Lefkada i okolina - vodic za avanturiste

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam nigde našla informaciju koliko je rastojanje izmedju Nidrija i glavnog grada ostrva Lefkade?
20 km ili više od toga?

Takodje me interesuje, pošto svi pišete o neophodnosti automobila na ostrvu, da li postoji na ostrvu neki autobuski ili taksi prvevoz za one koji nemaju medjunarodnu dozvolu i ne mogu da retniraju auto?

Nisam nigde našla informaciju koliko je rastojanje izmedju Nidrija i glavnog grada ostrva Lefkade?
20 km ili više od toga?

Takodje me interesuje, pošto svi pišete o neophodnosti automobila na ostrvu, da li postoji na ostrvu neki autobuski ili taksi prvevoz za one koji nemaju medjunarodnu dozvolu i ne mogu da retniraju auto?

izmedju nidrija i lefkade ima 17 km.

i ako je problem neposedovanje medjunarodne dozvole, to i nije problem. dovoljno je da pri rentiranju auta pokazes srpsku dozvolu i bice ok. srbi, ma sta mislili o njima, izgleda nisu rizicni vozaci pa osiguravajuce kuce koje osiguravaju rentakar agencije prihvataju nase dozvole kao relevantan dokaz da osoba zna da vozi. ;-) jos jedan uslov je standardan: navrsena 21. godina zivota i minimum 2 godine vozackog iskustva

na ostrvu postoji i autobuski i taksi prevoz ali taksi bih odmah eliminisao jer je skup (oko evro po kilometru, s tim da sto se dalje vozis cena po km raste). autobuski prevoz je ok, ali samo u sezoni. van sezone polasci nisu tako cesti, tako da, recimo, iz nidrija ne mozes da dodjes do zapadne obale i vratis se nazad istog dana...

i nije potrebno rentirati auto sve dane boravka, pogotovo ako se boravi u nidriju, jer ima jos puno toga sto moze da se radi u samom mestu a pored toga, nidri je glavna turisticka luka, u njemu mozes iznajmiti camac a i iz njega svakodnevno polaze turisticki brodici i trajekti, tako da postoji jos jedan vid prevoza koji moze da se iskoristi - vodeni. ;-)

Poslednja izmena:
izmedju nidrija i lefkade ima 17 km.

Hvala ti Delboyfpn :ok:

Bila sam na Zakintosu, stizala do Kefalonije i Itake, dajem prednost Jonskom moru u odnosu na Egejsko, tako da posle procitanih (iskreno ne bas detaljno) 52 strane foruma ozbiljno razmisljam o Lefkadi! :super:

Za brodice :super:
lefkada-1.jpg

Prosle godine sam sa drugaricom bila na Lefkadi i razocarana sam jer je ostrvo divlje i nije za mlade ... vise je za parove ... nocnog zivota nema, nema sta da se vidi na ostrvu osim par plaza ... sve u svemu bile smo razocarane. Ovog leta idemo na Zakintos jer smo cule da je od tih svih ostrva u nizu (Krf, Kefalonija, Lefkada) najlepse ... i po pitanju provoda, po pitanju izleta, plaza, ...

На Лефкади, процентуално, више је млађих туриста него старијих. Северозападни део је атрактиван за сурфере и једриличаре. Острво јесте "дивље" и у томе је његова предност и чар.
Што се тиче "ноћног живота" ја се веома лепо проводим и у Београду, Њу Орлеансу, а на море идем из других разлога..:)

На Лефкади, процентуално, више је млађих туриста него старијих. Северозападни део је атрактиван за сурфере и једриличаре. Острво јесте "дивље" и у томе је његова предност и чар.
Што се тиче "ноћног живота" ја се веома лепо проводим и у Београду, Њу Орлеансу, а на море идем из других разлога..:)

e znala sam da ces da se `falis :rotf::rotf:

evo jedne slicice da upotpunimo pricu
7.jpg

Procitala sam dosta vasih komentara i utisaka o Lefkadi. Ja ove godine planiram tamo da idem, i to preko agencije, ali sopstvenim prevozom.

Inace hvala svima na super komentarima, bas ce mi znaciti, i naravno hvala putnici, mislim da cu lepo da bacim na stampu ceo njen divan vodic, i da ga ponesem sa sobom na put.

Ja imam jos par pitanja ako bi neko mogao da mi odgovori..
Interesuje me kakve su cene po restoranima, i kaficima na Lekfadi, tacnije Nidri???\
Koja je cena plina na Lafkadi, ( cini mi se da je neko napisao da je skoro otvorena plinska pumpa)
Da li su ti putevi do tih plaza zaista tako strasni, mislim da li su gori od odnosu na Crnu Goru???
Isla bi u Vilu Konstadin, pa ako neko ima da doda jos nesto o njoj, kakva je higijena, njen polozaj, da li se vidi more sa terase :))) i slicno...

Hvala jos jednom

Procitala sam dosta vasih komentara i utisaka o Lefkadi. Ja ove godine planiram tamo da idem, i to preko agencije, ali sopstvenim prevozom.

Inace hvala svima na super komentarima, bas ce mi znaciti, i naravno hvala putnici, mislim da cu lepo da bacim na stampu ceo njen divan vodic, i da ga ponesem sa sobom na put.

Ja imam jos par pitanja ako bi neko mogao da mi odgovori..
Interesuje me kakve su cene po restoranima, i kaficima na Lekfadi, tacnije Nidri???\
Koja je cena plina na Lafkadi, ( cini mi se da je neko napisao da je skoro otvorena plinska pumpa)
Da li su ti putevi do tih plaza zaista tako strasni, mislim da li su gori od odnosu na Crnu Goru???
Isla bi u Vilu Konstadin, pa ako neko ima da doda jos nesto o njoj, kakva je higijena, njen polozaj, da li se vidi more sa terase :))) i slicno...

Hvala jos jednom

pumpa sa TNGom se ne nalazi na Lekfadi vec na putu Arta-Preveza!!!
Cenu ne znam, jer se menja kao kod nas...

Putevi na ostrvu nisu toliko strasni koliko se nekim vozacima cini... bar moje misljenje. i uz samo dva izuzetka SVI su asfaltirani i sigurni. naravno, ne moze se njima voziti 100 na sat ali uz laganu voznju, Lefkada nece predstavljati problem. :-)

Opis Konstadina imas na ovom linku http://www.putovanja.info/forum/topic/9710-vila-konstandina/

sto se tice cena restorana i kafica... otprilike su iste kao na ostalim jonskim ostrvima, tj. za 15ak evra po osobi moze da se komotno ruca ili vecera. giros je oko 2 evra, kafa 1,50, pivo 1,50-2,50 itd.

1. Inace hvala svima na super komentarima, bas ce mi znaciti, i naravno hvala putnici, mislim da cu lepo da bacim na stampu ceo njen divan vodic, i da ga ponesem sa sobom na put.

2. Da li su ti putevi do tih plaza zaista tako strasni, mislim da li su gori od odnosu na Crnu Goru???

1. Можеш само као неку основу, за три године се доста тога изменило.:)

2. Нису страшни...:D

... Hvala na odgovoru

Za sada je sve super, jedino me malo taj plin brine. Sta ako ostanem bez plina, moram da odem sa Lefkade, da bi sipala plin. Koliko ima kilometara od Nidrija do mesta Arta Preveza...???
Jedva cekam, ove nedelje idem da rezervisen Konstandinu...procitala sam komentare na koje ste me uputili, i jako su korisni i bas mi se dopadaju.
Sto se tice puteva ovo mi je sada olaksanje, kako su ljudi kukali mislila sam da je tamo put onaj trosan, strmine, klisure nepregdledne, gde pre svake krivine molis za zivot. Nama je prosle godine u CG auto umalo prokuvao.

Inace vidim da svi ovde pricaju o tim rezervacijama preko neta, direktno sa Grcima. Kakvi su vasi utisci, ja sam malo skepticna...i kolika bi bila usteda u odnosu na agencijsku rezervaciju..

Hvala punoooooooooo

... Hvala na odgovoru

Za sada je sve super, jedino me malo taj plin brine. Sta ako ostanem bez plina, moram da odem sa Lefkade, da bi sipala plin. Koliko ima kilometara od Nidrija do mesta Arta Preveza...???

:lol::hej:Pa, nije toliko strašno i ako ostaneš bez plina - sipaj benzin! Za toliko nećeš biti previše finansijski oštećena!:cistinaocare: Mislim da ti se baš i ne isplati da ideš da dopuniš plin, ako izračunaš gorivo koje ćeš potrošiti dok stigneš do pumpe!:manikir:

Pa, nije toliko strašno i ako ostaneš bez plina - sipaj benzin! Za toliko nećeš biti previše finansijski oštećena!:cistinaocare: Mislim da ti se baš i ne isplati da ideš da dopuniš plin, ako izračunaš gorivo koje ćeš potrošiti dok stigneš do pumpe!:manikir:[/QUOTE]

Pa i to sto kazes nije strasno... jedva cekam da idem ove nedelje da rezervisem, ja cu verovatno ici krajem avgusta, tada volim da idem na more. Ali mislim da ce brzo da prodje vreme...a vi ostali koji odete pre mene prenesite utiskeeeee :worth:

... Hvala na odgovoru

Jedva cekam, ove nedelje idem da rezervisen Konstandinu...procitala sam komentare na koje ste me uputili, i jako su korisni i bas mi se dopadaju.
Sto se tice puteva ovo mi je sada olaksanje, kako su ljudi kukali mislila sam da je tamo put onaj trosan, strmine, klisure nepregdledne, gde pre svake krivine molis za zivot. Nama je prosle godine u CG auto umalo prokuvao.

Inace vidim da svi ovde pricaju o tim rezervacijama preko neta, direktno sa Grcima. Kakvi su vasi utisci, ja sam malo skepticna...i kolika bi bila usteda u odnosu na agencijsku rezervaciju..

Hvala punoooooooooo

Može da se desi da nemaš uštede, čak da je preko agencije jeftinijie pošto one imaju dil sa hotelima o rezervaciji na veliko. Međutim tako si ograničena samo na ponude koje ima u našim agencijama, a izbor je ipak mnogo veći. Ja sam rezervisao preko neta Hotel Rouda Bay i platio deo pa ću videti. Nedavno sam putovao u Nemačku (dvorci Bavarske) i sve rezervisao preko interneta bez ikakvih problema. U princiipu i preko agencije možeš da budeš prevarena (mada posle "imaš kome da se žališ" :-) Najsigurnije je da na licu mesta pogledaš i izabereš ali to je moguće samo kada nije puna sezona i kada stigneš ujutro a ne po podne ili uveče na destinaciju. Od velike pomoći da vidiš okolinu pa i hotel je google earth.

1. Za sada je sve super, jedino me malo taj plin brine. Sta ako ostanem bez plina, moram da odem sa Lefkade, da bi sipala plin. Koliko ima kilometara od Nidrija do mesta Arta Preveza...???

2. Inace vidim da svi ovde pricaju o tim rezervacijama preko neta, direktno sa Grcima. Kakvi su vasi utisci, ja sam malo skepticna...i kolika bi bila usteda u odnosu na agencijsku rezervaciju..

1. Око 30-ак километара, с тим што се плаћа и 6 евра коришћење тунела испод мора (2х3 евра).

2. Најбоље је, а и најјевтиније, на лицу места. Када видиш где, шта, како и томе слично... Преко агенције и интернета описи и фотографије често могу да "заварају"...:D

Mi smo rezervisali jos poceetkom februara i kad smo sve stavili na papir imalo je usteda u odnosu na agencije. Rezervisali smo putem neta uplatili depozit, sad smo od Grka dobili potvrdu o primljenoj uplati i to je to.
Sad nas zanimaju cene tamo s obzirom na povecanje PDV-a ali sad sta je tu je. Sigurno ce sve za nijansu poskupeti.

Mi smo rezervisali jos poceetkom februara i kad smo sve stavili na papir imalo je usteda u odnosu na agencije. Rezervisali smo putem neta uplatili depozit, sad smo od Grka dobili potvrdu o primljenoj uplati i to je to.
Sad nas zanimaju cene tamo s obzirom na povecanje PDV-a ali sad sta je tu je. Sigurno ce sve za nijansu poskupeti.

Повећањем ФПА ( ПДВ на грчком ) опет ће храна и пиће ( и што-шта још) у Лидлу бити много јевтинији него од нас...:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back