacije. I kada te pozovu u ekipu, ne znaš da je li to da budeš u prvoj postavi ili kao rezerva. Ukoliko budem pozvan spreman sam da sedim na klupi.

Čuveni napadač je još u julu povredio levu ruku, a na teren bi trebalo da se vrati ovog vikenda. Popularni Il Fenomeno, koji će 22. septembra napuniti 33 godine, nije često pozivan u selekciju "karioka", a čini se da selektor Karlos Dunga ne računa na nekada najboljeg igrača sveta.

Back