LEGA CALCIO, PREMIER LEAGUE, BUNDESLIGA, PRIMERA, LIGUE 1

Vash tim?

• Inter

• Milan

• Lazio

• Roma

• Napoli

• Sampdoria

• Juventus

• Torino

• Fiorentina

• Neki drugi, ybg svetu se ne moze ugoditi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Verzija za oskara u Premijer ligi....ni braca Grim zajedno nebi sastavila bolji scenario...
Stouk pusta Bolton da vodi 2:1...medjutim, i Siti pusta QPR da preokrene a Barton dobija crveni, guzva nastaje 5-6 minuta, svadjanje, udaranje, guranje ovo,ono...Bolton videvsi da ce QPR da pobedi vraca gol Stouku a kada se zavrsava mec Stouk-Bolton, Man City ima vremena da postigne 2 gola, zbog Bartonovog ponasanja....epilog: QPR ostaje u PL, a Siti je osvaja...
Slicno se desilo i u kva. za EURo, kada smo igrali sa Italijanima i kada smo zbog rezultata Irska-Estonija 1:0 igrali na bod jer nam je bio dovoljan za baraz, a Estonci su od 88. minuta dali dva komada i mi smo ostali bez baraza...

Englezi ne namestaju

Samo je jedno sigurno: Wigan bi raskurcao i Barselonu i Real.
Njih sam najviše pratio, burazer apsolutno lud za njima, i zadnjih 10-ak utakmica igraju carski - poslednjih 9 mečeva imaju 7 pobeda i 2 poraza, i to su dobijali Liverpul, Arsenal, Manu i Njukasl, a u jednom od ta dva poraza su pokradeni protiv Čelsija :worth: ... Burazer u životu nije bio srećniji :D ...

Englezi ne namestaju

Hahahahaha e dobro me nasmeja

Koliko namestenih utakmica je otkriveno u ligi sampiona a ne u Engleskoj

Po meni najbolji fudbal se igra u Nemackoj, jednostavno sve je fenomenalno - poseta, stadioni, atmosfera, kvalitet, uzbudjenje...i ono najvaznije - njima ne trebaju seici da bi bili na vrhu

Premijer liga bi bila 3. ili 4. u Evropi (gde i pripada) da nije stranih burzuja koji kupuju klubove i razbacuju se stotinama miliona

Što si tako siguran?

Jednostavno, da je juce bilo ikakvog govora o namestanju, Fergi bi cuo za to i sprecio bi, ionako drzi citav FA u saci.

Hahahahaha e dobro me nasmeja

Koliko namestenih utakmica je otkriveno u ligi sampiona a ne u Engleskoj

Po meni najbolji fudbal se igra u Nemackoj, jednostavno sve je fenomenalno - poseta, stadioni, atmosfera, kvalitet, uzbudjenje...i ono najvaznije - njima ne trebaju seici da bi bili na vrhu

Premijer liga bi bila 3. ili 4. u Evropi (gde i pripada) da nije stranih burzuja koji kupuju klubove i razbacuju se stotinama miliona

U Ligi Sampiona je otkriveno, u Premijer Ligi nikad. Koja bi PL bila da nema tajkuna, ne znam, ali bi i dalje bila jednako zanimljiva, i mali timovi bi i dalje grizli kao sto i sad grizu, i do poslednjeg kola se ne bi znalo ni ko ce biti prvi, ni ko ce ici u LS, ni ko ce ispasti.

U Ligi Sampiona je otkriveno, u Premijer Ligi nikad. Koja bi PL bila da nema tajkuna, ne znam, ali bi i dalje bila jednako zanimljiva, i mali timovi bi i dalje grizli kao sto i sad grizu, i do poslednjeg kola se ne bi znalo ni ko ce biti prvi, ni ko ce ici u LS, ni ko ce ispasti.

Price za malu decu, pola igraca iz Premijer lige se kladi i kocka a ovamo kao posteni na utakmicama. Ne zasmejavaj me...

Bas cudno, nakon sto su ovi iz QPR saznali da su izborili opstanak i odjednom Siti daje 2 komada u poslednja 2 minuta. Nema sta, bas nije namestaljka...

Онај циркус у недељу је био толико смешан али морам да признам добро режиран.

Најбоља намештаљка је била Манчестер Јун. - Арсенал пре неколико година кад су одрадили 0-0 са катаначо гурањем лопте ја теби ти мени. Једино судија није знао за дил и свирао пенал над Рудом који се заехабавао и шутирао у пречку. Шта су му причали после пенала играчи и како се он церио било је јасно сваком живом.

Онај циркус у недељу је био толико смешан али морам да признам добро режиран.

Најбоља намештаљка је била Манчестер Јун. - Арсенал пре неколико година кад су одрадили 0-0 са катаначо гурањем лопте ја теби ти мени. Једино судија није знао за дил и свирао пенал над Рудом који се заехабавао и шутирао у пречку. Шта су му причали после пенала играчи и како се он церио било је јасно сваком живом.

Neko je previse gledao nasu ligu.....

Je li pratio neko Čempionšip?

Ja sam malo gledao tekme kad sam uhvatio, a rezultate sam pratio radovno...

Reding je imao takvu seriju pobjeda da to nije normalno... i na kraju završiše prvi... Vest Hem je dugo bio na poziciji koja vodi direktno u Premijer ligu, ali ih Reding prestiže u posljednjih par kola, sad igraju finale baraža sa Blekpulom... i Sautempton uđe u Premijer ligu, inače nikako da budu duže vrijeme sa najvećim rivalom Portsmutom u istoj ligi, Portsmut ispade i iz Čempionšipa...

Inače, najveća razočarenje su Birmingem i Kardif... i možda Notingem Forest i Lids koji su prošle godine bili jaki, a ove se borili za opstanak...

Pa ti si u ovoj rečenici sam sebe demantovao.

Znam, tu sam pricao samo za poslednje kolo, gde nema, ali nema sanse da je nesto namesteno protiv Junajteda, upravo iz razloga koji sam naveo. A da li Ferguson inace koristi svoj uticaj, pitanje je. Naravno, nemam dokaza ni da li se namesta u PL, ni da li se ne namesta, kako ja tako ni niko drugi sa foruma.

Prvi put od 1995, Premijership je osvojio neko van velike cetvorke i prvi put od 2004. to nije ni Manchester United ni Chelsea, vec manji klub iz Manchestera,Manchester City.

winners_2218597b.jpg

Mnogo puta su plavi iz Manchestera dobijali i gubili titulu ove sezone,na kraju je pobijedila gol razlika. Kad su svi mislili da je gotovo, Manchester City je uspio da nadoknadi osam bodova razlike izmedju njega i Uniteda, da bi sve moglo otici u propast protiv QPR.Cityu je bila potrebna pobijeda, United je vodio protiv Sunderlanda 1-0.City Na poluvremenu je vodio 1-0, ali sve do zaustavnog vremena, rezultat je bio 2-1 za QPR. Iskljucenje kapitena Joeya Bartona , pomoglo je Cityu ali sve do zaustavnog vremena, imao se osjecaj da ce United da osvoji titulu i da je veliki trud plavih otisao uzalud.

edin-dzeko_2218345k.jpg

Dzeko je dao nadu Cityu udarcem glavom u 90. minutu,za 2-2 i Etihad je imao pravo da sanja-jos samo jedan gol i gotovo je.Sergio Aguero je tu nadu realizovao u djelo.
http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02218/poznan_g_2218322k.jpg[/url]

Argentinac vrijedan 45 miliona eura u 94. minutu .Nakon 44. godine, Manchester City je prvak Engleske.

Novinari Engleske zavrshnicu sezone 2011-2012 poistovjetili su sa onom iz 1989. kad je posle dosta peripetija , titulu osvojio Arsenal.

zabaleta_r_2218181k.jpg

kun-aguero_2218340k.jpg

Poslednja izmena:
Tacno se vidi da sam slabo pratila PL ove godine :lol:

Manchester%2BCity%2BPremier%2BLeague%2BVictory%2BP  arade

Mnogo se shushkalo o odlasku Carlosa Teveza oba prelazna roka. Zvijezda Manchester Citya dugo je bio izbacen iz tima zbog svog ponasanja,ali njegov povratak u isti moze se svrstati kao kljucna odluka Roberta Mancinija koja je direktno pomogla Cityu da se domogne titule.

Manchester+City+players+including+their+goalkeeper  +Joe+Hart%2C+centre+with+scarf%2C+celebrate+during  +a+bus+parade

Manchester, za promijenu plav...

Manchester+City+Premier+League+Victory+Parade

Kapiten Kompany je po mnogima kljucni igrac Citya.Ni Aguero,ni Tevez, ni Balotelli, Yaya Toure,ni Gareth Berry , vec Vincent Kompany. Doticni je mozda i najbolji defanzivac ove sezone,a iz godine u godinu potvrdjuje da je kvalitetan i van domena Football Managera.

General+view+of+Manchester+City+fans+gathering+in+  Albert+Square+before+the+parade

Manchester+City+fans+wear+shirts+displaying+the+me  ssages+%22Champions%22+and+%22Noisy+Neighbour%22+a  s+they+look+on+in+front+of+Manchester+Town+Hall

Novi narastaji navijaca Manchester Citya... natpis Noisy Neighbours predstavlja ironican osvrt na izjavu Sir Alexa Fergusona da Manchester City nije nikakva prijetnja velikom Unitedu, vec samo " bucan komsija" , kad je klub kupljen od strane arapskih sheika. Slicnu izjavu je Ferguson imao i kad je Roman Abramovich kupio Chelsea.

Manchester+City+players+including+their+captain+Vi  ncent+Kompany%2C+centre%2C+celebrate+with+the+trop  hy+in+the+city+centre+before+a+bus+parade

Manchester+City+Premier+League+Victory+Parade

Poslednja izmena:
kad ne pratis dovoljno Ligu, bavi se statistikom :lol:

*Machester City ni jednom nije pobijedjen na svom terenu. Gradjani su pobijedili 18 puta a jednom su igrali nerijeseno.
article-2143803-13126425000005DC-965_634x399.jpg

*Po sesti put, proglasenje sampiona Engleske sacekalo je poslednji dan. To se desilo 2009/2010 godine .2007/2008,1999/1999,1995/1996 i 1994/1995.
Sunderland+v+Manchester+United+Premier+League+717Ok1xkFrhl.jpg

Navijac "Djavola" se dzabe raduje.

*Yaya Toure je prvi igrac u Premiershipu koji je osvojio titulu na svoj rodjendan (potpuno zasluzeno, maj opinion)
15c80859-3ed1-4cc1-878d-3fb03b0f75d3.jpg

*19 hettrikova postignuto je ove sezone
StevenGerrard_Liverpool%20vs.%20Everton.jpg

Gerrard proslavlja svoj hettrik protiv Evertona.

*Crveni karton Joeya Bartona je 9 crveni za ekipu Queens Park Rangersa, sto ih cini najagresivnijim timom u ligi.
barton1_1508547a.jpg

Kapiten za uzor. Barton udara Aguera i ponasha se kao orangutan.

*Chelsea zavrshava sezonu na sestom mjestu . Klubu koji se plasirao tako nisko, nikada nije poslo za rukom da osvoji Ligu Sampiona u istoj sezoni. Real Madrid (2000) i Liverpool (2005) bili su peti u domacim takmicenjiam kad su postali prvaci Evrope.Vidjecemo 19 . maja sta ce se desiti.
didier_2197226b.jpg

*Liverpool je sezonu zavrshio na osmom mjestu, sto je njihov najgori skor jos od sezone 1993/1994. Takodje su zavrsili sezonu sa najmanje osvojenih bodova u svojoj istoriji (52),sa najmanje pobijeda (14) jos od 1953/1954 i sa najmanje postignutih golova (47) ikada u prvoligaskom fudbalu, jos od 1991/1992.
jordanhend_1507359a.jpg

Henderson je obecao da ce sledece sezone postici vise golova.

Poslednja izmena:
Prvi put od 1995, Premijership je osvojio neko van velike cetvorke i prvi put od 2004. to nije ni Manchester United ni Chelsea, vec manji klub iz Manchestera,Manchester City.
Velike četvorke? Pre će biti da je trojka, pošto je Manu od 95-e osvojio 1235748 titula, a Arsenal i Čelsi po tri ... U Primeri bar dva kluba dominiraju, ovde samo jedan :D ...

Ovdje dominiraju tri kluba...:) nije bitno sto Mancester Junajted ima najvise titula i to ubijedljivo, nego sto je primjecena kompetentnost u Ligi, pa i ove godine,kad je ubijedljivo najslabija...a o kvalitetu Primere pffff...:D..u top 4 je do Rafinog odlaska uvijek bio Liverpul...sad je ta cetvorka uzdrmana malo... jacanjem Totenhema i Mancester Sitija,slabljenjem Celzija i Liverpula ...

Ovdje dominiraju tri kluba...:) nije bitno sto Mancester Junajted ima najvise titula i to ubijedljivo, nego sto je primjecena kompetentnost u Ligi, pa i ove godine,kad je ubijedljivo najslabija...a o kvalitetu Primere pffff...:D..u top 4 je do Rafinog odlaska uvijek bio Liverpul...sad je ta cetvorka uzdrmana malo... jacanjem Totenhema i Mancester Sitija,slabljenjem Celzija i Liverpula ...

Jel pokusavas da uporedis Totenhem i Siti sa Barcom i Realom?

Ovdje dominiraju tri kluba...:) nije bitno sto Mancester Junajted ima najvise titula i to ubijedljivo, nego sto je primjecena kompetentnost u Ligi, pa i ove godine,kad je ubijedljivo najslabija...
Ma dominiraju dva kluba, Mančester i još jedan ... Pre desetak godina je to bio Arsenal, nakon što je Roman došao to je bio Čelsi, a sada će Siti ... Ne znam o kojoj kompetenciji pričaš ove godine kad su Mančesteri oladili konkurenciju ... Arsenal i Liverpul odavno nisu kandidati za titulu, te su favoriti bili Siti i Junajted (eventualno Čelsi) ... Svako ko poput Spukija kaže da PL ima 7 top klubova koji se kandiduju za titulu je i više nego nerealan ...

a o kvalitetu Primere pffff...:D..u top 4 je do Rafinog odlaska uvijek bio Liverpul...sad je ta cetvorka uzdrmana malo... jacanjem Totenhema i Mancester Sitija,slabljenjem Celzija i Liverpula ...
Pogledaj rezultate klubova iz Primere u Evropi pa ćeš videti koliko je to kvalitetna liga ... Poslednjih deset godina 4 LŠ i 5 liga uefa ... Dok Guardiola nije preuzeo Barsu, Primera je bila daleko zanimljivija nego bilo koja druga liga, gde se Sosijedad i Osasuna bore za titulu, gde Selta igra LŠ pa ispadne iz lige te godine (kao i Viljareal ove), gde Valensija i Deportivo igraju atomski fudbal, gde je 15 klubova završavalo u top4 za razliku od PL gde su bila uvek 4 ista itd. ...

Sve je to Guardiola usrao svojom dominacijom :D ...

Jel pokusavas da uporedis Totenhem i Siti sa Barcom i Realom?

Jeste, pokusavam :lol: :lol:

Pogledaj rezultate klubova iz Primere u Evropi pa ćeš videti koliko je to kvalitetna liga ... Poslednjih deset godina 4 LŠ i 5 liga uefa ... Dok Guardiola nije preuzeo Barsu, Primera je bila daleko zanimljivija nego bilo koja druga liga, gde se Sosijedad i Osasuna bore za titulu, gde Selta igra LŠ pa ispadne iz lige te godine (kao i Viljareal ove), gde Valensija i Deportivo igraju atomski fudbal, gde je 15 klubova završavalo u top4 za razliku od PL gde su bila uvek 4 ista itd. ...
Ali to su sve usrani klubovi, zato su cas gore,cas dolje....vala je i pod Rajkardom (sem ona poslednja sezona) Barsa bila dominantna...prije toga Real i Galaktikosi

Ma dominiraju dva kluba, Mančester i još jedan ... Pre desetak godina je to bio Arsenal, nakon što je Roman došao to je bio Čelsi, a sada će Siti ... Ne znam o kojoj kompetenciji pričaš ove godine kad su Mančesteri oladili konkurenciju ... Arsenal i Liverpul odavno nisu kandidati za titulu, te su favoriti bili Siti i Junajted (eventualno Čelsi) ... Svako ko poput Spukija kaže da PL ima 7 top klubova koji se kandiduju za titulu je i više nego nerealan ...
Nije to poenta ko se bori za titulu samo,v ec ko moze da im sve pomrsi rachune. Jel se ono kaze...ne igraj na Engleze?
Osim velike cetvorke, zanemarimo sto je Liverpul u zapecku sad, kvalitetni su i Siti i Totenhem, pa i Everton,Vigan...nekada Fulam, dok je Hodzson bio tu....borba za opstanak je veoma neizvijesna svake godine i tim timovima nikad nije ugodno gostovat' ...ne zato sto ce ti polomiti noge :lol: vec zato sto ti lako mogu otkinuti bod

Tako da to sto Spuki pricha nije ni malo nevjerovatno......Imati genija kao Ferguson za trenera sve ove godine...pfff ( coming from a person that can stand his guts).Ali nije tu tolika razlika u kvalitetu tima ( i ne ,ne kazem da Mancester namjesta) ,vec dolaze i druge stvari u obzir...Siti je ove godine pomeo konkurenciju, ali gledavsi kako retardirano kupuju i prodaju, za njih je Roman stedljiva casna sestra...sumnjam da ce potrajati, cak i biti konzistentan...dok Celzi, makar, traje.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back