Lefkada i okolina - vodic za avanturiste

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Inace jos jedna jako dobra stvar ne Lekfadi je to sto ima jako puno plaza, koje nisu nikad full, a su stvarno velike i mozes se smestiti gde god pozelis, pritom da ti nitko ne smeta
i ne prlja peskir sa pesko :).
Ja sam licno to iskoristijo za malo nudizam, jer smo bili skoro pa sami na plaze, pa smo se sa curom malo opustili, i verujte ljudi, predivan je osecaj.

Pozdrav svima ko ide u Lekfadu, i pisite ako vam treba neku informaciju

Inace jos jedna jako dobra stvar ne Lekfadi je to sto ima jako puno plaza, koje nisu nikad full, a su stvarno velike i mozes se smestiti gde god pozelis, pritom da ti nitko ne smeta
i ne prlja peskir sa pesko :).
Ja sam licno to iskoristijo za malo nudizam, jer smo bili skoro pa sami na plaze, pa smo se sa curom malo opustili, i verujte ljudi, predivan je osecaj.

Pozdrav svima ko ide u Lekfadu, i pisite ako vam treba neku informaciju
Eto mi danas uplatlili vila Dionyssos, idemo 13.09., taman kad se vi vracate, hvala na informacijama... naravno da planiram da posjetim sve one prelijepe plaze, zbog toga i idem :)... svaki dan gledam onaj snimak sa svim plazama i zamisljam se tamo... nisam ja neki tip da mi je do kafica ili lezaljki, ali cisto da znam sta me ceka ... Vama svakako zelim lijep provod... pisacu ja ako mi jos sta padne na pmaet da pitam :D

Taman kad sam se fino informisala o Krfu, a moji se odlucise za Lefkadu... ne mogu reci da me nije obradovala, jer sam od starta bila za to da se tamo ide, ali eto nekako je odluka prvobitno pala na Krf.... Procitala sam dosta toga zanimljivog i dosta korisnih informacija, a zanima me da li vazi pravilo da se u kaficima uz naruceno pice moze koristiti lezaljka i suncobran. U junu sam bila na Zakintosu-Laganas i tamo vazi to pravilo, sto je stvarno olaksavajuca okolnost . Inace trebali bi da idemo 17.09. u Nidri, pa se nadam da ce jos neko tada da ide. Jelennna od kada si ti tamo u septembru?

Trebalo bi da budemo tamo od 5 septembra...jos ne znam, nista nismo odlucili.

Pozdrav svima!

Vec se pominjao ovdje gazda Nikos iz kastro maistra i njegova revnost u odgovaranju maila. Ista stvar se desava i meni. Kontaktirali smo ga preko maila, dogovorili se za datum, druga polovina avgusta, poslao nam instrukcije za uplatu depozita. Prije 4 dana smo uplatili depozit, poslali mu sfift kao potvrdu i od tada smo dobili odgovor da ce nam javiti kad pare legnu na racun i od tada ni traga ni glasa od njega, vec 3 dana. Vidim, po iskustvima drugih, da nije prevarant, ali mi vec unosi nervozu. Ne bih da smaram covjeka, ali cu morati izgleda. Treba mi samo potvrda da mi je apartman rezervisan u datom periodu. Sto predlazete?

Nemoj previse da se nerviras , bice to u redu .. ali nastavi da mu saljes mejlove .
Grci su inace poznati po tome da nisu previse upoznati sa koriscenjem mejla i brzim odgovaranjem . Moguce i da nezna engleski pa neko drugi odgovara za njega . Ili ne proverava cesto.
Kopiraj u svakom slucaju prepiske , oni se jako boje svoje turisticke inspekcije jer ako izgube pravo na izdavanje prilicno ce da ih kosta .
Zato , opusteno

Moze neko da napise nesto o nocnom zivotu u Nidriju?

Evo ja sam se juce vratio sa Lefkade iz Nidrija,i mogu vam reci ali bukvalno da je svaki drugi stanovnik Nidrija Srbin...prepuno je...sto se tice nocnog provoda....imas desetak kafica pa biraj...mada su nasi po aparmanima uz glavnu ulicu organizovali zurke non stop,orilo se do zore.............samo mi nije jasna jedna stvar,toliko ljudi ode tamo i mislim da njih vide od 3/4 nema kola....guraju se kao sardine na onom prcvoljku na plaze u nidriju...ja kad sam ono video samo sam se okrenuo i otisao gore je nego na Adi Ciganliji...ako ima neko nesto da pita slobodno...obisao sam Lefkadu uzduz i popreko...e i jos jedna stvar....Nemojte nositi hranu iz Srbije,Lidlu<koji se nalazi na samom ulazu u Lefkas iz pravca NIdrija> je sve vise nego pola jeftinije nego u Srbiji...ja sam kupio za 100e iz 2 puta i verujte da sam doneo 1/3 hrane nazad////a za tih 100 sam svaki dan jeo sladoled cokolade cipseve masline,jednostavno sam se izivljavao da mi se smucilo vise...i sto se tice LPG gasa ima ga na 3 pumpe na ostrvu tako da se opustite i uvezi toga i ne tocite kao manijaci po grckoj......

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi! Evo ja planiram da krenem na Lefkadu 8. avgusta! Nikad nisam bio, idem sa devojkom kolima. Nisam isao preko agencije jer svi kazu da je prepuno, nadam se da cu naci neki smestaj dole. Jel moze neko da mi preporuci neki smestaj (hoteli, vile)? Kakav je nocni provod, koje cu cene, jel ima lepih resorana, kafica, diskoteka?

druze idi na http://www.booking.com/ lepo sebi rezervisi smestaj...i uzivaj....cene su jeftinije nego u srbiji....ima svega i svacega ali smestaj uzmi u vezi onog sto te zanima ako je to provod to je Nidri ako su plaze sasvim sigurno agius nikolas.......ako budes isao smestaj ces naci izmedju 25e i 40e...samo ces morati od vile do vile da ides....i da se pogadjas...

Druze ili sam ja glup ili mi se cini da preko ovog sajta smestaj za 10 dana izlazi preko 1000eur?! :eek:

Hvala na informaciji. Naci cu valjda dole nesto. Sve u svemu koliko sam istrazivao na Lefkadi istocna strani (Nidri...) vise je za provod, plaze i nisu nesto, dok su na zapadnoj strani plaze perverzija ali nista od provoda... Samo jos nesto da vas pitam, ja krecem 8. avgusta kolima pa se nesto razmisljam da li da idem na Lefkadu ili da produzim na Zakintos?! Jel moze neko da mi uporedi ta dva mesta iz svog iskustva? Cini mi se da ovog leta nesto jeftiniji Zakintos sto se tice smestaja.

Hvala na informaciji. Naci cu valjda dole nesto. Sve u svemu koliko sam istrazivao na Lefkadi istocna strani (Nidri...) vise je za provod, plaze i nisu nesto, dok su na zapadnoj strani plaze perverzija ali nista od provoda... Samo jos nesto da vas pitam, ja krecem 8. avgusta kolima pa se nesto razmisljam da li da idem na Lefkadu ili da produzim na Zakintos?! Jel moze neko da mi uporedi ta dva mesta iz svog iskustva? Cini mi se da ovog leta nesto jeftiniji Zakintos sto se tice smestaja.

druze ja sam bio na oba meste....po meni je bolji ZAKINTOS sto se tice plaza...ali ti je ovo jeftinija varijanta...zbog trajekta....pa i ja mislim da su prenaduvane cene.....od prilike se krecu od 30-40e za studija za zakup sa dva kreveta...lefkada je relativno malo ostrvo i vise ti se isplati da uzmes smestaj u nekom manjem mestu usputnom do plaza...ionako ces svaki dan biti u kolima da bi dosao do bolje plaze..ja sam za 10 dana presao oko 500km tamo....i jos jedno upozorenje tamo voze veoma brzo i ima milion krivina da bi bilo gde dosao..budi oprezan...u svakom slucaju ces se lepo provesti imati jedno letovnja za pamcenja....i veruj mi da ti nece biti dobro kad se posle tog raja vratis u SRBISTAN

Zdravo svima, zelim na pocetku da se izvinim svima sto ovako upadam na temu sa gomilom pitanja. Procitala sam ponesto o Lefkadi, ali posto sam u stisci sa vremenom, lakse mi je da vas pitam nego da sama kopam odgovore.
Elem, shvatila sam da je zapadna strana ostrva za uzivanje... Nas cetvoro prijatelja planiramo da se zaputimo na Lefkadu 3. ili 4. spetembra, kolima, i to bez prethodne rezz smestaja, sto bi rekli na "bum"..Zanima me koliko bi nas izasla dva dvokrevetna apartmana na zapadnoj obali, u nekoj solidnoj vili u nekom mestu koje ima divnu plazu... Takodje, da li bismo prosli sa 250 evra za gorivo sa sve putarinama? Auto ide na plin.. Hvala vam svima unapred na pomoci!! :)

za gorivo i putarine je to dovoljno, zavisi koliko ces km preci na ostrvu ali ako odes na zapadnu stranu neces putovati do plaza puno. pre dva dana sam preko neta rezervisao smestaj na zapadnoj obali 2km od Agios Nikitas za 40€ noc od 19.8. (apartman, 2+1 lezaj, kuhinja, klima, wifi, parking) tako da u septembru ne bi trebalo placati vecu cenu. u jednom objektu imao sam ponudu za dvokrevetnu sobu sa doruckom 55€ ali mi ne odgovara pa se nisam cenkao

Zdravo svima, zelim na pocetku da se izvinim svima sto ovako upadam na temu sa gomilom pitanja. Procitala sam ponesto o Lefkadi, ali posto sam u stisci sa vremenom, lakse mi je da vas pitam nego da sama kopam odgovore.
Elem, shvatila sam da je zapadna strana ostrva za uzivanje... Nas cetvoro prijatelja planiramo da se zaputimo na Lefkadu 3. ili 4. spetembra, kolima, i to bez prethodne rezz smestaja, sto bi rekli na "bum"..Zanima me koliko bi nas izasla dva dvokrevetna apartmana na zapadnoj obali, u nekoj solidnoj vili u nekom mestu koje ima divnu plazu... Takodje, da li bismo prosli sa 250 evra za gorivo sa sve putarinama? Auto ide na plin.. Hvala vam svima unapred na pomoci!! :)
Thums up! :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back