Lefkada i okolina - vodic za avanturiste

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Najvaznije je da imas sve papire od agencije ili Grka-vaucer i garanciju i osiguranje uplaceno za onoliko dana koliko mislis da ostanete ili malo vise jos bolje.Prosle godine su u maju trazili papire vezano za kola-saobracajnu :nasu i medjunarodnu,zeleni karton a u junu su rekli da se ti papiri ne predaju.Verovatno ti treba kopija njegovog pasosa i dozvole jer ti u formuralima za vizu traze nacin kojim putujes.Ako si zaposlena i imas sve papire vezano za firmu,verovatno te nece mnogo gnjaviti,ali ako si student ili nezaposlena onda mozda hoce.Ako si nezaposlena sanse za vizu su vrlo male.:confused:

Meni prosle godine nista od papira za auto nisu trazili,a vizu sam vadila u aprilu.Treba ti potvrda od fakulteta i izjava roditelja da te izdrzavaju,i pozivno pismo i osiguranje i neces imati nikakvih problema!!!
Pozdrav!!!

Jedno obavestenje, novi put je gotov tako da svima sad zelim ugodnije putovanje.

AAAAAA, pa to treba proveriti na licu mesta
a035.gif

Myrto apartmani se nalaze u brdu 2 km iznad centra Agios Nikitasa.Vlasnici su Grk i njegova zena Italijanka,i oni imaju stan na poslednjem spratu vile,ali su jako retko u njemu(ili su bili prilicno nevidljvi)U kuci ima 6 apartmana,svi su sa 1 dnevnom i 1 spavacom sobom.Svi imaju klimu,mini kuhinju,kupatilo i fenomenalan pogled na more.Namestaj je nov i prilicno je lepo sredjeno.U sklopu dvorista je bazen,kameni rostilj,parking i sto je najvaznije,vila je izdvojena u odnosu na druge u okolini.
Mi smo bili prosle godine u periodu 14.06-02.07.i placali smo 90 eur dnevno.Inace u apartmanu nije bilo ni telefona,ni televizora,sobe se ciste svaki dan,posteljina i peskiri svaki treci dan.
Za sve to vreme samo smo jednom videli gazde i to kad su menjali vodu u bazenu.Inace celu kucu odrzava jedna Grkinja koja tu i zivi.
Do sela vodi stazica i treba ti oko 10tak minuta nizbrdo(uzbrdo je malkice sporije hihihihi).U centru sela imas sve sto ti je potrebno sto se hrane tice,kao i puno restorancica i raznih prodavnicica sa suvenirima.U selu mozes da iznajmis auto ili motorcic,ali posto smo mi imali auto ne znam da ti kazem kako se krecu cene.
Eto toliko od mene!
Pozz...
ps Sto se rezervacije tice sve smo zavrsili e-mailom ako te zanima kako,pitaj!!!

Idem ove godine na Lefkadu, cio sam da je mnogo lepo a i putnica me je definitivno ubedila svojim putopisom, mislim da bi turisticka organizacija Lefkade trebala da joj odobri besplatno letovanje jos jednom na Lefkadi,
Najverovatnije idem preko Matico agencije u Vilu Andreas, jel neko zna nesto o toj vili i jel ima iskustva sa ovom agencijom posto nemaju formun an sajtu.

Cao Lefkaderi:)

Sve je na kraju ispalo ok. Poslali nam grci " epifitni dilosi" sa sve pecatom KEP-a, predali za vizu i sad cekamo sredu, da cujemo rezultate.

Krecemo u petak oko 2, tako da budemo na grani oko ponoci jer nam viza vazi od 20....Joj jedva cekam! Samo vizu da dobijemo...

Koliko treba vremena od granice do Lefkade?
Mi cemo biti smesteni u Nikiani, selo blizu Nidrija...

Interesuje me da li vredi ici ekskurzije brodom do Kefalonije i na ono ostrvce Meganisi? Jel zna neko koje su cene?

Hvala i pozz..;)

Cao Lefkaderi:)

Sve je na kraju ispalo ok. Poslali nam grci " epifitni dilosi" sa sve pecatom KEP-a, predali za vizu i sad cekamo sredu, da cujemo rezultate.

Krecemo u petak oko 2, tako da budemo na grani oko ponoci jer nam viza vazi od 20....Joj jedva cekam! Samo vizu da dobijemo...

Koliko treba vremena od granice do Lefkade?
Mi cemo biti smesteni u Nikiani, selo blizu Nidrija...

Interesuje me da li vredi ici ekskurzije brodom do Kefalonije i na ono ostrvce Meganisi? Jel zna neko koje su cene?

Hvala i pozz..;)

Napravili su autoput skroz do Lefkade,tako da se put skracuje za oko 2 sata!
Ja sam prosle godine isla na izlet do Kefalonije i vredelo je!Cena je ila oko 60 eura za nas cetvoro!
Ali ima jos jedna stvar koju nikako ne bi trebalo propustiti, a to su Aheronovi izvori.Krene se prema Pargi,pa onda ima odvajanje za selo koje se zove Gliki i kad se to prodje dodje se do Aheronovih izvora.To je ustvari mitska reka Stix i mesto gde je majka zamocila Ahila u vodu.POTPUNO NESTVARNO MESTO!!!!! Kao da udjes u drugi svet!!!!
NE PROPUSTITI NIKAKO!!!!!

pozz....

Napravili su autoput skroz do Lefkade,tako da se put skracuje za oko 2 sata!
Ja sam prosle godine isla na izlet do Kefalonije i vredelo je!Cena je ila oko 60 eura za nas cetvoro!
Ali ima jos jedna stvar koju nikako ne bi trebalo propustiti, a to su Aheronovi izvori.Krene se prema Pargi,pa onda ima odvajanje za selo koje se zove Gliki i kad se to prodje dodje se do Aheronovih izvora.To je ustvari mitska reka Stix i mesto gde je majka zamocila Ahila u vodu.POTPUNO NESTVARNO MESTO!!!!! Kao da udjes u drugi svet!!!!
NE PROPUSTITI NIKAKO!!!!!

pozz....

Nema autput skroz do Lefkade vec se kod Janine silazi sa autoputa pa se ide obicnim putem, po jedna traka i to je oko 120km

Ups,na to sam i mislila,ali sam se pogresno izrazila,sorry.
Elem,sad se od Soluna do Janine stize za oko 2 h,a trebalo je 5!!!
I to je nesto...

Не претеруј! Од Солуна до Јоанине има 330 километара. Мислиш да неко може да вози просечном брзином од 165 км/час и да стигне за два сата!?
Најбоља је ствар што је исправљена траса пута преко Мецова. Пробијени су силни тунели и урађен је аутопут. Нема више оних безбројних серпентина.
Иначе, на самој Лефкади су проширени и обновљени многи локални путеви, тако да су сада у рангу "магистрале".
Иначе, тренутно ноћу грми и пљушти скоро свако вече,ујутру се облаци разиђу и сунце гране.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back