Lefkada i okolina - vodic za avanturiste

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bolje reci putopis
c010.gif

E pa,evo mene kod kuce...lepo je vratiti se kuci(narocito kad vise sva deca ne idi sa tobom pa ih se uzelis),ali ne mogu reci da mi nije zao sto jos nisam na Lefkadi!
Nemam nikakve"putopisne"ambicije,niti zelju da nesto mnogo ozbiljno prenosim ovde-podelicu samo sa vama svoje utiske i fotografije,onako s'brda-s'dola-kako budem stizala i kako budem osecala.Prelepa je,zaista,ta Lefkada.To je neka divlja lepota,imam utisak da Bog nije predvideo da covek zagazi na sva ona mesta...one plaze do kojih vas vode strmi putevi kolima,pa pesaka,pa stepenicama..Kao da je sve to trebalo da bude skriveno od coveka,zasticeno od njegovog prisustva..nestvarno,po nekad kao da nisi na ovoj planeti...

A za pocetak dobre vesti:bice beba u Grckoj:D

Nekako mi se cini da ovo Jonsko more ne mirise onako jako,morski,i kao da je manje slano?!Divne su one tirkizne boje,zaista cudesne,nikada da se oko zasiti lepote-samo to nisu bas one bistre vode,zar ne?Mi obozavamo da boravimo u vodi i ta bistrina nam puno znaci-a najbistrija voda je bila ipak na istocnoj strani,na Dessimi plazi.Ona strasno podseca na Aliki na Tasosu ali iz ranijih vremena,dok nije postala previse urbanizovana...

Kao izvorska,zar ne?

A tebi hvala za kontakt koji si nam napravio sa svojom sestrom u Prevezi,zaista je bila ljubazna i pomogla nam u jednoj situaciji
Drago mi je ako je tako i neznam sta Vam je pomogla ali verujem da jeste-takva je ona. Pa nashi smo :) a drago mi je i da ste dobro prosli. Nadam se da nista nisam slagao kada sam u ranijim postovima pisao o zapadnoj obali Lefkade ? Ja cu "mozda" u avgustu. Mozda.......a slike su predivne :klap: i davaj jos ako ima :ok:

Ima,ima puno slika,ali tako sporo ih obradjuje imagesh..da mi treba jos jedan odmor da okacim sta bih htela,al polako,ne zurimo,treba necim i zimus da se "podgrevamo"
Putnice,pa nemoj da cekas da odradis ceo putopis,daj deo po deo(kao spansku seriju,he,he..)
A za dobro jutro-Evgiros:
Slatko plazence na jugu...put strm i uzan,ali malo vozila ide tamo,retki su posetioci...a vredi otici!Ovim puteljkom:

A sto se puteva tice...zaista ima odlicnih deonica,siroko,novo-ali takodje ima i onih sacuvaj Boze,uskih,drndavih...samo mi smo imali srece da se na nezgodnim mestima srecemo sa nekim finim Grcima(90% smo njih sretali)pa je vise bilo ono"Izvolite vi...ne,ne,prvo vi"nego "dva ovna na brvnu" Ali puteva se ne treba plasiti,samo biti pazljiv...Evo deonice za ohrabrenje:hahaha:

Ma nije mi problem tekst, njega ionako nece biti previse jer je toliko toga receno... Problem su slike kojih ima hiljade, pa treba da preberem neke koje se ne ponavljaju, pa slike na kojima nema ljudi sto je jako tesko jer je nasih bilo ko zutih :), pa onda treba slike smanjiti i malo obraditi za web...sve to trazi vreme koje trenutno nemam...ali bice....
A ti si vidim nasla neko "plazence" gde mi nismo bili :ok:

Nego reci mi kako si bila zadovoljna gazdom, da li je Nikos ispunio tvoja ocekivanja, mislim kako u pogledu smestaja tako i u svim ostalim pogledima :) ?
Ja sam vise kontaktirala sa Vulom,a kad sam videla Nikosa i nisam nesto patila za kontaktom:hahaha:Smestili su nas Bogu iza nogu,u onu kucu iznad Kastra(i to je njihovo),tri dana smo se tusirali ledenom vodom dok su zamenili pokvareni bojler,studio je minijaturan(srecom vitka mi porodica)ali zbog prisutva minimuma baksuzluka u nasim karakterima-nista to nama nije omelo lepotu dozivljaja.Samo jedva naucismo da dodjemo do "kuce"po onim puteljcima i ulicicama.Ali,imali smo lep pogled... E,ona terasa,na vrhu,prva desno je bila "nasa"

uff ljudi sad ste me zabrinuli sa tim cenama...

ja sam rezervisao od 15 do 21 jula kastro maistro za 40 evrića pa se sad plašim da ne dodjem tamo a da ludi grk prodao nekom još ludjem englezu za 80 evra a ja da smrdim u kolima... jedini dokaz o rezervaciji imam onu potvrdu iz banke da sam mu platio 80 evra na ime avansa još u martu..:dash:

šta mislite može li se desiti tako neki maler? putnice ti si ga upoznala.. tvoja procena??

eh dragi moji ljudi... vratih se danas sa odmora i posle 4 sata vožnje od zakintosa do lefkade dolazim i "naš" grk mi kaže da je prodao moj apartman koji sam rezervisao na 6 noći i da će mi vratiti novac... tačnije 80 evra uplaćenih još u martu... dalje vam neću ni pričati...:evil::evil::evil:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back