Lefkada i okolina - vodic za avanturiste

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E,zaboravih vaznu novost:rade WC-i na Porto kacikiju !:D Al ' ne radi WC na Egremniju:( I jos nisu asfaltirali ono zadnje parce puta ka Egremniju ! A parking na ove dve plaze je ove godine 4E,pa se svi parkiraju negde okolo...

P.S.za ovo nemam fotografije-zaboravila da slikam WC-e,hi,hi...

Poslednja izmena:
Vracali smo se preko granicnih pelaza Niki i Prohor..na oba smo bili jedini.Put Kozani-Florina-Niki je super,i sve je jednostavno i jasno tako da nema nikakvog razloga da se izbegava (dok sam vozila tu relaciju secala sam se kako smo filozofirali oko ovoga kao da se radi o putu na Mars i bilo mi je smesno)

Nama je polazna tacka uvek Vranje(prvo odemo tamo kod roditelja mog muza)tako da nam je sve mnogo blize,i idemo u cugu.Metsovo je bila nasa pauza za jutarnju kafu-ostadosmo preko sat vremena-bilo je divno,jutro,mirno..retko ko na ulicama,jedva nadjosmo jednog dedu koji tek otvara kafance da nam skuva kafu.I u povratku popismo kafu u Metcovu,ali u podne-guzva,vrucina,ali opet lepo..Evo par fotki iz tog slatkog mesta

Kako nije bio bazen na Kathismi?Oni ga izgleda za nas napravili?Nama je ta tacka bila zavrsna skoro svaki dan jer je nase dete,pored onoliko mora,ipak zaljubljenik u bazene..Na sredisnjem delu,odmah iznad putica postoji lep restoran gde postoje sva pica,neki sendvici,sladoledi..sredjeni WC-i,tusevi,kabine za presvlacenje.Tu je i bazen,ne mnogo veliki,oko njega lezaljke i suncobrani,i niti se placa niti si u obavezi da nesto tamo popijes,niko te i ne pita..Ako sednes za sto prici ce da te pitaju sta zelis,ako se zavalis u lezaljke moras sam da ides po pice ako ga zelis.E, tu smo popdne odmarali od putesestvija-zavalimo se,popijemo nesto,bucnemo se u bazen,pa sidjemo u more,pa nazad u lezaljke..to je bio "odmorniji"deo odmora

vesna, slike su super :ok:... boje vode su prosto neverovatne
i svaka čast što ste svugde zavirili :). meni izgleda jedino preostaje da u tim predelima uživam preko slika, jer kad vidim kakvo je lomatanje do nekih lokacija... fala lepo. i na skijatosu mi je par puta padalo na pamet da odustanem i vratim se, što bih i uradila, samo da sam imala prostora da okrenem kola :mrgreen:

vesna, slike su super :ok:... boje vode su prosto neverovatne
i svaka čast što ste svugde zavirili :). meni izgleda jedino preostaje da u tim predelima uživam preko slika, jer kad vidim kakvo je lomatanje do nekih lokacija... fala lepo. i na skijatosu mi je par puta padalo na pamet da odustanem i vratim se, što bih i uradila, samo da sam imala prostora da okrenem kola :mrgreen:

;) Vezbaj Gogo!Putevi na Skiathosu su decija setalica prema Diznilendu od serpentina na Lefkadi.A meni nista sladje od vozikanja po ostrvima i otkrica"jao,vidi ovo..":heart:

vežbala na skijatosu, al' slaba vajda... kad vidim da je uzbrdo i spoljna okuka, a da s leve strane 'puca' ambis' (kad se plašiš visine i deset metara je ambis) odma' mi dosta.

a ti ko moj sin... i on je samo vikao 'jaaaaaaaaaaao , vid' pogled'... a ja samo što ne zagrebem uz planinu :mrgreen:

ma, i ja sam kriva. prvi put sam sela za neki drugi auto i umesto da se prvi dan vozam asfaltom, ja o'ma krenula da tražim krifi amos i to onim putem pored ivice ostrva. naravno da mi sad to sve liči na lepu avanturu, al' bogme mi se volan utisnuo u ruke od stiskanja...
mada... pomalo si i ti kriva... da nisi postavila onake slike za krifi amos, ne bi ja ;)

Jao Gogo, stvarno, putevi na Skijatosu su pesma, mogla bi i deca da voze :D. Sada ne smem da vam pricam o putevima na Pelionu, jer su Lefkadini putevi pesma za Pelion . A i jedan forumas je napisao da mu je posle Kefalonije Lefkada bila ko autoput. Pa vi sad vidite :sad2:...
Bazen na Katizmi nismo videli, jer ja ne podnosim lezaljke i urbanizovane stvari na plazi, pa cim stignemo na neku plazu mi bezimo na onaj kraj plaze gde nema nicega. Tako smo na Katizmu uvek isli skroz levo gledano prema pucini i u tom delu bili skoro sami. Zato mi je promakao bazen.

Veco, za slike sam vec htela da ti kazem...
Kad napises tekst, lupi ENTER da predjes u novi red, pa u tom novom redu ubaci sliku. On napravi neki kod IMG pa linkslike pa opet IMG u onim zagradama. E posle tog drugog IMG opet lupi ENTER da ti nastavi tekst i sliku u novom redu.

Jao Gogo, stvarno, putevi na Skijatosu su pesma, mogla bi i deca da voze :D. Sada ne smem da vam pricam o putevima na Pelionu, jer su Lefkadini putevi pesma za Pelion . A i jedan forumas je napisao da mu je posle Kefalonije Lefkada bila ko autoput. Pa vi sad vidite :sad2:...

sasvim moguće... ja sam ti inače malo podetinjila u poslednjih par godina ;)
ma, verovatno to sve ima veze s tim što sam ja zapravo ravničarsko dete. nemam ništa protiv okuka, al' čim je to kombinovano sa 'ništa ispod' (da ne kažem opet ambisom), ja bi lepo da se sagnem i ne gledam, što je malo teško (a i ne preporučuje se ) ako si pritom vozač. a i dodatno je malo nezgodno (barem meni) kad ideš sam(a) s detetom.
al' dobro.. znajući sad sve to... za drugi put ću da obezbedim podršku ;)

Poslednja izmena:
Bazen na Katizmi nismo videli, jer ja ne podnosim lezaljke i urbanizovane stvari na plazi, pa cim stignemo na neku plazu mi bezimo na onaj kraj plaze gde nema nicega. Tako smo na Katizmu uvek isli skroz levo gledano prema pucini i u tom delu bili skoro sami. Zato mi je promakao bazen.

Veco, za slike sam vec htela da ti kazem...
Kad napises tekst, lupi ENTER da predjes u novi red, pa u tom novom redu ubaci sliku. On napravi neki kod IMG pa linkslike pa opet IMG u onim zagradama. E posle tog drugog IMG opet lupi ENTER da ti nastavi tekst i sliku u novom redu.

Mi volimo i urbano...divljinu trazim,divim joj se,uzivam svim culima u njoj,pravim lepe fotke...a onda se bairim u civilizaciji,premotavam film iz divljine i planiram nova istrazivanja uz frape,na lezaljci...ih miline!:cool:
Ma lupam ja enter,vozim link gde hocu,al kad kliknem posalji-ode na drugo mesto.Ma nema veze...

Bili smo 12 dana..sta znam,nije to cak bio ni neki zestoki tempo..
A izlet mi ne pominji-htela sam da ujedam tog dana i da odem u turisticku policiju,ali moj miroljubivi duh sve je brzo okrenuo na lepsu stranu...
Dakle,odemo mi u onu hvaljenu agenciju,popricamo(izlet je sada 20E,za dete besplatno),nudi nam brod Macedonian palace,ja pitam za Nidri star-tip kaze brod nije u redu,van funkcije je,ovo je najbolji i najbrzi brod..bla,bla..staje zbog kupanja na Egremniju,pa to nama mnogo znaci da ne sipcimo niz 350 stepenika..bla,bla..i mi uplatimo,ujutru nam pokazu gde da se parkiramo,nacrtamo se ispred tog naj-broda,ali nas odmah upute na drugi(zove se Epi...ne znam)O.k.-brod veliki,deluje fino,ali pored njega vidim i Nidri star koji je,kao van funkcije kako se puni...Ovaj brod tako pretrpaju,ljudi sede na plasticnim stolicicama...more u jednom trenutku bude nemirno,oni svi popadase sa onih stolicica..Dodjosmo na do Porto Kacikija-brod nas samo priblizi i produzi dalje..Pomislio bi covek da mozda ne moze da pristane zbog nemirnog mora,ali putnici Nidri stara odose na kupanje..Neki tip jedva da po nekad nesto progovori-na Grckom,a zatim jos manje na strasnom engleskom,nista ne razumes.E u Fiskardu-odose bez nas.Prisli smo brodu 5'pre zakazanog vremena,on podize mostice,jos nije krenuo-mi masemo kao sumanuti,a tip sa broda nam odmahne i..odose.Idioti nevidjeni! Mi juris na Nidri star(nismo jedini ostavljeni) i njime odemo do Ithake(a Nidri star nije prepunjen,ljudi se raskomotili,tip prica mnogo vise,prevod jasan...)Tamo uhvatimo svoj brod..Zaista sam tada htela odmah da nadjem turisticku policiju,ali dok se izlet zavrsio shvatila sam da ne zelim u sebi da negujem tu negativnu energiju...Na kraju balade,kad smo zavrsili famozni izlet-odosmo do auta,ceka nas besni tip i pita zasto smo tu parkirali(neka nedovrsena kuca a na njoj reklama za Nidri star)Mi mu rekosmo da su nas tu momci ujutru poslali,on kaze ovo pripada putnicima drugog broda,i ode besan da se svadja sa osobljem naseg neslavnog broda..Ocigledno nisu ista firma,a ona Borsalino agencija sada radi sa ovim bezveznjacima pa me onaj tip prevario da Nidri star vise nije u funkciji.
Srecom postoji i druga strana medalje-sve ono lepo sto smo videli..Ali izlet nije bio ni do kolena izletima koje smo imali sa Skiathosa

O Boze, kako je to sve relativno :sad2:....Sad kad ti pises ko da nismo bile na istom mestu. Prosle godine su glavni brodovi za te izlete bili Nidri star i Ikaros. Za Nidri star je jedan tip isao stalno po plazi Porto Kaciki i delio flajere za izlet. U luci u Nidriju su takodje vukli za rukav, delili flajere...U agenciji Borsalino su nam sve lepo objasnili za izlete...ali mi smo izlet uplatili direktno u luci za brod Ikaros....
Eto kako se stvaraju potpuno oprecna i razlicita iskustva o istim stvarima :roll:

I dalje dele flajere svuda, sad sam videla i da iz Lefkade neki brod krece, ista tura. Bas mi je zao Vesna sto ste tako prosli na krstarenju, kreteni. Mislim da je Nidri Star ubedljivo najbolji.
Drago mi je da ti se svidelo na Lefkadi a naravno docices valjda jos neki put pa da vidis ono sto niste stigli i da ono negativno mozda moze da bude ispravljeno. Samo bacaj jos slikica. Pozdrav

E da, mislim da ono udubljenje u steni kod crkve je sveto mesto zato sto valjda ima oblik Majke bozije kako drzi Isusa. Mislim da mi je tako receno pre par godina ali provericu.

Poslednja izmena:
Ma "zeznule"me preporuke za agenciju Borsalino-kad je onaj tip iz agencije rekao da preporucuje Macedonian,a da Nidri star ne ide ja sam to prihvatila zdravo za gotovo,a na izlet smo pozurili vec 4.dana! Inace,i ja posle videh silne reklame i za jedan i za drugi brod,delili flajere po plazi i jedni i drugi...Ali nije bitno-ja zaita nemam lose uspomene,to su tek neke gluposti da ne bude sve idealno,uvek vrednujem mnogo vise dobro nego lose,i smatram da smo imali fenomenalno letovanje!:lol:

A citajuci ovde komentare,zakljucismo da bi mogli u Prevezu u shoping-i odemo u ponedeljak popodne-kad ono cvrc-nista skoro ne radi ! Pozovem Jerotijevu sestru-a ona kaze radnje ponedeljkom,sredom i petkom rade samo od 9-12 h!?! Tako mi zasednemo u kafic,pa se posle najedemo onih krofnica,pa provozamo u luna parku-lepse(i jeftinije)nego shoping;).Preveza mi je simpaticna u onom delu pored mora,a dalje...pa nista narocito,mada je nismo mnogo istrazivali.

Svideo mi se Kanali hotel zbog mini aqua parka koji ima(dnevna karta 7E),a i prekoputa plaze je(80 E trokrevetna sa doruckom),i uopste taj deo mi je simpatican. Onaj kompleks Nikopolis je sad u funkciji-tj.njegov sredisnji deo-restoran,bazen,tunel ka plazi..sve je fino sredjeno,ali van toga je zapusteno jos uvek.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back