Lefkada i okolina - vodic za avanturiste

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li je neko bio u vili sun flower (Nidri) ? Drugarica i ja idemo 06. juna preko halo tursa, malo se brinem, nisam nasla nista o toj vili na forumu, a komentari o agenciji su katastrofalni... Molim za pomoc

Hvala

Zdravo, i ja idem u toj vili avgusta, pa bih te zamolila da mi kazes nesto vise o njoj s obzirom da ste bile, da li je sve ok, koliko je udaljena od plaze i od centra...? Veliki pozz

hvala! to je bas puno. Ja sam mislila da je septembra jeftinije.

Pozdrav svima,

Ja sam iz Makedonije-Skopje i slucajno uletio na ovaj vas forum, jako mi se dopalo pa malo rovario niz komentarima.

Ja sam prosle godine bio na Lekfadu i ove godine idem opet, jer mi se naravno JAKO JAKO dopalo.

Idem sa auto sa curom,od 1vog Septembar, pa sam samo hteo da obavestim ako neko hoce,moze da
slobodno dogje sa nama prema Lefkadi.
Takogje ako neko ide auto, iz Beograd ili sl. moze proci do Skoplje prenoci kod mene i sl. kafu ili nezz sta.. :)

Pozdrav svima, Lefkada je PRELEPA ljudi i mozda se i sretnemo tamo :)

Pozdrav svima,

Ja sam iz Makedonije-Skopje i slucajno uletio na ovaj vas forum, jako mi se dopalo pa malo rovario niz komentarima.

Ja sam prosle godine bio na Lekfadu i ove godine idem opet, jer mi se naravno JAKO JAKO dopalo.

Idem sa auto sa curom,od 1vog Septembar, pa sam samo hteo da obavestim ako neko hoce,moze da
slobodno dogje sa nama prema Lefkadi.
Takogje ako neko ide auto, iz Beograd ili sl. moze proci do Skoplje prenoci kod mene i sl. kafu ili nezz sta.. :)

Pozdrav svima, Lefkada je PRELEPA ljudi i mozda se i sretnemo tamo :)
I ja cu septembra na Lefkadu!!!

Ako je neko išao kolima do Lefkade,jel može okvirno da mi kaže koliko traje vožnja do tamo?

Dakle uz par ne preterano dugih pauza za ručak i protezanje,uz neku normalnu brzinu +-20km h od dozvoljene i granicu. Moram da isplaniram taktiku jer nećemo dodatni trošak za spavanje u mkd ili grčkoj,pa bi krenuli noću(2-3h) da do naše granice stignemo ujutru i onda preko dana odvozamo mkd i grčku i stignemo do 15-16h na Lefkadu. Uz neko normalno zadržavanje na granici kontam da mi treba oko 12-13h. Da li je to realno? Google maps pokazuje 10,5 a michelin 12,5.

Naravno smenjivaćemo se u vožnji najmanje dvoje možda i troje ako zatreba.

Ako je neko išao kolima do Lefkade,jel može okvirno da mi kaže koliko traje vožnja do tamo?

Dakle uz par ne preterano dugih pauza za ručak i protezanje,uz neku normalnu brzinu +-20km h od dozvoljene i granicu. Moram da isplaniram taktiku jer nećemo dodatni trošak za spavanje u mkd ili grčkoj,pa bi krenuli noću(2-3h) da do naše granice stignemo ujutru i onda preko dana odvozamo mkd i grčku i stignemo do 15-16h na Lefkadu. Uz neko normalno zadržavanje na granici kontam da mi treba oko 12-13h. Da li je to realno? Google maps pokazuje 10,5 a michelin 12,5.

Skopje-Lefkada vozi se oko 8 sata(bar sam ja za tolko stigo prosle godine), i pre toga Beograd-Skopje nezz oko 4h... znaci to je to, iz Beograda imas oko 12-13h sata voznje.

Nama je trebalo 13h...al tad jos nije bio gotov Egnatia odos,sad bi trebalo da stignes brze :)

Skopje-Lefkada vozi se oko 8 sata(bar sam ja za tolko stigo prosle godine), i pre toga Beograd-Skopje nezz oko 4h... znaci to je to, iz Beograda imas oko 12-13h sata voznje.

Nama je trebalo 13h...al tad jos nije bio gotov Egnatia odos,sad bi trebalo da stignes brze :)

Hvala na odgovorima.

Toliko sam i računao.

Ne mogu dočekati avgust, do tada ovim se "drogiram" svaki dan :ok:

Mi dođosmo pre par dana sa Lefkade tačnije iz Nidrija bilo je to 20 predivnih dana! Što se tiče trajanja puta St. Pazova- Nidri 13 sati sa sve odmorima od 2 sata. Ako nekog zanima putarina kroz Srbiju 730+190 kroz Makedoniju malo jače od 5 evra u oba pravca više ne primaju metalne evriće, kroz Grčku 3 naplatne rampe ukupno 6evra i prolaz tunelom ispod mora kod Preveze 3evra! Obavezno svratite na Meteore jer stvarno vredi videti tu lepotu. Ligia je malo mestašce ako se tako može nazvati na nekih 5-6 km od Lefkasa plaža je gradska i ne nešto posebna dosta smo sretali naših ljudi koji su tamo odseli, a odlazili na druge plaže širom ostrva . Koliko ja znam nijedna plažana blizu Lefkasa nije za pešaka zato ako niste autom, skuter na 10 dana 100-130evra i pravac u obilazak ostrva jer ima mnogo da se obiđe! POZDRAV

Poslednja izmena:
Taman kad sam se fino informisala o Krfu, a moji se odlucise za Lefkadu... ne mogu reci da me nije obradovala, jer sam od starta bila za to da se tamo ide, ali eto nekako je odluka prvobitno pala na Krf.... Procitala sam dosta toga zanimljivog i dosta korisnih informacija, a zanima me da li vazi pravilo da se u kaficima uz naruceno pice moze koristiti lezaljka i suncobran. U junu sam bila na Zakintosu-Laganas i tamo vazi to pravilo, sto je stvarno olaksavajuca okolnost . Inace trebali bi da idemo 17.09. u Nidri, pa se nadam da ce jos neko tada da ide. Jelennna od kada si ti tamo u septembru?

Kako se plaća putarina u Makedoniji sad? Je l' mogu na prvoj rampi da dam 10e da mi oni vrate u njihovoj valuti i da mi to onda bude dovoljno za ostatak putarina tamo i nazad, kroz makedoniju naravno?

Idem sa društvog od trećeg avgusta. Zna li neko nešto o Orange grove 1 u Vasilikiju?

Putarina u MKD kosta oko 5 eura u oba pravca, i ovisi dali ces preko Gevgelije ili preko Bitola, ali otprilike oko 5 eura.
Inace eura ces razmeniti kad progjes granicu jer na putarine ne razmenuju.
Misli da su to 10 eura sasvim dovoljno.

Pozdrav,

Taman kad sam se fino informisala o Krfu, a moji se odlucise za Lefkadu... ne mogu reci da me nije obradovala, jer sam od starta bila za to da se tamo ide, ali eto nekako je odluka prvobitno pala na Krf.... Procitala sam dosta toga zanimljivog i dosta korisnih informacija, a zanima me da li vazi pravilo da se u kaficima uz naruceno pice moze koristiti lezaljka i suncobran. U junu sam bila na Zakintosu-Laganas i tamo vazi to pravilo, sto je stvarno olaksavajuca okolnost . Inace trebali bi da idemo 17.09. u Nidri, pa se nadam da ce jos neko tada da ide. Jelennna od kada si ti tamo u septembru?

Idem ja na 01.09 do 13.09 ali ti si jos kasnije...Ovo mi je drugi put, bio sam prosle godine i odusevljen sam, zato idem opet :). Lezaljka i suncobran imas samo na par plaza, recimo 2-3 gde mozes us pice koristiti i lezaljku i suncobran,
a ne Lekfadu imas mnoogo plaza koje su prelepe ali nemaju nisto od tipa kafica ili sl. a jako ti preporucujem da ih posetis.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back